עידכוני גירסה ועזרה בתקלות למכשירי נוקייה מסוג N97 ו 5800
הנה השינויים בגירסת הקושחה החדשה של הנוקייה 5800:
[left] * Kinetic scrolling everywhere except: main menu, application menu, browser;
* Home style widget with Nokia 5530;
* QWERTY Keyboard Auto Rotation (on text input screens);
* Refresh Icons "Sharing Online", "Configuring Accessories", "Configure Phone";
* New screen alarm, but only when the screen is locked;
* Improved application "Updating Applications", which also renames Upgrade SW;
* The application "Data transfer" was also implemented in "Settings";
* Real Player Updated to 12 October 2009;
* Ovi Contacts installed;
* Removed Download! (Ovi Store still available)
* Touch more responsive;
* