אתגר למומחי הפורום: השוואה ובדיקה של "טלויזיות המדבקה"-מבקש לעשות.

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #41 

קוקיה - (Y) איזה כיף לך שמוצרי מדבקה זולים מספקים אותך ואני לא ציני. בטוח שאתה מצליח להוציא מהכסף שלך יותר מאחרים.
אבל יש אחרים שאצלם זה לא המצב ולא כל מי שלא מסתפק במסך מדבקה או במערכת ק"ב מדבקה זה בגלל הפוזה. יש בפרוש הבדל באיכות ועל זה משלמים. לא שווה לך - מצוין, ככה נשאר לך כסף לדברים אחרים. אבל לעשות הכללה שמי שלא מסתפק במוצר מדבקה זה בגלל "שופוני" - זו הכללה שגויה.

אגב,
יש הבדל גדול בהשוואה ביו רכבים לבין מוצרי צריכה חשמליים. פיאט פונטו זה לא מוצר מדבקה. רוצה מוצר מדבקה בתחום הרכב? חפש רכב שנקרא "דלתא" של חברה דאצ'יה הרומנית. זה היה חיקוי לרנו 12 שהובא לארץ בשנת 1988 . אחרי שנה איבד למעלה מ 50% ממחירו ואחרי כמה שנים ספורות נעלם מהכבישים בארץ. היו אינספור בדיחות על אלה שהתפתו לרכוש אותם....

ארז

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4591
נתן תודות: 184 פעמים
קיבל תודות: 202 פעמים

שליחה #42 

קוקיה - יש לי משפט אחד עבורך - ignorance is bliss, קח מה שתרצה ממנו. גם אני הייתי מאלו שהסתכלו על מסכי אלקטרה בזמנו ואמרתי - וואללה, אחלה מסך ומחיר נמוך. אירוניה היא ששנתיים אחרי כן (לא קניתי בזמנו) ביליתי חצי שנה בהשוואות נתונים ובדיקות מסכים כדי לשלם הרבה כסף על מסך מותג. למה ? לא כי אני שוויצר, כי למדתי מה אני צריך לחפש ומה אני אמור לראות. אין לי סיכוי קלוש להבדיל באיכויות שמע בין רמקולים שונים, אבל אם אלמד - תאמין לי שאעשה מה שאוכל כדי לרכוש את מה שהבנתי שאני צריך לשמוע. אולי עדיף להישאר בבורות, אולי השדרגת תיעלם בגלל זה.
מה דעתך על השאלה שהעליתי מקודם - אם יהיו כאלו סקירות באתר על מוצרי מדבקה - תשב לקרוא אותן ותעניין חברים שלא מכירים את האתר ? כאלו שנמצאים בשלב בחירה ?
Vocare Ad Regnum

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 3590
שם מלא: אריה רוטמן
נתן תודות: 413 פעמים
קיבל תודות: 362 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #43 

שמעתם פעם על מותג bang-olufsen? לידיעתכם מוצר מדבקה, לוקחים פנל ואלקטרוניקה של יצרן עלום שם כמו פנסוניק סוני או סמסונג שמים מסגרת מעוצבת וגובים פי 20 על המוצר שהופך להיות אקסקלוסיבי.
http://www.bang-olufsen.com/beovision10
מה אני רוצה לומר, יש ויש אני בתור סוחר יכול ללכת למפעל גדול בסין ולהזמין איזה מוצר שאני רוצה ובאיזה איכות שאני רוצה, ולשים עליו את השם שלי, ROTMAN נשמע טוב. הרעיון הוא YOU GET WHAT YOU PAID FOR הזמנת זול קיבלת זול.
בזמנו מעט לפני השרות הצבאי בשנת 1993 עבדתי ברשת למוצרי חשמל שמכרה את מוצרי BROTHER
למותג המדבקה היו 2 סדרות, סדרה זולה ונחותה שיוצרה בסין וסדרה שיוצרה במפעלי LUCKY GOLDSTAR
בקוריאה לימים LG. משהוא רוצה לנחש באיזה טלביזיות ראו יותר טוב ואיזה עוד שרדו אחרי 7 שנים?

amiti
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1184
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #44 

מוצר מדבקה = הטעית צרכנים.

