פוצל: Xtreamer vs NMT

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
נדב
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1020

שליחה

תשמע, נדב, אני יכול להסכים עם חלק מהדברים, אבל אתה עוד פעם טועה, מטעה, ופשוט מתקשה להבין כמה דברים בסיסיים, כנראה שחלק מזה בעקבות העובדה שאין לך ניסיון עם אף אחד מהמכשירים...
...
פרט נמק והסבר, בינתיים אתה רק זורק מילים באוויר .
נראה לך שהתמיכה בסדרות זה היתרון היחיד שיש לפופקורן???

הפופקורנים גמישים הרבה יותר ומאפשרים התקנה של תוכנות ותוספים רבים מצד שלישי, הפופקורנים מזרימים תוכן בצורה טובה ויציבה יותר, לפופקורנים אפשרויות JB מגוונות יותר, והפופקורנים מותאמים לניגון תכני בלו-ריי, כולל הצגת תפריטים (חלקית ב-A200), בניגוד לאקסטרימר, וכמובן שלפופקורן יש שלט טוב יותר.
...
גם HTPC הוא גמיש יותר אבל עדיין יש אנשים שחושבים שדווקא גמישות יתר זו היא חסרון ולכן הם הולכים על סטרימר, לאקסטרימר יש הכל מוכן ומובנה ולא צריך לחפש כלום.
אני רוצה לתקן אותך שוב, הפופקורנים מזרימים תוכן בלוריי מלא בצורה טובה ויציבה יותר, בהזרמת תכנים פחות תובעניים ו-MKV הם מזרימים טוב כמו ה-XT, ואתה עוד מצטט לי את זיו שאמר בעצם אחד לאחד בדיוק מה שאמרתי לך (אתה לא מראה פה שטעיתי במשהו אלא בדיוק ההיפך), השוואה לא הוגנת של מוצר שמתאים ל-א' עם מוצר שמתאים ל-ב' ! (וגם את זה זיו אמר !)
השלט החדש של XT עבר שיפור ועכשיו הוא הרבה יותר טוב מהשלט הישן. (וגם את זה זיו אמר !)

בגדול אתה משווה מוצר שמיועד לקהל א' עם מוצר שמיועד לקהל ב' וזאת הסיבה שההשוואה לא הוגנת ברוב הפרמטרים (גם אם הם לטובת האקסטרימר).
למה לא ציינתי עד עכשיו שהפופקורן יקר ב-200-300 שקל?
למה לא ציינתי שלפופקורן אין אנטנה בארץ?
למה לא ציינתי שאיכות הרכבת הפופקורן פחות טובה?
למה לא ציינתי שהוא מתחמם ושצריך הרד דיסק מיוחד בשביל לקרר אותו בקושי?

למה? כי זאת תיהיה השוואה לא הוגנת מצידי, השוואה הוגנת זה לקחת 2 מכשירים שמיועדים לאותה מטרה ויש להם את אותם הפיצ'רים ולבחון את ביצועיהם ותכונותיהם .
השוואה הוגנת זה לציין את היתרונות מול החסרונות (אם יש), אחד שמציין רק יתרונות זה אחד שמטעה .

Irus
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4163

שליחה

תראה, לא נתווכח על יכולת ההבנה שלך, אתה רושם שחור על גבי לבן שיש רק יתרון אחד בנוגע לסדרות, אני מצטט, ומסביר לך בהמשך שיש עוד מספר יתרונות, זה הכל...

לגבי המחיר, הפופקורן עולה כ-790 ש"ח, כלומר יקר יותר מהאקסטרימר הרגיל, וזול יותר מה-PRO.

מה ההמצאות על קהל א' וקהל ב', המוצרים מתחרים ראש בראש באותה קטגוריה, זה שהפופקורן יודע להציג תכני בלו-ריי, בניגוד לאקסטרימר, פשוט מצביע על יתרון ברור לאחד מהם...הם מיועדים לאותו קהל יעד.

באותה מידה, דרך אגב, ניתן להצביע על יתרון של האקסטרימר בנוגע לתמיכה בשמות קבצים ותיקיות בעברית.

ללא קשר לפופקורן, אני דווקא הבנתי של-PRO יש בעיות התחממות רציניות (מבלי להזכיר את המאוורר של הרגיל).

מילא היית משווה למוצר אחר, אבל איכות החומרים וההרכבה של האקסטרימר גם לא מן המשובחות.

השלט המחודש אולי יותר טוב, אבל עדיין לא באיכות של הפופקורן (וזה מבלי להזכיר את שלט ה-RF).

אנטנה? הפופקורן עובד מצוין עם כמה אנטנות, כולל זו של האקסטרימר...

נדב
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אתה צריך לחזור אחורה כמה הודעות על מנת להבין מה שאני מנסה להסביר לך.

