קסטות כרום ומטאל
- beller
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 519
- שם מלא: beller
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 24 פעמים
בחנויות בבאר שבע עדיין מוכרים מכשירי וידאו. יש פה אוכלוסיה גדולה בלי מחשבים ובלי חיבור לכבלים או יס. אנשים מקליטים באנטנה מערוץ 1 או 2 או שמים צלחת לוין פשוטה לקלוט ערוצים בערבית, גרוזינית או פרסית. אחוז החדירה של האינטרנט בבאר שבע עומד על פחות מ30 שזה נמוך יותר מבני ברק או כפר מנדא. כ"כ, רוב תשתיות האינטרנט בבאר שבע בעייתיות מאוד, לא בונים בכלל על הנחת NGN או UFI, אני עיתונאי בעיר הזו כמעט 30 שנה ככה שאני יודע על מה אני כותב (מבוסס אגב על נתוני למ"ס).
חשבתי שתהיה ישועה פה עם חבילת עידן+, אבל גם אותה לא קולטים בבאר שבע. בעיר עם יותר מ-10 אחוזי אבטלה, זה המצב, עדיין מוכרים פה וידאו טייפים וטייפים-קלטות, רוב השירים בערבית או מזרחית פה על קלטות. נכון, יש סינפונייטה, אבל היא משרתת בעיקר את להבים-מיתר-עומר.
תבין עד כמה המצב פה גרוע שאני נחשב לאדם משכיל.
חשבתי שתהיה ישועה פה עם חבילת עידן+, אבל גם אותה לא קולטים בבאר שבע. בעיר עם יותר מ-10 אחוזי אבטלה, זה המצב, עדיין מוכרים פה וידאו טייפים וטייפים-קלטות, רוב השירים בערבית או מזרחית פה על קלטות. נכון, יש סינפונייטה, אבל היא משרתת בעיקר את להבים-מיתר-עומר.
תבין עד כמה המצב פה גרוע שאני נחשב לאדם משכיל.
דני בלר
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 158
- נתן תודות: 174 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
בהקשר ל-DAT: אני מודה שכחובב הקלטות הפורמט הזה קסם לי זמן רב בעבר, והרבה פעמים התכוונתי לרכוש מכשיר כזה אבל בכל פעם איכשהו הרעיון נפל בעיקר בגלל מחיריהם היקרים של המכשירים הללו (אני העדפתי מכשיר ביתי, אם כי גם הניידים היו מאד יקרים). אפילו היום הם נמכרים במחירים גבוהים מאד יחסית לפורמט אזוטרי שעבר זמנו מזמן (מכשירים משומשים ז"א). אבל אני יכול לומר שבפעמים המעטות שיצא לי להאזין ל-DAT, זו היתה חוויה מדהימה: האיכות והנאמנות למקור מעוררות השתאות, התחום הדינמי והשקיפות פנטסטיים ורמת רעשי הרקע (hiss, שכל בוגר קסטות יודע היטב מהו) היא פשוט אפס מוחלט! Zero!MASTERMIX כתב:אהלן חנן
בהמשך לשירשור ציינת שמדובר על כל קלטת מכל סוג שהוא...
לכן חשבתי שלא כדאי להטעות כיוון שייש עוד כמה סוגיי קלטות וביניהם גם DAT .
חשוב לא לכלול את כל סוגי הקלטות שהם.
בנושא קלטות DAT
אפתח בקרוב שירשור המסביר בדיוק למה הם משמשות ולאיזה סוגי הקלטה כולל פרמטרים נוספים כמו יחס אות לרעש וכדומה...
אני חושב שבהחלט נושא זה רצוי מאוד ובמיוחד לציין את הנקודה הזו השייכת לתחום אולפני הקלטות וסרטים - פוסט פרודקשיין ועוד..
אגב אל תצפה להוציא מקלטת זו דגימה של כרטיסי קול מתקדמים 192KHZ 24BIT , אך יש אפשרות לדגום אליהם ברזולוציה שתבחר מהמקור שתשמיע ממנו בהיתחשב באיזה דגם מכונה אתה מקליט....
