מישהו ניסה את גרסאת הפיתוח של XBMC שתומכת בהאצת חומרה?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
amittzor, איפה הסרטים שאתה מנסה לנגן מאוחסנים? על הדיסק של המחשב עצמו או על מחשב אחר ברשת? ואולי דיסק חיצוני?
ואם במחשב אחר, איך שני המחשבים מחוברים? קווית או אלחוטית?
כמו כן, האם התקנת על המחשב תוכנות שרצות ברקע כמו תוכנות אנטיוירוס/ספייוור?
ואם במחשב אחר, איך שני המחשבים מחוברים? קווית או אלחוטית?
כמו כן, האם התקנת על המחשב תוכנות שרצות ברקע כמו תוכנות אנטיוירוס/ספייוור?
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
-
amittzor
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1099
ניסיתי כבר הכל, גם מהכונן הפנימי, גם מכונן חיצוני וגם דרך קשת קווית.
אנטי-וירוס כמובן שהתקנתי, של avira, אבל גם כשניטרלתי אותו זה לא עזר.
כם כשניתקתי את כל ההתקנים שחיברתי למחשב ב USB, דרך ה device manager ולאחר מכן פיזית, זה לא עזר.
כאמור - נואשתי לגמרי.
מה שנראה לי זה שמדובר בבעיה כלשהי בהעברת העומס למעבד הגראפי, כי כשאני בודק ב resource monitor תוך כדי ניגון, לא נראה מאמץ יתר של המעבד או ההארד דיסק.
זו גם לא בעיה ספציפית בתוכנה, כי בכל תוכנה אני נתקל בבעיה כלשהי בניגון 1080P - בוקסי מקרטע לגמרי, XBMC מקרטע מדי פעם, רק כשיש כתוביות ו MPC-HC בקושי מתפקד (ברגע שמריצים את הסרט, כל פעולה, כמו דילוג בזמן, הקפאה או אפילו הגדלה לניגון במסך מלא, תוקעת לגמרי את התוכנה). משהו מאוד מוזר שם. כל זה קורה כשאני על מצב evr custom. כשאני משנה ל evr vista רץ חלק, אבל אז אין כתוביות. לא ממש ברור לי למה, וגם לא רשום למטה dxva (למרות שעצם העובדה שהסרט רץ חלק כמעט ללא מאמץ של המעבד מעידה על כך שכן נעשה שימוש בהאצת חומרה).
אנטי-וירוס כמובן שהתקנתי, של avira, אבל גם כשניטרלתי אותו זה לא עזר.
כם כשניתקתי את כל ההתקנים שחיברתי למחשב ב USB, דרך ה device manager ולאחר מכן פיזית, זה לא עזר.
כאמור - נואשתי לגמרי.
מה שנראה לי זה שמדובר בבעיה כלשהי בהעברת העומס למעבד הגראפי, כי כשאני בודק ב resource monitor תוך כדי ניגון, לא נראה מאמץ יתר של המעבד או ההארד דיסק.
זו גם לא בעיה ספציפית בתוכנה, כי בכל תוכנה אני נתקל בבעיה כלשהי בניגון 1080P - בוקסי מקרטע לגמרי, XBMC מקרטע מדי פעם, רק כשיש כתוביות ו MPC-HC בקושי מתפקד (ברגע שמריצים את הסרט, כל פעולה, כמו דילוג בזמן, הקפאה או אפילו הגדלה לניגון במסך מלא, תוקעת לגמרי את התוכנה). משהו מאוד מוזר שם. כל זה קורה כשאני על מצב evr custom. כשאני משנה ל evr vista רץ חלק, אבל אז אין כתוביות. לא ממש ברור לי למה, וגם לא רשום למטה dxva (למרות שעצם העובדה שהסרט רץ חלק כמעט ללא מאמץ של המעבד מעידה על כך שכן נעשה שימוש בהאצת חומרה).
- פנדה
-
- חבר פעיל