לפופ יש כמה יתרונות שאין ל-XT וההיפך, אני מנסה להסביר לך שהמכשירים כאלה שונים שאתה לא יכול להשוות ביניהם בצורה הוגנת, ההשוואה היחידה שהוגנת פה היא יכולות MJB כי בכל שאר הפרמטרים שני המכשירים נותנים אותם ביצועים.
למה אתה מכניס עכשיו את PRO? תערוך את ההודעה שלך אתה שוב פעם מבצע השוואות לא הוגנות בין מכשירים בעלי ייעוד שונה.

הפופ עולה 790 + לפחות 100 ש"ח לאנטנה = 890 ש"ח.
ה-XT עולה 800 ש"ח כולל אנטנה וכולל אמצעי קירור פאסיבי ובדיוטי פרי הוא זול ב-100 ש"ח נוספים.
איך שלא תסתכל על זה ה-XT זול יותר מפופ.

המכשירים לא מיועדים לאותו קהל יעד, יש להם פיצ'רים ותכונות שונות שאין אחד לשני, אם זה היה ככה אז היינו רואים שאחוז רוכשי ה-XT קרוב לאחוז רוכשי ה-פופ, תציץ בסקר של זיו ותראה שזה ממש לא ככה.
אנטנה? הפופקורן עובד מצוין עם כמה אנטנות, כולל זו של האקסטרימר...
...
זה מצחיק.

knazi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3293

שליחה

איזה ויכוח :P חבל שהוא לא יותר באווירה טובה :wink:

אני אישית גם חסיד של מכשירי הפופקורן, ואני חייב לציין שלאחר הביקורת של זיו על האקסטרימר פרו ועדכון התוכנה עם Jukebox החדש התלהבתי מאוד, ואפילו תהיתי מה עדיף (:

אבל אני חייב להגיד שיש פה כמה דברים שנאמרים בלי סיבה

A200 עולה 790 נקודה. למה 100 ש''ח אנטנה? מי אמר שצריך? מי שקונה אנטנה כנראה לא באמת צריך את הA200 דווקא ואולי באמת יכול להשתמש באקסטרימר מכיוון שדרך אנטנה יותר מ720 חוץ ממקרים מיוחדים לא תוכל להזרים חלק

(ואני אומר מניסיון, אני בעל A110 וניסיתי אנטנטה כולל החלפת ראוטרים והרבה אילתורים עד שוויתרתי ועברתי לקווי)

אפשר להגיד שחברת פופקורן מורחת את יציאת עדכון הגרסא שכולל את הג'וקבוקס הפנימי. וזה גם יהיה נכון ומרגיז אפילו לחובב החברה כמוני. אבל אין מה להשוות את זה לכך שחברת אקסטרימר הבטיחה תמיכה בפורמטי אודיו מתקדמים. או שהמאוורר שלהם קורס או שבפרו שאמור להיות ייעודי להיות מאגרשת אם שמים שני כוננים הם מגיעים לטמפ' לא הגיוניות.

הג'וקבוקס הפנימי בהחלט מרשים של חברת אקסטרימר נראה מאוד אינטואטיבי ונוח. אבל כרגע אין לו בכלל תמיכה מאתר סרטים אם אני לא טועה?
90 אחוז מהאנשים בפורום רוצים עברית. כך שבנתיים זה לא עונה על הצרכים.

בסך הכל שתי החברות כמו כל שאר חברות הסטרימרים כרגע לא באמת מתנהגת כמו חברה רצינית, ומוציאה על ימין ועל שמאל מוצרים שלא מוכנים לשוק. אבל בסך הכל אני חושב שעדיין חברת פופקורן ברמה אחת מעל. וכן 100 ש''ח שווים את ההבדל לדעתי.

נדב
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

ניסינו לערוך ויכוח באווירה כמה שיותר נעימה, אני לא אומר שנגחנו פה אחד בשני וזרקנו קללות ועלבונות אבל זה ויכוח עיקש על 2 אנשים שלא מסכימים אחד עם השני והנה התוצאות, המטרה הראשית בכל הויכוח הזה מבחינתי היא שאנשים יידעו יותר ויבינו יותר את ההבדלים בין 2 המכשירים .

knazi,
אף אחד לא אמר שחייב אנטנה, אבל לאלה שכן רוצים או צריכים פשוט ציינו את זה על מנת להמחיש עוד הבדל בין A200 ל-XT, שעבור ה-A200 יש צורך לקנות בארץ אנטנה יקרה או לחפש ולרכוש מאיביי ב-100 ש"ח ובכל מקרה מדובר פה על אי נוחות קלה, מי לא היה רוצה לקנות אנטנה כבר במקום? ובזול?
באקסטרימר יש לך אפשרות לרכוש על המקום את האנטנה ב-99 ש"ח בלבד, מי שרוצה לקנות את האנטנה בלבד יצטרך לשלם 250 ש"ח.

