זה רק אצלי או שערוץ 1 ב-DTT נראה מטושטש?
- arotman
- חבר במועדון HT

- תגובות: 3590
- שם מלא: אריה רוטמן
- נתן תודות: 413 פעמים
- קיבל תודות: 362 פעמים
- יצירת קשר:
על זה נאמר שיעול חזק ו בו..ש..חגי7 כתב:משחקים איתי פינג פונג.
כמובן שקבילות הציבור לא חזרו אלי, אז התקשרתי לרשות השידור.
הטכנאי של רשות השידור אמר שהבעיה לא אצלם כי רואים את הבעיה גם כשהשידור הוא ממקור אחר (נניח תוכנית של הטלוויזיה החינוכית 23 ששודרה בדיוק כשדיברנו) ואמר שהעניין באחריות הרשות השניה (עידן+).
הוא אמר גם שהוא בכלל לא מבין למה הפנו אותי אליהם ושהטכנאים של עידן+ היו צריכים לפנות בעצמם לרשות השידור, והתחיל לדבר איתי על זה שאני לקוח ושמגיע לי מוצר טוב. איש נחמד.![]()
עכשיו אני מחכה לטלפון מהטכנאי של הרשות השניה....
הטשטוש קיים גם בשידורי הלויין עמוס YES HOT ובשידור האנלוגי באפיק UHF 28.
הבעייה היא במיתוג של רשות השידור או בזק בין שידורי החינוכית לשידורי הערוץ הראשון
אין לזה שום קשר לרשות השנייה Garbage in garbage out.
ערכתי השוואה בין השידורים ואת התוצאה אפשר לראות בלחיצה על הצילומים:
השידורים בעמוס (MPEG2 באבחנה של 768x576):
השידורים בעיד"ן+ (H.264 באבחנה של 785x576):
כפי שרואים, הכפילות מופיעה באופן מאוד בולט בשידורי ה-DTT יחסית לשידור בעמוס (שם יש כפילות עדינה).
בנוסף, הצבעים בשידורים בעמוס נראים חיים יותר מאלו שב-DTT.
שני צילומי המסך הללו נלקחו ישירות מה-streams בעזרת VLC. שימו לב שצילום התמונה של ה-DTT מכיל קצת יותר פיקסלים מזה של עמוס. למרות שה-VLC מדווח על אבחנה של 720x576 בשני השידורים, בשני צילומי המסך יש יותר פיקסלים. בכל אופן נראה כאילו התמונה ב-DTT מתוחה קצת ולאו דווקה מכילה יותר מידע בהשוואה לזו שבעמוס.
יש לקחת בחשבון שההשוואה היא של ערוץ 1 בלבד. לעומתו, ערוצים 2 ו-10 נראים מעולה ב-DTT וטובים יותר מהשידורים שלהם בעמוס.
המידע הועבר לנציב פניות הציבור של רשות השידור.
השידורים בעמוס (MPEG2 באבחנה של 768x576):

השידורים בעיד"ן+ (H.264 באבחנה של 785x576):

כפי שרואים, הכפילות מופיעה באופן מאוד בולט בשידורי ה-DTT יחסית לשידור בעמוס (שם יש כפילות עדינה).
בנוסף, הצבעים בשידורים בעמוס נראים חיים יותר מאלו שב-DTT.
שני צילומי המסך הללו נלקחו ישירות מה-streams בעזרת VLC. שימו לב שצילום התמונה של ה-DTT מכיל קצת יותר פיקסלים מזה של עמוס. למרות שה-VLC מדווח על אבחנה של 720x576 בשני השידורים, בשני צילומי המסך יש יותר פיקסלים. בכל אופן נראה כאילו התמונה ב-DTT מתוחה קצת ולאו דווקה מכילה יותר מידע בהשוואה לזו שבעמוס.
יש לקחת בחשבון שההשוואה היא של ערוץ 1 בלבד. לעומתו, ערוצים 2 ו-10 נראים מעולה ב-DTT וטובים יותר מהשידורים שלהם בעמוס.
המידע הועבר לנציב פניות הציבור של רשות השידור.
