Dali Mentor vs. Ikon ?

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
golan100
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 15
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #41 

אם לדעתך ה CAV הקטנים מדהימים, לך על זה.
אם מוצר הוא מדהים למה לחפש דברים אחרים?

NuXeR פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 155

שליחה #42 

כי לא שמעתי אותו מול ה-DALI. בלי Reference זה לא שווה כלום.
מחירו 5,900, שזה גבוה ממחיר דאלי אקון 6 ביד שנייה......... ואני חייב להשוות אותו מול האופציות האחרות בשוק.

כל רמקול יישמע לי טוב כשלעצמו..........רק כשאני משווה אותו למשהו אני יודע להבחין מה אני מעדיף.

ה-MENTOR הם אופצייה חזקה מבחינתי, אנסה לתאם האזנה לרמקול בתקווה שיהיה משהו להשוות אותו שם....(מחיר של 9K לעומת ה-4.5K לאיקון 6 יצדיק את עצמו?)

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6462
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #43 

NuXeR

ל-B&W במה אחורית? :roll:

ל-B&W יש את הבמה הכי קידמית. הם לפעמים נשמעים כמו אוזניות.

פעם הבאה, קודם קונים רמקולים ואחר כך מתאימים להם הגברה
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"

Soli
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1086
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #44 

danlior כתב:NuXeR

ל-B&W במה אחורית? :roll:

ל-B&W יש את הבמה הכי קידמית. הם לפעמים נשמעים כמו אוזניות.

פעם הבאה, קודם קונים רמקולים ואחר כך מתאימים להם הגברה
...
(Y) (Y) (Y) (Y)
מוזיקה היתה אהבתי הראשונה

NuXeR פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #45 

האם שמעת אותם מול ה-DALI ?
DALI מעמידים את הזמר מולך, בעוד ש-B&W נשמעים כאילו אתה ביציע רחוק.... לפחות עבור הדגמים שאני שמעתי.

לגבי הגברה, תמיד אפשר להוסיף BI-AMP של Exposure ולשפר את העוצמה ככה שזה יהיה 150W לרמקול...
אבל השאלה האם ההוצאה מצדיקה את עצמה.

Frosti7
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 596
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #46 

ארז_וחני כתב: זה שdanlior סבור שסדרה 8 של פוקאל זו "סדרה איומה" כהגדרתו זה מחייב אותי?
למרות ש danlior סבור כך (וזו זכותו) ולמרות שאני מכבד ומעריך את הידע והניסיון שיש ל danlior , אני בחרתי ב 806 ואני לא מצטער על הבחירה הזאת.

אבל הטענה שלך הייתה שהדאלי טוב יותר מהפוקאל וזו כבר לא עניין של טעם אישי אלא קביעה גורפת חד משמעית (בניגוד ל danlior שלא קובע עמדה אבסולוטית אלא מביע דעה או העדפה אישית)

ארז
...
ארז, תקרא שוב את מה שאתה כותב, לקבוע שסדרה X איומה זה עניין של טעם, והעדפה של רמקול X על רמקול Y זוהיא קביע אבסולוטית?
נראה לי שכבר הצלחת לבלבל את עצמך,
לדעתי עדיף להמנע מתגובות חסרות פואנטה כפי ש"ביקרת" אותי לגבי העדפה של דאלי מול הפוקל, כן ואין לי צל של ספק שהדאלי טוב יותר באופן גורף מהפוקל, למרות שלא הייתי קורא לסדרה 800 "איומה"

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #47 

NuXeR כתב:האם שמעת אותם מול ה-DALI ?
DALI מעמידים את הזמר מולך, בעוד ש-B&W נשמעים כאילו אתה ביציע רחוק.... לפחות עבור הדגמים שאני שמעתי.

לגבי הגברה, תמיד אפשר להוסיף BI-AMP של Exposure ולשפר את העוצמה ככה שזה יהיה 150W לרמקול...
אבל השאלה האם ההוצאה מצדיקה את עצמה.
...
ה-DALI הם דווקא דוגמה לרמקולים בעלי במה אחורית (על פי נתוני יצרן. שאל בפיוז אם אתה לא מאמין לי) יכול להיות שישנה אצלך אי בהירות למשמעות של מושגים אילו וזה בסדר.