מדוע אנחנו הצרכנים צריכים לנסות להתחקות אחר כל שם של דגם כדי לבדוק אם הוא אכן מיוצר על ידי החברה ששמה הודבק ? מדוע החברות עושות שימוש בשמות "נוצצים" על המוצרים הכי זולים? מדובר בהונאה פשוטה ומכוערת. העובדה שהחוק מאפשר את המצב הזה כרגע זו תקלה. אני לא הייתי רוצה שהאתר ייתן ידו ויתרום למגמה הזו.

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 3590
שם מלא: אריה רוטמן
נתן תודות: 413 פעמים
קיבל תודות: 362 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #45 

amiti
מוצר מדבקה אינו הטעייה, מדובר במה שנקרא OEM
http://en.wikipedia.org/wiki/Original_e ... nufacturer
גוף מסחרי יבואן מחליט לייצור מותג הבית ופונה ליצרן OEM שבד"כ יש לו פלטפורמות ועיצובים מוכנים
בד"כ הזמנה מינימלית 1000 יחידות
איכות המוצר נקבעת על ידי איזה מפעל מייצר בפועל את המסך ואיזה טכנולוגיה קיימת בו.
וגם כמה מוכן אותו יבואן להשקיע.

kuku1000
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 768
שם מלא: ארי בן משה
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #46 

אני מתפלא על כל החברים שהגיבו פה, יש להם אי הבנה בסיסית ואני אנסה לעזור.

הבחור מחפש מסך גדול כדי שיוכל לשים אותו בסלון כשולחן וכל השאלה שלו מתמקדת בנושא בדיקת החוזק : כמה משקל אפשר לשים עליו :lol: :lol: :lol:

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #47 

arotman כתב:amiti
מוצר מדבקה אינו הטעייה, מדובר במה שנקרא OEM
http://en.wikipedia.org/wiki/Original_e ... nufacturer
גוף מסחרי יבואן מחליט לייצור מותג הבית ופונה ליצרן OEM שבד"כ יש לו פלטפורמות ועיצובים מוכנים
בד"כ הזמנה מינימלית 1000 יחידות
איכות המוצר נקבעת על ידי איזה מפעל מייצר בפועל את המסך ואיזה טכנולוגיה קיימת בו.
וגם כמה מוכן אותו יבואן להשקיע.
...
אם המידע שהייצור נעשה ע"י חברה אחרת מפורסם (ולא צריך תחקיר של כלבוטק בשביל לגלות את זה...) אז אני מסכים שזו לא הטעיה.
אבל אם המידע הזה מוסתר לצרכן או צריך תחקיר בשביל לגלות את זה, אז זו כן הטעיה, גם אם זה בחסות החוק.

ארז

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #48 

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #49 

הרבה זחיחות והתנשאות יש בשרשור הזה. גיליתי שיש פה לא מעט "מומחים" שביצעו אין ספור השוואות בין מסכי Low End למסכים יקרים יותר והגיעו למסקנה החד משמעית שכל מי שבכלל מסתכל על מסך Low End הוא מינימום פרייאר חסר תקנה!

מעניין אותי היה לראות איזה מסך יש לכל אחד מאותם זחוחים כדי שאפשר יהיה קצת "ללכלך" עליו. מעניין כמה הם שילמו עליו, מה הגודל המסך, מהו מרחק הישיבה שלהם, למה הם רכשו Full-HD למרות שאין לזה שום משמעות במרחק אצלם, למה הם רכשו LCD כאשר ייתכן שפלאזמה היא by-far יותר טובה להם, למה הם לא לקחו הלוואה נוספת מהבנק כדי לקנות עוד כמה אינצ'ים בגודל שיתאימו למרחק ועוד ועוד ועוד. השורה התחתונה היא שלא מעט רכשו כאן מסכים שהם לא האופטימליים בשבילם בגלל מליון ואחת סיבות* ולכן בעיני הרבה יותר מגוחך שמישהו רכש מסך Full-HD ב 20K לפני 3 שנים, כאשר מחירי המסכים היו בשמיים, מאשר מישהו שרוכש היום מסך מדבקה באותו הגודל במחיר 3.5K!!

