נושא סאב וופררר

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
DannyM
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 129

שליחה

לטל HD

בוקר טוב, כל התשובות שלי בפורום הם רק ואך ורק מניסיון אישי , לעולם לא שמועות או העתקה מירחונים
במידה וכן אני אומר זאת בגילוי נאות.
התשובה שכתבי מבוססת על עבודה עם מספר פרוססורים מתקדמים
היה נעים יותר שתבקש שאסביר שוב והייתי עושה זאת בשמחה. חבל שזה כך.

בברכה דני.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14365

שליחה

DannyM כתב:לטל HD

בוקר טוב, כל התשובות שלי בפורום הם רק ואך ורק מניסיון אישי , לעולם לא שמועות או העתקה מירחונים
במידה וכן אני אומר זאת בגילוי נאות.
התשובה שכתבי מבוססת על עבודה עם מספר פרוססורים מתקדמים
היה נעים יותר שתבקש שאסביר שוב והייתי עושה זאת בשמחה. חבל שזה כך.

בברכה דני.
...
אוקי, תסביר בבקשה (ואנא תתיחס לרסיבר של השואל).

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14365

שליחה

kingikra כתב:לי יש רסיבר ימאהה 661 וסאב D10 של סאנפייר. גם אני פתחתי אשכול בנושא וסיכומו היה שהרסיבר לא מצליח להזיז את הסאב כצפוי.
את הסאב שלך אני לא מכיר אבל על פי התגובות פה, ובהתחשב בזה שה 607 לא עולה בהרבה דרגות מעל ה 661 שלי, אולי זאת הבעיה. אולי הסאב שלך הוא אוברקיל לרסיבר.
...
איך הגעת למסקנה כזו? זה מוזר בלשון המעטה....
תן בבקשה לינק לשירשור המדובר.

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141

שליחה

כנראה לא הסברתי את עצמי כמו שצריך אבל כל הפרטים בשרשור הבא:

http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... c&start=15

מההודעה השניה שלי בעמוד מתחיל הדיון הרלונטי

gro111
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1519

שליחה

kingikra כתב:כנראה לא הסברתי את עצמי כמו שצריך אבל כל הפרטים בשרשור הבא:

...
זה פשוט מסקנה שגויה לחלוטין (n)
במידה ואתה גר בת"א, מבחינתי מחר לקפוץ עליך ולעזור לך, הסאב הנ"ל ממש לא אוברקיל למערכת שלך!
ואמור לפנק אותך באחלה באס :P

הסאב שברשותך מכיל בתוכו גם הגברה, לשימושו האישי בלבד :wink: , לכן שתדע, אין קשר לרסיבר, בעוצמת הסאב, מלבד הגדרות וכיול נכונים.
ואין סיבה שעם מערכת כמו שלך, לא תהנה מבאס עוצמתי :D

gro111
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

Re: לא ברסיבר 607

שליחה

yosihary כתב:
gro111 כתב:יש לך שני סאבים כאלה? 8O
ואין מספיק באס, איפה אתה גר? בפארק הירקון אולי :lol:
בטוח משהו בהגדרות לא נכון, ו/או שיש כשל בציוד.

תנסה לשחק עם הפאזה כמו שנאמר, גם הוספת מחבר Y מעלה את הGAIN, בקיצור נתנו לך קודמי עצות טובות, תתחיל שם.
לפי דעתי נסה לבטל את הRC ותתחיל משם, לפעמים הRC מרסן את הסאבים באלימות חסרת פרופורציות...
בכל מקרה שיהיה בהצלחה :wink:
...
הרסיבר הזה מאזן את הסאב בצורה מעולה.
במערכות RC מתקדמות כמו האודיסי 2EQ שנמצאת ב- 607, המערכת משנה את ההשהיה לסאב כך שהפזה תתאחד בצורה המיטבית ביותר. שינוי הפאזה לאחר הכיול רק מקלקל.
באופן בולט ברסיבר הזה כאשר מבטלים את ה- RC, הבאס נאלם דום כאשר שאר הרמקולים אינם רצפתיים גדולים.