גם יכול להיות ששמעת את ה-B&W עם הגברה נחותה שלא מתאימה להם. אם זה היה בפיוז, אז בטח עם רסיברים או מגברים קטנים של רוטל או נאד.

לא, לא מצדיק! אחרי שתמצא רמקולים, מכור את המגבר שלך וקנה חדש היתאים להם.
נערך לאחרונה על ידי danlior ב 24/08/2010 15:22, נערך 2 פעמים בסך הכל.

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #48 

Frosti7

אתה עושה לי ורטיגו

Soli
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1086
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #49 

NuXeR כתב:היי,

תודה רבה לכולם על העזרה!

בנוגע ל-B&W, שמעתי מס' דגמים, ולא אהבתי כ"כ את הסאונד וה"במה האחורית" שהם נותנים.
מאידך, לא שמעתי את סדרת 800.
...
אתה מוזמן "ללטף" את הזמרים שאני מקשיב להם, בבמה הקדמית הענקית שאני שומע :lol:
מוזיקה היתה אהבתי הראשונה

Frosti7
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #50 

danlior כתב:"]
ה-DALI הם דווקא דוגמה לרמקולים בעלי במה אחורית (על פי נתוני יצרן. שאל בפיוז אם אתה לא מאמין לי) יכול להיות שישנה אצלך אי בהירות למשמעות של מושגים אילו וזה בסדר.

...
תלוי איזה דגם, הsuite 2.8 שבמקור (עד כמה שידוע לי) נמכרו באופן בלעדי רק בפיוז הם רמקולים עם במה מאוד פתוחה ואחורית יחסית, לעומתו לאיקון יש במה קידמית וצרה יותר באופן כמעט מוקצן, הרבה יותר מB&W 683,684 ששמעתי מולו

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #51 

Hybrid כתב:
NuXeR כתב:היי,

תודה רבה לכולם על העזרה!

בנוגע ל-B&W, שמעתי מס' דגמים, ולא אהבתי כ"כ את הסאונד וה"במה האחורית" שהם נותנים.
מאידך, לא שמעתי את סדרת 800.
...
אתה מוזמן "ללטף" את הזמרים שאני מקשיב להם, בבמה הקדמית הענקית שאני שומע :lol:
...
ואם כבר מדברים אז אם לא שמעת את סדרת ה-800, אז לא באמת שמעת B&W

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #52 

Frosti7 כתב:
danlior כתב:"]

...
תלוי איזה דגם, הsuite 2.8 שבמקור (עד כמה שידוע לי) נמכרו באופן בלעדי רק בפיוז הם רמקולים עם במה מאוד פתוחה ואחורית יחסית, לעומתו לאיקון יש במה קידמית וצרה יותר באופן כמעט מוקצן, הרבה יותר מB&W 683,684 ששמעתי מולו
...
נכון! לאייקון יש במה קידמית מוקצנת כמו לסדרת ה-800 של B&W

התכוונתי ל-SUITE כי זה מה שנמכר בפיוז

NuXeR פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #53 

תעשו לי טובה בלי מריבות........... זאת לא מטרת השרשור.

לגבי B&W לא שמעתי את סדרה 800, יכול להיות שהבמה שלה שונה מסדרה 600 - אך היא לא בתקציב שלי לכן לא השקעתי מחשבה בה. מה גם שאני לא חושב שיש הרבה חנויות שמחזיקות אותם בתצוגה.....

לגבי דאלי, מה ששמעתי היה אייקון 6 ואני מחר אלך לשמוע את המנטור. (לאייקון יש במה הכי קדמית ששמעתי בחיים)

אשמח לקבל דעות על המנטור לעומת האייקון, והמלצות לרמקולים נוספים שכדאי לשמוע.........

תודה,
תומר

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #54 

Frosti7 כתב:
ארז, תקרא שוב את מה שאתה כותב, לקבוע שסדרה X איומה זה עניין של טעם, והעדפה של רמקול X על רמקול Y זוהיא קביע אבסולוטית?
...
נכון מאוד והסיבה פשוטה.
תקרא את מה ש danlior כותב בתחתית כל תגובה שלו:
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית".

