תגובות לביקורת: Giada Slim N10 - לא, זה לא מזרימדיה, זה HTPC

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2845

שליחה

אני לא מבין פה כמה דברים (ותסלחו לי אני לא מעולם הוידאו , מה שאני שואל זה באמת מחוסר ידע)
המטרה של כל המחשב היא שיהיה אפשר לצפות בתכנים בסלון , לא?
אז איך אפשר למכור מכשיר כזה ללא יציאה אופטית ו2 יציאות HDMI (לפחות) עבור אלה שאין להם רסיברים חדשים?
בנוסף , איך אפשר לשווק מכשיר כזה בלי שלט? מי רוצה לשבת בסלון ולקום לשם כל פעם?לא עברנו את הקטע הזה לפני איזה 40 שנה כבר?
בנוסף , הנפח המקסימלי היום של כונני 2.5 הוא לדעתי 500GB ואם אני טועה אז הוא 1TB ,זה לא נפח קצת קטן עבור מי שמעוניין לבנות לעצמו ספרייה עם הרבה תכנים?אגב , זה גם אמור להחליף את הcd , לא?מחברים לDAC ומהDAC למגבר...וגם את זה אי אפשר לעשות כי אין יציאה אופטית..לא נראה לי שיש היום מבחר גדול של DACים עם כניסת HDMI...
נראה לי שבפועל כשאנשים ירצו להשתמש בזה זה יהיה כשלון , וברור לי שאפשר לקנות שלט באיביי ומפצל HDMI וכו' וכו' אבל לא נראה לי שמישהו ירצה לעשות דבר כזה...מן הסתם אם אני קונה מחשב לק"ב אני מצפה שאח"כ אני לא אצטרך להתחיל לשוטט ולקנות לו אינסוף תוספים (גם מתאם רשת לתקן N) כדי שהוא יעבוד כמו שצריך ,מה גם שאחרי כל זה הוא כבר לא יהיה כל כך יפה

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי

שליחה

אוריאל כתב:אני לא מבין פה כמה דברים (ותסלחו לי אני לא מעולם הוידאו , מה שאני שואל זה באמת מחוסר ידע)
המטרה של כל המחשב היא שיהיה אפשר לצפות בתכנים בסלון , לא?
אז איך אפשר למכור מכשיר כזה ללא יציאה אופטית ו2 יציאות HDMI (לפחות) עבור אלה שאין להם רסיברים חדשים?
בנוסף , איך אפשר לשווק מכשיר כזה בלי שלט? מי רוצה לשבת בסלון ולקום לשם כל פעם?לא עברנו את הקטע הזה לפני איזה 40 שנה כבר?
בנוסף , הנפח המקסימלי היום של כונני 2.5 הוא לדעתי 500GB ואם אני טועה אז הוא 1TB ,זה לא נפח קצת קטן עבור מי שמעוניין לבנות לעצמו ספרייה עם הרבה תכנים?אגב , זה גם אמור להחליף את הcd , לא?מחברים לDAC ומהDAC למגבר...וגם את זה אי אפשר לעשות כי אין יציאה אופטית..לא נראה לי שיש היום מבחר גדול של DACים עם כניסת HDMI...
נראה לי שבפועל כשאנשים ירצו להשתמש בזה זה יהיה כשלון , וברור לי שאפשר לקנות שלט באיביי ומפצל HDMI וכו' וכו' אבל לא נראה לי שמישהו ירצה לעשות דבר כזה...מן הסתם אם אני קונה מחשב לק"ב אני מצפה שאח"כ אני לא אצטרך להתחיל לשוטט ולקנות לו אינסוף תוספים (גם מתאם רשת לתקן N) כדי שהוא יעבוד כמו שצריך ,מה גם שאחרי כל זה הוא כבר לא יהיה כל כך יפה
...
למי שאין רסיבר עם hdmi ורוצה פורמטים חדשים זו בעיה (לא כולם רוצים פורמטים חדשים)
שלט ? הארמוני עושה את העבודה
נפח דיסק משתמשים ב nas או דיסק חיצוני אחר

amittzor
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1099

שליחה

c_on, ה asus 1501 באמת נראה לא פחות מדליק, ויש בו גם כונן DVD, אבל איפה ראית שמוכרים אותו עם שלט, מקלדת ועכבר?