אחרי שהשארנו את ההתנשאות בצד, אני חייב לציין שזה נשמע לי הגיוני לגמרי שהאתר לא בודק מסמכי מדבקה בגלל הסיבות שצוינו על ידם (סיבוכיות הבדיקה, היבואן לא נותן מסך שלו לבדיקה וכו) אבל לי אישית דווקא היה מסקרן לקרוא סקירות מקיפות של מישהו שירד פעם אחת לעובי הקורה ויציג, בכמה מסכי Low End נופלים ממסכים ממוצעים! (ולא החרטה שעשו גיא ואורלי בתוכנית שלהם). דבר נוסף שאותי היה מסקרן אותי לדעת הוא איכות מסכי מדבקה גדולים לעומת מסכי מותג קטנים. לדוגמה איזה מסך עדיף לצפייה ב 4 מטרים בתוכן HD (נניח שידור מונדיאל), מסך מותג בגודל 37 אינצ' או מסך מדבקה בגודל 52 אינצ'?!

עוד כמה טעויות, בעיני, שנרשמו פה בשרשור:
-למרות שפרמטר המחיר במסכי מדבקה הוא החשוב ביותר, עדיין, זה בטח לא הדבר היחיד שמעניין את הרוכש. כמו שנרשם פה, 2500 ש"ח לרוב האנשים, זה לא סכום פעוט ולכן לכל האנשים שמגרדים סכום זה על מנת לרכוש מסך ל 10 שנים, היו רוצים לבחור את המסך הכי מתאים להם במסגרת התקציב ולא רק הכי זול
-אין לי ספק שיש הבדלים בין מסך מדבקה A למסך מדבקה B אפילו אם במקרה הם משתמשים באותו הפאנל. בדיוק כמו שיש הבדל בין כל מסך מותג אחד לאחר (גם כאשר אצלם יש שימוש בפאנל זהה)
-רוב האנשים שאין להם כסף יעדיפו לרכוש כבר עכשיו את מסך ה 42 אינצ' לסלון שלהם ולא לרכוש מסך 32 אינצ' שישב שם במשך 5 שנים, ורק כאשר הם ישיגו עוד כסף, הם ירכשו את ה 42 אינצ' שלהם ויעבירו את ה 32 אינצ' שלהם לחדר השינה
-לא רק מסכי מדבקה מוצגים בחלק גדול מהחנויות במצב של "SHOP MODE", גם מסכי המותג מוצגים במוד זה!
-יש פה טענה שאומרת שמסכי מדבקה נוטים להתקלקל יותר! אז ייתכן שזה נכון אבל זה דורש הוכחה ולא, איזה אקסיומה משפטית שאנחנו צריכים לקבל כי זה נרשם פה*

*אני שייך לאסכולת "הפראיירים" (הלא מתנשאים :wink: ) שרכש לפני מספר שנים מסך יקר מאוד אשר ממש לא אופטימלי לצרכים שלי ואותו מסך brand עשה לי לא מעט בעיות שדרשו ביקורי טכנאי, לכן אני לא בטוח בכלל שמסך מדבקה עושה יותר בעיות

השורה התחתונה שלי היא שהיה נחמד לקבל הוכחות (עובדות) לגבי האיכות הירודה של מסכי המדבקה לעומת המותגים, ולא, לרשום שאתם מכירים בן דוד שרכש FujiCom והם מצטערים על הרכישה זה לא הוכחה לכלום (על כך אחד כזה אני אמצא לכם שני בני דודים שרכשו brand שעולה פי שלוש וחושבים אותו הדבר על המסך שלהם!)

kuku1000
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 768
שם מלא: ארי בן משה
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #50 