האקסטרימר בלי האנטנה עולה 700 ש"ח אך יש לציין שלפחות באקסטרימר זה כולל צלעות קירור לעומת הפופ שלא מגיע עם צלעות קירור או איזשהוא פתרון קירור והרי אנחנו יודעים בוודאות שיש למכשיר זה בעיות חימום וזה בהחלט עשוי להשפיע על הזרמת תכני בלו-רי מלאים, ראינו את זה קורה באקסטרימר פרו (הסקירה של זיו) ואין שום סיבה שזה לא יקרה גם בפופקורן, כמו בכל מעבד או צי'פ ברגע שהם מתחממים יותר מידי הם עובדים פחות טוב.
בסך הכל שתי החברות כמו כל שאר חברות הסטרימרים כרגע לא באמת מתנהגת כמו חברה רצינית, ומוציאה על ימין ועל שמאל מוצרים שלא מוכנים לשוק. אבל בסך הכל אני חושב שעדיין חברת פופקורן ברמה אחת מעל. וכן 100 ש''ח שווים את ההבדל לדעתי.
...
אני מסכים איתך בנוגע להתנהלות החברות, בנוגע לעדיפות של פופקורן מעל ה-XT זה כבר שיקול שלך ואני מקווה רק שזה משיקולים נכונים .

Irus
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4163

שליחה

נדב,

אני דווקא חושב שניהלנו וויכוח ענייני... :lol:

בכל מקרה, תדע שניתן להשיג את האנטנה ב-25$, כולל משלוח לארץ:

http://cgi.ebay.com/Popcorn-Hour-C-200- ... 45f2eb2d79

או ב-27$ עם משלוח חינם:

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... %26otn%3D1

ודרך אגב, אני לא יודע מה מצחיק, זה מאוד שימושי, אני עשיתי שימוש באנטנה אחת שהייתה לי בבית...

במקרה של knazi, מדובר על משתמש וותיק ותאמין לי שההעדפה נובעת משיקולים נכונים, הוא נהנה כבר מעל שנה מ-JB ומתמיכה בפורמטי האודיו החדשים. עם מכשירים רבים אחרים, והאקסטרימר ביניהם, הוא לא היה יכול ליהנות מכל אלה.

נדב
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

בהחלט, אין כמו 2 אנשים עקשנים שמנהלים דיון ענייני, אני חושב שלפעמים צריך להכניס קצת פלפל לדיונים פה בפורום ואפשר לעשות את זה בצורה מכובדת ומאוזנת .
במקרה של knazi, מדובר על משתמש וותיק ותאמין לי שההעדפה נובעת משיקולים נכונים, הוא נהנה כבר מעל שנה מ-JB ומתמיכה בפורמטי האודיו החדשים. עם מכשירים רבים אחרים, והאקסטרימר ביניהם, הוא לא היה יכול ליהנות מכל אלה.
...
אני לא דיברתי על ההעדפה שלו של המכשיר שהוא רכש בסופו של דבר אלא על הדיעה שלו שאפילו היום הוא חושב שה-פופ הוא ברמה אחת מעל ה-XT, אולי לצרכים שלו זה אכן כך, מי יודע, הוא לא פירט.

knazi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

בסופו של דבר לכל אחד מתאים מכשיר אחר, כמובן לפי צרכים ושימוש יום יומי, אני יכול להגיד באלף אחוז שאת היציבות שהA110 שלי הביא לי לא הייתי מקבל באקסטרימר (אין לי אחד אבל לחבר יש) אם האקסטרימר עולה 700 והA200 עולה 790 ויש דרישה לניגון שהוא מעל 720 זאת אומרת 1080 ואו בלו ריי מלא. הייתי ממליץ על הA200, מי שהולך להזרים אלחוטית מה שאומר שהוא לא הולך לצפות בתכנים יותר כבדים מ720 וכן דרך אגב יש פה אנשים שקונים אקסטרימר בשביל להזרים divx ואני מבין אותם לחולטין כי קודם כל המזרים מדיה הוא בשביל ליצור לנו נוחות (לא להזיז כונן נייד הלוך ושוב לDVD) אז האקסטרימר בהחלט מספק ויותר מזה. אבל אין ספק שאני מרגיש יותר נוח עם מכשירי הפופקורן. את האמת שלי אין כונן פנימי בפופקורן, אני רק מזרים מהמחשב (גם בלו ריי מלא עובד חלק) לכן קשה לי להתייחס לסאגת ההתחממות, בכלליות ממבטים בפורום NMT ראיתי שכל מי שאי פעם חווה בעיה במכשיר כמעט זה קשור לכונן הפנימי. לכן אני מסכים שגם לחברת פופקורן יש בעיית בנייה עם המכשיר. למזלי אני רק מזרים :wink:

knazi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

דרך אגב רציתי לציין שצריך להעריך מאוד את התרומה של Irus לפורום, שהוא אחד הראשונים שמגיב כאן לשאלות גם בנושאי NMT גם אקסטרימר וגם למתלבטים. מן הסתם בגלל שהוא יותר מרוצה מהפופקורן שברשותו הוא יותר ממליץ עליו. בסופו של דבר זה אובייקטיבי אם ניסית שני מכשירים והאחד משרת אותך בצורה יותר טובה מהשני.

בסופו של דבר צריך לראות מה חבר הפורום מבקש ועל פי הדרישות שלו להציג לו איזה אופציות עומדות לפניו (Y)

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”