ג'ובס מודה שקיימת בעייה קלה והם הולכים לחלק נרתיק קשיח לכל רוכשי האייפון 4

חדשות מכל העולם של מכשירים ניידים - סלולרי, ניווט, וכל דבר שנייד.
osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #41 

משה,
כנראה לא קראת את ההודעה הקודמת שלי אלייך או שלא ירדת לסוף דעתי שם כי בדיוק הסברתי את דעתי בעניין זה לגבי המילכוד המכוון שהם יצרו, ג'ו כבר לא יחזיר את מכשיר האייפון 4 שנמצא אצלו כבר חודש ימים. נמצא אצלו בגלל הטעייה מכוונת שלהם באי חשיפת האמת....

סתאם לשם השעשוע נניח שהייתי מספר לך שיש להם היום גירסת אייפון חדשה שהם במכוון לא חשפו ובגירסה הזאת הבעייה תוקנה וזאת תהיה הגירסה שתימכר בזמן הקרוב (נניח עוד חודש וחצי) על ידם לכל העולם. האם גם אז היית מקבל את המעשה הנוכחי שלהם?!

liranmishani
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 653
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #42 

משה, אני אגיד לך מה הם יכלו לעשות יותר (אם באמת היה אכפת להם מהלקוחות שלהם):

1. להצהיר שקיימת בעיה, להודות ולהכיר בה, ולבקש את סליחת הלקוחות.
2. להציע כפתרון זמני את הכיסוי.
3. לאפשר לכולם להחזיר את המכשיר ולקבל את הכסף חזרה.
4. להבטיח שהם עובדים על תיקון וברגע שיהיה כזה, הם יעשו ריקול, גם לאלה שקיבלו את הכיסוי הזמני.

לחברה מותר לעשות טעויות. אבל גם צריך לדעת לקחת אחריות ולשאת בתוצאות. בטח חברה כמו אפל שיש לה לקוחות פאנאטים בחלקם, שלא נאמר מטומטמים (כאלה שעומדים מהלילה בתורים). אם הם היו פועלים ככה, הם היו יוצאים גדולים. הנזק התדמיתי שלהם היה מוחלף באהדה שהייתה ממנפת אותם עוד יותר מעלה.

והנה עוד משהו לתחילת הרשימה:
0. ברגע שמוצאים תקלה, מפסיקים את השיווק שלו במיידי, ולא מסתירים את האינפורמציה וחושפים אותה רק כאשר הלקוחות כבר זמן מה עם מכשיר פגום אחרי שמותקנות עליו אפליקציות, רשימות קשר וכו'.
לירן

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #43 

osherov כתב:משה,
כנראה לא קראת את ההודעה הקודמת שלי אלייך או שלא ירדת לסוף דעתי שם כי בדיוק הסברתי את דעתי בעניין זה לגבי המילכוד המכוון שהם יצרו, ג'ו כבר לא יחזיר את מכשיר האייפון 4 שנמצא אצלו כבר חודש ימים. נמצא אצלו בגלל הטעייה מכוונת שלהם באי חשיפת האמת....

סתאם לשם השעשוע נניח שהייתי מספר לך שיש להם היום גירסת אייפון חדשה שהם במכוון לא חשפו ובגירסה הזאת הבעייה תוקנה וזאת תהיה הגירסה שתימכר בזמן הקרוב (נניח עוד חודש וחצי) על ידם לכל העולם. האם גם אז היית מקבל את המעשה הנוכחי שלהם?!
...
קראתי וגם עניתי.
אתה כל הזמן שם אותי בצד שלהם, כאילו עצם זה שאמרתי משהו לטובתם, אומר שאני תומך בכל התרגילים שלהם, אם יש.

