מספיק כבר עם ה facebook הזה ! (נשברתי גם אני!!!!)

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358

שליחה

דפדפן הוא כלי
רשתות הן אכן טרנד
זו אבלוציה של צאטים ופורומים
השלב הבא יהיה לשבת בבית מוקף הולוגרמות
העם דורש..... כל מיני דברים

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8143

שליחה

sam22 כתב: השלב הבא יהיה לשבת בבית מוקף הולוגרמות
...
אז אתה מסכים איתי ? :lol:
ZeppeliN כתב:
Lior_M כתב:
בני הנוער של היום מודדים את עצמם לפי כמות החברים שיש להם בפייסבוק. הם מנהלים את כל החיים שלהם במימד הוירטואלי והופכים להיות אפטים ולא אכפתיים לגבי אחרים. .
...
ממש לא נכון..
בכלל כל הדברים האלה שאנשים מבוגרים חושבים ש"בני נוער עושים כך וכך.." בד"כ לא נכונים והם סתם מסיקים כך מאיזה כתבת תחקיר בשקל..
...
תראה,
אתה לא מכיר אותי ואני לא אותך, אבל בשנה האחרונה השקעתי עשרה חודשים במחקר שהנושא שלו הוא :
"קהילות ורטואליות וסיפוק הצורך לאינטראקציה אצל צעירים"
אז כשאני אומר את מה שאני אומר זה לא בגלל שקראתי כתבת תחקיר בשקל, זה בגלל שקראתי יותר מ 40 מאמרים אקדמים בנושא.
רובם מציגים ממצאים מובהקים התומכים בטענה כי תהליך האינטראקציה באמצעות הטכנולוגיה יוצר אצל הפרט אשליה של חיבור אל המציאות המעניקה לו תחושה של מועורבות ושייכות אך למעשה מנתקת אותו מהחברה שסביבו.
התחושה המדומה של החיבור, הופכת את החברה לאפטית וא-פוליטית. זוהי חברה שאין בה מועורבות אמיתית של פרטים בתהליכי ההנעה החברתיים שנחוצים לחברה אנושית מתפקדת ובריאה.

ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

ZeppeliN
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1005

שליחה

Lior_M כתב:
...
ZeppeliN כתב:
Lior_M כתב:
בני הנוער של היום מודדים את עצמם לפי כמות החברים שיש להם בפייסבוק. הם מנהלים את כל החיים שלהם במימד הוירטואלי והופכים להיות אפטים ולא אכפתיים לגבי אחרים. .
...
ממש לא נכון..
בכלל כל הדברים האלה שאנשים מבוגרים חושבים ש"בני נוער עושים כך וכך.." בד"כ לא נכונים והם סתם מסיקים כך מאיזה כתבת תחקיר בשקל..
...
תראה,
אתה לא מכיר אותי ואני לא אותך, אבל בשנה האחרונה השקעתי עשרה חודשים במחקר שהנושא שלו הוא :
אז כשאני אומר את מה שאני אומר זה לא בגלל שקראתי כתבת תחקיר בשקל, זה בגלל שקראתי יותר מ 40 מאמרים אקדמים בנושא.
רובם מציגים ממצאים מובהקים התומכים בטענה כי תהליך האינטראקציה באמצעות הטכנולוגיה יוצר אצל הפרט אשליה של חיבור אל המציאות המעניקה לו תחושה של מועורבות ושייכות אך למעשה מנתקת אותו מהחברה שסביבו.
התחושה המדומה של החיבור, הופכת את החברה לאפטית וא-פוליטית. זוהי חברה שאין בה מועורבות אמיתית של פרטים בתהליכי ההנעה החברתיים שנחוצים לחברה אנושית מתפקדת ובריאה.

ליאור
...
אני בן נוער. נראה לי שאני בעמדה הכי טוב לדעת "מה בני נוער עושים".
כאלה שמושפעים מהפייסבוק עד כדי שהם שופטים את מצבם החברתי לפיו הם במצב גרוע מאוד והם ממש לא הרוב.

