TL

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
agent__smith
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6317
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 144 פעמים

שליחה #41 

הכי הכי הכי חשוב חינאמי ! זה לבד אמור להוות משקל נגד כנגד כל הכסף שמשלמים על רוחבי פס וSEEDBOX ומנויים לאתרים.

מגוון ? - אמרתי את זה כבר החוכמה זה לא להוריד הכי מהר אלה לדעת איפה מוציאים הכי מהר, ככל שיש לך יותר מקורות פרסום ככה המגוון,
אין משהוא שיש בו הכל.

מהירות.... מה זה משנה אם יש לך לינקים יום לפני כולם ? או אם אתה מוריד מכמה HOSTים בבת אחת ?

פרקטי ? ממש כן כי הוא עושה לבד הכל. מנתק לך IP ומכניס CAPTCHA בשבילך.
מצריך עידכון כמעט יומיומי אבל זה או זה או לך תשלם כסף !! (BIG NONO) כי זו צביעות לשלם.

IRC? חיי וקיים לעולם ועד, הרי שם הTOPSITES עצמם ושם משתמשים בפרוטוקול FTP שישן יותר מחלק מחברי הפורום :wink:
ולא המונח P2P לא קיים שם!.

זה עבודה בעיניים וצביעות לשלם על הסצנה .... כמו שבחלק מההוצאות רשום אם שלמת על זה דפקו אותך.
אז זה זה.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!

liranmishani
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 653
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #42 

:D אהבתי את מה שכתבת.

זה נכון שבחלק מההוצאות רשום שאם שילמת עבור זה דפקו אותך, אבל לא נראה לי שזו הכוונה אליה הם התכוונו.
פעם ה IRC היה מהיר כמו שד, אני מדבר על כמה שנים אחורה. לאט לאט הגיעו עוד אנשים לשם והתחיל להיות עומס גדול והביקוש גבר על ההיצע.
והנה, למרות שאנחנו לא משתמשים באותה השיטה, מצאו אלטרנטיבה ל IRC.

תשמע, זה אולי ישמע לך שזה "אותו הדבר" ובסופו של דבר אתה משלם כסף, אבל זה תלוי איך אתה מסתכל על זה.
אני מסתכל על זה שאני חלק מקהילה שבה אני חבר. וכל אחד צריך לתרום את חלקו בדבר. חלק תורם בתכנים, חלק תורם ברוחב פס (בין אם זה שיתוף קלאסי ובין אם זה SEEDBOX) וחלק תורם לתחזוקת השרתים בצורה כלכלית (VIP).
אף אחד לא מכריח אותך, יש לך את האופציה לבחור, ואתה יכול גם לא לשלם. אתה מבין למה אני מתכוון?
סה"כ אתה מקבל הרבה יותר ממה שאתה תורם, מכיוון שזהו מהות השיתוף. ויש פה גם עניין של נוחות.

לשניינו יש ht friend מתחת לשם. למה זה? אתה לא יכול להיות חבר באתר בלי לשלם? אבל בכל זאת אנחנו משלמים כיוון שאנחנו מרגישים את הצורך לתרום לקהילה שלנו קצת מעבר ללהיות פעילים בפורום ולעזור לחברים אחרים. זה מהות העניין. אני אמנם מוציא כסף, אבל אני לא מוציא אותו על התוכן.
לירן

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #43 

liranmishani כתב:
agent__smith כתב:JDOWNLOADER.......... :roll:
...
חינמי?... כן.
מגוון?... סביר, אבל לא כמו ב- TL. (מצד שני ישנם גם הרבה דברים שאני משלים משם, כי אין ב- TL).
מהירות?... תלוי על איזה צד בזק בינלאומי התעוררה בבוקר.
פרקטי?... לא ממש. דורש להחליף IP כל הזמן.