תסביר לי אתה איך אותו ג'ו נדפק מההצעה להחזיר את המכשיר ואילו לא היה נדפק בריקול.
אם יש פער משמעותי של זמן עד שיצא מכשיר מתוקן, אז הריקול היה דופק אותו כי שום צרכן סביר לא רוצה להיות תלוי בהבטחות עתידיות.
אם יצא מכשיר מתוקן מייד, אז כאמור, החזרה זה בעצם ריקול++ .

אבל אני טוען מעבר לזה, אם מציעים לג'ו החזר כספי, אז זה בסדר גם אם השקיע כבר בקיסטום המכשיר שלו. זה לא כזה ביג דיל.
אנחנו כצרכנים צריכים לעודד כל מקרה שמאפשרים לצרכן להחזיר קנייה תמורת כסף - "לא טוב לא כסף". הניסיון לצייר את זה כטריק שלילי הוא מגוחך בעיני.
נכון, רוב האנשים כנראה לא יחזירו את המכשיר, אבל זה בעיקר בגלל שהבעייה המדוברת היא בכלל שולית ולא נוגעת לרוב האנשים.
משה

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #44 

liranmishani כתב:משה, אני אגיד לך מה הם יכלו לעשות יותר (אם באמת היה אכפת להם מהלקוחות שלהם):

1. להצהיר שקיימת בעיה, להודות ולהכיר בה, ולבקש את סליחת הלקוחות.
2. להציע כפתרון זמני את הכיסוי.
3. לאפשר לכולם להחזיר את המכשיר ולקבל את הכסף חזרה.
4. להבטיח שהם עובדים על תיקון וברגע שיהיה כזה, הם יעשו ריקול, גם לאלה שקיבלו את הכיסוי הזמני.

לחברה מותר לעשות טעויות. אבל גם צריך לדעת לקחת אחריות ולשאת בתוצאות. בטח חברה כמו אפל שיש לה לקוחות פאנאטים בחלקם, שלא נאמר מטומטמים (כאלה שעומדים מהלילה בתורים). אם הם היו פועלים ככה, הם היו יוצאים גדולים. הנזק התדמיתי שלהם היה מוחלף באהדה שהייתה ממנפת אותם עוד יותר מעלה.

והנה עוד משהו לתחילת הרשימה:
0. ברגע שמוצאים תקלה, מפסיקים את השיווק שלו במיידי, ולא מסתירים את האינפורמציה וחושפים אותה רק כאשר הלקוחות כבר זמן מה עם מכשיר פגום אחרי שמותקנות עליו אפליקציות, רשימות קשר וכו'.
...
בעצם אנחנו די מסכימים רק ש(3) הוא 95% בחשיבות מהסט 2,3,4. 0 ו-1 זה נכון, אבל זה עיניין אחר של איך מגיבים מהר.
אז נכון, יכלו לתת את העוד 5% ובאמת חברה עם עדר חסידים אולי צריכה לתת גם את זה,
אבל את הדבר הכי חשוב הם נתנו .
משה

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #45 

oferlaor כתב:osherov,

קשה לי להאמין. המקסימום שהם יעשו זה ציפוי שונה על האנטנה, מה שיפחית את התופעה טיפה, אך לא ישנה את כל הבעיה כולה. בשביל טיפול מלא הם צריכים להעביר את האנטנה לגב המכשיר (הרחק מהמשתמש) או לחלק העליון שלו (לא טוב לבריאות).
...

לא מבין,
אם ה bumper בכל הבדיקות מעלים לגמרי את התופעה אז למה ציפוי כלשהו רק יפחית טיפה ולא יעלים לגמרי את התופאה כמו שה-bumper עושה?!

