מי שקנה בחשמל נטו תכנסו בבקשה

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
רונן
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5684
נתן תודות: 1133 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #41 

moco כתב:
רונן כתב:
ארז_וחני כתב:
sam22 כתב:אני חושב שהבעיה היא
שאני רוצה לראות את החיוב ששילמתי מקושר לחנות ממנה רכשתי
...
למה?
במה זה פוגע בנו כלקוחות אם השובר עובר לצד ג ?

ארז
...
הדבר מקביל לעיסקה בה הלקוח משלם בשיק סחיר לחנות בה קנה , והחנות מעבירה את השיק לצד ג'

ישנם לקוחות שאינם מעוניינים שהתשלום ששילמו ( בין אם זה בשיק או בכ. אשראי ) יעברו לצד ג' ...
...
ואם אתה משלם במזומן? אתה גם אז לא רוצה שהכסף יועבר לצד ג' ?
מה שחשוב זה שתקבל חשבונית/קבלה מהגוף המוכר וזו ההוכחה שהוא מכר לך . סליקת הכספים לא רלוונטית.

עיניין הצ'קים שהזכרת בהמשך, רלוונטי רק לתשלומים עתידיים מול הספקה עתידית.
תשלום בכרטיס אשראי אינו תשלום עתידי, גם אם הכסף נגבה מחשבונך בתאריך עתידי. אתה לא יכול לבטל תשלום שכבר התבצע (להבדיל מביטול הוראות קבע כמו לספקי אינטרנט). הרי זה היתרון הגדול של כרטיסי אשראי לחנויות, מבחינתם זה בטוח כמו מזומן.
...
1. השאלה הייתה לא לגבי מזומן .
מה תעזור לי חשבונית/קבלה אם לא קיבלתי הסחורה ונניח שהמוכר המקורי פשט רגל / ברח / מתעלם ממך ?
2. "עניין השיקים" כן רלוונטי , מפני שבמידה ורכשת מוצר ולא קיבלת תמורה , אזי תוכל לבטל השיק מהסיבה הנ"ל.
במידה והשיק היה סחיר , והשיק עבר לצד ג' ,אתה נמצא מול "אוחז כשורה" שיכול לתבוע אותך חזרה בגין ביטול שיק שלא כדין !!!

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #42 

רונן כתב:
moco כתב:
רונן כתב:
ארז_וחני כתב:
sam22 כתב:אני חושב שהבעיה היא
שאני רוצה לראות את החיוב ששילמתי מקושר לחנות ממנה רכשתי
...
למה?
במה זה פוגע בנו כלקוחות אם השובר עובר לצד ג ?

ארז
...
הדבר מקביל לעיסקה בה הלקוח משלם בשיק סחיר לחנות בה קנה , והחנות מעבירה את השיק לצד ג'

ישנם לקוחות שאינם מעוניינים שהתשלום ששילמו ( בין אם זה בשיק או בכ. אשראי ) יעברו לצד ג' ...
...
ואם אתה משלם במזומן? אתה גם אז לא רוצה שהכסף יועבר לצד ג' ?
מה שחשוב זה שתקבל חשבונית/קבלה מהגוף המוכר וזו ההוכחה שהוא מכר לך . סליקת הכספים לא רלוונטית.

