צביעה בצבע אפוקסי בבית DIY האם אפשרי?
- spacedude
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3505
dondi,
רעיון שעלה לי.
אתה יכול לבנות "חדרון" צביעה מפרספקס שקוף, עם סירקולציה של אוויר וככה ליצור סביבת עבודה סטרילית ומוצר מושלם, ממש כמו במצבע מקצועית.
סה"כ מדובר בדלתות מטבח ככה שלא צריך משהו גדול. העלות פה צריכה להיות די זניחה.
רעיון שעלה לי.
אתה יכול לבנות "חדרון" צביעה מפרספקס שקוף, עם סירקולציה של אוויר וככה ליצור סביבת עבודה סטרילית ומוצר מושלם, ממש כמו במצבע מקצועית.
סה"כ מדובר בדלתות מטבח ככה שלא צריך משהו גדול. העלות פה צריכה להיות די זניחה.
שחר
-
dondi
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1968
קצת תשובות :
כל העניין התחיל בזה שתיכננו שיפוץ שכולל החלפת הכל בבית כולל דלתות, מטבח, חלונות וריהוט.
ואז קיבלנו הצעות מחיר (מטורפות אני חיב לציין) והתחלנו להוריד מהשיפוץ את הדברים שלא "נחוצים" והוחלט במקום זה לחדש/לבנות את מה שיש (כגון דלתות, חלונות , מטבח, וכו').
לאחר ביצוע "בדיקת ישימות" ברמה ביתית ורצון לקבלת תוצאה עד כמה שניתן מקצועית הוחלט לרכוש ציוד שלפחות תיאורטית יוכל לספק את הגימור המתאים, כולל העמדת התנאים הנחוצים כגון חדר צביעה (למה שניתן).
כל השאר תלוי ביכולות שלי.
מה ש"מעודד" זה שמדובר על צבע, אם לא יוצא מה שרוצים תמיד אפשר להסיר ולנסות שוב.
העלות של הציוד היא 1600 ש"ח. קניתי ב"פאר קומפרסורים" ברחוב קיבוץ גלויות.
מה שנרכש זה קומפרסור איטלקי 2 כ"ס עם מיכל של 25 ליטר (העדפתי על מכשיר סיני). למיטב הבנתי זה מספק לשימוש ביתי.
וגם הגודל של הקופרסור נסבל וניתן לאיכסון בבית. (כמובן מסתבר שיש עוד פלוסים במכשיר, כגון ניקוי מכשירי אלקטרוניקה בלחץ אויר, יבוש מסילות של חלונות לאחר ניקוי וכו')
עדיין לא ניסיתי אותו מכיוון שאין לי עדיין את התנאים.
מתוכנן לרכישה בשבוע הבא : מלטשת אקצנטרית (עלות של כ 400 ש"ח), מסיכת נשימה עבור הצביעה (עלות של כ 100-150 ש"ח) וצבעים כמובן, אפוקסי לרוב הרהיטים. (משהו כמו 100 ש"ח לליטר, אמור להספיק ל 6.5 מ"ר של צביעה).
מבחינת הרעש, המכשיר יהיה כמובן מחוץ לחדר, גם כדי שלא אתחרש וגם כדי שלא יגרם לאבק מיותר בתוך החדר.
בנוגע לחדר צביעה, אחד החדרים בבית יוסב למטרה זו ויאטם כולל סירקולציה של אויר ע"י מאורר ביתי וחור נוסף לכניסת אויר.
מעבר לארונות המטבח יצבעו גם כל הדלתות הבית כולל משקופים, החלונות (המסביב כמובן ולא הזכוכית), רמקולים (6 רמקולים) מזנון לסלון (יש תוכניות צריך רק למצוא נגר כדי להזמין את החיתוכים, אם יש למישהו המלצה לנגר אני אשמח), שתי שידות לחדר שינה (גם יש סקיצות ויבנות עצמאית) ועוד כמעיין מזנון לחדר שינה, ששם יאוכסנו הממיר, מחשב htpc, ו ps3).
ולבסוף צביעת קירות הדירה.
סדר גודל של עלות כל הפרוייקט כולל הרהיטים שיבנו כ 5000 ש"ח כולל הציוד.
למיטב הבנתי לא צריך לחכות הרבה בין שכבה לשכבה ואפשר לגמור את הצביעה של הריהוט ביום אחד (כמובן לא את כל מה שמתוכנן אבל אפשר להתחיל ולסיים כל פרוייקט ביום)
לצערי אני עובד בלי סוף ולא ממש אוכל להתפנות במהלך ימי השבוע להתעסק עם זה והכל כנראה ינוקז לסופש"ים, מה שמעלה את בעיית הרעש. (אגב, גם קונגו + דיסק ישולבו בשיפוץ , ע"י השיפוצניק, אנחנו שוברים + בונים קירות + תעלות לכל הבית)
בגלל זה מעניין אותי, אולי מבעלי נסיון, עד כמה המפגע רציני? והאם יש דרך להשקיט אותו קצת.
כל העניין התחיל בזה שתיכננו שיפוץ שכולל החלפת הכל בבית כולל דלתות, מטבח, חלונות וריהוט.
ואז קיבלנו הצעות מחיר (מטורפות אני חיב לציין) והתחלנו להוריד מהשיפוץ את הדברים שלא "נחוצים" והוחלט במקום זה לחדש/לבנות את מה שיש (כגון דלתות, חלונות , מטבח, וכו').
לאחר ביצוע "בדיקת ישימות" ברמה ביתית ורצון לקבלת תוצאה עד כמה שניתן מקצועית הוחלט לרכוש ציוד שלפחות תיאורטית יוכל לספק את הגימור המתאים, כולל העמדת התנאים הנחוצים כגון חדר צביעה (למה שניתן).
כל השאר תלוי ביכולות שלי.
מה ש"מעודד" זה שמדובר על צבע, אם לא יוצא מה שרוצים תמיד אפשר להסיר ולנסות שוב.
העלות של הציוד היא 1600 ש"ח. קניתי ב"פאר קומפרסורים" ברחוב קיבוץ גלויות.
מה שנרכש זה קומפרסור איטלקי 2 כ"ס עם מיכל של 25 ליטר (העדפתי על מכשיר סיני). למיטב הבנתי זה מספק לשימוש ביתי.
וגם הגודל של הקופרסור נסבל וניתן לאיכסון בבית. (כמובן מסתבר שיש עוד פלוסים במכשיר, כגון ניקוי מכשירי אלקטרוניקה בלחץ אויר, יבוש מסילות של חלונות לאחר ניקוי וכו')
עדיין לא ניסיתי אותו מכיוון שאין לי עדיין את התנאים.
מתוכנן לרכישה בשבוע הבא : מלטשת אקצנטרית (עלות של כ 400 ש"ח), מסיכת נשימה עבור הצביעה (עלות של כ 100-150 ש"ח) וצבעים כמובן, אפוקסי לרוב הרהיטים. (משהו כמו 100 ש"ח לליטר, אמור להספיק ל 6.5 מ"ר של צביעה).
מבחינת הרעש, המכשיר יהיה כמובן מחוץ לחדר, גם כדי שלא אתחרש וגם כדי שלא יגרם לאבק מיותר בתוך החדר.
בנוגע לחדר צביעה, אחד החדרים בבית יוסב למטרה זו ויאטם כולל סירקולציה של אויר ע"י מאורר ביתי וחור נוסף לכניסת אויר.
מעבר לארונות המטבח יצבעו גם כל הדלתות הבית כולל משקופים, החלונות (המסביב כמובן ולא הזכוכית), רמקולים (6 רמקולים) מזנון לסלון (יש תוכניות צריך רק למצוא נגר כדי להזמין את החיתוכים, אם יש למישהו המלצה לנגר אני אשמח), שתי שידות לחדר שינה (גם יש סקיצות ויבנות עצמאית) ועוד כמעיין מזנון לחדר שינה, ששם יאוכסנו הממיר, מחשב htpc, ו ps3).
ולבסוף צביעת קירות הדירה.
סדר גודל של עלות כל הפרוייקט כולל הרהיטים שיבנו כ 5000 ש"ח כולל הציוד.
למיטב הבנתי לא צריך לחכות הרבה בין שכבה לשכבה ואפשר לגמור את הצביעה של הריהוט ביום אחד (כמובן לא את כל מה שמתוכנן אבל אפשר להתחיל ולסיים כל פרוייקט ביום)
לצערי אני עובד בלי סוף ולא ממש אוכל להתפנות במהלך ימי השבוע להתעסק עם זה והכל כנראה ינוקז לסופש"ים, מה שמעלה את בעיית הרעש. (אגב, גם קונגו + דיסק ישולבו בשיפוץ , ע"י השיפוצניק, אנחנו שוברים + בונים קירות + תעלות לכל הבית)
בגלל זה מעניין אותי, אולי מבעלי נסיון, עד כמה המפגע רציני? והאם יש דרך להשקיט אותו קצת.
- spacedude
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3505
לגבי סירקולציה של אוויר, אני ממליץ לך לשים על פתח כניסת האוויר מהמאורר פילטר (חתיכת ספוג דק) כדי שהוא לא יכניס אבק מבחוץ.
מבחינת רעש הכל "זניח" (יחסית) לעומת הקונגו והדיסק, אני מקווה שבהם אתה לא מתכנן להשתמש בשבת.
אם בסיום הפרוייקט תרצה להחזיר חלק מעלות הציוד, אני אשמח להשכיר ממך את ציוד הצביעה לפרוייקט קטן שאני רוצה לעשות אצלי בבית.
מבחינת רעש הכל "זניח" (יחסית) לעומת הקונגו והדיסק, אני מקווה שבהם אתה לא מתכנן להשתמש בשבת.
אם בסיום הפרוייקט תרצה להחזיר חלק מעלות הציוד, אני אשמח להשכיר ממך את ציוד הצביעה לפרוייקט קטן שאני רוצה לעשות אצלי בבית.
שחר
-
dondi
-
- חבר ותיק