אני אחד הזחוחים

KURU
LX70
Q8
tannoy

אבל זה לא חוכמה, כל אחד והתקציב שלו .
באמת שלא הייתה כוונה לפגוע אלא רק להביע את דעתי על המסכים הזולים בצורה הומוריסטית.
מתנצל אם פגעתי במישהו

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4591
נתן תודות: 184 פעמים
קיבל תודות: 202 פעמים

שליחה #51 

osher - לאחי יש מסך של פוג'יקום, רואים לא רע בכלל. שיחקנו באקס בוקס ובסוני 3, רואים סבבה. גם כבלים רגילים.
הנקודה היא כזו - בשביל מה לאתר להשקיע בכתיבה על מוצרי מדבקה אם על מותג יש אנשים שלא קוראים ? אתה צודק שיש פסילות מבלי להכיר מה פוסלים בדיוק. אבל הנקודה שלי היא שבדרך כלל האנשים שרוכשים מוצרי מדבקה לא יקראו באתרים כמו HT ביקורות. ואם זה המצב - למה לטרוח ?
Vocare Ad Regnum

0z23
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 525
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #52 

חברים תודה "נהנתי " לקרוא את ארבעת העמודים תודה zvir1
שאלה: האם בגלל- עקב כדורגל? מונדיאל?
האם בcrt שלי sony 100hz לא אצליח לראות את הגולים...
(f)

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4862
נתן תודות: 91 פעמים
קיבל תודות: 225 פעמים

רק אם היא תתקלקל לך לפני המונדיאל... :)

שליחה #53 

0z23 כתב:חברים תודה "נהנתי " לקרוא את ארבעת העמודים תודה zvir1
שאלה: האם בגלל- עקב כדורגל? מונדיאל?
האם בcrt שלי sony 100hz לא אצליח לראות את הגולים...
(f)
...

0z23
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #54 

תודה opv יש לי שתיים 100 hz מכסימום אבוא אלייך ליראות את מלאי הdvix ב110 שלך או אקנה בסופר דיל הקרוב ישנן"שטוחות" ללא ניתוח :wink:
(Y)

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #55 

תודה לאושרוב על הפוסטה, אחד השפויים יותר.
אני חושב שזה לא מדוייק לומר שלא בודקים כאן באתר מסכי מדבקה. בודקים אותם. יותר נכון בדקו אותם.
הרי כל המומחים כותבים שמסכי המדבקה הן שלושה דורות אחורה, נניח מלפני שלוש שנים. השואל המקורי מוזמן לקרוא סקירות שעשו כאן לפני שלוש שנים, וייראה התייחסות מאוד רצינית ומדוקדקת למה שנחשב היום בעיני המומחים לזבל מעורר בחילה.

נכון שפרמטר המחיר מקבל חשיבות רבה במסכי מדבקה, אבל זה נכון גם לגבי מסכים איכותיים. התרוץ הזה הוא בדיוק מה שהוא - תרוץ. גם מי שקונה מסך איכותי רוצה לקבל הכי הרבה שאפשר עבור הכסף שלו. בודדים מאוד האנשים שקונים מסך ללא מגבלת תקציב.

בין מסכי מדבקה יש פערי איכות, כמו בכל דבר אחר, וברור שיש טעם לסקור אותם.
האתר כאן מתרכז במסכים איכותיים, ומנסה לחנך את כולם לקנות מוצר איכותי, אג'נדה מאוד לגיטימית.
במקום להתרחק מהמסכים האלה כמו מאש, היה יכול להיות חכם לקחת כמה כאלה ולעשות מבחן השוואתי *כדי* להוכיח עד כמה הם גרועים.

יוצא לי מדי פעם לעשות קניות בשופרסל , ולראות שם את מסכי הפיילוט בתצוגה. צריך לומר שלפי מיטב ידיעתי פיילוט זה מקרה יותר "קל" כי ניופאן (כמדומני) מיבאים אותם ואז יש אבא, אבל ללא קשר, לא מדובר על פאר היצירה, אבל רואים תמונה לא רעה בכלל במסכים האלה, ויצא לי לראות אותם בSD, DVD, HD (מה לעשות שלקח זמן לשופרסל לשדרג בכל פעם את המקור). מסך LCD 42 אינץ FHD שלהם עולה על בטוח על כל מני פלאזמות שאנשים קנו לפני 6 שנים ב ב 30 אלף שקל, והוא עולה 3000 שקל.

