התחדשתי!

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341

שליחה

טוב נו, אם אתה משחרר את המאמר היום אנחנו מוותרים :)
HiFiMusic IL

theezway
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2344

ה-4806 אינו המקביל של ה5805

שליחה

ה5805 עולה MSRP (מחיר מחירון) 6000$ ויש לו 10!!! ערוצי הגברה 170 ואט כל אחד.
ה4806 (נקרא גם ax-11) הוא אחיו השפוי יותר והוא מספק הגברה ל- 7 ערוצים ומחירו 3500$.
ה4306 מחירו 2000$ והוא לא THX בניגוד לשניים האחרים שהם ULTRA2 והוא קצת פחות עוצמתי. לכולם יש מערכת RC שאמורה להיות מעולה וזכתה לביקורות אוהדות מחברים שניסו את ה3806 (il62 פה ורני DTS בפורום השכן).

נדמה לי שבארץ ה3806 הוא בין 8 ל- 10 וה4306 הוא בין 13 ל- 15 (אלפי ש"ח) אבל אל תתפסו אותי במילה, כי זה לא ממקור מוסמך.

באמת מאוד מסקרן לשמוע את דעתו של עופר על יכולות הפרוססינג והאפ-סקיילינג של הרסיבר.

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341

שליחה

ממקורות אחרים ששמעתי (לא מעופר) שהן מאכזבות, מחכה לשמוע את דעתו של עופר.
HiFiMusic IL

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6052

שליחה

תתחדש!
ספר חוויות מהדנון, מה הסיפור של כל RC האלה...
בטח נשמע פיגוז עם ה 603.
8)

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805

שליחה

Be New 8)

miron
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 532

שליחה

עופר תתחדש

למה החלפת את האונקיו בדנון? אהבת את הדנון יותר?

ledirf
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 291

שליחה

תתחדש !!!

:music: :happy:

LiorC
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3610

שליחה

תתחדש עופר ! (f)

מאחל לך המון שעות הנאה מהסטאפ החדש.

האם עשית ניסיונות עם מיקום הרמקולים? קרוב/רחוק מהקיר, Toe in/out.
ליאור

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78970
שם מלא: עפר לאור

שליחה

אנח חייב להודות שאני לא ממש בודק את תכונות עיבוד התמונה של המכשיר, לא בגלל זה רכשתי אותו...

אגיע גם לבדיקה זו מאוחר או מוקדם יותר, יש לי כרגע 3 מעבדי תמונה שיותר לחוץ לי לבחון אותם...

לגבי ההחלפה, אני פשוט החלטתי לעשות שדרוג כולל במערכת, כולל רמקולים קדמיים, מסך ורסיבר. לגבי הרסיבר, הסיבה שהחלפתי אותו (אני לא משוכנע כלל שזה היה מהלך טוב, אני עדיין מתקשה להתנתק מהאונקיו) היא משולשת:
1. תכונות הרשת של הרסיבר החדש
2. ה-RC שחסר לי באונקיו
3. ה-LIPSYNC DELAY שאני מעדיף להריץ מהרסיבר ולא דרך מעבדי התמונה. כיום כל המכשירים שלי מתחברים דיגיטלית לרסיבר (ממיר, PVR, נגן DVD ו-STREAMER), כך שאפשר גם למתג את המערכת דרך מעבדי התמונה, אולם מרבית מעבדי התמונה מטפלים באודיו בדומה לאיך שרסיברים מטפלים בוידאו (קרי: די גרוע)...

מעולם לא היתה לי תלונה לגבי איכות ההגברה או האודיו של האונקיו. היה לי אונקיו ברמה גבוהה (מבחינה מיצובית) ממיצוב של ה-DENON. בסה"כ אני מרוצה, אם כי אני צריך להתרגל לסאונד החדש, ואני די מתקשה לעשות זאת בינתיים.

אני ממש לא ממהר להוציא כתבה, יש לרסיבר הזה אין ספור אופציות, על חלקן בכלל לא ראיתי שאנשים דיברו לפני כן (אם בכלל ה-REVIEWERS האחרים גילו את הפונקציות הללו כלל). נגיע לסקירה כשארגיש שעקומת הלמידה התיישרה ושאני ממצה את יכולות הרסיבר (אני עדיין לא יכול לומר זאת, מה עוד שפרט לשימוש קצרצר לשם בדיקה, כלל לא השתמשתי בכניסות ה-HDMI עדיין).

בכל מקרה, יש לי עדיין קשיי פרידה מהאונקיו, הסאונד של השניים שונה בתכלית.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

לגבי מיקום הרמקולים, הם ממוקמים די רחוק מהקירות ואין לי הרבה מקום למשחק. ה-SETUP שלי מבחינת רמקולים רחוק מאוד מלהיות אידאלי, והוא אוסף של פשרות די מרגיזות, אבל זה מה יש בינתיים (עד שנעשה את המיליון הראשון...).

LiorC
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

oferlaor כתב: בכל מקרה, יש לי עדיין קשיי פרידה מהאונקיו, הסאונד של השניים שונה בתכלית.
...
שונה בקולנוע ביתי או גם בסטריאו "נקי" ?