היו ימים של IRC.... זה עדיין קיים?
...
לגבי התוכנה אולי תנסה את FRD , אני לא הצלחתי עם JDOANLOADER אבל עובד מצויין עם FreeRapid Dounload ,
ולגבי הספק , תעבור לCCC או ל018 :lol:

agent__smith
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #44 

תודה 8)

מה שרשום זה תקף לעבר בו היית משכיר/קונה קלטות או DVD, ואם היית רואה את זה אז באמת דפקו אותך,
אבל זה תקף היום לעוד כמה דברים:

ותבדיל בין תמיכה באתרים ותמיכה ברוחס פס.
אין בעייה לתמוך באתרי P2P כל המרבה הרי זה משובח אבל קניית SEEDBOX זה ממש לא.
קנה רוחס פס מהISP שלך, זו התמיכה הכשרה, אותו כנ"ל לגבי קוני פרימיום של ראפיד ושאר ההוסטים.
זה בחינם אז אתם קונים ? ממש לא הגיוני, אז אתה מבין למה הקנית נדפקת תקף היום ?

לגבי IRC הוא עדיין חיי וקיים רק שהוא לא לכל הדיוט ומצריך השקעה על מנת לקבל מקורות שהם חשבונות FTP.
השקעה לא חומרית... לעזור לאחרים זה בד"כ ואם יש לך רוחס פס פנוי זו ההשקעה החומרית הכשרה האחרת.

העיקרון בP2P שהוא היחיד שמצריך ממך משאבים וכמו שאני תופס את הסצנה זה תשתף אבל לא בתחמנות.

או שאפשר בכלל לא להשתמש בP2P ואז אתה לא נכנס לכל התסבוכות האלו.
בגלל זה סצנת הP2P נחשבת פחות מהסצנה האמיתית בהקשר של הקבוצות.
כי הפוענטה זה לתת בחינם

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #45 

agent__smith כתב:הכי הכי הכי חשוב חינאמי ! זה לבד אמור להוות משקל נגד כנגד כל הכסף שמשלמים על רוחבי פס וSEEDBOX ומנויים לאתרים.

מגוון ? - אמרתי את זה כבר החוכמה זה לא להוריד הכי מהר אלה לדעת איפה מוציאים הכי מהר, ככל שיש לך יותר מקורות פרסום ככה המגוון,
אין משהוא שיש בו הכל.

מהירות.... מה זה משנה אם יש לך לינקים יום לפני כולם ? או אם אתה מוריד מכמה HOSTים בבת אחת ?

פרקטי ? ממש כן כי הוא עושה לבד הכל. מנתק לך IP ומכניס CAPTCHA בשבילך.
מצריך עידכון כמעט יומיומי אבל זה או זה או לך תשלם כסף !! (BIG NONO) כי זו צביעות לשלם.

IRC? חיי וקיים לעולם ועד, הרי שם הTOPSITES עצמם ושם משתמשים בפרוטוקול FTP שישן יותר מחלק מחברי הפורום :wink:
ולא המונח P2P לא קיים שם!.

זה עבודה בעיניים וצביעות לשלם על הסצנה .... כמו שבחלק מההוצאות רשום אם שלמת על זה דפקו אותך.
אז זה זה.
...
מה זה IRC ? ואיך עובדים עם זה ?

agent__smith
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #46 

טיפה OT אבל הסבר קצר,

כדאי גם לגגל,

IRC=INETERNET RELAY CHAT, פרוטוקול הצט המפורסם שמבוסס על שרת שמארח חדרי צט,
כל אחד יכול לפתוח וכל אחד יכול לארח, ניתן בקלות להתחבר לשרתים ולחדרים שבתוכם עם תוכנת MIRC שהיא
קליינט צט לחלונות.

בהקשר של הסצנה אז צריך לדעת לאן להתחבר, ולאיזה חדר כאשר יש חדרים סודיים או נעולים עם ססמא.
(בד"כ בכל NFO רשום השרת של הקבוצה) ושם אחרי השקעה חומרית או חברתית ניתן לקבל שרתי FTP.
פשוט וקל ללא שום כסף בדרך. על מנת להכנס לחדרי הקבוצות עצמן דרושה השקעה לא קטנה :)
רשת הIRC היא בבחינת הרבה אנשים הUNDERGROUND של האינטרנט, יש שם הכל לטוב ולרע,
רק צריך לדעת איפה.