עדכון:
נקנתה מלטשת אקסנטרית של בלק אנד דקר (מעולה)
היום המטבח פורק והחלה מלאכת הליטוש, כנראה אני אשתמש בצבע מקשר ולא אשייף לגמרי את הצב הקיים
עקב מחסור בזמן וחוסר נחיצות.
המשך יהיה בסופ"ש
נקנתה מלטשת אקסנטרית של בלק אנד דקר (מעולה)
היום המטבח פורק והחלה מלאכת הליטוש, כנראה אני אשתמש בצבע מקשר ולא אשייף לגמרי את הצב הקיים
עקב מחסור בזמן וחוסר נחיצות.
המשך יהיה בסופ"ש
- itsik123
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 684
בכדי שיצא ממש טוב תעבוד לפי התהליך הבא:
ליטוש,ניקוי, צבע מקשר, ליטוש עדין, ניקוי, צבע.
כל קיצור דרך שתעשה יגרע באיכות הגימור.
אני צבעתי בסוף גם עם לכה שקופה.
ליטוש,ניקוי, צבע מקשר, ליטוש עדין, ניקוי, צבע.
כל קיצור דרך שתעשה יגרע באיכות הגימור.
אני צבעתי בסוף גם עם לכה שקופה.
-
dondi
-
- חבר ותיק

