האם יש בארץ כיול מקצועי?

איך מכיילים מסך, מי יכול לכייל לי? מה הערכים הנכונים לכיול...

DEINTERLACING, SCALING, הורדת רעשים, UPCONVERSION, TRANSCODING.
oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78952
שם מלא: עפר לאור

שליחה

Balance,

קח בחשבון שמי שיעשה את זה כנראה יצטרך לעשות את זה בשעות הלילה המאוחרות (במקום לבלות עם משפחה וילדים) ומכיוון שזה לא עיסוק ראשי, זה צריך יהיה להיות משולב עם עבודה נוספת (כך שצריך לקום מוקדם בבוקר).

אם היה כאן BUSINESS CASE אני מעריך שיזם צעיר ונמרץ היה כבר עושה את זה מזמן...

Balance
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2621

שליחה

oferlaor כתב:Balance,

קח בחשבון שמי שיעשה את זה כנראה יצטרך לעשות את זה בשעות הלילה המאוחרות (במקום לבלות עם משפחה וילדים) ומכיוון שזה לא עיסוק ראשי, זה צריך יהיה להיות משולב עם עבודה נוספת (כך שצריך לקום מוקדם בבוקר).

...
לדעתי יש כאן BUSINESS CASE בצורה מובהקת רק צריך להיות הראשון כמו בכל דבר :)
מעבר לזה, אין הרבה אנשים בארץ שיודעים כיול כי זה משהו נישתי ועדיין בחיתולים.
המון אנשים יהיו מוכנים לשלם עבור כיול בהנחה שהסכום סביר.

didi77
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 241

שליחה

oferlaor כתב:
...
(Y)

אפשר לנסות לשרשר רשימה/סקיצה של חברים שיהיו מעוניינים בשירות כיול מקצועי בתשלום של 1000 ש"ח + נסיעות, ולראות אם יש כוון להתעניינות. אני הראשון. :D

didi77

spacedude
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3505

שליחה

didi77,
אתה מתכוון שאתה מוכן שיכיילו לך מסך ב 1000+ נסיעות או שאתה מוכן לקבל 1000+נסיעות בשביל שאתה תכייל לאחרים?
שחר

didi77
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 241

שליחה

אני מתכוון שאני מוכן לשלם 1000 ש"ח + נסיעות לקבל שירות של כיול מקצועי (מוכח ומומלץ ע"י אחרים - לא קונה חתול בשק :lol: )

אני גם חושב שיש לא מעט אנשים שיהיו מוכנים -כמוני- לשלם את זה, אני יכול לחשוב שאולי הם מתביישים לומר זאת בפומבי.. :wink:

dvirko
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 126

שליחה

אני יכול להעיד שכבר חבשתי את שני הכובעים: כלקוח וגם כנותן שירות ולכן אני יכול להבין את מערכת השיקולים של שני הצדדים.
לפני כשנה רכשתי מסך בסכום נאה ובמשך מספר חודשים הייתי אובססיבי באשר לכיול שלו: קראתי מאמרים, שיחקתי עם פרמטרים ו-TEST PATTERNS, אך לא הצלחתי להגיע לתוצאה הרצויה משתי סיבות: 1. חוסר בידע, אשר לרוב נרכש בזיעה ותוך נסיון מצטבר. 2. אני לחלוטין מסכים עם גישתו של עופר כי עדיף ללמוד "לדוג", אך גיליתי לדאבוני כי ציוד הכיול הינו יקר למדי ועל כך כמובן יש להוסיף השתלמות בקורס שגם הוא לא זול, או לפחות קריאה מרובה תוך ניסוי וטעיה שיכולים להמשך זמן רב. לאור הנ"ל, כבר הייתי מוכן לחרוג ממנהגי, למחול על כבודי ולתת לבעל מקצוע לעשות את העבודה תמורת סכום סביר (לכל היותר 1000 ש"ח), אך אין כאלו בנמצא בארץ.
מן העבר השני, כאיש תוכנה, אני מקבל מדי פעם הצעות לביצוע פרוייקטים ולעיתים קרובות הדבר אינו משתלם כאשר לוקחים בחשבון את אובדן הזמן, גם אם ההשקעה היא קטנה יחסית והרי ידוע לכולם כי זמן שווה כסף ולכן גם אני מוצא עצמי לא פעם דוחה הצעות מסוג זה.