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #46 

עובי הבידוד.....
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #47 

יצא לי קצת לגעת בDROID השבוע - נראה לי שאפל ירו לעצמם כ"כ חזק ברגל - שהדריסה של מכשירי האנדרואיד הולכת לצמוח בטירוף

elangab
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 507
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 76 פעמים

שליחה #48 

לאנשים שאוהבים את אפל, לא משנה מה אפל יעשו - הם תמיד יראו את זה בצורה חיובית וירגישו צורך לגונן על החברה
לאנשים שסתם משתמשים באייפון כי זה "קול" - הם יעברו בשידרוג הבא למכשיר אחר - אנדרויד או WP7 או חזרה לנוקיה, וסביר שממילא יש להם מעטפת למכשיר.
אנשים שלא אוהבים את אפל ימשיכו לא לאהוב אותה

אז לא אלה ולא אלה נפגעים מהפרשיה הזו, והדבר היחידי שאפשר לראות בה כמיוחד זה שזו הפעם הראשונה שעיתונים רושמים משהו רע על אפל, או לפחות לא מתנסחים בצורה מפרגנת - וזה משהו שיהיה קשה לג'ובס לשנות בחזרה.

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #49 

elangab כתב:לאנשים שאוהבים את אפל, לא משנה מה אפל יעשו - הם תמיד יראו את זה בצורה חיובית וירגישו צורך לגונן על החברה
לאנשים שסתם משתמשים באייפון כי זה "קול" - הם יעברו בשידרוג הבא למכשיר אחר - אנדרויד או WP7 או חזרה לנוקיה, וסביר שממילא יש להם מעטפת למכשיר.
אנשים שלא אוהבים את אפל ימשיכו לא לאהוב אותה

אז לא אלה ולא אלה נפגעים מהפרשיה הזו, והדבר היחידי שאפשר לראות בה כמיוחד זה שזו הפעם הראשונה שעיתונים רושמים משהו רע על אפל, או לפחות לא מתנסחים בצורה מפרגנת - וזה משהו שיהיה קשה לג'ובס לשנות בחזרה.
...
שכחת את אלו שמשתמשים באייפון ולא בגלל שהוא "קול", אלא בגלל דהוא באמת עושה את העבודה בצורה טובה.
לא כל מי שמשתמש באייפון אוהב את אפל או חושב שזה "קול", השוק מתחלק לקצת יותר מ-2 חלקים.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78772
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5373 פעמים

שליחה #50 

liranmishani,

1. הם הכירו שיש בעיה - הם רק אמרו שהתקשורת מנפחת את זה מחוץ לפרופורציה. הם בהחלט לא יתנצלו (יש גבול לכל תעלול...). בלי קשר, שמעת פעם את מיקרוסופט מתנצלת על באגים במערכת ההפעלה שלה (אני מקבל עדכונים פעם ביום של תיקוני באגים, SO WHAT). האופי של החברה לא יאפשר לה להתנצל אם ג'ובס חושב ומאמין שהוא עשה הכל כמו שצריך. באתרים שונים ברשת יש מידע נוסף על חדרי הבדיקות הסודיים באפל. הם הביאו לשם את הבלוגרים והעיתונאים בגלל שהם רצו להוכיח שהם כן עשו את המקסימום.

מה שכן, הם הודו שהם לא מושלמים ושהטלפונים שלהם לא מושלמים. זה הכי קרוב להתנצלות שאפשר לצפות.

2. זה מה שהם עשו

3. זה מה שהם עשו.

4. הם פחות או יותר אמרו את זה. הם אמרו שהם לא הפסיקו לנסות ולטפל במצב ושהם יעריכו מחדש את הסיטואציה בספט' 30. עד אז או שהם יוציאו שינוי או שימשיכו לספק BUMPERS לכולם.

כך שבעצם הם עשו בדיוק מה שאתה אמרת...

osherov,

ככל הנראה לא מדובר בקצר בלבד (מה שציפוי פשוט יכול לפתור) אלא בעיקר בהסתרה של נקודה קריטית במבנה האנטנה - שגורם לירידה באחוז מספיק גבוה של דציבלים שהופך את זה לבעייתי.

elangab,

אתה הופך את כל לקוחות החברה למקשה אחת וזה לא הוגן. למי שלא אוהב את ההתנהלות של אפל כל הלקוחות שלה אוטומטית הופכים ל-FANBOYS.