טוב, בעיה...
אני לא מצליח למצוא מקום שמוכר צבע אפוקסי (שיכלול גם הסבר לגבי הסוג שדרוש לי והשימוש בחומרים השונים)
הייתי בטופ קולור וואמרו לי שלא מוכרים שם. נראה לי שנפנפו אותי.
הייתי גם ברחוב עלית הנוער 50 (מישהו הפנה אותי לשם מהשרשור הזה) וגם שם לא מוכרים.
אשמח לעוד הצעות, אם מישהו מכיר חנות שבוודאות מוכרת
אני לא מצליח למצוא מקום שמוכר צבע אפוקסי (שיכלול גם הסבר לגבי הסוג שדרוש לי והשימוש בחומרים השונים)
הייתי בטופ קולור וואמרו לי שלא מוכרים שם. נראה לי שנפנפו אותי.
הייתי גם ברחוב עלית הנוער 50 (מישהו הפנה אותי לשם מהשרשור הזה) וגם שם לא מוכרים.
אשמח לעוד הצעות, אם מישהו מכיר חנות שבוודאות מוכרת
- tvholic
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2152
אני אבדוק לך ביום ראשון עם איזה מקום שאני עובד איתו.
של כל דבר עם 4 גלגלים!
-
dondi
-
- חבר ותיק