אני אמנם חובב הקלטה אנלוגית, אבל לעתים חוטא במחשבה שיתכן וה-DAT אכן היה ההמצאה הגדולה ביותר בהסטוריה של הקלטת הצליל, לפחות מבין הפורמטים הביתיים.
- ילדיעפים
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9318
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 52 פעמים
חנן-כבר שנים שאני לא חורש אותם אחרי שעשרות שנים חרשתי כמו משוגע יום וליל
אני פשוט בלגניסט-לא מסוגל לשמור על סדר-העטיפות של התקליטים היו מפוזרות בכל הבית,על הספות,על שולחן האוכל
על הרצפה,על פסנתר,גם התווים יחד עם הבלאגאן,לא רואים בלטות,פשוט עם הדיסקים הבלאגן הצטמצם לחמישית
חוץ מזה שאני מעדיף לשמוע מוזיקה לוא לבדוק סאונד כל היום,עומק במה ונאמנות למקור,או צבע של צליל והיום עם הציוד
שיש לי היום אני פשוט שם דיסק ובדכ' לא מתעסק עם המדיה עד שהוא נגמר-וגם שומעים חבל על הזמן
אני פשוט בלגניסט-לא מסוגל לשמור על סדר-העטיפות של התקליטים היו מפוזרות בכל הבית,על הספות,על שולחן האוכל
על הרצפה,על פסנתר,גם התווים יחד עם הבלאגאן,לא רואים בלטות,פשוט עם הדיסקים הבלאגן הצטמצם לחמישית
חוץ מזה שאני מעדיף לשמוע מוזיקה לוא לבדוק סאונד כל היום,עומק במה ונאמנות למקור,או צבע של צליל והיום עם הציוד
שיש לי היום אני פשוט שם דיסק ובדכ' לא מתעסק עם המדיה עד שהוא נגמר-וגם שומעים חבל על הזמן
אמן מייסר
- MASTERMIX
- חבר ותיק

- תגובות: 2297
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 13 פעמים
dragonאהלן
בהחלט לקלטות DAT יש קסם אישי, וזה לא סתם ככה נקבע, אני משתדל לא להרחיב מידיי בכדי שאפתח שירשור בנושא יהיה הרבה מה להרחיב בדבר.
מעבר לזאת בזמנו למי שלא היה טייפ סלילים באולפן הוא היה משתמש עם טייפ DAT כמאסטר להקלטות שונות.
ידוע כי רוחב הסרט ומשמעות התחום הדינאמי על קלטות אילו הוא מהשופרא.
כולל חוסר מוחלט של HISS וכדומה...
לרוב טייפים DAT אולפנים מתמחים בהעברת הנתונים ע"י ממירים איכותים מאוד בתחום ההקלטה על קלטות אילו, ולמי שמעוניין להעביר חומר לא רק על קלטות DAT יכול להעזר בטייפ עצמו כקונוורטר ומשם לתחום למדיה אחרת כרצונו ולקבל את התוצאה הכי טובה שייש..
בנוגע לסוגי טייפים והאופציות תידרי דגימה וכדומה....
הקלטה שלהם משתנה בין מכונה למכונה כך שמי שמתכוון להקליט על קלטות DAT אמור לדעת לבחור את המכוונה הנכונה וגם את סוג הקלטת - חברה.
ידוע ש-Quantegy ספציפי הוא מהמובחרים של קלטות DAT לצורכי הקלטות מאסטרים קולנוע ואפקטים קוליים ורעיונות הקלטה ולהורדת מאסטרים.
מצורף לינק מהאתר של ידידיינו SYNC בו הוא מפרט על Quantegy
http://www.joavshdema.com/catalog.php?id=10
מעבר לכך ישנם סוגים נוספים לקלטות DAT לפחות אצלי:
Quantegy R-64
HHB - DAT95
MAXELL - DM120
SONY - DT90
TDK DA-R STUDIO 64
SONY DT-46
וכדומה..........