ולעומת זאת , אתה כותב באופן קטגורי וחד משמעי כאילו מדובר באמת אבסולוטית וזה הבדל גדול. זה לא עניין של התנסחות או סמנטיקה.

מקווה שהפואנטה" הובנה כעת.

ארז

Frosti7
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #55 

ארז_וחני, אני מבין את ה"חתימה" של danlior, שהיא בדיוק זה, חתימה, ולא תגובה ספציפית לטקסט שהוא רשם, אני מבין מאיפה זה הגיעה - היא רשומה בידיוק בגלל אנשים כמוך, אנשים שבמקום להתמקד בעיקר ובנושא הדיון מתמקדים בטפל, מגיבים תגובות שלא תורמות לשום דבר, האם אתה סובר שהפוקל טוב יותר מהדאלי? לא, אתה פשוט נפגע מהעובדה שרכשת רמקול שמישהוא אחר לא אוהב ומרגיש שאתה צריך "לגונן" על הבחירה שלך,
אז אני לא מתכוון "לגונן" על הטעם שלי ועל הדעות שלי ואני גם לא רואה סיבה שבכל פעם שמישהוא מעדיף רמקול X על רמקול Y הוא צריך לתרץ ולרשום כסת"ח על הדעות שלו, ואבוי אם לא יעשה כך כי אחרת יזכה למבול תגובות של אנשים אשר לוקחים את המדובר למקומות שונים בכלל במקום להתמקד על נושא הרמקולים.

0z23
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 525
נתן תודות: 66 פעמים

שליחה #56 

בבקשה:יש לי שאלת "תם" מכיוון שאני שומע רמקולים בo.b (וקצת ניסיון בתחום) אשמח אם מי שהוא יבהיר את המושגים שנכתבו בשירשור: במה קידימית,במה אחורית,
במה קידמית אורירית, במה קידמית מוקצנת,במה קידמית פתוחה ואחורית יחסית...
תודה
(b) ע"ח

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #57 

Frosti7 כתב:ארז_וחני, אני מבין את ה"חתימה" של danlior, שהיא בדיוק זה, חתימה, ולא תגובה ספציפית לטקסט שהוא רשם, אני מבין מאיפה זה הגיעה - היא רשומה בידיוק בגלל אנשים כמוך, אנשים שבמקום להתמקד בעיקר ובנושא הדיון מתמקדים בטפל, מגיבים תגובות שלא תורמות לשום דבר, האם אתה סובר שהפוקל טוב יותר מהדאלי? לא, אתה פשוט נפגע מהעובדה שרכשת רמקול שמישהוא אחר לא אוהב ומרגיש שאתה צריך "לגונן" על הבחירה שלך,
אז אני לא מתכוון "לגונן" על הטעם שלי ועל הדעות שלי ואני גם לא רואה סיבה שבכל פעם שמישהוא מעדיף רמקול X על רמקול Y הוא צריך לתרץ ולרשום כסת"ח על הדעות שלו, ואבוי אם לא יעשה כך כי אחרת יזכה למבול תגובות של אנשים אשר לוקחים את המדובר למקומות שונים בכלל במקום להתמקד על נושא הרמקולים.
...
הצחקת אותי :lol:
בנוסף אתה מתקשה בהבנת הכתוב.
אם אני כותב מפורשות שלמרות שלטעמו האישי של danlior (שאני מעריך את דעתו ואת הידע שלו ) רכשתי את הפוקאל 806 זה נקרא התגוננות?
יש לך צורה משונה להסיק מסקנות.

ואל תחמיא לעצמך יותר מידי - היות ואני לא מכיר אותך אז דעתך ממש לא משנה לי....בוודאי שאין לי צורך להתגונן מפני הדיעה שלך.

