נושא סאב וופררר
- DannyM
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 129
לטל HD
בוקר טוב, כל התשובות שלי בפורום הם רק ואך ורק מניסיון אישי , לעולם לא שמועות או העתקה מירחונים
במידה וכן אני אומר זאת בגילוי נאות.
התשובה שכתבי מבוססת על עבודה עם מספר פרוססורים מתקדמים
היה נעים יותר שתבקש שאסביר שוב והייתי עושה זאת בשמחה. חבל שזה כך.
בברכה דני.
בוקר טוב, כל התשובות שלי בפורום הם רק ואך ורק מניסיון אישי , לעולם לא שמועות או העתקה מירחונים
בברכה דני.
- טלHD
-
- גורו

- תגובות: 14365
אוקי, תסביר בבקשה (ואנא תתיחס לרסיבר של השואל).DannyM כתב:לטל HD
בברכה דני....
- טלHD
-
- גורו

- תגובות: 14365
איך הגעת למסקנה כזו? זה מוזר בלשון המעטה....kingikra כתב:לי יש רסיבר ימאהה 661 וסאב D10 של סאנפייר. גם אני פתחתי אשכול בנושא וסיכומו היה שהרסיבר לא מצליח להזיז את הסאב כצפוי.
את הסאב שלך אני לא מכיר אבל על פי התגובות פה, ובהתחשב בזה שה 607 לא עולה בהרבה דרגות מעל ה 661 שלי, אולי זאת הבעיה. אולי הסאב שלך הוא אוברקיל לרסיבר....
תן בבקשה לינק לשירשור המדובר.
- kingikra
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
כנראה לא הסברתי את עצמי כמו שצריך אבל כל הפרטים בשרשור הבא:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... c&start=15
מההודעה השניה שלי בעמוד מתחיל הדיון הרלונטי
מההודעה השניה שלי בעמוד מתחיל הדיון הרלונטי
- gro111
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 1519
זה פשוט מסקנה שגויה לחלוטיןkingikra כתב:כנראה לא הסברתי את עצמי כמו שצריך אבל כל הפרטים בשרשור הבא:
מההודעה השניה שלי בעמוד מתחיל הדיון הרלונטי...
במידה ואתה גר בת"א, מבחינתי מחר לקפוץ עליך ולעזור לך, הסאב הנ"ל ממש לא אוברקיל למערכת שלך!
ואמור לפנק אותך באחלה באס
הסאב שברשותך מכיל בתוכו גם הגברה, לשימושו האישי בלבד
ואין סיבה שעם מערכת כמו שלך, לא תהנה מבאס עוצמתי
- gro111
-
- עוסק בתחום

Re: לא ברסיבר 607
טוב לדעת שבדור החדש של מערכות הכיול יש התייחסות רצינית יותר לתדרים הנמוכיםyosihary כתב:הרסיבר הזה מאזן את הסאב בצורה מעולה.gro111 כתב:יש לך שני סאבים כאלה?![]()
ואין מספיק באס, איפה אתה גר? בפארק הירקון אולי![]()
בטוח משהו בהגדרות לא נכון, ו/או שיש כשל בציוד.
תנסה לשחק עם הפאזה כמו שנאמר, גם הוספת מחבר Y מעלה את הGAIN, בקיצור נתנו לך קודמי עצות טובות, תתחיל שם.
לפי דעתי נסה לבטל את הRC ותתחיל משם, לפעמים הRC מרסן את הסאבים באלימות חסרת פרופורציות...
בכל מקרה שיהיה בהצלחה...
במערכות RC מתקדמות כמו האודיסי 2EQ שנמצאת ב- 607, המערכת משנה את ההשהיה לסאב כך שהפזה תתאחד בצורה המיטבית ביותר. שינוי הפאזה לאחר הכיול רק מקלקל.
באופן בולט ברסיבר הזה כאשר מבטלים את ה- RC, הבאס נאלם דום כאשר שאר הרמקולים אינם רצפתיים גדולים.
לחבר הזה יש איזה ליקוי מאורות הבנתי מחשבתי, ועד שהוא לא יביא מתמצא לבדוק אצלו לא ימצא פתרון...
אצלי בענתיקה, (PIONEER AX5I), מערכת הכיול רוצחת את הבאס! אגב גם כאשר המיקרופון של הכיול נמצא בדיוק במרכז החדר
תודה על ההסבר. תמיד שמח לשמוע את דברייך מלאי הידע וניסיון
- gro111
-
- עוסק בתחום

sareli
יש התקדמות
שתף אותנו, אל תתיאש
יש התקדמות
שתף אותנו, אל תתיאש

- gro111
-
- עוסק בתחום

איזה מבנה גיאומטרי יצא לי בהודעה הקודמת, פיטגורס היה גאה
- kingikra
-
- חבר שלא מהעולם הזה