תמונה לקלטת DAT מסוג Quantegy R-64 צורפה מהאולפן שלי
בהחלט לקלטות DAT יש קסם אישי, וזה לא סתם ככה נקבע, אני משתדל לא להרחיב מידיי בכדי שאפתח שירשור בנושא יהיה הרבה מה להרחיב בדבר.
מעבר לזאת בזמנו למי שלא היה טייפ סלילים באולפן הוא היה משתמש עם טייפ DAT כמאסטר להקלטות שונות.
ידוע כי רוחב הסרט ומשמעות התחום הדינאמי על קלטות אילו הוא מהשופרא.
כולל חוסר מוחלט של HISS וכדומה...
לרוב טייפים DAT אולפנים מתמחים בהעברת הנתונים ע"י ממירים איכותים מאוד בתחום ההקלטה על קלטות אילו, ולמי שמעוניין להעביר חומר לא רק על קלטות DAT יכול להעזר בטייפ עצמו כקונוורטר ומשם לתחום למדיה אחרת כרצונו ולקבל את התוצאה הכי טובה שייש..
בנוגע לסוגי טייפים והאופציות תידרי דגימה וכדומה....
הקלטה שלהם משתנה בין מכונה למכונה כך שמי שמתכוון להקליט על קלטות DAT אמור לדעת לבחור את המכוונה הנכונה וגם את סוג הקלטת - חברה.
ידוע ש-Quantegy ספציפי הוא מהמובחרים של קלטות DAT לצורכי הקלטות מאסטרים קולנוע ואפקטים קוליים ורעיונות הקלטה ולהורדת מאסטרים.
מצורף לינק מהאתר של ידידיינו SYNC בו הוא מפרט על Quantegy
http://www.joavshdema.com/catalog.php?id=10
מעבר לכך ישנם סוגים נוספים לקלטות DAT לפחות אצלי:
Quantegy R-64
HHB - DAT95
MAXELL - DM120
SONY - DT90
TDK DA-R STUDIO 64
SONY DT-46
וכדומה..........
תמונה לקלטת DAT מסוג Quantegy R-64 צורפה מהאולפן שלי
-
- 1
-
- 2
-
- 3
דווקא את מה שהכי קרוב אלינו - אנחנו לא מצליחים לראות.. .
http://mastermix-production.blogspot.com/
המשך גלישה נעימה ..
http://mastermix-production.blogspot.com/
המשך גלישה נעימה ..
פורום אנלוגי
טלHD כתב:הבנתי שזה לא השרשור שכדאי לי להיות בו מכוון שכבר נקראתי כאן ע"י אחד המגיבים כ"בוגד"...![]()
אבל...הקידמה והטכנולוגיה תמיד מנצחים והנה הוכחה נוספת....פותח השרשור ירד מהעניין של קלטות.
קשה לי להבין מדוע לדבוק במידיה אנלוגית שיש מדיות דיגיטליות איכותיות יותר (בואו נגיד איכותיות לא פחות על מנת לא לפגוע חס וחלילה באנשי האנלוג).
שלא לדבר על מדיה (ללא קשר שהיא אנלוגית או לא) שלא ניתן למצוא לה מקורות ונגנים...
ואני גם מדבר על מדיות דיגיטליות כמו "מיני דיסק", "ליזר דיסק" וכד' שכבר עברו מן העולם....
כרגע אינך בפורום המתאים לך.אם אתה מעדיף צליל דיגיטלי יש מספיק במות אחרות.
אבל אני בטוח שעדין לא איבדת תיקוה.נסה לשמוע תקליט (רצוי תוצרת חו"ל,על פטיפון טוב ומכוון היטב),ואולי תבין שמוזיקה היא לא רק אוסף של פרטים כפי שאתה שומע במדיות הדיגיטליות .