גילוי נאות הכותב עם חבילת אינטרנט של 5/0.6 :wink:

liranmishani
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #47 

סמית,
אני חושב שאתה קצת נסחפת. אם אתה קונה תוכנה פיראטית נדפקת. לשלם עבור השכרה או קניית DVD כאשר יש את זה חינם ברשת אז "נדפקת"?
אני לא צדיק, את זה כבר בטח הבנת, אבל סה"כ הם הבסדר לא אנחנו. הפיראטיות, למרות שכבר הפכה לסטנדרט, לא הופכת אותה לכשרה.
שלא תבין לא נכון, גם אני לא הייתי בענייני השכרות סרטים, אני חושב ששניינו מכירים את הרשת טוב ויודעים מה אפשר להפיק ממנה, אבל זה לא הופך אותנו לכשרים ואת האחרים שמשלמים לפראיירים.
אישית, אני מוצא את ההוסטים למשהו שהוא לא אטרקיטבי בשבילי לעבוד איתו בשוטף. לא רוצה להיכנס להסברים למה. אתה נראה לי יודע לעשות אחד ועוד אחד ולהבין אותי.

לגבי IRC, רק אוסיף ואומר עבור truejoker, שהסצנה לא מגיעה מ- TL או מרפידשר...
הקבוצות שמוציאות את התוכן, מעלות אותו ל- FTP זהו המקור הראשוני. גישה אליו קיימת, אבל לא לקהל הרחב. ה- IRC שבמקורו היה מיועד עבור צ'אטים, אבר הסבה בעזרת הח'ברה הטובים, לבמה של התנהלות הסצנה. שם מתפרסמים ההוצאות, שם מחליטים על NUKE ושם גם אפשר לקבל גישה לתכנים, סיסמאות שיתוף מידע וכו'. בשלב כלשהו נכנסנו גם הבוטים, שאפשרו בתוך חדרי הצ'אטים לקבל הורדות. היו כמה שיטות, אבל בעיקרון הבוט היה שולח פרסום על מה שיש לו, ואתה היית שולח הודעה לבוט ומבקש ממנו קובץ להוריד, עפ"י מספר קטלוגי. הבוט היה מקבל את הבקשה, מכניס אותך לתור המתנה ובתורך היה שולח לך את הקובץ.
הוסטים ורשתות השיתוף למיניהן הגיעו רק בשלב מאוחר יותר. הן כמובן ניזנות מתכנים שבעלי גישה ל- FTP מעלים אליהם. רשתות השיתוף אם כן, מקבלות את התכנים רק בשלב מאוחר יותר אחרי שהם יוצאים, אבל לפעמים הזמן הוא מאוד זניח..
נסיים בלציין, שמבחינת הסצנה, רשתות השיתוף (שנחשבות אחרונות "בשרשרת המזון") שנואות עליהם ביותר. רבות מהקבוצות כותבות ב- NFO כמה הן שונאות את השיתוף ומוסיפות למשתפים כמה "ברכות"..
לירן

agent__smith
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #48 

לא הבנת אותי... כוונתי היית שאם היית משכיר DVD ומקבל את הסרט עם הכיתוביות שזה אמור להיות חינאמי אז נדפקת.

קנייה כשרה למהדרין היא כשרה למהדרין ואני קונה סרטים כל הזמן אבל את השווים והטובים לטעמי.

כל אחד וטעמו שלו, אני פשוט די המום מתחילת הדיון שנוגד את מהות הסצנה.
שיש לה היגיון בריא מאוד בעולמנו החומרי יתר על המידה.