תשמע, לפני שאני מטריח אותך לבואgro111 כתב:זה פשוט מסקנה שגויה לחלוטיןkingikra כתב:כנראה לא הסברתי את עצמי כמו שצריך אבל כל הפרטים בשרשור הבא:
מההודעה השניה שלי בעמוד מתחיל הדיון הרלונטי...![]()
במידה ואתה גר בת"א, מבחינתי מחר לקפוץ עליך ולעזור לך, הסאב הנ"ל ממש לא אוברקיל למערכת שלך!
ואמור לפנק אותך באחלה באס![]()
הסאב שברשותך מכיל בתוכו גם הגברה, לשימושו האישי בלבד, לכן שתדע, אין קשר לרסיבר, בעוצמת הסאב, מלבד הגדרות וכיול נכונים.
ואין סיבה שעם מערכת כמו שלך, לא תהנה מבאס עוצמתי...
תאמין לי ניסיתי הכל. אני בכלל חושד שמדובר בבעיית אקוסטיקה. קראתי כל מה שיש בספר של הרסיבר על הבאס. שיחקתי בכל הכיוונונים ושום דבר לא עזר. האמת, הייתי שמח לדעת מה הבעיה האמיתית כדי שבעתיד, כשאני אחליט לשדרג את רכיבי המערכת, אני לא אקנה משהו סתם.
תודה
- DannyM
-
- חבר פעיל מאוד

kingikra שלום
תנסה להגדיר את הרמקולים הראשיים כ- small
במקרה זה המעבד יעביר לסאב לא רק את מה שהוקלט כ- LFE אלא גם את הספקטרום הנמוך שהוקלט עבור הרמקוליים הראשיים. במקרה והרמקולים הראשיים לא מדגישים זאת (לאוהבי הבאסים) הסאב יעשה זאת טוב יותר.
חשוב להגדיר את תדר החיתוך כך שתנצל בצורה מכסימאלית את כל הטווח של הרמקולים הראשיים.
בהצלחה דני.
תנסה להגדיר את הרמקולים הראשיים כ- small
במקרה זה המעבד יעביר לסאב לא רק את מה שהוקלט כ- LFE אלא גם את הספקטרום הנמוך שהוקלט עבור הרמקוליים הראשיים. במקרה והרמקולים הראשיים לא מדגישים זאת (לאוהבי הבאסים) הסאב יעשה זאת טוב יותר.
חשוב להגדיר את תדר החיתוך כך שתנצל בצורה מכסימאלית את כל הטווח של הרמקולים הראשיים.
בהצלחה דני.
- kingikra
-
- חבר שלא מהעולם הזה

היי דני,
כל מה שאמרת עשיתי מספר פעמים. ניסיתי כמעט כל דבר בהגדרות של גודל הרמקולים ותדר החיתוך.
תודה רבה
כל מה שאמרת עשיתי מספר פעמים. ניסיתי כמעט כל דבר בהגדרות של גודל הרמקולים ותדר החיתוך.
תודה רבה
- ADICT
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9621
אולי תנסה לדייק מה חסר לך
יכול להיות שלא חסר לך כלום
כי סאב לא שומעים אלא מרגישים בחלק מהפסקול
יכול להיות שלא חסר לך כלום
כי סאב לא שומעים אלא מרגישים בחלק מהפסקול
- DannyM
-
- חבר פעיל מאוד

kingikra שלום
איך ה- DVD מחובר לרסיבר (דיגיטאלי או אנאלוגי) , מי מבצע את הפיענוח ה- DVD או הרסיבר ?
דני
איך ה- DVD מחובר לרסיבר (דיגיטאלי או אנאלוגי) , מי מבצע את הפיענוח ה- DVD או הרסיבר ?
דני
- kingikra
-
- חבר שלא מהעולם הזה

ADICT
חסר לי שהסאב יפעל לאורך כל הסרט. אני יודע שזה קשה לבבין אבל זה גם קשה להסביר. כראיתי סרט אצל חבר ובשתי חנויות (העולם הדיגיטלי היא אחת מהן), לאורך כל הסרט הסאב עובד. בין אם יותר ובין אם פחות. כל פעם שדלת של מכונית נסגרת או כשמכונית מתניעה ומתחילה לנסוע, שומעים את הסאב. אצלי רק בסרטים שהסרט כופה את זה על הסאב, הוא עובד. בתגובה קודמת באשכול זה הזכרתי שגם כשאנשים בסרט נמצאים במערה או באולם גדול, הסאב אמור לעבוד. גם בשביל ההד וגם כשהם מדברים. מקווה שזה יעזור
DannyM
אני צופה בסרטים עם מדיה סנטר. אין לי די וי די. המחשב מחובר לרסיבר עם HDMI. את הפענוח מבצע הרסיבר.
תודה
חסר לי שהסאב יפעל לאורך כל הסרט. אני יודע שזה קשה לבבין אבל זה גם קשה להסביר. כראיתי סרט אצל חבר ובשתי חנויות (העולם הדיגיטלי היא אחת מהן), לאורך כל הסרט הסאב עובד. בין אם יותר ובין אם פחות. כל פעם שדלת של מכונית נסגרת או כשמכונית מתניעה ומתחילה לנסוע, שומעים את הסאב. אצלי רק בסרטים שהסרט כופה את זה על הסאב, הוא עובד. בתגובה קודמת באשכול זה הזכרתי שגם כשאנשים בסרט נמצאים במערה או באולם גדול, הסאב אמור לעבוד. גם בשביל ההד וגם כשהם מדברים. מקווה שזה יעזור
DannyM
אני צופה בסרטים עם מדיה סנטר. אין לי די וי די. המחשב מחובר לרסיבר עם HDMI. את הפענוח מבצע הרסיבר.
תודה
- gro111
-
- עוסק בתחום