תודה
- בוננזה
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 655
אני מקווה שאתה מצלם את כל התהליך למען הדורות הבאים..
-
dondi
-
- חבר ותיק

כמובן
ברגע שאצליח לשכנע מישהו למכור לי את הצבע שאני רוצה ולא ינסה לשלוח אותי למצבעה.
כרגע הארונות מפורקים וחלקם חצויים על מנת להתאים אותם לתכנון החדש של המטבח.
הפלוס הגדול בפרוייקט הזה הוא שהגדלתי את מגוון כלי העבודה שלי באישור ההנהלה עקב נחיצות לשיפוץ
ברגע שאצליח לשכנע מישהו למכור לי את הצבע שאני רוצה ולא ינסה לשלוח אותי למצבעה.
כרגע הארונות מפורקים וחלקם חצויים על מנת להתאים אותם לתכנון החדש של המטבח.
הפלוס הגדול בפרוייקט הזה הוא שהגדלתי את מגוון כלי העבודה שלי באישור ההנהלה עקב נחיצות לשיפוץ
- firebird
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1488
- שם מלא: firebird
דבר עם הבחור מפה
http://www.carsforum.co.il/vb/showthrea ... stcount=12
נראה לי שהמידע שייש לו יעזור לך
http://www.carsforum.co.il/vb/showthrea ... stcount=12
נראה לי שהמידע שייש לו יעזור לך
אין מסך מושלם! כן, אני יודע שפעם היה ......

- בוננזה
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 655
- tvholic
-
- חבר ותיק

דיברתי איתם.
אין במלאי, אבל הם יזמינו בלי בעיה.
אתה רק צריך לבדוק איזה צבע ואיזה סוג בדיוק אתה צריך. בשביל זה תתקשר לייעוץ של טמבור או נירלט.
הם נתנו לי את המספר אבל אני לא מוצא אותו כרגע (הוא היה לי בכיס עם כל מיני ברגים...)
אם אתה רוצה לגיד לי ואני אזמין לך מהם או שתפנה אליהם לבד.
אם אתה צריך עוד משהו תפנה אליי בפרטי ואני אתן לך את המספר שלי
אין במלאי, אבל הם יזמינו בלי בעיה.
אתה רק צריך לבדוק איזה צבע ואיזה סוג בדיוק אתה צריך. בשביל זה תתקשר לייעוץ של טמבור או נירלט.
הם נתנו לי את המספר אבל אני לא מוצא אותו כרגע (הוא היה לי בכיס עם כל מיני ברגים...)
אם אתה רוצה לגיד לי ואני אזמין לך מהם או שתפנה אליהם לבד.
אם אתה צריך עוד משהו תפנה אליי בפרטי ואני אתן לך את המספר שלי
של כל דבר עם 4 גלגלים!
-
dondi
-
- חבר ותיק