(Y)

liranmishani
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #49 

agent__smith כתב:כוונתי היית שאם היית משכיר DVD ומקבל את הסרט עם הכיתוביות שזה אמור להיות חינאמי אז נדפקת. (Y)
...
אהה, עכשיו הבנתי... התכוונת לסרט שאמור להיות חינמי ואנשים שכרו אותו בכסף.. :D

כן, חשוב לציין שמהות הסצנה, כלומר הסיבה שהקבוצות מוציאות את ההוצאות, היא הרצון להביא לכלל האוכלוסיה את התכנים בצורה כזו שאם אתה מעריך את התוכן, תשלם עליו. כלומר שאדם לא ישלם על משהו, כאשר הוא לא יודע אם זה טוב או לא.. במילים אחרות לתת ללקוח להתנסות במוצר לפני שהוא רוכש..
אח"כ זה הפך גם לתחרות ולאגו בין הקבוצות. בהמשך גם יצאו טריילרים לסרטים ודמואים למשחקים ותוכנות (מה שאמור היה לתת מענה למחאה הזו), אבל העגלה כבר נוסעת וגם לא העורכי דין המוצלחים ביותר יכולים לעצור אותה..

סמית, הרבה אינפורמציה נשפכה בדיון... (Y)
לירן

agent__smith
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #50 

(Y) טוב מאוד !

שיידעו שלכל מטבע יש שני צדדים .
מצד אחד לתת לכולם בחינם הכל מצד שני הצרכן צריך לשלם עבור מה שנראה לו ושווה לו, תסתכלו על זה כעל צ'ופר ליוצר.
התחרות הייתה מאז ומעולם והיא תחרות טובה, כי אחרת לא ניתן להתקדם.
והתחרות היא על נקודות.... לא שום דבר חומרי, סתם ניקוד.

להזכיר רק שהשיר בשניקל הוא תודות לסצנה,
DVD עם DIVX או טלוויזיה תומכת MKV היא תודות לסצנה,
וכמו שאמרת צריך להודות לסצנה על הרבה יותר ממה שהרוב חושבים.

בהחלט הדיון טוב (Y)

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #51 

liranmishani כתב: לגבי IRC, רק אוסיף ואומר עבור truejoker, שהסצנה לא מגיעה מ- TL או מרפידשר...
הקבוצות שמוציאות את התוכן, מעלות אותו ל- FTP זהו המקור הראשוני. גישה אליו קיימת, אבל לא לקהל הרחב. ה- IRC שבמקורו היה מיועד עבור צ'אטים, אבר הסבה בעזרת הח'ברה הטובים, לבמה של התנהלות הסצנה. שם מתפרסמים ההוצאות, שם מחליטים על NUKE ושם גם אפשר לקבל גישה לתכנים, סיסמאות שיתוף מידע וכו'. בשלב כלשהו נכנסנו גם הבוטים, שאפשרו בתוך חדרי הצ'אטים לקבל הורדות. היו כמה שיטות, אבל בעיקרון הבוט היה שולח פרסום על מה שיש לו, ואתה היית שולח הודעה לבוט ומבקש ממנו קובץ להוריד, עפ"י מספר קטלוגי. הבוט היה מקבל את הבקשה, מכניס אותך לתור המתנה ובתורך היה שולח לך את הקובץ.
הוסטים ורשתות השיתוף למיניהן הגיעו רק בשלב מאוחר יותר. הן כמובן ניזנות מתכנים שבעלי גישה ל- FTP מעלים אליהם. רשתות השיתוף אם כן, מקבלות את התכנים רק בשלב מאוחר יותר אחרי שהם יוצאים, אבל לפעמים הזמן הוא מאוד זניח..
נסיים בלציין, שמבחינת הסצנה, רשתות השיתוף (שנחשבות אחרונות "בשרשרת המזון") שנואות עליהם ביותר. רבות מהקבוצות כותבות ב- NFO כמה הן שונאות את השיתוף ומוסיפות למשתפים כמה "ברכות"..
...
טוב בהתחשב בעובדה שגם טורנטים אני רק לומד לתפעל , אני מניח שכול נושא הMIRC יהיה בכלל בעייתי בשבילי :lol:
אבל למה הסצינה אינה מעוניינת שהחומר שהיא חילקה יגיע גם לטורנטים ?
ואם כך אם אין לך גישה לUNDERGROUND כמו שסמית קרה לזה, אזי לטעמם לכול העולם לא תהיה גישה לחומר ? אז בשביל מה לפרוץ אותו ? רק בשביל קהילה קטנה סגורה ?
אם אתה כבר רוצה להיות רובין הוד , תהיה עד הסוף

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #52 

agent__smith כתב:(Y) טוב מאוד !

