מרימים לי דברים מהמרפסת :evil: מבקש המלצה למצלמת "בטחון"

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
richrach
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2250

שליחה

Shtirlitz כתב:לעניינו, הSAFEVIEW דווקא ראיתי, אבל המחיר טיפה הרתיע אותי וזה גם דורש מתאם אופציונלי לחיובר למחשב?
המיניDVR + מצלמה עדיין יגיע למחיר מלא של כ1K והוא ללא הספקת מתח?
לMEMOCAM יש ייצוג בארץ?
...
לאחר שפניתי אליהם בעבר לבירור על נציגות ישראלית קיבלתי את התשובה הבאה:

Please call Orev Shop at 03-5583013

Eli Suhareanu
Email: [email protected]
www.vdomain.com

בהצלחה.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029

שליחה

oferlaor כתב: משגע אותי שאין כאלה דברים בשוק החופשי כיום (אולי בחנויות "חוקרים פרטיים" או גאגד'טים). זו מצלמה שמשתמשת בכרטיסי SD ובטריה ויש לה גלאי תזוזה. היא פשוט מצלמת כשיש תזוזה. כשמסיימים יש JPG או MJPEG של מה שקרה. אחד הדברים היפים שם זה היה הזיהוי לפני אירוע (כלומר, מגדירים שתזוזה זה אירוע, וכמו PVR זה גם מקליט לכרטיס את מה שהיה לפני שהאירוע קרה).

היה להם כל מני גרסאות של זה, בצורת גלאי תזוזה, בצורת ספר, שעון, גירסאות שמיועדות כשאין אור (IR) וכשיש אור וכו'.

לא יודע אם הם עדיין פעילים, אבל הרעיון מגניב לגמרי ואני ממש כועס על עצמי שלא לקחתי כמה חתיכות עוד אז "שיהיה"
...
עופר,
כל השוק מוצף בפתרונות כאלה והרבה יותר מתקדמים גם לשוק החופשי (חפש ב E-Bay ותראה שיש להם שם כל סוג של מצלמה שיוד לעשות כל מה שאפשר לחשוב עליו בכל מחיר)

Shtirlitz,
זה נשמע לי לא נכון לרכוש מצלמה ומערכת הקלטה רק לצורך תפיסת הגנב,
יש לי 2 פתרונות לך:
1. כמעט כל מצלמת Web (הפשוטות האלה שעולות 100 ש"ח ומתחברות למחשב דרך חיבור ה USB) מגיעה עם תוכנת הקלטה למחשב שמאפשרת להגדיר טריגר להקלטה על פי זיהוי תנועה
2. יש לי מצלמה אנלוגית אלחוטית שאני יכול להשאיל לך עד שתתפוס את הגנב! המצלמה היא קטנה וסה"כ צריכה שקע חשמל קרוב. מהצד השני יש לה רכיב שמוציא וידאו (ואודיו) אנלוגי (שידור PAL) בחיבור RCA (יש לי גם מתאם ל BNC אם תצטרך). את זה תוכל לחבר לכל מכשיר VCR או לכרטיס לכידה במחשב (אני לא יכול להשאיל לך את ה DVR כי אני עושה בו שימוש :( )

אם אתה מעוניין לקחת למספר שבועות, אז צור איתי קשר בפרטי על מנת לאסוף אותה (אני גר בקדימה)
אגב, אני משאיל לך בתנאי שאתה מעלה את הוידאו של גנב הבקבוקים לאתר :wink:

Shtirlitz פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4976

שליחה

טיפה השכלתי והחלטתי בשלב הזה לנסות מצלמה וכרטיס לכידה.

אחרי חיפושון בבית אני מצאתי :
כרטיס לכידה חדש ישן באריזה סגורה! PVR2000 תוצרת לידטק (הייתי בטוח שהוא כבר מזמן לא אצלי) .
מצלמה דיגיטלית עם מצב PC CAM וכבל יציאה עם קומפוזיט ואודיו אנלוגי.
אבדוק מחר לגבי מצלמת וידאו עם יציאה אנלוגית, USB ו-DV. בהנחה שניתן להשתמש בכבל USB באורך 7-8 מטר, האם יש תוכנה חיצונית ש"מדברת" עם מצלמה ויכולה להתחיל להקליט לפי זיהוי תנועה? אבל מצד שני, אין לי כניסת USB בכרטיס PVR ואני לא מבין איך אני יכול לגרום לכרטיס ומצלמה להיות חברים...
בקיצור, זה עוד לא הסתדר לי בראש...

