agent__smith כתב:
טוב מאוד !
שיידעו שלכל מטבע יש שני צדדים .
מצד אחד לתת לכולם בחינם הכל מצד שני הצרכן צריך לשלם עבור מה שנראה לו ושווה לו, תסתכלו על זה כעל צ'ופר ליוצר.
התחרות הייתה מאז ומעולם והיא תחרות טובה, כי אחרת לא ניתן להתקדם.
והתחרות היא על נקודות.... לא שום דבר חומרי, סתם ניקוד.
להזכיר רק שהשיר בשניקל הוא תודות לסצנה,
DVD עם DIVX או טלוויזיה תומכת MKV היא תודות לסצנה,
וכמו שאמרת צריך להודות לסצנה על הרבה יותר ממה שהרוב חושבים.
בהחלט הדיון טוב

...
בא נתחיל מזה שאישית אני לא מעוניין לשלם פרוטה , ואני יודע שאני אצלב , אבל אני אסביר את עמדתי .
אם אתה מוכר לי זכויות יוצרים לשימוש (שזה הטענה של חברות התוכנה והסרטים ), המשמעות היא שקניתי את זה פעם אחת . אני הרי לא צריך ללכת ולקנות את אותה ספה למשל בכול פעם שהתינוק מלכלך את הריפוד , אני מנקה את הריפוד ויש לי ספה חדשה .
אותו דבר היה צריך להיות כאן , אני קונה סרט , אז אם אתה מוכר את הזכויות , ברגע שמגיע פורמאט חדש אתה צריך לתת לי אפשרות לשדרג במחיר שישקף רק את עלויות העברה לפורמאט החדש . אני לא צריך לקנות עוד פעם את אותם זכויות שהיו לי
ולגבי חברת תוכנה , אם קניתי ווינדוס XP , אני אמור להשתמש בו גם אם אני קונה מחשב חדש , לא יתכן שכול כמה שנים תאלצו אותי לעבור כי אנו לא תומכים .
אם אתה לא תומך, תן לי את המערכת החדשה , או שתמשיך לתמוך במערכת שמכרת לי , או שתספק לי את האפשרות לתמוך בעצמי או על ידי צד שלישי כלשהו
ולכן מבחינתי כול מודל ההכנסות של התעשיה הוא מודל של מעין גזל , אלא מאי ? יש להם יחסי ציבור ולוביסטים ששכנעו את כול העולם ששחור הוא לבן , וכול העולם קונה את זה כי כבר שטפו לו את המוח
אז אתם יכולים לקבל את זה או לא , אבל יש עובדה מאוד חשובה שכן תומכת בי . בזמנו עד שחברות המוסיקה , או כוחות השוק או שניהם ביחד , היו המון אתרים שבהם היית מוריד מוסיקה מקורית של אמנים ללא תשלום . היית שומע את האמן , ושכרו היה דירוג שלו . נדמה לי שבחלקם יכולת לצ'פר את האמן עצמו
האתרים האלו שיגשגו ואאל"ט די הרבה מהם כתבו במפורש שהם מעלים חומרים חדשים עוד לפני הופעה כי הם רוצים את הפידבאק של הקהל . השכר האמתי של האמנים האלו היה , שהם הגיעו להמון אנשים שהלכו אחר כך לשמוע אותם על חי . הטובים שבהם התעשרו ופתחו אולפנים בייתיים
כך שהועובדה היא שלפחות במוסיקה יש מקום למודל הכנסות שאינו גזלני כמו הנוכחי , אבל החברות לא רוצות .
אז כולם יודעים מה קרה לדינוזאורים , הם נכחדו