- תגובות: 76
amittzor,
אני מבין שעדיין יש לך בעיה.
כמה ניחושים:
1. איזו מערכת הפעלה (32/64 ביט)?
2. האם התקנת חבילות קודקים שונות ומשונות?
3. קאיתי בפורומים הרבה פעמים הודעות על בעיות בגלל זכרון לא מתאים (לא מהרשימה הבדוקה ע"י היצרן).
4. האם שינית משהו ב-BIOS?
אני מבין שעדיין יש לך בעיה.
כמה ניחושים:
1. איזו מערכת הפעלה (32/64 ביט)?
2. האם התקנת חבילות קודקים שונות ומשונות?
3. קאיתי בפורומים הרבה פעמים הודעות על בעיות בגלל זכרון לא מתאים (לא מהרשימה הבדוקה ע"י היצרן).
4. האם שינית משהו ב-BIOS?
-
amittzor
-
- חבר ותיק

1.ווינדוז 7 32 ביט.
2. לא
3. זה מחשב מותג (giada). לא אני בניתי אותו.
4. לא
2. לא
3. זה מחשב מותג (giada). לא אני בניתי אותו.
4. לא
-
amittzor
-
- חבר ותיק

יכול להיות שלחלוקה של ההרד-דיסק למחיצות יש קשר כלשהו לעניין? חילקתי אותו לשתי מחיצות - אחת קטנה (25 ג'יג'ה) למערכת ההפעלה בלבד, וכל השאר לקבצי וידאו.
קשה לי להאמין שיש לכך קשר כלשהו לעניין, אבל אני כבר מחפש מתחת לאדמה.
קשה לי להאמין שיש לכך קשר כלשהו לעניין, אבל אני כבר מחפש מתחת לאדמה.
- פנדה
-
- חבר פעיל

amittzor,
למחשב Giada יש חסרון אחד גדול: הזכרון שלו אומנם בגודל 2GB, אבל בעל ערוץ אחד בלבד (single channel). המשמעות שמהירות גישה לזכרון הרבה יותר איטית. לפי דעתי זה אמור להספיק, אבל מי יודע...
תנסה אולי להריץ CPU-Z, ותראה מה הו מדווח.
למחשב Giada יש חסרון אחד גדול: הזכרון שלו אומנם בגודל 2GB, אבל בעל ערוץ אחד בלבד (single channel). המשמעות שמהירות גישה לזכרון הרבה יותר איטית. לפי דעתי זה אמור להספיק, אבל מי יודע...
תנסה אולי להריץ CPU-Z, ותראה מה הו מדווח.
-
amittzor
-
- חבר ותיק

אולי יש לכך משמעות בהרצה של אפליקציות רבות בו זמנית, אבל ניגון של קבצי וידאו, גם ברזולוציית FULL HD זו משימה שלא צורכת הרבה, מהבחינה הזו.
יותר מזה - giada ושאר החברות שמשווקות nettopים שמבוססים על ATOM330 ו ION משווקות אותם כסוג של סטרימרים. בכל פרסום וגם על אריזת המוצר עצמו מצויין שהוא מיועד לניגון 1080P
יותר מזה - giada ושאר החברות שמשווקות nettopים שמבוססים על ATOM330 ו ION משווקות אותם כסוג של סטרימרים. בכל פרסום וגם על אריזת המוצר עצמו מצויין שהוא מיועד לניגון 1080P
-
amittzor
-
- חבר ותיק