וכמובן תודה לכל מי שנרתם למבצע (Y)
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029

הסבר קצר על מצלמות אבטחה

שליחה

בגדול קיימים 3 סוגי מצלמות אשר ניתנים לחיבור למחשב ביתי:
1. מצלמה אנלוגית-זאת בדר"כ מצלמה המשדרת וידאו אנלוגי (PAL או NTSC), בדר"כ זה יהיה שידור קומפוזיט דרך קונקטור של RCA או BNC. על מנת ללכוד את הוידאו במחשב, צריך להשתמש בכרטיס לכידה אשר יודע להמיר את הוידאו האנלוגי (ו\או האודיו) לפורמט דיגיטלי שישמר במחשב. בגסות קיימים שני סוגי כרטיסים (אגב, "הלוכד" לא חייב להיות כרטיס PCI\PCIe אלא זה יכול להיות רכיב USB):
א. כרטיס דוחס בחומרה (כמו ה PVR2000 שלך), כאשר הדחיסה לוידאו דיגיטלי נעשית על הכרטיס עצמו (זה יכול להיות MPEG2, H264, DivX וכו)
ב. כרטיס לכידה כאשר הדחיסה נעשית בתוכנה

2. מצלמת Web בעלת חיבור USB למחשב-אלה בדר"כ המצלמות הפשוטות והזולות שיושבות על המחשב. המצלמות האלה ממירות את הוידאו מהאות האנלוגי לדיגיטלי (בדר"כ הן לא דוחסות את הוידאו). שים לב, שהמצלמה כבר עושה את ההמרה של A/D ולכן אין צורך להשתמש בכרטיס לכידה כלשהו שעושה את אותה העבודה

3. מצלמת רשת (IP Camera)-זאת מצלמה שמתחברת לרשת והיא בעלת חיבור אטרנט רגיל (CAT5) ו\או בעלת יכולת להתחבר ב Wi-Fi לרשת כלשהי. המצלמות האלה הן יקרות יותר מכיוון שהן תמיד יכילו בתוכן דוחס בחומרה ועוד מגוון יכולות קינפוג, אנליזה ושידור. דברים כגון: יכולת לדחוס ולשדר את וידאו ברשת (כגון שידור RTP/RTPS, TS), ממשק Web (בדומה לממשקים שאתה מכיר אצל ראוטרים ביתיים), חיבור ל SD או USB Storage Device על מנת להקליט וידאו על הכרטיס, יכולות לבצע Video Analytics, כגון זיהוי תנועה או איבוד וידאו (נניח מישהו כיסה את המצלמה) וכו

הערות:
-במידה ואתה משתמש במצלמה אנלוגית אתה צריך כרטיס לכידה\דחיסה ואתה צריך אפליקציה שיודעת לקחת את הוידאו הזה ולשמור אותו בבסיס נתונים כקובץ וידאו כלשהו (נניח MPEG2). דרך האפליקציה אתה מגדיר מתי ואיך להקליט את הוידאו ולכן אתה צריך לבדוק איזה יכולות יש לאפליקציה שהגיע עם כרטיס ה PVR2000 שלך (הוא מיועד לקלוט שידור טלוויזיוני ולכן צריך לבדוק מה אפשר לעשות איתו כאשר מחברים אליו מצלמה אנלוגית)

-במידה ואתה משתמש במצלמת Web (חיבור USB), שוב, אתה צריך להשתמש באפליקציה כלשהי על מנת להגדיר ולשמור את הוידאו. בדר"כ מצלמת Web מגיעה כבר עם אפליקציה (פשוטה אבל מספיקה) שיודעת לשמור את הוידאו לפורמט דחוס כלשהו על פי הגדרות האפליקציה (לדוגמה שומר וידאו ברגע שהוא מזהה תנועה)

-כל זה תואר בגסות על מנת להסביר קצת את ההבדלים בין המצלמות, אבל צריך לזכור שיש עוד עשרות פרמטרים רלוונטיים בעולם מצלמות האבטחה, אבל לדברים שאתה מחפש הם קצת פחות חשובים (דברים כמו: מצלמות ממונעות, סוג וגודל החיישן, מצלמת צבע או שחור לבן, יכולת לצלם גם בחושך-lux, מצלמות פנים ומצלמות חוץ , מצלמות מוסלקות, מספר קווים אופקיים (TVL) ועוד ועוד ועוד)
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

MuliGome
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 318

שליחה

אני מוכר מצלמה חדשה באריזה שיכול להיות שתתאים לך, צור איתי קשר במייל הפרטי פה.

חזור אל “בית חכם ובקרה”