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה

ליאור,
לא מסכים איתך שזה דבר רע :lol:

כל אחד מוצא את מה שנכון עבורו
העם דורש..... כל מיני דברים

Nunatak
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3722
שם מלא: nunatak

שליחה

ZeppeliN כתב:
Lior_M כתב:
...
ZeppeliN כתב:
Lior_M כתב:
...
ממש לא נכון..
...
תראה,

ליאור
...
אני בן נוער. נראה לי שאני בעמדה הכי טוב לדעת "מה בני נוער עושים".
כאלה שמושפעים מהפייסבוק עד כדי שהם שופטים את מצבם החברתי לפיו הם במצב גרוע מאוד והם ממש לא הרוב.
...
אני לא יודע בן כמה אתה, אני בן 19 ומניח שאתה צעיר ממני.
לצערי לפייסבוק יש חלק הרבה יותר מדי גדול בחיי בני נוער משצריך להיות לו.

uris פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי

שליחה

מילא בני הנוער , גם המבוגרים שם ולא רק כדי לפרסם תמונות מחופשה (בשביל זה יש אתרים אישיים ו או אתרי שיתוף תמונות) ולכל הרוחות והשדים מה זה הפוקר הזה שכולם נתקעים שם שעות או החווה המפגרת הזו ... נראה שפייסבוק מצאו שתי אפליקציות ואזרחי כל העולם יתמכרו....

ועוד דבר אם היה לי שקל על כל פעם שפנה אליי חבר מכר או שכן שנגנב לו כסף מהפוקר ו או פרצו לו לחשבון ושואל אם אני יכול לעזור אז הייתי מיליונר....מעניין אני לא זוכר כל הרבה פניות לגבי אף שירות רשת אחר (מה הקטע שם ?)

flsh
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1149

שליחה

הרבה פעמים לנוער אין מושג מלא מה הוא עושה כי נוער זו לא דמוגרפיה רציונלית במיוחד (בלשון המעטה). כשנוער בא ואומר שהוא יודע הכי טוב, לא נדיר למצוא שבדיוק הפוך ממה שהוא אומר זה הנכון, ופשוט צריך שיעברו כמו שנים עד שכל אחד יבין מה עבר עליו.
הנה משהו מעניין - המספר של דאנבר (שניתן על ידי האנתרופולוג הבריטי רובין דאנבר)
http://en.wikipedia.org/wiki/Dunbar's_number
המספר הזה (מוסכם כ150 בקירוב) הוא המספר של הקשרים שאנחנו יכולים לקיים בינינו לבין בני אדם אחרים ובין בני אדם אחרים לבין בני אדם אחרים - מי זה מי, איך הוא מתקשר וכו'. או במילים אחרות - אם יש לכם יותר מ150 חברים בפייסבוק, יהיו הרבה שיקח לכם הרבה זמן להזכר מי הם והרבה שפשוט תהיו מוכים בתדהמה ותגלו שאתם לא יודעים מי הם. ככל שהרשימה עולה, ככה יהיו יותר אנשים שאתם פשוט לא יודעים מי הם. פתרון פשוט וטוב לזה שפייסבוק מאמצים אגב, הוא רשימה של חברים משותפים (דרך טובה לא למחוק אנשים כי פייסבוק "הזכירו" לנו איך אנחנו מכירים אותם) ואז אנחנו ממשיכים לאגור חברים.

מעניין אגב, ששיוך שם לפרצוף לא מוגבל למספר הזה והכמות של השיוכים האלה הרבה, הרבה יותר גבוהה. באופן מצחיק חלק עצום מהחברים בפייסבוק הם סתם אנשים שאנחנו יודעים שהם קיימים, מזהים את התמונה שלהם ושולחים בקשת הוספה לרשימת החברים. הבעיה זה שאנחנו לא מזהים איך אנחנו מכירים אותם מתישהו.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק

שליחה

פייסבוק והכח שלו - זה אחד הדברים הגאוניים שיש.
קודם כל - העובדה שכיום - אני יכול לסנן - אנשים/אפליקציות בשביל לא לראות עדכונים מהם יותר - זה יתרון.

מי שהשווה לICQ/מסנג'ר - לא יודע על מה הוא מדבר
כן - לפעמים אני רוצה לדבר עם חבר X ומצ'וטט איתו או שולח הודעה, אבל לפעמים זה הרבה יותר.
אני רוצה להראות לאנשים מה היה ביום הולדת שלי, או סתם איך אני מרגיש.