עיניין הצ'קים שהזכרת בהמשך, רלוונטי רק לתשלומים עתידיים מול הספקה עתידית.
תשלום בכרטיס אשראי אינו תשלום עתידי, גם אם הכסף נגבה מחשבונך בתאריך עתידי. אתה לא יכול לבטל תשלום שכבר התבצע (להבדיל מביטול הוראות קבע כמו לספקי אינטרנט). הרי זה היתרון הגדול של כרטיסי אשראי לחנויות, מבחינתם זה בטוח כמו מזומן.
...
1. השאלה הייתה לא לגבי מזומן .
מה תעזור לי חשבונית/קבלה אם לא קיבלתי הסחורה ונניח שהמוכר המקורי פשט רגל / ברח / מתעלם ממך ?
2. "עניין השיקים" כן רלוונטי , מפני שבמידה ורכשת מוצר ולא קיבלת תמורה , אזי תוכל לבטל השיק מהסיבה הנ"ל.
במידה והשיק היה סחיר , והשיק עבר לצד ג' ,אתה נמצא מול "אוחז כשורה" שיכול לתבוע אותך חזרה בגין ביטול שיק שלא כדין !!!
...
נכון , השאלה לא הייתה על מזומן. השאלה גם לא הייתה על צ'קים.
השאלה הייתה על תשלום בכרטיס אשראי.
מבחינת העיניין המדובר, כרטיס אשראי זה כמו מזומן. אתה לא יכול לבטל (אני מניח שמדובר פה בעסקה בגיהוץ ולא בטלפון או אינטרנט).

גם עיניין הצ'קים שאתה מזכיר רלוונטי רק לצ'קים דחויים. עסקת תשלומים בכרטיס אשראי זה לא כמו צ'קים דחויים.
משה

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #43 

היתה לי תחושה שההשוואה לשיקים תגיע ותעורר פולמוס...
אכן אין דין עסקה בכרטיסי אשראי כדין עסקה בשיקים.
אני מסכים עם משה בנושא זה .
היות ונשמעה הטענה שהעברת שובר אשראי לצד ג היא בניגוד לתנאים עם חברות האשראי אז אם נניח שבעל חנות קיבל שוברי אשראי מלקוח, לא סיפק את הסחורה , פשט את הרגל והעביר את השוברים לצד ג , עדיין הלקוח יכול לפנות לחברת האשראי, להראות שטרם קיבל את השירות או הטובין ולקבל את כספו חזרה (או לעצור את התשלומים שטרם נפרעו). הבעיה היא של החברה שבצעה את הסליקה של שוברי האשראי - היא תצטרך לפנות לאותה חנות שפשטה רגל.
אני אשמח להתעדכן אם אני טועה...

אגב,
שינסה מישהו לתת שיקים עתידיים למוטב בלבד כאמצעי תשלום לחנות. רוב החנויות לא יסכימו כי המשמעות לגביהם היא שהם לא יכולים להשתמש בזה לתשלום לספקים וגם הבנקים לא ששים לתת אשראי ביחס סביר תמורת שיקים עתידיים לא סחירים.

ארז

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #44 

מבחינתי,
כבר קרה לי לא מעט שפשוט לא ידעתי שאיזו עיסקה מדובר
כאשר מדובר בכמה אלפי שקלים, אני יכול לסגור
במקרים אחרים אני פשוט לא יודע מה זה ולעיתים מכחיש עיסקה
וכפי שכבר ציינתי, כבר הרווחתי מזה בדרך מוזרה.
אגב, כבר היה לי ויכוח עם חברת האשראי שציינה שאני צריך לעקוב עם השוברים שיש לי.
ויכוח שנגמר לטובתי, לכן יש דף פירוט חיובים ובעידן של עסקאות טלפוניות וברשת, זה מורכב
העם דורש..... כל מיני דברים

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 3590
שם מלא: אריה רוטמן
נתן תודות: 413 פעמים
קיבל תודות: 362 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #45 

אני מקווה שאני לא נכנס פה לשדה מוקשים אבל הייתי רוצה להסביר מעט את הנושא מצד שלנו.
בתור חנות אנו מעבירים באופן קבוע חיובים במסלקות של יבואנים שונים.
1. אנו מיידעים את הלקוחות על כך.
2. במקרה של ביטול עסקה (נדיר יחסית ) אנו תמיד דואגים לטפל בנושא בעצמנו מול הספק.
לעתים רחוקות יש קושי לבטל עסקה מול חברת האשראי (היה לנו מקרה כזה שאנו נלחמנו מול חברת האשראי עד לזיכוי מלא.) בד"כ זה הכנסת קוד למכונת הסליקה העברת כרטיס האשראי, וזיכוי באותו הרגע.
או ביטול אישור עסקה לפני החיוב.
3.הנוהג מאפשר לנו לספק תנאי תשלום מועדפים ללקוחות ללא עמלות מיותרות לנו וללקוח.
מה שמאפשר בסופו של דבר חלוקה ל 12 או לעתים עד 36 תשלומים ללא ריבית והצמדה
והורדת המחיר הסופי ללקוח. הסיבה לכך היא שהספקים הגדולים מגלגלים סכומי כסף גדולים והם זוכים לתנאים מועדפים מול הבנקים וחברות האשראי שלנו אין סיכוי לקבל.