ניסיתי עכשיו להתקין XP.
האצת החומרה לא פועלת ב XBMC ו BOXEE תחת XP, אבל כן פעלה ב MPC-HC. עם VMR9 כמובן. גם לא חוויתי את הבעיה שדיווחתי עליה לפני כמה הודעות שהתוכנה בקושי מתפקדת, וגם הסרט רץ ללא קירטועים. שמתי לב לבעיה של ריצוד קל של התמונה, במיוחד על רקעים מסויימים.
מה שגרם לי לחשוב שאולי הבעיה היא ב EVR. האם יש משהו מיוחד שאני צריך להתקין ב WIN7 על מנת ש EVR יפעל כראוי? חבל שלא ניסיתי VMR9 ב MPC-HC כשוינדוז 7 עוד היה מותקן על המחשב.
הייתי מנסה לינוקס, אבל על סמך נסיון העבר, אני יודע שגם אם זה יפתור לי את בעיית הגמגומים, זה יצור 1,001 בעיות אחרות. אני לא מסתדר כל כך עם מערכת ההפעלה הזו. בפעם האחרונה שניסיתי את UBUNTU אפילו לא הצלחתי להתקין XBMC.
האצת החומרה לא פועלת ב XBMC ו BOXEE תחת XP, אבל כן פעלה ב MPC-HC. עם VMR9 כמובן. גם לא חוויתי את הבעיה שדיווחתי עליה לפני כמה הודעות שהתוכנה בקושי מתפקדת, וגם הסרט רץ ללא קירטועים. שמתי לב לבעיה של ריצוד קל של התמונה, במיוחד על רקעים מסויימים.
מה שגרם לי לחשוב שאולי הבעיה היא ב EVR. האם יש משהו מיוחד שאני צריך להתקין ב WIN7 על מנת ש EVR יפעל כראוי? חבל שלא ניסיתי VMR9 ב MPC-HC כשוינדוז 7 עוד היה מותקן על המחשב.
הייתי מנסה לינוקס, אבל על סמך נסיון העבר, אני יודע שגם אם זה יפתור לי את בעיית הגמגומים, זה יצור 1,001 בעיות אחרות. אני לא מסתדר כל כך עם מערכת ההפעלה הזו. בפעם האחרונה שניסיתי את UBUNTU אפילו לא הצלחתי להתקין XBMC.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

קודם כל טוב שזה עובד לך באופן תקין ב-XP. זה מראה שהחומרה שלך תקינה.
כנראה שהותקן משהו בווינדוס 7 שגרם לקרטועים, כנראה גירסה לא טובה של דרייברים כלשהם, גירסה לא טובה של DirectX, וכו.
כנראה שהותקן משהו בווינדוס 7 שגרם לקרטועים, כנראה גירסה לא טובה של דרייברים כלשהם, גירסה לא טובה של DirectX, וכו.
-
amittzor
-
- חבר ותיק

זה גם מה שאני חושב, אבל אני לא מצליח להבין מה זה.
דרייברים - באמת שניסיתי הכל - כרטיס מסך, צ'יפסט, רשת, קול - את כולם ניסיתי להתקין גם דרך ההתקנה האוטומאטית של WIN7, גם דרך האתר של NVIDIA, גם דרך האתר של GIADA וגם דרך דיסק ההתקנה שמגיע עם המוצר.
directx - יורד ומותקן אוטומאטית ע"י XBMC. גם כשניסיתי להתקין באופן עצמאי קיבלתי הודעה שכבר מותקנת לי הגרסה העדכנית ביותר.
דרייברים - באמת שניסיתי הכל - כרטיס מסך, צ'יפסט, רשת, קול - את כולם ניסיתי להתקין גם דרך ההתקנה האוטומאטית של WIN7, גם דרך האתר של NVIDIA, גם דרך האתר של GIADA וגם דרך דיסק ההתקנה שמגיע עם המוצר.
directx - יורד ומותקן אוטומאטית ע"י XBMC. גם כשניסיתי להתקין באופן עצמאי קיבלתי הודעה שכבר מותקנת לי הגרסה העדכנית ביותר.
- ssip96
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 442
רק כדי לוודא-amittzor כתב:זה גם מה שאני חושב, אבל אני לא מצליח להבין מה זה.
directx - יורד ומותקן אוטומאטית ע"י XBMC. גם כשניסיתי להתקין באופן עצמאי קיבלתי הודעה שכבר מותקנת לי הגרסה העדכנית ביותר....
בWIN7, אחרי שהתקנת את XBMC, שהתקין לך בוודאי את ffdshow, ניגשת לאפשרויות ב ffdshow ל DXVA ואיפשרת אותו?
וניגשת לאחר מכן לכתוביות באותו סעיף DXVA ואיפשרת POST PROCESSING?
-
amittzor
-
- חבר ותיק

כן, אבל אתה מדבר על הגרסה עם ה DSPLAYER. איתה בכלל לא הצלחתי להגיע לכלום...
- ssip96
-
- חבר פעיל מאוד

