הרבה זחיחות והתנשאות יש בשרשור הזה. גיליתי שיש פה לא מעט "מומחים" שביצעו אין ספור השוואות בין מסכי Low End למסכים יקרים יותר והגיעו למסקנה החד משמעית שכל מי שבכלל מסתכל על מסך Low End הוא מינימום פרייאר חסר תקנה!
מעניין אותי היה לראות איזה מסך יש לכל אחד מאותם זחוחים כדי שאפשר יהיה קצת "ללכלך" עליו. מעניין כמה הם שילמו עליו, מה הגודל המסך, מהו מרחק הישיבה שלהם, למה הם רכשו Full-HD למרות שאין לזה שום משמעות במרחק אצלם, למה הם רכשו LCD כאשר ייתכן שפלאזמה היא by-far יותר טובה להם, למה הם לא לקחו הלוואה נוספת מהבנק כדי לקנות עוד כמה אינצ'ים בגודל שיתאימו למרחק ועוד ועוד ועוד. השורה התחתונה היא שלא מעט רכשו כאן מסכים שהם לא האופטימליים בשבילם בגלל מליון ואחת סיבות* ולכן בעיני הרבה יותר מגוחך שמישהו רכש מסך Full-HD ב 20K לפני 3 שנים, כאשר מחירי המסכים היו בשמיים, מאשר מישהו שרוכש היום מסך מדבקה באותו הגודל במחיר 3.5K!!
אחרי שהשארנו את ההתנשאות בצד, אני חייב לציין שזה נשמע לי הגיוני לגמרי שהאתר לא בודק מסמכי מדבקה בגלל הסיבות שצוינו על ידם (סיבוכיות הבדיקה, היבואן לא נותן מסך שלו לבדיקה וכו) אבל לי אישית דווקא היה מסקרן לקרוא סקירות מקיפות של מישהו שירד פעם אחת לעובי הקורה ויציג, בכמה מסכי Low End נופלים ממסכים ממוצעים! (ולא החרטה שעשו גיא ואורלי בתוכנית שלהם). דבר נוסף שאותי היה מסקרן אותי לדעת הוא איכות מסכי מדבקה גדולים לעומת מסכי מותג קטנים. לדוגמה איזה מסך עדיף לצפייה ב 4 מטרים בתוכן HD (נניח שידור מונדיאל), מסך מותג בגודל 37 אינצ' או מסך מדבקה בגודל 52 אינצ'?!
עוד כמה טעויות, בעיני, שנרשמו פה בשרשור:
-למרות שפרמטר המחיר במסכי מדבקה הוא החשוב ביותר, עדיין, זה בטח לא הדבר היחיד שמעניין את הרוכש. כמו שנרשם פה, 2500 ש"ח לרוב האנשים, זה לא סכום פעוט ולכן לכל האנשים שמגרדים סכום זה על מנת לרכוש מסך ל 10 שנים, היו רוצים לבחור את המסך הכי מתאים להם במסגרת התקציב ולא רק הכי זול
-אין לי ספק שיש הבדלים בין מסך מדבקה A למסך מדבקה B אפילו אם במקרה הם משתמשים באותו הפאנל. בדיוק כמו שיש הבדל בין כל מסך מותג אחד לאחר (גם כאשר אצלם יש שימוש בפאנל זהה)
-רוב האנשים שאין להם כסף יעדיפו לרכוש כבר עכשיו את מסך ה 42 אינצ' לסלון שלהם ולא לרכוש מסך 32 אינצ' שישב שם במשך 5 שנים, ורק כאשר הם ישיגו עוד כסף, הם ירכשו את ה 42 אינצ' שלהם ויעבירו את ה 32 אינצ' שלהם לחדר השינה
-לא רק מסכי מדבקה מוצגים בחלק גדול מהחנויות במצב של "SHOP MODE", גם מסכי המותג מוצגים במוד זה!
-יש פה טענה שאומרת שמסכי מדבקה נוטים להתקלקל יותר! אז ייתכן שזה נכון אבל זה דורש הוכחה ולא, איזה אקסיומה משפטית שאנחנו צריכים לקבל כי זה נרשם פה*
*אני שייך לאסכולת "הפראיירים" (הלא מתנשאים

) שרכש לפני מספר שנים מסך יקר מאוד אשר ממש לא אופטימלי לצרכים שלי ואותו מסך brand עשה לי לא מעט בעיות שדרשו ביקורי טכנאי, לכן אני לא בטוח בכלל שמסך מדבקה עושה יותר בעיות
השורה התחתונה שלי היא שהיה נחמד לקבל הוכחות (עובדות) לגבי האיכות הירודה של מסכי המדבקה לעומת המותגים, ולא, לרשום שאתם מכירים בן דוד שרכש FujiCom והם מצטערים על הרכישה זה לא הוכחה לכלום (על כך אחד כזה אני אמצא לכם שני בני דודים שרכשו brand שעולה פי שלוש וחושבים אותו הדבר על המסך שלהם!)