4. עמלת תשלום נדחה היא עמלה על תשלומים של חברת כרטיסי האשראי מול הלקוח.

5. לקוחות שמשלמים במזומן זוכים בד"כ להנחה נוספת.

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #46 

כל עוד מיידעים , מבחינתי אין בעיה
הבעיה היא לגלות כל מיני שמות עלומים בחיוב החודשי
העם דורש..... כל מיני דברים

רונן
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5684
נתן תודות: 1133 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #47 

arotman כתב:אני מקווה שאני לא נכנס פה לשדה מוקשים אבל הייתי רוצה להסביר מעט את הנושא מצד שלנו.
2. במקרה של ביטול עסקה (נדיר יחסית ) אנו תמיד דואגים לטפל בנושא בעצמנו מול הספק.
לעתים רחוקות יש קושי לבטל עסקה מול חברת האשראי (היה לנו מקרה כזה שאנו נלחמנו מול חברת האשראי עד לזיכוי מלא.) בד"כ זה הכנסת קוד למכונת הסליקה העברת כרטיס האשראי, וזיכוי באותו הרגע.
והורדת המחיר הסופי ללקוח. הסיבה לכך היא שהספקים הגדולים מגלגלים סכומי כסף גדולים והם זוכים לתנאים מועדפים מול הבנקים וחברות האשראי שלנו אין סיכוי לקבל.

...
אם יורשה לי להגיב , וזאת ברוח טובה וללא כל כוונה שלילית (f)

לגבי סעיף 1 לתשובתך המלומדת :

מעולם , ואני חוזר , מעולם ,
לא נתקלתי ( כצרכן ) בעסק שרכשתי ממנו מוצר בו מודיעים לי שפרטי כרטיס האשראי נסלק לצד ג' .

ואני מוכן שתיערך הצבעה : מי מהצרכנים בכלל מודע לכך שפרטי כרטיס האשראי נסלקים לא לחנות ממנו קנו !!!

(f)

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
יצירת קשר:

שליחה #48 

רונן
כסוחר וכנותן שרות אני מרגיש מחוייב לעדכן את הלקוחות בכך. וגם שעבדתי לפני שנים רבות לתקופה קצרה בחנות חשמל אחרת תמיד יידענו את הלקוחות בכך שאנו סולקים במסלקה או בשובר של יבואן.
מה גם שגם לאחר מעשה ברוב המקרים הלקוח יכול לראות את שובר האשראי שבו רשומים פרטי הסולק בפועל.

בחיים הפרטיים אני סורק תמיד את כל חיובי האשראי ומברר כל חיוב שלא נראה לי ומתקשר לחברת האשראי
ומוודא וכך אני מצפה שכל לקוח יעשה גם אם רכש במקום אחר שבו לא יידעו אותו על הסולק.
ולו רק מטעמי זהירות בסיסית.
נערך לאחרונה על ידי arotman ב 22/05/2010 23:44, נערך פעם 1 בסך הכל.

mayeast
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1666
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 82 פעמים

שליחה #49 

arotman כתב:רונן
כסוחר וכנותן שרות מרגיש מחוייב לעדכן את הלקוחות בכך. וגם שעבדתי לפני שנים רבות לתקופה קצרה בחנות חשמל אחרת תמיד יידענו את הלקוחות בכך שאנו סולקים במסלקה או בשובר של יבואן.
מה גם שגם לאחר מעשה ברוב המקרים הלקוח יכול לראות את שובר האשראי שבו רשומים פרטי הסולק בפועל.