אולי הבעיה קבורה איפשהו בהגדרות המדיה סנטר....(לא מבין בזה), ניסית לחבר DVD , לרסיבר, בחיבור קוואקסיאלי? ככה תוכל לשלול בעיה מהמדיה סנטר, מוכן להשאיל לך DVD לעניין, במידה ואתה רוצה.kingikra כתב:ADICT
תודה...
יש מצב שהרסיבר לא מקבל סיגנל LFE מאיזושהי סיבה
שבוע טוב
- Ben_p
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 781
אני מניח שמקור הבעיה הוא בהגדרות הקרוס שכיוונת בסאב... אתה לא שומע אותו לאורך כל הסרט כי כיוונת אותו לרדת ממש נמוך וכאשר בסרט אין קטעים של באס נמוך אז הסאב פשוט לא מוציא צליל.. תעלה את הקרוב בהתאם לרמקולים הקידמיים שלך..
- DannyM
-
- חבר פעיל מאוד

kingikra שלום
האם ההגדרות במדיה סנטר עבור יציאת ה- HDMI היא Bit Stream ?
דני
האם ההגדרות במדיה סנטר עבור יציאת ה- HDMI היא Bit Stream ?
דני
- ADICT
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9621
לי נראה שאתה צריך לסובב את סקאלת הקרוס בסאב מאחור למקסימום (200 דוגמא)נה
וכן גם בחיתוך של המדיה או הרסיוור
להגביר את הווליום של הסאב מעל לחצי
להגדיר את הסאב כפלוס (או לא משנה מה ההגדרה -העיקר שיעבוד בכל מצב..)
ותנסה
אלא אם כן ניסית הכול...
יכול להיות שהכבל ש/ל הסאב לא מחובר לכניסת הL מאחור בסאב
או מקסימום אם יש לך סטאליטים
חבר אותם לסאב עצמו
ותוציא אותם ממנו ישירות למדיה או לרסיוור
כלומר שהבאס שלהם יהיה תלוי בסאב כל פעם שהם יעבדו.....
וכן גם בחיתוך של המדיה או הרסיוור
להגביר את הווליום של הסאב מעל לחצי
להגדיר את הסאב כפלוס (או לא משנה מה ההגדרה -העיקר שיעבוד בכל מצב..)
ותנסה
אלא אם כן ניסית הכול...
יכול להיות שהכבל ש/ל הסאב לא מחובר לכניסת הL מאחור בסאב
או מקסימום אם יש לך סטאליטים
חבר אותם לסאב עצמו
ותוציא אותם ממנו ישירות למדיה או לרסיוור
כלומר שהבאס שלהם יהיה תלוי בסאב כל פעם שהם יעבדו.....
- kingikra
-
- חבר שלא מהעולם הזה

כשקיבלתי את המקרן והמערכת, לא היה לי עדיין מדיה סנטר. הייתי רואה סרטים עם די וי די פושט של פיוניר.נדמה לי דגם 383. אין לו HDMI ולכן היה מחובר לרסיבר עם כבל אופטי בהתחלה ואח"כ קואקסלי. לא זוכר שוני רציני בסאונד. מצד שני בשבועות הראשונים כל צליל חדש במערכת מרגש אותך. מי שם לב למכלול?gro111 כתב:אולי הבעיה קבורה איפשהו בהגדרות המדיה סנטר....(לא מבין בזה), ניסית לחבר DVD , לרסיבר, בחיבור קוואקסיאלי? ככה תוכל לשלול בעיה מהמדיה סנטר, מוכן להשאיל לך DVD לעניין, במידה ואתה רוצה.kingikra כתב:ADICT
תודה...
יש מצב שהרסיבר לא מקבל סיגנל LFE מאיזושהי סיבה.
שבוע טוב...
בהחלט יכול להיות שהבעיה היא בהגדרות של המדיה סנטר. יש לי גם במחסן את ה 460 של פיוניר עם HDMI. אני בהחלט אנסה אותו.
תודה
- kingikra
-
- חבר שלא מהעולם הזה

שיחקתי עם זה המון. שיניתי את ההרץ ברסיבר ובהתאם שיחקתי עם הקרוס על הסאב. למען האמת, אם ישנה בעיה, אז זה שם. לא משנה מה כיוונתי, לא היה הבדל בכלל!!Dj-Ben-P כתב:אני מניח שמקור הבעיה הוא בהגדרות הקרוס שכיוונת בסאב... אתה לא שומע אותו לאורך כל הסרט כי כיוונת אותו לרדת ממש נמוך וכאשר בסרט אין קטעים של באס נמוך אז הסאב פשוט לא מוציא צליל.. תעלה את הקרוב בהתאם לרמקולים הקידמיים שלך.....