בארץ לא מצאתי אותו. באי-ביי מצאתי ב 405$ (לפני מכס כמובן) אבל ללא מקלדת, עכבר ושלט.

אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

למי שאין רסיבר עם hdmi ורוצה פורמטים חדשים זו בעיה (לא כולם רוצים פורמטים חדשים)
שלט ? הארמוני עושה את העבודה
נפח דיסק משתמשים ב nas או דיסק חיצוני אחר[/quote]

1.מי לא רוצה פורמטים חדשים ? (למה לא לרצות דבר כזה)
2.זה לא נשמע לך הזוי כל הקטע עם האחסון (מילא) והשלט (ממש מוזר) - אם היו מוכרים לך רסיבר בלי שלט היית קונה?ולמה אני צריך להשקיע עוד 1500(!) שקל לקנות NAS? זה פשוט הזוי...
זה האיבזור הסטנדרטי של HTPC?זה פשוט כמו לקנות חצי מחשב ....
טוב ששמו בפנים כרטיס מסך :) :)

Mike_Shinoda
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 178

שליחה

הדבר היחידי שלא צויין פה שרלוונטי זה שיש אפשרות לקנות מתקן אשר מאפשר להציב את המכשיר מאחורי הטלויזיה (כמובן בתנאי שיא לא תלויה על הקיר)
בדומה ל- FIT PC.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985

שליחה

אוריאל, תשובות לשאלותיך המקוריות:

- מדובר במחשב לכל דבר, אך ממוזער. בגלל אופי האתר התמקדתי ביכולות הפוטנציאליות שלו לקולנוע ביתי.
- החסרון של היעדר יציאת SPDIF הוא רק עבור רסיברים ישנים יותר ללא פענוח HDMI. אני מסכים איתך שלמי שיש רסיבר עם כניסות SPDIF בלבד נמצא בבעייה. יש, אגב, מחשבים זעירים מבוססי אותה חומרה (ATOM 330 + ION) שיש להם יציאת SPDIF.
- לא הבנתי בשביל מה אתה צריך 2 יציאות HDMI.
- את בעיית היעדר השלט ניתן כמו שכתבתי בביקורת לפתור עם תוספת של ערכת IR שעולה $5.
- איחסון - לדעתי המטרה העיקרית של מוצר כזה היא לא לשמש כהתקן איחסון בפני עצמו אלא לנגן ישירות ממחשב אחר בבית (או NAS) המשמש כשרת איחסון. זה נכון, אגב, גם עבור סטרימרים בגודל דומה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

G_E_M_S
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 60

שליחה

Itay_Pollak כתב:staticx - לגבי רשת N - הכוונה שלי הייתה שגם ברשת N לא בטוח ש-1080P ירוץ חלק - תמיד עדיף כבל רשת. :)
...
למה בשום מקום אין שימוש בדואל בנד (dual band)? לדעתי אמור לפתור את כל בעית ה1080P דרך הרשת האלחוטית.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה

בדיוק בגלל מה שאיתי כתב - רשת קווית תמיד תעבוד הכי טוב.
הסתבכויות עם רשת אלחוטית עושים רק כשאין ברירה.

madror
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2458

שליחה

Nissim כתב:כמעט מושלם, החוסר ב SPDIF רציני אבל ניתן לפתרון.
...
מסכים ב 100 אחוז !