בחיים הפרטיים אני סורק תמיד את כל חיובי האשראי ומברר כל חיוב שלא נראה לי ומתקשר לחברת האשראי
ומוודא וכך אני מצפה שכל לקוח יעשה גם אם רכש במקום אחר שבו לא יידעו אותו על הסולק.
ולו רק מטעמי זהירות בסיסית.
...
זה שאתה מיידע, זה סבבה.
זה עדיין לא הופך את העניין לכשר, ולפי ידיעתי נוגד את ההסכם של הספק למול חברת האשראי.
לעיתים סליקה שכזו היא החתמת הלקוח על שובר מגוהץ שאין לו את פרטי הספק .

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
יצירת קשר:

שליחה #50 

זה שאתה מיידע, זה סבבה.
זה עדיין לא הופך את העניין לכשר, ולפי ידיעתי נוגד את ההסכם של הספק למול חברת האשראי.
לעתים סליקה שכזו היא החתמת הלקוח על שובר מגוהץ שאין לו את פרטי הספק .
...
mayeast
על גבי כל חשבונית ואו קבלה אנו מחויבים לציין את אמצעי התשלום ואת מספר השובר. כך שתמיד בידי הלקוח הוכחה חותכת שהוא שילם באמצעות כרטיס, גם אם בשובר ידני.
אין לדעתי כל בעייה מכיוון שחברות הסליקה מודעות לכך ואנו מזדהים מולם כ"העולם הדיגיטלי" בעת שאנו באים לקבל אישור על עסקה. אם הדבר לא היה חוקי אז כבר מזמן היינו מקבלים הוראה ממשרד התעשייה והמסחר שלא לנהוג כך.נוהג זה מקובל בהרבה עסקים.

אגב לא כל יבואן ואו ספק מאפשר לעסקים עמם הוא עובד להחזיק אמצעי סליקה שלו ומדובר בהרבה פעמים בפריבילגיה
לחנות וגם ללקוח שזוכה לתנאי תשלום מועדפים ומחירים נוחים יותר.
בהשוואה למצב הקודם שבו עסק מתמודד לבד מול האשראי הבנקאי וחברות הסליקה,נאלץ להעלות מחירים ומחייב לקוחות בריבית של 1.5% לתשלום כמו שהיה נהוג פעם.

noyitz
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 132
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #51 

רונן כתב:
arotman כתב:אני מקווה שאני לא נכנס פה לשדה מוקשים אבל הייתי רוצה להסביר מעט את הנושא מצד שלנו.

...
אם יורשה לי להגיב , וזאת ברוח טובה וללא כל כוונה שלילית (f)

לגבי סעיף 1 לתשובתך המלומדת :

מעולם , ואני חוזר , מעולם ,
לא נתקלתי ( כצרכן ) בעסק שרכשתי ממנו מוצר בו מודיעים לי שפרטי כרטיס האשראי נסלק לצד ג' .

ואני מוכן שתיערך הצבעה : מי מהצרכנים בכלל מודע לכך שפרטי כרטיס האשראי נסלקים לא לחנות ממנו קנו !!!

(f)
...
אני קניתי טלויזיה בסטריאו סטאר בפתח תקווה ואמרו לי שם שהסילקה תהיה אצל היבואן ואני יראה שם אחר בחיוב, הסבירו לי בדיוק את מה שרשם arotman

ShraGadi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3238
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #52 

כנ"ל באניגמה.
רכשתי סטרימר, ונאמר לי במפורש שיהיה לי חיוב ע"ש אחר, וגם נאמר לי השם.... ככה שלא היתה בעיה לזהות על מה העניין.
בניגוד לדוגמא הנ"ל, לפני שנתיים התקנתי מזגן, ובחיוב לאחר כחודש הופיע לי איזה שם, לקח לנו כמעט יום עד שמצאתי את הקבלות והשוותי את הסכום והבנתי על מה מדובר, עוד קצת והייתי מתקשר לחברת האשראי לביטול החיוב הזה...

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”