נראה אם כן, כי עבור אדם ממעמד הביניים, אשר אחת לכמה שנים רוכש מכשיר MID/HI-RANGE, כיול הוא בבחינת עסקה לא משתלמת כאשר משווים את עלות השירות לעלות המכשיר. חבל, אבל זהו המצב וכנראה שכיול מוצלח ישאר נחלתם של העשירים, היפים והאמיצים...

haveriko
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3

תגובה של הדיוט (אולי גם אידיוט :-)

שליחה

שלום

קראתי את כל השרשור והגעתי לכמה מסקנות של אדם פשוט אולם יש לי כמה שאלות.

מאיזה רמה של מסכים צריך כיול? האם גם לכאלו אשר נקנים בסופר או רק נניח כאלו שברמה יותר גבוהה ובחנויות מתמחות?
האם כיול אישי שלי שבו אני מגיע לתוצאה שנראית לי ולבני ביתי טוב יהיה פחות טוב מאשר כיול "מקצועי"?

ולעניין התמחור (כמובן בתחום ההבנה שלי)
אני חושב שברמה של מסכים פשוטים אין טעם לשלם אלפי שקלים.
עד 1000 שקל זו הוצאה הגיונית ורצויה על מנת להבין ללמוד ולהפיק את המירב מהמכשיר.
אני אישית בהחלט היתי מוציא סכום גבוה יותר במידה ודגם המכשיר ועלותו היתה מצדיקה את זה.
בתור מכייל במידה והדבר נעשה על חשבון זמני הפנוי ומצריך נסיעה ארוכה לחלוטין היתי לוקח כאלו סכומים ואפילו יותר.

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי

שליחה

כמובן שכיול הוא נדרש והגיוני כלכלית רק למסכי high end + -
אישית לא אשלם יותר מ 500שח גגגגגגגגגג לכיול .
4000 שח ...הצחקתם אותי.
מעדיף להעזר באתרים מקצועים באינטרנט ולבצע לבד גם אם התוצאה תהיה קצת פחות טובה מכיול מקצועי , כולה טלויזיה....

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78952
שם מלא: עפר לאור

שליחה

כיול בסיסי כדאי לעשות באופן עצמאי לכל מסך באשר הוא - כאשר היעד הוא למצות את המקסימום מהמסך הספציפי.

כיול מקצועי בא לא רק למצות את המקסימום אלא גם להגיע קרוב ככל הניתן לתקנים ולכן היעדים שלו שונים והתמונה שהוא יוציא שונה לחלוטין.

המטרה היא להוציא במקרה הזה לא רק את המקסימום מהמסך אלא להוציא את התמונה "הנכונה" ביותר (קרי: זו שקרובה ביותר לזו שראו העורך והבמאי במהלך עריכת הסרט) ככל הניתן. לכן, התמונה שכיול מקצועי תפיק תהיה שונה מאוד ממה שמרבית האנשים יבחרו כשהם צופים בטלויזיה. האם זה "טוב יותר" ? לא, זה נכון יותר.

לאיזה מסך כדאי לעשות זאת? לכל מסך שטכנית מאפשר זאת, כל עוד זה הגיוני כלכלית. כאשר רוכשים מסך של 3000 ש"ח, לא הגיוני לעשות לו כיול מקצועי, כי זה פשוט לא פרופורציונלי לעלות המסך.

ViruzZ
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 790

שליחה

oferlaor כתב:כיול בסיסי כדאי לעשות באופן עצמאי לכל מסך באשר הוא - כאשר היעד הוא למצות את המקסימום מהמסך הספציפי.

כיול מקצועי בא לא רק למצות את המקסימום אלא גם להגיע קרוב ככל הניתן לתקנים ולכן היעדים שלו שונים והתמונה שהוא יוציא שונה לחלוטין.

המטרה היא להוציא במקרה הזה לא רק את המקסימום מהמסך אלא להוציא את התמונה "הנכונה" ביותר (קרי: זו שקרובה ביותר לזו שראו העורך והבמאי במהלך עריכת הסרט) ככל הניתן. לכן, התמונה שכיול מקצועי תפיק תהיה שונה מאוד ממה שמרבית האנשים יבחרו כשהם צופים בטלויזיה. האם זה "טוב יותר" ? לא, זה נכון יותר.

לאיזה מסך כדאי לעשות זאת? לכל מסך שטכנית מאפשר זאת, כל עוד זה הגיוני כלכלית. כאשר רוכשים מסך של 3000 ש"ח, לא הגיוני לעשות לו כיול מקצועי, כי זה פשוט לא פרופורציונלי לעלות המסך.
...
מה יהי אם 3D? לפי הבנתי כיול תמונה ל 3D שונה ודורש ציוד יקר ב X100 מציוד רגיל?

חזור אל “כיול ועיבוד תמונה”