אני לא FANBOY. אני לא קונה כל מה שאפל מוציאה. אין לי תוכניות כלשהן לרכוש מק אי פעם בחיי, ואני פעמים רבות מותח ביקורת קשה על התנהלות החברה. כשהם עושים דברים טובים אני משבח אותם, כשהם עושים דברים רעים אני מותח ביקורת.

אני חושב שאני נכנס לכל עניין האייפון בעיניים פקוחות ויודע מה היתרונות והחסרונות של המכשיר.

אני משתמש מרוצה באייפון (פחות באייפד, אבל זה סיפור אחר) ואני בהחלט לא חושב שכל הלקוחות של אפל הם כבשים שהולכים אחרי העדר.

elangab
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 507
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 76 פעמים

שליחה #51 

עופר/אבי

אותם אנשים שמשתמשים באייפון כי הוא עושה את העבודה הכי טוב כרגע, הם אותם אנשים שיעברו למכשיר אחר אם/כש יצא, *אם* הוא יעשה את העבודה הכי טוב מבחינתם - ולכן ממילא הפרשייה הזו לא משנה כ"כ מבחינתם, כי אין להם נאמנות לחברה. תקנו אותי אם אני טועה.

אם הכוונה היא להשאר באייפון מעתה ועד עולם, ולא משנה מה, אז הם כן עונים להגדרת המעריצים העיוורים.

ב "קול" הכוונה היא לא התלהבות של ילדים - אלא שזה המכשיר החם כרגע בשוק - זה שיש לו מאות אפליקציות והרבה אפשרויות שימוש (לדעתי המחוג מתחיל לעבור לאנדרויד בתקופה האחרונה, אבל עדיין אייפון מוביל בזה) - וכרגע קהילת המשתמשים בו מאוד רחבה, ועוזרת למקסם את חווית השימוש במכשיר.

אבל זה כן טלפון שונה - עוד לא נתקלתי באדם שמשתמש באיפון ומתייחס אליו כמו שהוא היה מתייחס (לדוגמא) לנוקיה 6350, זה לא "עוד" טלפון לאלה שמשתמשים בו.

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #52 

לא, זה ממש לא עוד טלפון, והמכשיר הזה אחראי לכל ההתקדמות בעולם הסלולר מהרגע שהוא הגיח לעולם, כל עניין הסמארטפונים, הגלישה הסלולרית, ההתממשקות של המובייל בעולם הוירטואלי, הניידות של האנשים, הכל השתנה ללא היכר.
נכון, יש הרבה פאנבויס שירכשו מכשיר רק כי הוא של אפל, אבל אני נוטה להאמין שרוב מי שגולש פה, באתר הזה ויש ברשותו אייפון, הוא לא בדיוק פאנבוי.
עופר יכול להסביר לך על כל הפעולות שהוא עושה באייפון בדרכים וששום מכשיר לא נתן לו את היכולות הללו לפני כן.
אני יכול לתת לך אינספור דוגמאות ליכולות של האייפון ושל האפליקציות שלו שעושות לי את החיים הרבה יותר קלים, וכרגע אני לא רואה שום מכשיר שיכול לתת לי את היכולות הללו (יש דגמים מסויינמים של אנדרואיד שמתקרבים מאד).
ויש פה עוד לא מעט דוגמאות של אנשים.