שיידעו שלכל מטבע יש שני צדדים .
מצד אחד לתת לכולם בחינם הכל מצד שני הצרכן צריך לשלם עבור מה שנראה לו ושווה לו, תסתכלו על זה כעל צ'ופר ליוצר.
התחרות הייתה מאז ומעולם והיא תחרות טובה, כי אחרת לא ניתן להתקדם.
והתחרות היא על נקודות.... לא שום דבר חומרי, סתם ניקוד.

להזכיר רק שהשיר בשניקל הוא תודות לסצנה,
DVD עם DIVX או טלוויזיה תומכת MKV היא תודות לסצנה,
וכמו שאמרת צריך להודות לסצנה על הרבה יותר ממה שהרוב חושבים.

בהחלט הדיון טוב (Y)
...
בא נתחיל מזה שאישית אני לא מעוניין לשלם פרוטה , ואני יודע שאני אצלב , אבל אני אסביר את עמדתי .
אם אתה מוכר לי זכויות יוצרים לשימוש (שזה הטענה של חברות התוכנה והסרטים ), המשמעות היא שקניתי את זה פעם אחת . אני הרי לא צריך ללכת ולקנות את אותה ספה למשל בכול פעם שהתינוק מלכלך את הריפוד , אני מנקה את הריפוד ויש לי ספה חדשה .
אותו דבר היה צריך להיות כאן , אני קונה סרט , אז אם אתה מוכר את הזכויות , ברגע שמגיע פורמאט חדש אתה צריך לתת לי אפשרות לשדרג במחיר שישקף רק את עלויות העברה לפורמאט החדש . אני לא צריך לקנות עוד פעם את אותם זכויות שהיו לי
ולגבי חברת תוכנה , אם קניתי ווינדוס XP , אני אמור להשתמש בו גם אם אני קונה מחשב חדש , לא יתכן שכול כמה שנים תאלצו אותי לעבור כי אנו לא תומכים .
אם אתה לא תומך, תן לי את המערכת החדשה , או שתמשיך לתמוך במערכת שמכרת לי , או שתספק לי את האפשרות לתמוך בעצמי או על ידי צד שלישי כלשהו
ולכן מבחינתי כול מודל ההכנסות של התעשיה הוא מודל של מעין גזל , אלא מאי ? יש להם יחסי ציבור ולוביסטים ששכנעו את כול העולם ששחור הוא לבן , וכול העולם קונה את זה כי כבר שטפו לו את המוח

אז אתם יכולים לקבל את זה או לא , אבל יש עובדה מאוד חשובה שכן תומכת בי . בזמנו עד שחברות המוסיקה , או כוחות השוק או שניהם ביחד , היו המון אתרים שבהם היית מוריד מוסיקה מקורית של אמנים ללא תשלום . היית שומע את האמן , ושכרו היה דירוג שלו . נדמה לי שבחלקם יכולת לצ'פר את האמן עצמו
האתרים האלו שיגשגו ואאל"ט די הרבה מהם כתבו במפורש שהם מעלים חומרים חדשים עוד לפני הופעה כי הם רוצים את הפידבאק של הקהל . השכר האמתי של האמנים האלו היה , שהם הגיעו להמון אנשים שהלכו אחר כך לשמוע אותם על חי . הטובים שבהם התעשרו ופתחו אולפנים בייתיים
כך שהועובדה היא שלפחות במוסיקה יש מקום למודל הכנסות שאינו גזלני כמו הנוכחי , אבל החברות לא רוצות .

אז כולם יודעים מה קרה לדינוזאורים , הם נכחדו

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”