העובדה שגם חברות גדולות נמצאות שם (וכדאי להם להיות שם) זה אומר - שאתה יכול לפנות אליהן - אבל מה שמעולה פה - זה שזה יותר דומה לכך שנכנסת לתוך מרכז שירות והתחלת להרים צעקות, כאלה שכולם מסביבך שומעים, תיקון, כל מי שבעולם שומע (טוב נו - רק מי שחבר באותה קבוצה) ויכול גם להתערב, וזה בהחלט יכול לגרום לחברות לחשוב ולשנות דברים.
לפחות ככה זה מרגיש.
ע"ע יס והקבוצה/משתמש שלה. בתקופה שהם לא נתנו לאנשים להתקין לבד את החיבור רשת - לא נעים להגיד אבל דיי חברי האתר (והמדהים הוא שגם 5-6 אנשים זה מספיק) עשו שם טרור. אמנם מן הסתם הייתה מעורבות של הנהלת האתר - אבל אני מאמין שגם הרעש מהפייסבוק נשמע שם.

נכון - יש שם כל מיני דברים שנועדו למשוך אותך פנימה. כל מיני אפליקציות שיהיו בריאים וצריך להיות בוגרים מספיק בשביל להתנתק מהם. ולהיות הורים מספיק חזקים בשביל לא לתת לילד להתמכר לפוקר.

אני לא מדבר על תמונות - שלדעתי זה משהו חזק ומדהים. איזה כיף זה להוסיף תמונות, לתייג עצמך וחברים, ואז גם חברים שלהם רואים וכד'.

אפשר גם להחזיר פידבק סתם למקומות ששירתו אותך. למשל היום קניתי גיטרה באיזה חנות, וישר אמרתי להם שאני גם אכתוב עליהם בפייסבוק. שאנשים יישמעו.

פייסבוק גאוני - ולא סתם הוא הופך להיות לאחד הכוחות החזקים.
מי שלא עושה SHARE לכתבות האתר מקבל מכות :)

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597

Re: מספיק כבר עם ה facebook הזה !

שליחה

uris כתב:כל אתר עכשיו מוסיף את הכפתור "Like"
זה שדחפו את התמיכה ל youtube בכל מכשיר ...נו בסדר ...אבל עכשיו
כל טלויזיה/סטרימר / נגן / סלולרי/מקרר ותנור מתממשקים ל facebook
כל אדם/חברה/קבוצה/איגוד/שיווק מקימים דף ב facebook
כולם שואלים את כולם "יש לך facebook ?"
לא , לא , לא!!! אין לי Facebook ...היה לי ל 10 דקות במסגרת "דע את האויב" וזהו! נמחק ! אין לי ולא יהיה !
לא צריך את זה (ובטח לא את אח שלו הקטן והמפגר טוויטר) .

זהו ,עכשיו אני רגוע.
...
אני מגיב להודעה הזו עוד לפני שקראתי את המשך השרשור.

אני רואה את ההודעה הזו שלך כשיא האירוניה. :)
אתה הרי משתתף פעיל באתר הזה.
מה בדיוק ההבדל, ברמה העקרונית, בין האתר הזה לבין FB?
בשניהם אתה משתף מידע, פוגש חברים , רק וירטואלים או גם כאלה שאתה מכיר אישית וכו.
אז נכון שFB כבש את העולם בסערה, אבל זו סיבה לא להתחבר?
אם HT היו מחוברים בכל פינה אז גם מזה היית מתנתק?
משה

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק

שליחה

אני חושב משה שעיקר הבעייה זה שאנשים לא מבינים את אפשרויות הסינון.

אני מכיר גם חבר שמאשר חברים עם פינצטה...

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

Itay_Pollak כתב:אני חושב משה שעיקר הבעייה זה שאנשים לא מבינים את אפשרויות הסינון.

אני מכיר גם חבר שמאשר חברים עם פינצטה...
...
אני יותר מזה. שעוקבים אחרי הטוויטר שלי מחשבונות ספאם, שנועדו רק שתיכנס לאחד לקישורי ההיכורויות/פורנו שבהם, אני מטריח את עצמי לעשות להם בלוק. לא רוצה follower count מלאכותי.
משה

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

מה ששמתי לב זה שאנשים בעצם מתלוננים על המשחקים הדביליים שב FB ועל ההודעות הסתמיות, בעיקר של בני נוער.
אז את אותו דבר אפשר היה גם לכתוב כל SMSים, אבל כמו שרובינו מוצאים את שירות הSMS כמאוד שימושי, כך גם ב FB וטוויטר.
מה שקובע זה מי הם קבוצת ה"חברים" שלך (וזה שמשתמשים במילה "חבר" לא אומרת שמדובר בחברים, זה סתם המילה שהם בחרו ) .
חוץ מלסנן את כל הודעות האפליקציות הדביליות, אפשר ורצוי להעיף "חברים" לא רלוונטיים. יש לזה מילה חדשה באנגלית: to unfriend.

עם סט של "חברים" טוב (או נעקבים בטוויטר, שלדעתי הוא כלי הרבה יותר שימושי, לפחות לשימושים רציניים), הרשתות האלה זה מקור מידע מצויין .
משה

RUJI
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 816

שליחה

כאיש אבטחת מידע,
אני מעריך אוהב ושומר על הפרטיות שלי.

לצערי הפרטיות ברשת פייסבוק לא מספקת ולכן אני ויתרתי על זה.

Nissim
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2673

שליחה

Lior_M,
בהערכה גדולה לזמן שהשקעת במחקר, אני חולק על דעתך בכך שהעולם הוירטואלי מוביל לאפטיות.
לדעתי ההיפך הוא הנכון, ועולם זה מאפשר זרימת מידע טובה יותר המוביל למעורבות גדולה יותר.
אולם, לעתים המעורבות הינה רק בלחיצה על Like ואינה כוללת אקטיביות מחוץ לבית.
נכון, ישנם כאלו שלא מבינים שלחיצה על כפתור ברוב המקרים ריקה מתוכן או אפסית בהשפעתה על תהליכים רצויים.
לסיכום, אולי העולם הוירטואלי פוגע באקטיביות אך אינה מוביל לאפטיות אלא להיפך.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78970
שם מלא: עפר לאור

שליחה

האינטרנט מנתק אנשים.

משחקי מחשב מובילים לאלימות.

D&d מוביל לוונדליזם.

טלויזיה מובילה לזנות.

רוק כבד מוביל לכת השטן.

זה ידוע. קראתי בעיתון.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

oferlaor כתב:האינטרנט מנתק אנשים.

D&d מוביל לוונדליזם.

טלויזיה מובילה לזנות.

רוק כבד מוביל לכת השטן.

זה ידוע. קראתי בעיתון.
...
אבל באינטרנט כתוב שהעיתון עושה דיכאון ...
משה

Nunatak
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3722
שם מלא: nunatak

שליחה

D&d מוביל לוונדליזם.

טלויזיה מובילה לזנות.

רוק כבד מוביל לכת השטן.

זה ידוע. קראתי בעיתון.
...
:lol:

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318

שליחה

יש מלא אתרי פורנו,למה צריך פייסבוק?
אמן מייסר

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78970
שם מלא: עפר לאור

שליחה

אין ספק שכמו בחיים בכלל ובאינטרנט בפרט יש לפייסבוק אספקטים רעים של בזבוז זמן וזבל. זה קיים בכל מקום ומוגבר יותר דרך פייסבוק.

מעולם לא שיחקתי במשחקי פייסבוק, מעולם לא הצקתי לאנשים עם פייסבוק. אין לי גינה, ספינת חלל, פוקר או עיר לתחזק בפייסבוק. חוץ מחיבור לטוויטר אני לא מריץ שום אפליקציות פייסבוק.

אנשים שמבלבלים את המוח עם המלצות לשטויות או שמהר מאוד אינם חברים שלי או שהודעותם מסוננות (ע״י ספאם בדואל).

אני מתייחס לפייסבוק ככלי תקשורת בסיסי ליידע אנשים לגבי חיי הפרטיים. אני שם שם תמונות ופוסטים קצרים ועוקב אחרי מעשיהם של ידידי ברשת.

בניגוד למרבית האנושות, אני לא משתמש בזה למטרות בזבוז זמן עודף. אין לי כזה.

נכנסתי לפייסבוק מאוד מאוחר (בניגוד ללינקדאין) כי חששתי מבזבוז זמן. כשיעילים זה חוסך זמן ומקשר נפלא בין אנשים. אני רואה זוית חדשה של קולגות מהתחום או מהעבודה ומגלה לא מעט מידע שמעניין אותי אישית.

השאלה לא מה הכלי עושה לך, אלא מה אתה עושה איתו.

לגבי אתרים אישיים. מיותר. אין סיבה כיום
ליצור אתר כזה - פייסבוק יעיל יותר ומייתר את הצורך לעיתים קרובות גם בבלוג.

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה

D&d מוביל לוונדליזם.

טלויזיה מובילה לזנות.

רוק כבד מוביל לכת השטן.

זה ידוע. קראתי בעיתון.
...
גדול!! :lol:
הנה תראה מה יצא ממך
מתבודד, אלים, חסר חיים ללא משפחה, אלים, שטני שמוכר את גופו אחרי שהוא משחית מסכים

חזור אל “ללא קשר”