לגבי "התרגלות לסאונד", אם אתה מתקשה להתרגל של הדנון אז זה סימן לא כל כך טוב...

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

חובב1,

אני לא שומע כמעט בכלל סטיראו נקי, אין לי מתי - כמעט בכל שעות היממה יש כאן מישהו שזה יפריע לו...

מהבדיקות המועטות שעשיתי, מוזיקה נשמעת הרבה יותר טוב ממקודם (אבל השינוי ברמקולים עושה את רוב ההבדל).

לגבי התרגלות לסאונד, לקח לי שלושה חודשים להתרגל למעבר מהאונקיו 595 ל-NR900... חרקתי שיניים שלושה חודשים עד שיום אחד פשוט קמתי ושמעתי את המערכת ואמרתי איזה יופי... אני פשוט מתרגל למה שבנמצא ואז קשה לי לעבור. השאלה המתבקשת היא "אז למה אתה מחליף ציוד כל הזמן", שאלה טובה, ובעיקר קשורה לצורך אינסופי בפיצ'רים חדשים ולא באיכות סאונד בהכרח.

צריך לזכור שבמהלך העבודה שלי אני בד"כ שומע מוזיקה מהאינטרנט (REAL AUDIO במונו באיכות מזעזעת) מתחנת הרדיו האהובה עלי מזה 12 שנה (עוד כשגרתי בארה"ב) ואני מתקשה להפסיק לשמוע אותה למרות איכות הצליל הנוראי.

אני ממש לא מה שאפשר לקרוא לו אודיופיל.

dudib
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5144
שם מלא: דודי

שליחה

קודם כל תתחדש .
איזה אונקיו זה היה
ומאיזה בחינה ועד כמה הסאונד שונה ?

miron
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 532

שליחה

אני מסכים האונקיו שונה מאוד מהדנון ולכן שאלתי, בדר"כ מי שהעדיף אחד לא מחליף לאחר.
לי יש עדיין את ה595 עם כל סדרת הB&W 600 (603,LCR600,601 ו650(.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

dudib,

אני לא בטוח שיש לי את הכלים להסביר את מה שאני מרגיש. האונקיו היה יותר פאנצ'י, בעל יותר עוצמה.

הדנון פחות עוצמתי אבל יותר מפורט...

אני שומע יותר פרטים כעת. מצד שני, ה-DTS NEO6 עבד לי על תכנים סטריאו באופן יותר תלת מימדי, היום אני מרגיש במה קדמית פחות תלת מימדית. אני עדיין משחק עם הפרמטרים השונים, כך שזה ממש לא חד משמעי.

LiorC
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

נו, אז יש הבדלים בין הגברות ? :lol:
ליאור

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

חובב1,

בהחלט :)

aquarius
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 667

שליחה

נו!!!! אתה רואה. אם אתה מתאמץ אתה יכול להיות במצב רוח אודיופילי :D :D
i am in the hi-fidelity first class

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה

שליחה

אהה אז גם המסך זוכה לשדרוג, תתחדש.

באיזה מסך מדובר ? PHD8 ? 436 ?
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1869

שליחה

עופר,

מענין אותי לדעת אם ההבדלים שאתה שומע, אשר איני מפקפק לרגע באמיתותם, הם הבדלים לאחר שהשוות בין שני הרסיברים על אותם רמקולים, כאשר לא מופעל בדנון ה-RC?
או שמא מדובר בזכרון בלבד?

הסיבה שאני שואל נובעת ממבחן עיוור שהעבירו אותי לאחרונה בין 2 פרוססורים שונים, האחד בשווי (ארה"ב) של 6,000$ והשני (שווי ארה"ב) של 8,000$ לבין רסיבר דנון מדגם 3806.

ההגברה בשני המקרים הייתה זהה.
הקשבתי במשך כ-שעתיים למוסיקה סטריאו ו-DD/DTS ולמרות שממש, אבל ממש התאמצתי להבדיל, כשלתי בכל הנסיונות.
דרך אגב כל הנוכחים לא הצליחו להבחין בין המכשירים ומדובר באמשים עם נסיון עצום בתחום.

לעומת זאת כאשר הפעילו את ה-RC בדנון הבחנתי בקלילות איזה מבין השניים עובד, כאשר לדנון (בחדר הספציפי) היה יתרון עצום, בלתי נתפס. לפתע הכל היה ברור יותר, הבס הדוק יותר והבמה מאד ממוקדת.

גם אני "שידרגתי" לדנון.

למעשה הטריגר לשידרוג, דומה מאד לשלך ונובע בגלל ה-DELAY שיוצרים לי ה-LUMAGEN וה-RUBY ב-1080P. לפרוססור שהיה ברשותי (Lexicon MC8) היה מקסימום של 60MS וזה פשוט לא הספיק....

דרך אגב לאחר דוקטורט שעשיתי על ה-RC שמצוי בדנון ,לרבות תכתובות אין סופיות, עם ה- CTO של AUDYSSEY, שסיפק לי הרבה מאד טיפים איך לבצע את ה-RC בצורה היעילה ביותר, אני יכול לומר שמדובר במוצר מדהים, ללא קשר למחירו.

רן

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”