לחבר הזה יש איזה ליקוי מאורות הבנתי מחשבתי, ועד שהוא לא יביא מתמצא לבדוק אצלו לא ימצא פתרון
...
טוב לדעת שבדור החדש של מערכות הכיול יש התייחסות רצינית יותר לתדרים הנמוכים (Y)
אצלי בענתיקה, (PIONEER AX5I), מערכת הכיול רוצחת את הבאס! אגב גם כאשר המיקרופון של הכיול נמצא בדיוק במרכז החדר :עצוב:
תודה על ההסבר. תמיד שמח לשמוע את דברייך מלאי הידע וניסיון (Y)

gro111
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

sareli

יש התקדמות :?:

שתף אותנו, אל תתיאש:wink:

gro111
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

:lol:
איזה מבנה גיאומטרי יצא לי בהודעה הקודמת, פיטגורס היה גאה :P

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

gro111 כתב:
kingikra כתב:כנראה לא הסברתי את עצמי כמו שצריך אבל כל הפרטים בשרשור הבא:

...
זה פשוט מסקנה שגויה לחלוטין (n)
במידה ואתה גר בת"א, מבחינתי מחר לקפוץ עליך ולעזור לך, הסאב הנ"ל ממש לא אוברקיל למערכת שלך!
ואמור לפנק אותך באחלה באס :P

הסאב שברשותך מכיל בתוכו גם הגברה, לשימושו האישי בלבד :wink: , לכן שתדע, אין קשר לרסיבר, בעוצמת הסאב, מלבד הגדרות וכיול נכונים.
ואין סיבה שעם מערכת כמו שלך, לא תהנה מבאס עוצמתי :D
...
תשמע, לפני שאני מטריח אותך לבוא :-), האם אתה בטוח שהבנת את הבעיה? הבעיה היא לא בעוצמת הסאב. כשהוא עובד, השכנים מתלוננים. הבעיה היא שהוא לא עובד בלבלים מסויימים. נגיד כשאני רואה סרט מסוים אצל חבר ובסרט יש קטע שאנשים נמצאים במנהרה או באולם גדול, הבאס עובד כדי להמחיש את ההד שקיים ב"מבנים" כאלה. אצלי רק כשיורים, משגרים טיל, מכונית מרוץ מונעת או כל דבר דומה, הסאב עובד. במקרים שהזכרתי לפני הוא לא.
תאמין לי ניסיתי הכל. אני בכלל חושד שמדובר בבעיית אקוסטיקה. קראתי כל מה שיש בספר של הרסיבר על הבאס. שיחקתי בכל הכיוונונים ושום דבר לא עזר. האמת, הייתי שמח לדעת מה הבעיה האמיתית כדי שבעתיד, כשאני אחליט לשדרג את רכיבי המערכת, אני לא אקנה משהו סתם.

תודה

DannyM
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

kingikra שלום

תנסה להגדיר את הרמקולים הראשיים כ- small
במקרה זה המעבד יעביר לסאב לא רק את מה שהוקלט כ- LFE אלא גם את הספקטרום הנמוך שהוקלט עבור הרמקוליים הראשיים. במקרה והרמקולים הראשיים לא מדגישים זאת (לאוהבי הבאסים) הסאב יעשה זאת טוב יותר.
חשוב להגדיר את תדר החיתוך כך שתנצל בצורה מכסימאלית את כל הטווח של הרמקולים הראשיים.

בהצלחה דני.

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

היי דני,

כל מה שאמרת עשיתי מספר פעמים. ניסיתי כמעט כל דבר בהגדרות של גודל הרמקולים ותדר החיתוך.

תודה רבה

ADICT
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9621

שליחה

אולי תנסה לדייק מה חסר לך
יכול להיות שלא חסר לך כלום
כי סאב לא שומעים אלא מרגישים בחלק מהפסקול

DannyM
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

kingikra שלום

איך ה- DVD מחובר לרסיבר (דיגיטאלי או אנאלוגי) , מי מבצע את הפיענוח ה- DVD או הרסיבר ?

דני

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

ADICT

חסר לי שהסאב יפעל לאורך כל הסרט. אני יודע שזה קשה לבבין אבל זה גם קשה להסביר. כראיתי סרט אצל חבר ובשתי חנויות (העולם הדיגיטלי היא אחת מהן), לאורך כל הסרט הסאב עובד. בין אם יותר ובין אם פחות. כל פעם שדלת של מכונית נסגרת או כשמכונית מתניעה ומתחילה לנסוע, שומעים את הסאב. אצלי רק בסרטים שהסרט כופה את זה על הסאב, הוא עובד. בתגובה קודמת באשכול זה הזכרתי שגם כשאנשים בסרט נמצאים במערה או באולם גדול, הסאב אמור לעבוד. גם בשביל ההד וגם כשהם מדברים. מקווה שזה יעזור

DannyM

אני צופה בסרטים עם מדיה סנטר. אין לי די וי די. המחשב מחובר לרסיבר עם HDMI. את הפענוח מבצע הרסיבר.