כאילו עשו רק 90 אחוז מהעבודה.

amittzor
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

יש לי כמה שאלות:

1. במידה ואני רוצה לחבר למחשב גם מסך רגיל, האם הוא יכול להוציא תמונה במקביל גם דרך ה HDMI וגם דרך ה VGA? או שצריך בכל פעם לשנות הגדרות?
2. האם הוא יכול להכניס את מסך הטלוויזיה למצב STANDBY דרך חיבור HDMI כפי שנעשה עם מסכי מחשב רגילים? אם כן, זה מעולה. זה ייתר לי את הצורך בשלט לטלוויזיה.
3. האם ניתן להעיר מחשב ממצב standby דרך השלט?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה

1. בדקתי וניתן להוציא תמונה ב-HDMI וב-VGA במקביל בלי שום בעייה. אני אישית לא ממליץ לעבוד בצורה הזו. זה מאוד לא נוח (בלי קשר ליכולות ה-Giada עצמו).
2. כן, כמו כל מחשב, ניתן להכניס אותו למצב שינה, ואז גם הוא יכבה את הסיגנל שיוצא מה-HDMI.
3. לא בדקתי את זה ספציפית, אבל לא רואה סיבה שלא.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73433
שם מלא: ערן

שליחה

Mike_Shinoda כתב:הדבר היחידי שלא צויין פה שרלוונטי זה שיש אפשרות לקנות מתקן אשר מאפשר להציב את המכשיר מאחורי הטלויזיה (כמובן בתנאי שיא לא תלויה על הקיר)
בדומה ל- FIT PC.
...
נכון. אפשר לתלות אותו מאחורי כל מסך התומך ב VESA בעזרת מתקן ייעודי, פיטצ'ר די ייחודי שחוסך מקום. ד"א, אני די בטוח שאפר יהיה לתלות את זה גם צאחורי רב הטלוויזיות שתלויות על הקיר בגלל שהמוצר ממש דק ושברב המיקרים יהיה מספיק מרחק בין הקיר לטלוויזיה גם אם היא תלויה. צריך כמובן לבדוק כל מקרה לגופו.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
נערך לאחרונה על ידי Huber ב 24/02/2010 10:32, נערך פעם 1 בסך הכל.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה

הוספתי הערה על אפשרות החיבור של המחשב מאחורי המסך למאמר.

tals79
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 863

שליחה

יש מקום לראות בתצוגה ?

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712

שליחה

amittzor כתב:3. האם ניתן להעיר מחשב ממצב standby דרך השלט?
...
לטעמי זו השאלה הכי חשובה לגבי HTPC.
זו הסיבה שבגללה קניתי iMon בזמנו, רק כדי שיהיה אפשר להדליק את המחשב ע"י שלט.

אם מישהו ניסה ויודע - אשמח לשמוע האם ניתן להעיר מחשב מ-STANDBY (וגם HIBERNATE) בעזרת שלט שמתחבר USB.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

amittzor
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

pixies, תודה על התשובות.

1. למה אתה לא ממליץ? אם מסך המחשב ומסך הטלוויזיה עובדים ברזולוציה זהה, אני לא רואה למה שתהיה עם זה בעיה.
2. זה ברור לי, השאלה היא אם כשלא יוצא הסיגנל מה HDMI זה גם מכניס את מסך הטלוויזיה ל STANDBY, או סתם משאיר אותו דולק עם תמונה שחורה.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה

1. אתה מדבר על Clone או Extended View?
2. זה מביא את המסך למצב שהוא כותב No Signal. מה המסך עושה עם זה, זה כבר קשור ליכולות המסך עצמו.

אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

pixies כתב:אוריאל, תשובות לשאלותיך המקוריות:

- מדובר במחשב לכל דבר, אך ממוזער. בגלל אופי האתר התמקדתי ביכולות הפוטנציאליות שלו לקולנוע ביתי.
- החסרון של היעדר יציאת SPDIF הוא רק עבור רסיברים ישנים יותר ללא פענוח HDMI. אני מסכים איתך שלמי שיש רסיבר עם כניסות SPDIF בלבד נמצא בבעייה. יש, אגב, מחשבים זעירים מבוססי אותה חומרה (ATOM 330 + ION) שיש להם יציאת SPDIF.
- לא הבנתי בשביל מה אתה צריך 2 יציאות HDMI.
- את בעיית היעדר השלט ניתן כמו שכתבתי בביקורת לפתור עם תוספת של ערכת IR שעולה $5.
- איחסון - לדעתי המטרה העיקרית של מוצר כזה היא לא לשמש כהתקן איחסון בפני עצמו אלא לנגן ישירות ממחשב אחר בבית (או NAS) המשמש כשרת איחסון. זה נכון, אגב, גם עבור סטרימרים בגודל דומה.
...
העניין הוא לא טכנולוגי אלא כלכלי שירותי , בסופו של דבר היום עדיין לרוב האנשים בעולם אין רסיברים עם פורמטי האודיו החדשים , ובדיוק מאותה הסיבה צריך 2 יציאות HDMI , כדי שאנשים יוכלו לבחור אם עכשיו הם רוצים להדליק את כל המערכת או שהם סתם רוצים לראות יובל המבולבל שבמקרה כזה מספיק HDMI ישירות לטלויזיה.
התהייה הכללית שלי היא על זה שהחברה מצמצמת את פלח השוק היעודי שלה לאנשים שיש להם מספיק חזון בשביל להבין שהמוצר הזה טוב ומספיק כח רצון להבין שצריך להשקיע בו על תוספות ובאמת להשקיע על התוספות האלה.לדעתי , בתור לקוח - לא הייתי קונה מוצר כזה בדיוק מהסיבה הזו (ואין לי ספק שהוא מקרין את הסרטים בצורה טובה ) , אני לא אקנה מחשב ואז במקום אחר שלט ואז במקום אחר מתלה כדי לשים אותו מאחורי הטלויזיה ואז הרד דיסק נוסף ואז מפצל HDMI ועוד מפצל HDMI (בשביל יציאה אופטית) וכו' וכו'....
זה פשוט לא נראה לי צעד נכון ברמה השיווקית של המכשיר , זה פשוט לשווק 3/4 מכשיר.
השאלה היא האם זה האבזור הסטנדרטי של כל HTPC או ששאר הHTPCים מגיעים יותר מאובזרים , כי אם השאר יותר מאובזרים אז זה כבר לא כל כך חכמה שהוא יותר זול

amittzor
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

1. סליחה, לא הייתי ברור. התכוונתי ל clone.
2. תודה.

לפי הביקורת של טוויק-טאון העובדה שההרד-דיסק מסתובב במהירות 5400RPM ויש רק ערוץ זכרון אחד מאוד פוגעת בביצועים. זה די גורם לי לחשוש מלרכוש את זה. אבל כנראה שזה המחיר שצריך לשלם על תג המחיר הנמוך יחסית של המחשב.

אני מאוד מתלבט בינו לבין asus 1501 ו asrock. חבל שלאף אחד מהם אין אפשרות להכניס כונן של 3.5 אינץ' ( ב asrock נראה שאין בעיה של גודל). זה היה מפשט את העניינים.

*עכשיו בדקתי ונראה שגם אצל המתחרים הכוננים הקשיחים מסתובבים ב 5400RPM. באסה :(

מעניין אותי לדעת - בתאוריה, אם אני רוכש מכשיר כזה ללא HDD ומחבר לו אחד חיצוני, האם אפשרי לעבוד כך? כלומר להתקין על החיצוני את מערכת ההפעלה? ובמידה וכן, השאלה היא אם חיבור ה USB2 לא יוצר בעצם צוואר בקבוק שמבטל את היתרון של HDD מהיר יותר?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה

אני לא מבין בשביל מה צריך דיסק 7200RPM בשביל שימושי קולנוע ביתי. מיותר לגמרי.

חזור אל “תוכנה - KODI”