vs HOT vs YES vs DTT לויין - השוואה רצינית

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832

שליחה

dodi88 כתב:UserName איך לעזאזל סרט שצולם בשנות ה-70 יהיה HD אמיתי? זה לא הגיוני.
...
כי הוא צולם בפילם, שמכיל הרבה יותר מידע מאשר כל פורמט HD דיגיטלי שאתה מכיר.
בדיוק כמו שלפילם של מצלמת סטילס יש רזולוציה גבוהה יותר מכל חיישן שנמצא בכל מצלמה דיגיטלית (כם אלו שמתהדרות ב-12mp).
You are never fully dressed without a smile

amittzor
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1099

שליחה

נכון, גם הקוסם מארץ עוץ, סרט משנת 39 יצא כבר בבלו-ריי.

דרך אגב, בארה"ב גם רוב הסדרות צולמו בפילם לאורך השנים, למרות העלויות האדירות, וכעת זה מוכיח את עצמו כמשתלם (שווה לבדוק את ההפצות של סיינפלד שיש ברשת. איכות לא רעה בכלל).

לגבי הפקות המקור של YES - נכון שלהוט עדיין יש יתרון קל, אבל המצב מאוד התאזן בשנים האחרונות עם העונות הראשונות של "לא הבטחתי לך" ו"סרוגים" (אף מילה על עונות ההמשך הביזיוניות), טקסי דרייבר הנפלאה ובקרוב מאוד המשרד, שממה שראיתי יהיה אדיר.

את היתרון העצום ברכש, לעומת זאת, הוט ממש לא צימצמה.

sagyle
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2304
שם מלא: שגיא לוי

שליחה

לדעתי ההבדל הכי משמעותי הוא שירות "SD" של הוט.
עם שירות כזה גם אם ימכרו ב100 ש"ח חבילה עם כל ערוצי HD וממיר אנשים ישארו ביס.

ocsi
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1609

שליחה

dodi88 כתב:UserName איך לעזאזל סרט שצולם בשנות ה-70 יהיה HD אמיתי? זה לא הגיוני.
...
קצת תלמד על הנושא,ותיראה הרבה דברים יהפכו להיגיונים (i) כרגע מה שעולה לי בראש,זה הסרט
Grand.Prix.1966.1080p.HDDVD
זה לא רק HD אמיתי,זה גם איך הצליחו להביא צילומים כאלו ממכוניות F1 מיושנות במושגים של שנות ה-60,ועוד ב-HD,תסתכל ואחרי זה 8O

bomdu פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 14

שליחה

UserName כתב:דרך אגב מה זה החיסרון המטומטם הזה שרשמת ל yes?
אין הפקות מקור ישראליות (סדרות ישראליות שיש רק ב HOT)
...
בטח שיש הפקות מקור! רק שהן לא מתבלטות יותר כמו בHOT.
...
צודק, טעות ניסוח.. אני יתקן
menif כתב:
menif - אתה בכלל קורא את ההודעות שלי?
במהלך היום ערוץ הפורנו ממילא לא יפעל אז מה זה יעזור לך?
הוט לא מחייבת אותי להתחבר לממיר כדי לראות את השידורים שלה, בזמן שיס כן , ולכן אם יש לי טלויזיה נוספת בבית שאני לא רוצה להתחבר אליה בממיר ומספיקים לי השידורים האנלוגים והערוצים הבסיסים אני צריך רק נקודה...
...
מה יעזור לך? היתרון של רכישת ממיר הוא שאתה מקבל שידור דיגיטלי, ממילא בעוד כשנה תתחיל כיבוי ארצי של כל האנלוגי אז זה לא יעזור לך.
ואתה גם לא חושב על החיסרון של זה - ישובים שלא עוברים דרכם כבלים (למשל בדרום ומעט ישובים בצפון, כמו כן גם הקיבוץ שלי) לא יקבלו את האנלוגי.
...
קורא את ההודעות..
ערוץ פורנו כשמו כן הוא לכן אין בו תכנים במשך היום , בסופו של דבר מי שמזמין את הממיר /משלם עליו הינו אדם בוגר מעל גיל 18 , שיכול לצפות בשידורים אלה בצורה חוקית (לא מדבר על ילדים קטנים שיודעים את הקוד וצופים כשההורים לא שמים לב). מה שאני אומר שמבחינה שיווקית ערוץ מהסוג הזה יכול דווקא לתרום ולהגרום ל BOOST עבור יס....

הכיבוי האנלוגי שיהיה עוד שנה יהיה לגבי ערוץ 1,2.....הערוצים האנלוגים של הוט , זה בספק..
בעצם גם עוד שנה זה בספק..
אולם ההסתכלות כרגע היא יתרונות מול חסרונות נכון להיום ולא נכון לעוד שנה, כי אם אתה מסתכל קדימה , אז אין שום טעם לרשום לרעתה של הוט שאין לה ממיר HD מקליט כי עוד שנה אולי יהיה ...

ישובים שלא מקבלים את האנלוגי כנראה שיתחברו ליס, אבל כמו שאתה מסתכל על הנקודה הזאת אני יכול להסתכל על הנקודה שביום שמזג האוויר סגרירי וגשום במיוחד, השידורים לא הכי נקיים ביס.... תמיד על כל דבר חיובי אפשר למצוא שלילי , לא צריך להתאמץ יותר מידי בשביל זה
...

למה אתם סתם מתווכחים אם ערוץ פורנו זה יתרון או לא? זה ממש וייכוח חסר תועלת.
בסופו של דבר למישהו הוא יתרון ולמישהו אחר הוא לא
menif כתב:
ותאמין לי שבאינטרנט סרטים ישנים קשה למצוא ב-HD, היום הקלטתי סרט משנות ה-70 ב-HD בערוצי הסרטים של yes, ולא לשכוח שרוב הסרטים בMGM הם עתיקי יומין וכולם שם ב-HD.
...
רוב הסיכויים שסרטים ישנים מעל 5 שנים בכלל עוברים תהליך של UPSCALE ככה שזה לא HD טהור..
שלא לדבר על סרטים בני 10 ומעלה..
...
UserName כתב:
menif כתב:
ותאמין לי שבאינטרנט סרטים ישנים קשה למצוא ב-HD, היום הקלטתי סרט משנות ה-70 ב-HD בערוצי הסרטים של yes, ולא לשכוח שרוב הסרטים בMGM הם עתיקי יומין וכולם שם ב-HD.
...
רוב הסיכויים שסרטים ישנים מעל 5 שנים בכלל עוברים תהליך של UPSCALE ככה שזה לא HD טהור..
...
ממש לא, yesHD1, yesHD2 ו-MGMHD משדרים HD רצוף, שלא כמו ערוצי הסדרות שמתואמים עם הערוצים המקוריים ובכך יש בהם תכנים שלא צולמו ב-SD, סרטי קולנוע מאז ומתמיד צולמו ברזולוציה ענקית, אז אולי DOWNSCALE אם כבר.

ואם היה לי מקום עוד ברוחב פס לא הייתי מבזבז אותו על ערוץ פורנו.
...
אתה צודק מבחינת הרזולוציה, הסרטים צולמו במקור ברזולוציה ענקית.
אבל זה עדיין לא פוסל UPSCALE בכל מקרה אם כבר מסתכלים על זה ככה
במיוחד לאור העובדה של YES ו HOT יש כבר רישיון על התכנים ב SD (ולא, הם לא מקבלים את הפילם המקוריים) ויש להם רצון לחסוך כמה שיותר
יש סיכוי לא קטן שסרטים ישנים עברו UPSCALE רק כדי לחסוך קנייה נוספת למרות שהם קיימים ב HD

ובתאכלס בגלל כל הוויכוח חסר פואנטה על ערוץ פורנו, אני חייב להגיד מבחינה כלכלית אני חושב שזה מאד משתלם להם,
ורוחב פס?
אתם בעצמכם אמרתם שזה ערוץ שפועל רק בלילה, ומשלמים עליו בנפרד, אתם באמת חושבים שהם מפסידים עליו?

menif
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 262

שליחה

bomdu כתב:
UserName כתב:דרך אגב מה זה החיסרון המטומטם הזה שרשמת ל yes?
אין הפקות מקור ישראליות (סדרות ישראליות שיש רק ב HOT)
...
בטח שיש הפקות מקור! רק שהן לא מתבלטות יותר כמו בHOT.
...
צודק, טעות ניסוח.. אני יתקן
menif כתב:
menif - אתה בכלל קורא את ההודעות שלי?
במהלך היום ערוץ הפורנו ממילא לא יפעל אז מה זה יעזור לך?
הוט לא מחייבת אותי להתחבר לממיר כדי לראות את השידורים שלה, בזמן שיס כן , ולכן אם יש לי טלויזיה נוספת בבית שאני לא רוצה להתחבר אליה בממיר ומספיקים לי השידורים האנלוגים והערוצים הבסיסים אני צריך רק נקודה...
...
מה יעזור לך? היתרון של רכישת ממיר הוא שאתה מקבל שידור דיגיטלי, ממילא בעוד כשנה תתחיל כיבוי ארצי של כל האנלוגי אז זה לא יעזור לך.
ואתה גם לא חושב על החיסרון של זה - ישובים שלא עוברים דרכם כבלים (למשל בדרום ומעט ישובים בצפון, כמו כן גם הקיבוץ שלי) לא יקבלו את האנלוגי.
...
קורא את ההודעות..
ערוץ פורנו כשמו כן הוא לכן אין בו תכנים במשך היום , בסופו של דבר מי שמזמין את הממיר /משלם עליו הינו אדם בוגר מעל גיל 18 , שיכול לצפות בשידורים אלה בצורה חוקית (לא מדבר על ילדים קטנים שיודעים את הקוד וצופים כשההורים לא שמים לב). מה שאני אומר שמבחינה שיווקית ערוץ מהסוג הזה יכול דווקא לתרום ולהגרום ל BOOST עבור יס....

הכיבוי האנלוגי שיהיה עוד שנה יהיה לגבי ערוץ 1,2.....הערוצים האנלוגים של הוט , זה בספק..
בעצם גם עוד שנה זה בספק..
אולם ההסתכלות כרגע היא יתרונות מול חסרונות נכון להיום ולא נכון לעוד שנה, כי אם אתה מסתכל קדימה , אז אין שום טעם לרשום לרעתה של הוט שאין לה ממיר HD מקליט כי עוד שנה אולי יהיה ...

ישובים שלא מקבלים את האנלוגי כנראה שיתחברו ליס, אבל כמו שאתה מסתכל על הנקודה הזאת אני יכול להסתכל על הנקודה שביום שמזג האוויר סגרירי וגשום במיוחד, השידורים לא הכי נקיים ביס.... תמיד על כל דבר חיובי אפשר למצוא שלילי , לא צריך להתאמץ יותר מידי בשביל זה
...

למה אתם סתם מתווכחים אם ערוץ פורנו זה יתרון או לא? זה ממש וייכוח חסר תועלת.
בסופו של דבר למישהו הוא יתרון ולמישהו אחר הוא לא
menif כתב:
...
...
UserName כתב:
menif כתב:
...
...
ממש לא, yesHD1, yesHD2 ו-MGMHD משדרים HD רצוף, שלא כמו ערוצי הסדרות שמתואמים עם הערוצים המקוריים ובכך יש בהם תכנים שלא צולמו ב-SD, סרטי קולנוע מאז ומתמיד צולמו ברזולוציה ענקית, אז אולי DOWNSCALE אם כבר.

ואם היה לי מקום עוד ברוחב פס לא הייתי מבזבז אותו על ערוץ פורנו.
...
אתה צודק מבחינת הרזולוציה, הסרטים צולמו במקור ברזולוציה ענקית.
אבל זה עדיין לא פוסל UPSCALE בכל מקרה אם כבר מסתכלים על זה ככה
במיוחד לאור העובדה של YES ו HOT יש כבר רישיון על התכנים ב SD (ולא, הם לא מקבלים את הפילם המקוריים) ויש להם רצון לחסוך כמה שיותר
יש סיכוי לא קטן שסרטים ישנים עברו UPSCALE רק כדי לחסוך קנייה נוספת למרות שהם קיימים ב HD

ובתאכלס בגלל כל הוויכוח חסר פואנטה על ערוץ פורנו, אני חייב להגיד מבחינה כלכלית אני חושב שזה מאד משתלם להם,
ורוחב פס?
אתם בעצמכם אמרתם שזה ערוץ שפועל רק בלילה, ומשלמים עליו בנפרד, אתם באמת חושבים שהם מפסידים עליו?
...
אני לא אמרתי שמפסידים עליו..
לאור העבודה שהדעה שלי היא שמבחינה שיווקית ופירסומית הוספת ערוץ כזה משקפת את הצרכים של הלקוח ומה שהוט מספקים להם , הרי שלא נראה לי שיש כרגע (שבוע בקושי אחרי שהוא עלה לאוויר) אפשרות לדעת אם מפסידים או לא...
כנראה שניתוח השוק הראה שיש דרישה ..

udif
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2083

שליחה

UserName כתב: תכני הHD של yes מקודדים ב-h264 המאפשר דחיסה רבה של ביטרייט למשקל קטן בלי איבוד האיכות (מה ששימושי ביותר כי זה בעצם כל הקטע שאפשר להקליט את התכנים לדיסק הקשיח בלי למלא אותו עד אפס מקום עד 50 תוכניות HD בלבד, הגודל של השידורים המוקלטים יחסית קטן).
לעומת זאת HOT מקודדת את התכנים שלה ב-mpeg2 שזהו קידוד כמעט ורשמי לרוב המדינות.
שתיהן משדרות בפורמט 1080i\50hz, השוני היחידי שיכול להיות בין שניהם אולי זה הביטרייט.
...
אין לי HOT ומעולם לא היה לי (רק אנטנה ועכשיו DTT) אבל למיטב ידיעתי מקריאה כאן בפורום לפני מספר שנים, HOT שידרו ב-MPEG2 רק בהתחלה והפיצו מספר מוגבל של ממירי MPEG2.
לאחר מכן הם אספו את כל הממירים הישנים ועשו השקה מחדש לשרות ה- HD עם ממירי MPEG4.

UserName
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1236
שם מלא: JonathanK

שליחה

...
מצלמות קולנוע מצלמות תמיד ברזולוציה ענקית (ממעל למיליארד פיקסלים) שלא לדבר על כך שהמצלמות הרבה יותר גדולות ממצלמות איתן מצלמים תכנים לטלוויזיה אשר במידה קטנה בגלל ההפקה.
udif כתב:
UserName כתב: תכני הHD של yes מקודדים ב-h264 המאפשר דחיסה רבה של ביטרייט למשקל קטן בלי איבוד האיכות (מה ששימושי ביותר כי זה בעצם כל הקטע שאפשר להקליט את התכנים לדיסק הקשיח בלי למלא אותו עד אפס מקום עד 50 תוכניות HD בלבד, הגודל של השידורים המוקלטים יחסית קטן).
לעומת זאת HOT מקודדת את התכנים שלה ב-mpeg2 שזהו קידוד כמעט ורשמי לרוב המדינות.
שתיהן משדרות בפורמט 1080i\50hz, השוני היחידי שיכול להיות בין שניהם אולי זה הביטרייט.
...
אין לי HOT ומעולם לא היה לי (רק אנטנה ועכשיו DTT) אבל למיטב ידיעתי מקריאה כאן בפורום לפני מספר שנים, HOT שידרו ב-MPEG2 רק בהתחלה והפיצו מספר מוגבל של ממירי MPEG2.
לאחר מכן הם אספו את כל הממירים הישנים ועשו השקה מחדש לשרות ה- HD עם ממירי MPEG4.
...
גם לי אין HOT ואת כל המידע שלי אני משיג מכאן (H-T) ובעבר HOT שידרו כמו yes בקידוד של h264 ומספר מוגבל של תכנים מ-mpeg2, כיום השידור הוא אך ורק בקידוד של mpeg2.

TZAHI10
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 462

שליחה

אז תאכלס, איפה איכות השידור טובה יותר, בYES או בHOT ?
לפי מה שהבנתי עד כה תקנו אותי אם אני טועה:
שידורי ערוצי רגילים: בHOT רואים יותר טוב.
שידורי ערוצי HD: בYES רואים קצת יותר טוב.

לי כרגע יש בעיה עם HOT שאני לא רואה מספיק טוב את ערוצי הHD שלהם ואני שוקל לעבור לYES בגלל זה, הבעיה בשידורים רגילים הוט יותר טובים?
ואם אני גר באיזור ראשון לציון, ביום חורפי בYES יראו פחות טוב?

מי שרוצה לדעת יותר פרטים אודות התקלה שיש לי בHOT כולל צילומים שיכנס לכאן: http://www.hometheater.co.il/vt115701
קשה לי להאמין שהבעיה שיש לי יש לכל מי שיש בהוט, אני מניח שזה משהו באיזור שלי או משהו.

dodi88
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3803

שליחה

יתרון נוסף להוט בתחום ה-VOD

בעוד שב-YES ה-VOD נמצא רק על ממיר אחד (הטוטאל כאמור),
בהוט...כל עוד אתה מזמין VOD...הוא תקף בכל הממירים. זאת אומרת שאפשר בכמה חדרים בבית במקביל לצפות ב-VOD בכיף ובניחותא...(בהנחה שיש מספר ממירים כמובן)

UserName
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אני לא מאמין שזה היה בדיון שלי פה וזה לא נכלל בהשוואה!
לHOT ול-DTT יש הגבלות גיאוגרפיות, מקומות שבהן לא מונחות כבלים או מקומות שבהן הקליטה של הDTT ממש נמוכה, בyes ולווין פרטי אין הגבלה גאיוגרפית כי כאן השימוש הוא בלויין הנמצא בחלל ולא משנה איפה אתה נמצא תמיד תוכל לקבל את השירות.

dodi88
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

מעטים מאוד (יישובים אנונימיים בצפון לדוגמה) המקומות בארץ שבהם לא ניתן להתחבר ל-HOT.

זה ממש לא יתרון ליס כי שיש סופה בחוץ שידורי הלווין לעיתים קרובות משתבשים.

*עם ה-DTT אני מסכים מפני שזה פרוייקט חדש. אבל כמובן שהוא לא נכנס למשוואה עם הוט.

UserName
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

ומה עם הדרום? ידוע שפריסת הכבלים שם מועטה ביותר ויש שם איזה עשרות קיבוצים וישובים.

dodi88
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

צריך לבדוק את העניין. אני לא יודע עד כמה זה משמעותי אם בכלל....

NEW_WAVE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2166

שליחה

UserName כתב:ומה עם הדרום? ידוע שפריסת הכבלים שם מועטה ביותר ויש שם איזה עשרות קיבוצים וישובים.
...

לדעתי 95% מ הישובים היהודים בדרום מחוברים , אני לא בטוח אבל איזור ניצנה לא מחובר ונראה לי שהם יהיו מחוברים אם רק יבקשו כי הוט מחוייבת על כללי משרד התקשורת ,אבל באיזור צאלים ובכל הקיבוצים על כביש הערבה מחוברים להוט , כלומר אין בעייה בכלל בדרום .

ביהודה ושומרון יש חברה חיצונית להוט .

הבעייה של הוט היא בתשתית הטלפוניה \אינטרנט במשרדים ואזורי תעשייה ,לכן אי אפשר להשוות

מספר מנויים מול בזק ,אלא אם תשוו על פי חיבורים לבתים בלבד.

UserName
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

קיצר יש מלא איזורים שבהם לא נפרסים כבלים בארץ למשל קיבוצים ומושבים מבודדים בדרום (כאלו שתקועים באמצע המדבר) ומספר יישובים וקיבוצים לא מועטים בצפון, אצלי באזור למשל נפרסים רק קווי טלפון של HOT כשרק 2 מטר מאיפה שאני גר מתפרסים מתחת לאדמה כבלים של HOT.

TZAHI10
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

למה אף אחד לא התייחס למה שכתבתי?

UserName
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

TZAHI10 כתב:אז תאכלס, איפה איכות השידור טובה יותר, בYES או בHOT ?

לי כרגע יש בעיה עם HOT שאני לא רואה מספיק טוב את ערוצי הHD שלהם ואני שוקל לעבור לYES בגלל זה, הבעיה בשידורים רגילים הוט יותר טובים?

מי שרוצה לדעת יותר פרטים אודות התקלה שיש לי בHOT כולל צילומים שיכנס לכאן: http://www.hometheater.co.il/vt115701
קשה לי להאמין שהבעיה שיש לי יש לכל מי שיש בהוט, אני מניח שזה משהו באיזור שלי או משהו.
...
ה-HD בהוט ובyes הוא אותו HD, כלומר 1080i\50hz, בHOT הHD מקודד בmpeg2 בyes הHD מקודד בh264, האיכות זהה כמעט ולחלוטין, הדבר היחיד שאולי שונה זה הביטרייט שצריך שמישהו יברר.

bomdu פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 14

שליחה

...
בכל מקום, כל אחד אומר משהו אחר בקשר לאיכות ב YES וב HOT.. צריך איזה משהו וודאי
dodi88 כתב:יתרון נוסף להוט בתחום ה-VOD

בעוד שב-YES ה-VOD נמצא רק על ממיר אחד (הטוטאל כאמור),
בהוט...כל עוד אתה מזמין VOD...הוא תקף בכל הממירים. זאת אומרת שאפשר בכמה חדרים בבית במקביל לצפות ב-VOD בכיף ובניחותא...(בהנחה שיש מספר ממירים כמובן)
...
צודק, הוספתי
UserName כתב:אני לא מאמין שזה היה בדיון שלי פה וזה לא נכלל בהשוואה!
לHOT ול-DTT יש הגבלות גיאוגרפיות, מקומות שבהן לא מונחות כבלים או מקומות שבהן הקליטה של הDTT ממש נמוכה, בyes ולווין פרטי אין הגבלה גאיוגרפית כי כאן השימוש הוא בלויין הנמצא בחלל ולא משנה איפה אתה נמצא תמיד תוכל לקבל את השירות.
...
צודק, אבל אין טעם לרשום את זה כיתרון או חסירון.
כי אם מישהו ירצה להתחבר ל HOT ויגידו לו שאין אפשרות באזור שלו הוא פשוט יתחבר ל YES, ככה שזה לא משהו שצריך להשפיע על הבחירה.
UserName כתב:

...
ה-HD בהוט ובyes הוא אותו HD, כלומר 1080i\50hz, בHOT הHD מקודד בmpeg2 בyes הHD מקודד בh264, האיכות זהה כמעט ולחלוטין, הדבר היחיד שאולי שונה זה הביטרייט שצריך שמישהו יברר.
...
בתאכלס, גם הביטרייט ביפני עצמו לא יגיד לנו הרבה, צריך השוואה אחד מול השני.. איכות התמונה בעיין....

בכל מקרה אם מישהו ישיג את הבייטרייט זה לא יזיק :wink:

TZAHI10
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

עברתי מהוט לYES אתמול ואני יכול להגיד באופן ודאי שבHD רואים יותר טוב, בהוט בכל ערוצי הHD הייתה לי גם בעיה של הפרעות שהם לא הצליחו לתקן ומישהו לא וידיאופיל היה חושב שככה זה צריך להיות. מבחינתי בHD יש שיפור ניכר. בערוצי SD אני מרגיש שרואים קצת פחות טוב מהוט.
כשאני רואה ערוץ 2 למשל אז הסמל של הערוץ לא לגמרי חד, סביבו יש קווי מתאר נוספים או מן נקודות כאלה.. כולל כתוביות.
אני לא יודע אם בעיית האיכות שהייתה לי בערוצי HD בהוט היא בעיה שיש לכולם או רק באיזור שבו אני גר.
אבל עובדה היא שרוב החנויות שמוכרות LCD משתמשות בYES, אני מניח שיש סיבה לזה. כניראה שהאיכות בHD באמת יותר טובה.

מבחינת התוכן נראה לי שYES יותר טוב, בערוצי הHD למשל יש יותר ערוצי סרטים שמשדרים 24 שעות ביממה.
בהוט ערוץ סרטים אחד שמשדר רק בערב.. גם ערוצי סדרות נראה לי יש יותר.. אין את הערוצים FTV והודו אבל אלה בדיוק הערוצים שאף אחד לא צופה בהם יותר מ10 דקות.

ברוב ערוצי הHD של יס, יש כתוביות באיכות לא טובה וזה גורם לקטעים אפורים קטנים בתוך האותיות.
מה שגורם לזה שבטלויזיות פיליפס האותיות ממש נראות סדוקות וזה מפריע בעין.
אפשר בטלויזיה לשנות למצב תמונה אחר בהיר יותר וזה כמעט מעלים לגמרי את התופעה אבל אני מעדיף מצב תמונה ה"טבעי".
בכל מקרה לדעתי עדיף YES כי איכות התמונה בHD טובה אצלי בהרבה מהוט.
בערוץ NATIONAL GEOGRAPHIC איכות הכתוביות שונה ורואים מעולה.

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”