טוב, נקנה צבע אפוקסי!!!
מצאתי משווק שמוכר לצבעיות צבע והרמתי טלפון
להפתעתי הם גם מוכרים ליחידים ומייעצים בסבלנות.
הייתי עם איש מכירות כשעה על הקו עד שהתאים לי בדיוק את מה שאני
צריך עבור הצביעה, כולל הסבר על השלבים השונים.
אמור לקחת את הצבע ביום ראשון.
הצביעה כנראה תחל בשלישי (ואני מקווה שתסתיים ברביעי).
המשווק הוא "אפריים צבעים" יושב בנתניה.
מצאתי משווק שמוכר לצבעיות צבע והרמתי טלפון
להפתעתי הם גם מוכרים ליחידים ומייעצים בסבלנות.
הייתי עם איש מכירות כשעה על הקו עד שהתאים לי בדיוק את מה שאני
צריך עבור הצביעה, כולל הסבר על השלבים השונים.
אמור לקחת את הצבע ביום ראשון.
הצביעה כנראה תחל בשלישי (ואני מקווה שתסתיים ברביעי).
המשווק הוא "אפריים צבעים" יושב בנתניה.
- tvholic
-
- חבר ותיק

שמח לשמוע!
אל תשכח לעדכן בתמונות
אל תשכח לעדכן בתמונות
של כל דבר עם 4 גלגלים!
-
dondi
-
- חבר ותיק

עדכון:
המטבח פורק, היחידות נחתכו לפי המידות שרצינו (שינינו את מבנה המטבח, הזזנו את הכיור וכו', דבר שדרש התאמות שונות של יחידות המטבח)
כמו כן היום סיימתי לצבוע את הדלתות, הצבע הוא אפוקסי מט.
בשבוע הבא צריך להגיע השיש (הזמנו חדש).
תמונות מהתהליך יש פחות או יותר, מכיוון שהבית נראה כרגע יותר כמו שדה קרב אז צילמתי רק עם הטלפון הנייד, האיכות לא משהו אבל התהליך עבר.
אעדכון לאחר סיום והרכבת המטבח.
לסיכום ביניים, הצביעה עצמה היא דיי קצרה, הבעיה היא בהכנת הארונות לצביעה, מ ל א עבודה שכוללת שיוף הארונות, צביעה בצבע יסוד, שוב שיופים ואז הצבע האפוקסי. ( במספר שכבות).
מבחינת איכות הצביעה, השטח הוא דיי חלק והצביעה אחידה, ה"בעיה" מבחינתי זה שהברק של הצבע לא אחיד על גבי המשטחים ובזיות מסויימות רואים את זה. (כנראה נובע מחוסר הנסיון שלי לצבוע בהתזה)
אני עדיין שוקל את לכסות את האחרונות בלכה, מה שיפתור את הבעיה (נראה לי) או להשאיר את זה ככה.
המטבח פורק, היחידות נחתכו לפי המידות שרצינו (שינינו את מבנה המטבח, הזזנו את הכיור וכו', דבר שדרש התאמות שונות של יחידות המטבח)
כמו כן היום סיימתי לצבוע את הדלתות, הצבע הוא אפוקסי מט.
בשבוע הבא צריך להגיע השיש (הזמנו חדש).
תמונות מהתהליך יש פחות או יותר, מכיוון שהבית נראה כרגע יותר כמו שדה קרב אז צילמתי רק עם הטלפון הנייד, האיכות לא משהו אבל התהליך עבר.
אעדכון לאחר סיום והרכבת המטבח.
לסיכום ביניים, הצביעה עצמה היא דיי קצרה, הבעיה היא בהכנת הארונות לצביעה, מ ל א עבודה שכוללת שיוף הארונות, צביעה בצבע יסוד, שוב שיופים ואז הצבע האפוקסי. ( במספר שכבות).
מבחינת איכות הצביעה, השטח הוא דיי חלק והצביעה אחידה, ה"בעיה" מבחינתי זה שהברק של הצבע לא אחיד על גבי המשטחים ובזיות מסויימות רואים את זה. (כנראה נובע מחוסר הנסיון שלי לצבוע בהתזה)
אני עדיין שוקל את לכסות את האחרונות בלכה, מה שיפתור את הבעיה (נראה לי) או להשאיר את זה ככה.
- ItaiPeleg
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 1