אני מסכים בעניין האנדרואיד, וכנראה שהמכשיר הבא שלי באמת יהיה אנדרואיד, אבל זה רק כשאני אבחן מה טוב יותר בשבילי בזמן הרכישה.
אני גם חייב לציין שהפרשיה האחרונה (לא רק, אלא הצטברות של פרשיות קטנות ובנוסף גם זו) גורמת לי כלקוח של החברה לחשוב טוב אם אני רוצה להמשיך להיות לקוח.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78772
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5373 פעמים

שליחה #53 

כאמור, עברתי לאייפון 2G ממכשיר שעל הנייר היה חזק ממנו בהרבה (הייתי "FANBOY" של סוני אריקסון עם הרבה מאוד טלפונים חכמים שלהם לפני האייפון שלי) - עברתי מ-P990 לאייפון ולא הסתכלתי חזרה).

ב-P990 התקשתי לגלוש באתר הזה. כך שהקילר פיצ'ר היה בכלל גלישה באייפון (למרות הירידה מ-3G ל-2G...).

אבל מהר מאוד התחלתי לעשות דברים משוגעים איתו. למשל, אני זוכר מקרים שבהם הייתי בטיול וקינפגתי את השרת מחדש דרך SSH... דבר שאפילו לא הייתי חולם לעשות ממכשיר אחר.

הדבר הכי משוגע שעשיתי היה כשאחד הסוכנים של החברה שלי הגיע בלי להודיע לנו מראש לאיזה לקוח. הוא נסע ללקוח 4 שעות ונתקע עם גירסאת תוכנה לא מתאימה. מכיוון שלא הודיע לנו מראש וזה היה יום שישי, לא היה אף אחד במשרד שהיה יכול לעזור והוא התקשר אלי. אני הייתי בכביש תל-אביב חיפה בערך שעתיים ממקום שבו היה לי מחשב. זה היה סוף יום העבודה שלו ואם הוא היה מפספס את זה היתה לו 4 שעות נסיעה חזרה הביתה ואז היה צריך לחזור לשם שוב (עוד 8 שעות נהיגה + יום עבודה שרוף).

עצרתי בצד הדרך (בבטחה, אל חשש). הוצאתי את האייפון, השתלטתי על המחשב בבית, תיקנתי את הבאג בקוד מרחוק, קימפלתי לו גירסא, העלתי אותה לשרת, בדקתי שאפשר להוריד אותה ושלחתי לו דואל עם הוראות, והמשכתי לנסוע. כל הסיפור לקח כ-20 דקות, וחסך לחברה אלפי דולרים.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #54 

כל המושג של Apple fanboys הוא מאוד מוגזם.
אמנם קיימים כאלה ויש לזה גם נראות, אבל מדובר באחוז זעום מלקוחותיה.
מי שחושב שהחברה הזו מצליחה הודות למשהו חוץ מעצם המוצרים שלה, לא מציאותי. המכירות שלה הרבה יותר מידי גדולות מכדי להיות מבוססות על הערצה עיוורת.

אגב, נכון להיום, לי עצמי עוד לא היה בחיים מוצר שלהם בבעלותי, וחוץ מכמה דקות על אייפון של חברים, גם לא נגעתי באחד.
אני מכיר הרבה בעלי אייפון. לא רק שאף אחד מהם הוא לא fanboy, רובם גם לא יודעים מה זה. רק מיעוט קטן מהלקוחות בכלל שמע על המושג הזה.
משה

0ftal
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 12
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #55 

עופר, תן לי דבר אחד שאינך מסוגל לעשות באנדרואיד ושאתה מסוגל לעשות באייפון. רק אל תגיד: "אני יכול לשחק Angry Birds" בבקשה.
מצד שני, אני יכול לתת לך רשימה ארוכה של דברים שאני יכול לעשות עם האנדרואיד שלי, שאינך מסוגל לעשות עם האייפון.

oreach
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 581
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #56 

אפל חשפה את מעבדות בדיקות האנטנות שלהם:
http://www.apple.com/antenna/testing-lab.html

מעניין...

שח_מט
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3902
נתן תודות: 590 פעמים
קיבל תודות: 113 פעמים

שליחה #57 

לדעתי הלכתם קצת רחוק מדי עם הויכוח והתגובות ואתם מייצגים לטעמי את הניפוח שיש בתקשורת סביב אפל והמוצרים שלה בשנים האחרונות.