כן אני משתמש בגירסת הDSPLAYER, אבל לא בנגן שלו. אני משתמש דווקא בנגן הדיפולטי- מקריאה בפורומים שלהם מסתבר שיש לו תמיכה מובנית בDXVA והיא לא רעה בכלל.amittzor כתב:כן, אבל אתה מדבר על הגרסה עם ה DSPLAYER. איתה בכלל לא הצלחתי להגיע לכלום......
צריך רק לזכור לעשות 3 דברים חשובים-
1) לבחור DXVA בתוך XBMC.
2) להכנס להגדרות של FFDSHOW לDXVA ולאפשר האצת חומרה בH264
3) להכנס להגדרות FFDSHOW DXVA ולאפשר POST PROCESSING בכתוביות כדי לאפשר האצת חומרה גם בהן.
חוץ מזה לא הגדרתי כלום ואני מנגן סרטי 720p של BBC'S LIFE עם ביטרייט מטורף והCPU על 10%.
ושוב אם לא הולך, תנסה XBMC LIVE מDOK ואם זה הולך חלק אולי אפילו שווה להתקין UBUNTU.
-
amittzor
-
- חבר ותיק

זה בדיוק מה שלא הבנתי - למה יש צורך בכל הסיבוך הזה של ה DSPLAYER, אם הנגן הרגיל תומך מצויין בהאצת חומרה.
וכל עוד אתה משתמש בזה, אין צורך שתגדיר את FFDSHOW, כי לא נעשה בו שימוש (למעשה אין צורך להתקין בכלל את גרסת ה DSPLAYER)
וכל עוד אתה משתמש בזה, אין צורך שתגדיר את FFDSHOW, כי לא נעשה בו שימוש (למעשה אין צורך להתקין בכלל את גרסת ה DSPLAYER)
- ssip96
-
- חבר פעיל מאוד

זה לא נכון.amittzor כתב:זה בדיוק מה שלא הבנתי - למה יש צורך בכל הסיבוך הזה של ה DSPLAYER, אם הנגן הרגיל תומך מצויין בהאצת חומרה.
וכל עוד אתה משתמש בזה, אין צורך שתגדיר את FFDSHOW, כי לא נעשה בו שימוש (למעשה אין צורך להתקין בכלל את גרסת ה DSPLAYER)...
תמיכה בdxva קיימת רק בnightly builds או בגירסת הdsplayer (גם אם אתה לא באמת משתמש בנגן שלו).
ובכל מקרה יש צורך להגדיר את זה בffdshow כי הוא משתמש בו. עשיתי עם זה גם כמה ניסיונות.
ניסיתי לפני זה להתקין את הגרסה הרגילה ואין אפשרות בכלל לאפשר dxva בxbmc.
- פנדה
-
- חבר פעיל

amittzor,
לידעתך, בהתחלה, לפני שהתקנתי XBMC גירסה DSPlayer והדברים לא עבדו אצלי כמו שצריך, התקנתי AC3Filter ו-Haali Media Splitter. אין לי מושג אם יש איזשהו שימוש בהם כאשר אני מנגן דרך XBMC, אבל לא הסרתי אותם.
ssip96, מה הכוונה שאתה משתמש בנגן הרגיל? איפה אתה מגדיר את זה?
בשקר לכתוביות, לא הייתי צריך לאפשר אותם ו-post-processing ב-ffdshow, הנגן של XBMC עושה את כל העבודה.
לידעתך, בהתחלה, לפני שהתקנתי XBMC גירסה DSPlayer והדברים לא עבדו אצלי כמו שצריך, התקנתי AC3Filter ו-Haali Media Splitter. אין לי מושג אם יש איזשהו שימוש בהם כאשר אני מנגן דרך XBMC, אבל לא הסרתי אותם.
ssip96, מה הכוונה שאתה משתמש בנגן הרגיל? איפה אתה מגדיר את זה?
בשקר לכתוביות, לא הייתי צריך לאפשר אותם ו-post-processing ב-ffdshow, הנגן של XBMC עושה את כל העבודה.
-
amittzor
-
- חבר ותיק

ssip לא התכוונתי לגרסה 9.11, אלא לגרסה האחרונה שב nightly builds
-
amittzor
-
- חבר ותיק