ההערה ש danlior הכניס מתחת לכל תגובה היא תוצאה של ויכוחים ארוכים ומרים עם חברים אחרים בפורום שבכל פעם שנכתבת דיעה נחרצת ואפשר להבין אותה כאמת מוחלטת, שואלים שאלות לגיטימיות על סמך מה וכיצד הגיעו לקביעה כזאת ובסוף התברר שמדובר בטעם אישי ולא באמת מוחלטת.
נתתי דוגמא ברורה מה זאת אמת מוחלטת (מרצדס מול יונדאי) וברוב הדיונים בפורום אודיו לא מדובר באמת מוחלטת.
לדעתך זה עניין טפל? תעשה חיפוש בפורום ותראה כמה ויכוחים היו על זה.
אז יש לך עוד מה ללמוד (גם לי כמובן) בנושא התבטאויות בפורום ובמקום להבין ולהפנים אתה כועס בועט לכל הכיוונים.

ולידיעתך, שמעתי דאלי מדפי בסקר שעשיתי ולא נשמע לי מתאים לצרכי. לאמר אם הוא טוב יותר מהפוקאל או לא אני לא מתיימר...זה שמור רק לאנשים שעשו "מבחני השוואה" ויכולים לקבוע קביעות מוחלטות, כמוך למשל...

אני מתנצל על השפה הבוטה והעוקצנית לטעמי אבל יש אנשים ששפה כזאת משפרת להם את ההבנה.

ארז

0z23
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 525
נתן תודות: 66 פעמים

שליחה #58 

ארז, זה נכון אבל אל לנו למשוך שוב למי יש יותר גדול :idea:
בברכה
כל יום אנו לומדים...

ronensud
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 634
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

דעה נוספת

שליחה #59 

תומר יקר,

לאחר ניסיון מרובה שנים בפורומים אני ממליץ לך ללכת לשמוע בעצמך ולא לבקש חוות דעת מה דעתם של אנשים זרים על רמקול כזה או אחר. המלצות לרמקולים נוספים שכדאי לך לשמוע בהחלט כן אבל לגבי דיעה על רמקולים ששמעת כל אחד יכתוב לך משהו אחר כי ככה זה אנשים- אוזניים שונות, ראש שונה וטעם שונה.

היו לי המון רמקולים ובשנה האחרונה החלטתי "להוריד פרופיל" קצת לטובת דברים אחרים ורכשתי לי זוג דאלי איקון 6.

יש לי ניסיון עם רמקולים יקרים בהרבה מהרמקולים האלו ואני יכול לומר שאין שום דבר ברמת המחיר שלהם שמתקרב. את הפוקאל אני שונא- כל הסדרות בהירות- זו אסכולה צרפתית ידועה (כמו חברות צרפתיות נוספות- טריאנל, קבאס).

מה כל זה אומר צריך לומר לגביך? כלום ושום דבר. עוד מעט ייכנס מישהו ויכתוב בדיוק מה שכתבתי רק ההפך.

הצטייד במוסיקה שאתה מכיר היטב ולך לשמוע לבד.
עצום עיניים ובדוק איזה רמקול הכי מהנה ומכניס אותך למוסיקה.

תתחדש

רונן

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #60 

0z23 כתב:ארז, זה נכון אבל אל לנו למשוך שוב למי יש יותר גדול :idea:
בברכה
כל יום אנו לומדים...
...
זו ממש לא הכוונה שלי.
אבל אנחנו קוראים רק את מה שכתוב ולכן צריך לשים לב איך כותבים.
איך מישהו יכול לנחש שמדובר בהעדפה אישית או באמירה מבוססת ?
עשה חיפוש בפורום ותראה כמה ויכוחים ומריבות היו בגלל חוסר הבנה בין חברים.
את זה אני מבקש למנוע.

אין לי שום בעיה שמישהו יאמר שרמקולים של פירלס או של STORM עדיפים לאוזניו על פני פוקאל. שיבושם לו ושישמור את כספו לצרכים אחרים.
אגב, יש לי אח כזה, שלא מבין למה צריך לקנות מערכת ק"ב ביותר מ 200 דולר שמוכרים בדיוטי פרי...אז אין לו צורך במשהו איכותי יותר (ויקר יותר) ונשאר לו כסף לדברים אחרים. שיהיה לו בכיף.

ארז

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”