בקיצור, לדעתי צריך להסתכל על המוצר כמו שהוא, ולהפטר מכל צקצוקי הלשון.

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

110?

שליחה #56 

0z23 כתב:תודה opv יש לי שתיים 100 hz מכסימום אבוא אלייך ליראות את מלאי הdvix ב110 שלך או אקנה בסופר דיל הקרוב ישנן"שטוחות" ללא ניתוח :wink:
(Y)
...

0z23
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #57 

opv באם אני לא טועה פופקורן
(f)

viper
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 693
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #58 

לפותח השירור

מצאת את הפורום לדבר על מוצרי מדבקה :lol:
רוב באנשים שניכנסים לפה בדרך כלל רק מתבלבלים יותר מרוב התגובות והירידה לפרטים ופרמטרים .
גם הם בדרך כלל באים עם תקציב של עד X ובסוף קונים משהו ב X+3000 ש"ח .
היות ויש מוצרי מותג מסדרות נמוכות אין שום טעם לבדוק או לרכוש מוצרי מדבקה הפרש המחיר זניח .

סיפור אישי .
רכשתי ליפני שנתיים קורו - . עלתה 12 אלף את האמת נהנתי מאוד מאוד .
לקח לי שנתיים לשלם עליה בתשלומים ובתשלום האחרון
ליפני 4 חודשים פרצו לי לדירה וגנבו לי אותה - ולא רציתי לקנות עוד מסך יקר - עד שאני יעבור דירה
אני עובר דירה עוד 3 חודשים - אז חיפשתי מסך פלסמה אחר לבנתיים במחשבה שאני אמכור אותה או אקנה אחרת
יותר טובה לדירה החדשה - קניתי LGPG300R 42 - והיום אחרי 4 חודשים אני כבר ממש לא בטוח שאני אחליף אותה - אני כיילתי אותה לשביעות רצוני ואני מרוצה מאוד מקנייה של 3000 ש"ח .
הקורו היא לא פי 4 יותר טובה באיכות התמונה למרות שהיא פי 4 במחיר .
ואת זאת אני מסיים לשלם עוד חודשים (חצי שנה )- רק מקווה שלא יגנבו גם אותה .
נכון שהרגשתי שהשחורים לא ברמה של הקורו אבל הם היו לא רעים בכלל אחרי כיול
אני כבר לא ימהר לרכוש מסכי HIGH-END ב 12-13 אלף שקל יותר .

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

אין לי, זה משמין לא?!

שליחה #59 

0z23 כתב:opv באם אני לא טועה פופקורן
(f)
...

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #60 

amiti כתב:מוצר מדבקה = הטעית צרכנים.

מדוע אנחנו הצרכנים צריכים לנסות להתחקות אחר כל שם של דגם כדי לבדוק אם הוא אכן מיוצר על ידי החברה ששמה הודבק ? מדוע החברות עושות שימוש בשמות "נוצצים" על המוצרים הכי זולים? מדובר בהונאה פשוטה ומכוערת. העובדה שהחוק מאפשר את המצב הזה כרגע זו תקלה. אני לא הייתי רוצה שהאתר ייתן ידו ויתרום למגמה הזו.
...
מצאתי את הפוסט הזה להיות מאוד משעשע :) .
במיוחד "מדוע החברות עושות שימוש בשמות "נוצצים" .
הרי מה שכתבת פה מתאר למעשה כמעט את כל השיווק הקמעוני בעולם המערבי.
מה זה פרסום ומיתוג אם לא "שימוש בשמות נוצצים" או יותר נכון, הפיכת שם כלשהו שהוא ייתפס אצלנו כנוצץ (אף שם לא נולד כנוצץ). זה נכון בלי קשר לאיכות המוצרים המדוברים.
משה

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”