התקנתי היום מחדש WIN7, והתוכנה הראשונה שהתקנתי היתה בוקסי. פתאום הכל פועל, 1080P רץ חלק ללא שום גמגום.
התקנתי לאחר מכן XBMC. שם נשארו בעיות הגמגום, אבל הכי מוזר זה שכשניסיתי שוב את בוקסי, היא חזרה לקרטע (בגדול).
זה מחזק אצלי את התחושה שהבעיה קשורה ל directx בדרך כלשהי, אבל אני לא מצליח להבין איך בדיוק...
כשמתקינים את XBMC, התוכנה מורידה את הגרסה האחרונה של directx ומתקינה אותה באופן אוטומאטי (בדיוק כמו שזה מותקן עם הקובץ הקטן שמורידים מהאתר של מיקרוסופט)
לעומת זאת, כשמתקינים את בוקסי, התוכנה מתקינה directx מקובץ פנימי.
לא יודע מה ההבדל, אבל לאחר התקנה של בוקסי ונסיון להרצת סרט ב MPC-HC מתקבלת הודעה ב MPC-HC ש DIRECTX לא מותקן.
אני לא לגמרי מבין איך ה directx הזה עובד - על האריזה של GIADA רשום שזה תומך ב directx10, ב WIN7 רשום שמותקן לי directx11, ומה שמותקן מהאתר של מיקרוסופט נקרא directx9. מישהו יוכל להאיר את עיניי? יש לי הרגשה שכאן בדיוק נמצאת הבעיה שלי.
בבוקסי יש קובץ התקנה פנימי של directx
התקנתי לאחר מכן XBMC. שם נשארו בעיות הגמגום, אבל הכי מוזר זה שכשניסיתי שוב את בוקסי, היא חזרה לקרטע (בגדול).
זה מחזק אצלי את התחושה שהבעיה קשורה ל directx בדרך כלשהי, אבל אני לא מצליח להבין איך בדיוק...
כשמתקינים את XBMC, התוכנה מורידה את הגרסה האחרונה של directx ומתקינה אותה באופן אוטומאטי (בדיוק כמו שזה מותקן עם הקובץ הקטן שמורידים מהאתר של מיקרוסופט)
לעומת זאת, כשמתקינים את בוקסי, התוכנה מתקינה directx מקובץ פנימי.
לא יודע מה ההבדל, אבל לאחר התקנה של בוקסי ונסיון להרצת סרט ב MPC-HC מתקבלת הודעה ב MPC-HC ש DIRECTX לא מותקן.
אני לא לגמרי מבין איך ה directx הזה עובד - על האריזה של GIADA רשום שזה תומך ב directx10, ב WIN7 רשום שמותקן לי directx11, ומה שמותקן מהאתר של מיקרוסופט נקרא directx9. מישהו יוכל להאיר את עיניי? יש לי הרגשה שכאן בדיוק נמצאת הבעיה שלי.
בבוקסי יש קובץ התקנה פנימי של directx
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

מעניין...
אם אתה מתקין עוד פעם בוקסי על אותה מערכת, זה מסתדר, או שחייבים לפרמט שוב פעם?
אם אתה מתקין עוד פעם בוקסי על אותה מערכת, זה מסתדר, או שחייבים לפרמט שוב פעם?
-
amittzor
-
- חבר ותיק

זה לא מסתדר. צריך לפרמט שוב.
המזל הוא שההתקנה של WIN7 יחסית מהירה, אחרת כבר מזמן הייתי מתחרפן מכל ההתקנות...
זה נורא מוזר. בכמה מההתקנות הקודמות (מתוך אלפי ההתקנות שכבר עשיתי) XBMC עבד בסדר בהתחלה, וגם מהר מאוד התחיל לקרטע.
המזל הוא שההתקנה של WIN7 יחסית מהירה, אחרת כבר מזמן הייתי מתחרפן מכל ההתקנות...
זה נורא מוזר. בכמה מההתקנות הקודמות (מתוך אלפי ההתקנות שכבר עשיתי) XBMC עבד בסדר בהתחלה, וגם מהר מאוד התחיל לקרטע.