מישהו זוכר את הריקול הגדול של סלקום ב 95???

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #58 

שח_מט כתב:לדעתי הלכתם קצת רחוק מדי עם הויכוח והתגובות ואתם מייצגים לטעמי את הניפוח שיש בתקשורת סביב אפל והמוצרים שלה בשנים האחרונות.

מישהו זוכר את הריקול הגדול של סלקום ב 95???
...
אתה צודק, אבל שים לב שדווקא האתר הזה הוא בדיוק האכסניה המתאימה לדברים כאלה.
כשYNET מתעסקים בזה, ועוד בכותרת ראשית, אז זה בדיוק דוגמא לכוח השיווקי של אפל. (והמוצר הזה בכלל לא נמכר בארץ :? )
משה

mta194
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1286
שם מלא: שי שלוס
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #59 

oferlaor כתב:עצרתי בצד הדרך (בבטחה, אל חשש). הוצאתי את האייפון, השתלטתי על המחשב בבית, תיקנתי את הבאג בקוד מרחוק, קימפלתי לו גירסא, העלתי אותה לשרת, בדקתי שאפשר להוריד אותה ושלחתי לו דואל עם הוראות, והמשכתי לנסוע. כל הסיפור לקח כ-20 דקות, וחסך לחברה אלפי דולרים.
...
אני חייב להודות שזה מרשים ללא קשר לאיזה פלטפורמה השתמשת ועוד יותר מרשים כשהשתמשת במכשיר עם מסך של 3 אינץ' פלוס מינוס :lol:

לגבי נושא האייפון - אני לא מבין למה ההתנהגות של החברה מפתיעה אנשים - אפל מייצרת מכשירים טובים (עם חסרונות כמובן), עם ממשק מעולה וחדשניים (רובם). אבל יחס ללקוח מעולם לא היה הצד החזק שלה בלשון המעטה.
ברור שהם ינסו להתחמק מאחריות ולצאת עם נזק כספי קטן ככל האפשר (גם טויטה עשו ריקול אחרי שהתקלות שלהם נקשרו לתאונות שהסתיימו במוות).

כמו שנאמר, אם אתה פאנבוי, אתה תקנה מוצרי אפל ללא קשר למה שקרה. אם אתה לא, אז כאשר כל אחד מאיתנו יבוא לקנות מכשיר סלולרי, הוא יודע מה הסכנות ברכישת אייפון.

iDVDi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 273
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #60 

mta194 כתב:גבי נושא האייפון - אני לא מבין למה ההתנהגות של החברה מפתיעה אנשים - אפל מייצרת מכשירים טובים (עם חסרונות כמובן), עם ממשק מעולה וחדשניים (רובם). אבל יחס ללקוח מעולם לא היה הצד החזק שלה בלשון המעטה.
...
טעות קטנה. אפל זוכה כבר שנים ארוכות בדירוג הגבוה ביותר בסקרי דעת קהל לשביעות רצון של הלקוחות באמריקה הצפונית.
חיפוש קצר בגוגל :)

http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2345505,00.asp
http://www.tmcnet.com/usubmit/2009/06/25/4245392.htm
http://www.eweekeurope.co.uk/news/news- ... nd-hp-1239
http://www.highbeam.com/doc/1P1-165466873.html
http://news.cnet.com/8301-13579_3-10019711-37.html
http://www.bloomberg.com/apps/news?pid= ... i5j9WcL8VM

לי הם החליפו את כל הכיסוי הפנימי של הלפטופ שנתיים אחרי שהאחריות פגה.
לחבר שלי הם החליפו מסך דיסק קשיח ואת כל השילדה החיצוני שנה אחרי תפוגת האחריות.
יאיר במילרע. לא מילעיל

שלח תגובה

חזור אל “חדשות ניידים”