תודה

gro111
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

kingikra כתב:ADICT

אני צופה בסרטים עם מדיה סנטר. אין לי די וי די. המחשב מחובר לרסיבר עם HDMI. את הפענוח מבצע הרסיבר.

תודה
...
אולי הבעיה קבורה איפשהו בהגדרות המדיה סנטר....(לא מבין בזה), ניסית לחבר DVD , לרסיבר, בחיבור קוואקסיאלי? ככה תוכל לשלול בעיה מהמדיה סנטר, מוכן להשאיל לך DVD לעניין, במידה ואתה רוצה.
יש מצב שהרסיבר לא מקבל סיגנל LFE מאיזושהי סיבה :? .
שבוע טוב :D

Ben_p
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 781

שליחה

אני מניח שמקור הבעיה הוא בהגדרות הקרוס שכיוונת בסאב... אתה לא שומע אותו לאורך כל הסרט כי כיוונת אותו לרדת ממש נמוך וכאשר בסרט אין קטעים של באס נמוך אז הסאב פשוט לא מוציא צליל.. תעלה את הקרוב בהתאם לרמקולים הקידמיים שלך..

DannyM
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

kingikra שלום

האם ההגדרות במדיה סנטר עבור יציאת ה- HDMI היא Bit Stream ?

דני

ADICT
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9621

שליחה

לי נראה שאתה צריך לסובב את סקאלת הקרוס בסאב מאחור למקסימום (200 דוגמא)נה
וכן גם בחיתוך של המדיה או הרסיוור
להגביר את הווליום של הסאב מעל לחצי
להגדיר את הסאב כפלוס (או לא משנה מה ההגדרה -העיקר שיעבוד בכל מצב..)
ותנסה
אלא אם כן ניסית הכול...
יכול להיות שהכבל ש/ל הסאב לא מחובר לכניסת הL מאחור בסאב
או מקסימום אם יש לך סטאליטים
חבר אותם לסאב עצמו
ותוציא אותם ממנו ישירות למדיה או לרסיוור
כלומר שהבאס שלהם יהיה תלוי בסאב כל פעם שהם יעבדו.....

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

gro111 כתב:
kingikra כתב:ADICT

תודה
...
אולי הבעיה קבורה איפשהו בהגדרות המדיה סנטר....(לא מבין בזה), ניסית לחבר DVD , לרסיבר, בחיבור קוואקסיאלי? ככה תוכל לשלול בעיה מהמדיה סנטר, מוכן להשאיל לך DVD לעניין, במידה ואתה רוצה.
יש מצב שהרסיבר לא מקבל סיגנל LFE מאיזושהי סיבה :? .
שבוע טוב :D
...
כשקיבלתי את המקרן והמערכת, לא היה לי עדיין מדיה סנטר. הייתי רואה סרטים עם די וי די פושט של פיוניר.נדמה לי דגם 383. אין לו HDMI ולכן היה מחובר לרסיבר עם כבל אופטי בהתחלה ואח"כ קואקסלי. לא זוכר שוני רציני בסאונד. מצד שני בשבועות הראשונים כל צליל חדש במערכת מרגש אותך. מי שם לב למכלול? :D
בהחלט יכול להיות שהבעיה היא בהגדרות של המדיה סנטר. יש לי גם במחסן את ה 460 של פיוניר עם HDMI. אני בהחלט אנסה אותו.

תודה

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

Dj-Ben-P כתב:אני מניח שמקור הבעיה הוא בהגדרות הקרוס שכיוונת בסאב... אתה לא שומע אותו לאורך כל הסרט כי כיוונת אותו לרדת ממש נמוך וכאשר בסרט אין קטעים של באס נמוך אז הסאב פשוט לא מוציא צליל.. תעלה את הקרוב בהתאם לרמקולים הקידמיים שלך..
...
שיחקתי עם זה המון. שיניתי את ההרץ ברסיבר ובהתאם שיחקתי עם הקרוס על הסאב. למען האמת, אם ישנה בעיה, אז זה שם. לא משנה מה כיוונתי, לא היה הבדל בכלל!!

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”