- arotman
- חבר במועדון HT

- יצירת קשר:
oreach
כאשר צופים בשידורי החינוכית בכל אמצעי השידור, התמונה נראית חסרת חדות לחלוטין, ה DTT מדגיש בעיתיות שקיימת בתמונה ו"מחדד" את התמונה כלומר מדגיש תופעות שכבר קיימות אבל לא בהכרח נראות לעין שלנו באופן רגיל
כשאני צופה דרך עמוס אני מצליח להבחין במין תמונה כפולה על הטקס שגם בתמונות שלך רואים זאת אבל מכיוון
שבעמוס קצב השידור ב MPEG 2 הוא גבוהה יחסית ועומד על 5 MBIT אז הנושא פחות מורגש
בשידורי ה DTT יש מקודד הרבה יותר יעיל שחייב לשדר בביטרייט נמוך יחסית של עד 2MBIT בממוצע ב H264
(בשידורי ערוץ 2 מקבלים עד 2.5MBIT) וחייב לקבל "החלטה" לגבי איך לשדר את התמונה, בסופו של דבר התמונה ב DTT חדה יותר לטעמי אבל גם מדגישה את הארטיפקטים שקיימים במקור.
לדוגמא שים לב שבתמונה מעידן הרשת מצד שמאל למטה חדה יותר מאשר בתמונה משידורי עמוס
כאשר צופים בשידורי החינוכית בכל אמצעי השידור, התמונה נראית חסרת חדות לחלוטין, ה DTT מדגיש בעיתיות שקיימת בתמונה ו"מחדד" את התמונה כלומר מדגיש תופעות שכבר קיימות אבל לא בהכרח נראות לעין שלנו באופן רגיל
כשאני צופה דרך עמוס אני מצליח להבחין במין תמונה כפולה על הטקס שגם בתמונות שלך רואים זאת אבל מכיוון
שבעמוס קצב השידור ב MPEG 2 הוא גבוהה יחסית ועומד על 5 MBIT אז הנושא פחות מורגש
בשידורי ה DTT יש מקודד הרבה יותר יעיל שחייב לשדר בביטרייט נמוך יחסית של עד 2MBIT בממוצע ב H264
(בשידורי ערוץ 2 מקבלים עד 2.5MBIT) וחייב לקבל "החלטה" לגבי איך לשדר את התמונה, בסופו של דבר התמונה ב DTT חדה יותר לטעמי אבל גם מדגישה את הארטיפקטים שקיימים במקור.
לדוגמא שים לב שבתמונה מעידן הרשת מצד שמאל למטה חדה יותר מאשר בתמונה משידורי עמוס
arotman,
נכון שיש לקחת בחשבון את העיוותים שנוספים בקידודים השונים, וייתכן ש-H.264 מבליט יותר כפילות מעין זו ("נמלול" שנראה בוידאו רץ ולא בתמונה סטטית), אבל עדיין, זו השפעה על איזור בו קיימת כפילות מראש, ולא כפילות שהקידוד מוסיף, או חידוד כפילות חלשה עד כדי זליגה (של הכפילות) מספר רב של שורות מתחת לאובייקט שמוכפל.
כפילות מסוג זה, שמופיעה בעיקר כרעש על אות אנלוגי, אינה מתאימה לסוג הרעש שמתווסף למקודדי וידאו דיגיטליים אשר באים לידי ביטוי בעיקר בהופעת "רעשי נקודות" סביב אובייקטים בולטים, וב"אפקט הריבועים" שהינו הפרדה גסה מדי של הבלוקים המרכיבים את התמונה.
ע"פ התמונות אני חושב שאפשר להסיק די בוודאות שמקור הכפילות בעידן+ הינו באות הוידאו האנלוגי טרם קידודו. מה עוד, שגם בשידור בעמוס נראית כפילות עדינה, אך זו מתבטאת בעיקר בכפילות אופקית הממוקמת משמאל לאובייקט המוכפל (ניתן לראות בהגדלת התמונה באיזור הכיתוב), בניגוד לכפילות האנכית החזקה שבשידורי עידן+.
נכון שיש לקחת בחשבון את העיוותים שנוספים בקידודים השונים, וייתכן ש-H.264 מבליט יותר כפילות מעין זו ("נמלול" שנראה בוידאו רץ ולא בתמונה סטטית), אבל עדיין, זו השפעה על איזור בו קיימת כפילות מראש, ולא כפילות שהקידוד מוסיף, או חידוד כפילות חלשה עד כדי זליגה (של הכפילות) מספר רב של שורות מתחת לאובייקט שמוכפל.
כפילות מסוג זה, שמופיעה בעיקר כרעש על אות אנלוגי, אינה מתאימה לסוג הרעש שמתווסף למקודדי וידאו דיגיטליים אשר באים לידי ביטוי בעיקר בהופעת "רעשי נקודות" סביב אובייקטים בולטים, וב"אפקט הריבועים" שהינו הפרדה גסה מדי של הבלוקים המרכיבים את התמונה.
ע"פ התמונות אני חושב שאפשר להסיק די בוודאות שמקור הכפילות בעידן+ הינו באות הוידאו האנלוגי טרם קידודו. מה עוד, שגם בשידור בעמוס נראית כפילות עדינה, אך זו מתבטאת בעיקר בכפילות אופקית הממוקמת משמאל לאובייקט המוכפל (ניתן לראות בהגדלת התמונה באיזור הכיתוב), בניגוד לכפילות האנכית החזקה שבשידורי עידן+.
- arotman
- חבר במועדון HT

- יצירת קשר:
ובמילים פשוטות לטובת חברים בפורום שלא מבינים על מה דיברנו הבעיה היא ככל הנראה בשידור המגיע במקור לעידן+oreach כתב:arotman,
ע"פ התמונות אני חושב שאפשר להסיק די בוודאות שמקור הכפילות בעידן+ הינו באות הוידאו האנלוגי טרם קידודו. מה עוד, שגם בשידור בעמוס נראית כפילות עדינה, אך זו מתבטאת בעיקר בכפילות אופקית הממוקמת משמאל לאובייקט המוכפל (ניתן לראות בהגדלת התמונה באיזור הכיתוב), בניגוד לכפילות האנכית החזקה שבשידורי עידן+....
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78829
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5385 פעמים
הנמלול הזה לרוב אומר שבשלב כלשהו בדרך יש איזה לינק עובר כקומפוזיט. יש כידוע דרכים רבות לעבד COMPOSITE, ובהתאם לסוג המקור וסוג התמסורת, יתכן שבשיטות השונות יש הבדלים בין הפילטרים שמשתמשים בהם בשיטות השידור השונות. לדעתי זה מסביר את מרבית הבעיות וזה קשור למגבלות הטכניות של ערוץ 1 (על כל שלוחותיו - מבחינתי ערוץ 33 זה אותו דבר בדיוק).
לאחר שבועיים משליחת המייל שלי (וחליפת מספר מיילים במהלכן) אליהם בנושא,, נראה שמיום חמישי האחרון סודרה הכפילות שהייתה בשידורים של ערוץ 1, וגם הגבירו את רמת הצבע.
אותי זה משמח לדעת שיש מישהו בצד השני שקשוב לבעיות, אבל לצערי נראה שהשידורים כעת נראים אפילו פחות טוב ממקודם, גם כי עדיין קיימת כפילות (אופקית) באות, גם כי נראה שהשידורים כאילו נלקחים ממקור שכבר נדחס ממקודם (אולי המקור הוא מעמוס או מהוט/יס?), וגם כי רמת הצבע הוגברה באופן די מוגזם...
אותי זה משמח לדעת שיש מישהו בצד השני שקשוב לבעיות, אבל לצערי נראה שהשידורים כעת נראים אפילו פחות טוב ממקודם, גם כי עדיין קיימת כפילות (אופקית) באות, גם כי נראה שהשידורים כאילו נלקחים ממקור שכבר נדחס ממקודם (אולי המקור הוא מעמוס או מהוט/יס?), וגם כי רמת הצבע הוגברה באופן די מוגזם...
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
חשבתי שרק אני השתגעתי.
האיכות אתמול במשחק הייתה על הפנים. ריצודים ושאר בעיות.
כבר עדיפה הכפילות
האיכות אתמול במשחק הייתה על הפנים. ריצודים ושאר בעיות.
כבר עדיפה הכפילות
בסופו של דבר חזרו אלי עם תשובה לגבי מקור הבעיה - מסתבר שהייתה בעיה בממיר אנלוגי לדיגיטלי בהפצה ליס ול-DVB-T.
אז החליפו את הממיר של ערוץ 1 ובקרוב יחליפו גם את זה של ערוץ 33.
ההפצה להוט ולעמוס נעשית בשיטה אחרת, דרך ממיר אחר, אז שם לא הייתה בעיה.
אז החליפו את הממיר של ערוץ 1 ובקרוב יחליפו גם את זה של ערוץ 33.
ההפצה להוט ולעמוס נעשית בשיטה אחרת, דרך ממיר אחר, אז שם לא הייתה בעיה.
יש לך מזל, אלי הם לא שלחו שום דבר בנוגע לסיבת התקלה, ואפילו לא הודיעו לי שהבעיה תוקנה, חליפת המכתבים ביני לבין ראשות השידור בעיקר הסתכמה בבקשות מצדי לתיקון הבעיה, ותשובה מנציב התלונות שהבעיה הועברה לאדם המתאים שאמור לבדוק ולענות לי באופן אישי. כל זאת 3 פעמים, כי למעשה אף פעם לא ממש קיבלתי מענה.
האם הם הסבירו לך באופן מפורט מה בדיוק הייתה הבעיה בממיר או שהתשובה פשוט היתה בעיה בממיר? אם הם החליפו את הממיר התקול, לא ברור לי מדוע האיכות הייתה גרועה מאוד מייד לאחר התיקון (צריך לבדוק את האיכות, אולי היא השתפרה מאז, לא יצא לי לבחון זאת לאחרונה).
האם הם הסבירו לך באופן מפורט מה בדיוק הייתה הבעיה בממיר או שהתשובה פשוט היתה בעיה בממיר? אם הם החליפו את הממיר התקול, לא ברור לי מדוע האיכות הייתה גרועה מאוד מייד לאחר התיקון (צריך לבדוק את האיכות, אולי היא השתפרה מאז, לא יצא לי לבחון זאת לאחרונה).
זה הנוסח המדויק: "2.אנו ממירים את האות לדיגיטלי בהפצה בשתי צורות להוט כחבילת ASI -זו אותה חבילה הניתנת לקליטה בלווין עמוס וכוללת את ערוץ 1 33 ו-8 ערוצי רדיו של רשות השידור
3.חברת יס ומערך ה-DVBT דורשים המרה דיגיטלית ל-SDI-SD בהפצה לכל ערוץ כאמור התקלה ניתגלתה בממיר זה והוא הוחלף בערוץ 11 ובימים הקרובים יטופל
גם ערוץ 33 (תהליך של הזמנות ציוד).".
בנוסף גם אמרו שבערוץ 1 עדיין מפיקים ומשדרים בציוד מיושן, בניגוד לערוץ 2 ו-10, ולכן איכות השידור תהיה נמוכה יותר בכל מקרה.
אמרו גם שבקרוב ישודרג הציוד והאיכות תשתפר פלאים.
3.חברת יס ומערך ה-DVBT דורשים המרה דיגיטלית ל-SDI-SD בהפצה לכל ערוץ כאמור התקלה ניתגלתה בממיר זה והוא הוחלף בערוץ 11 ובימים הקרובים יטופל
גם ערוץ 33 (תהליך של הזמנות ציוד).".
בנוסף גם אמרו שבערוץ 1 עדיין מפיקים ומשדרים בציוד מיושן, בניגוד לערוץ 2 ו-10, ולכן איכות השידור תהיה נמוכה יותר בכל מקרה.
אמרו גם שבקרוב ישודרג הציוד והאיכות תשתפר פלאים.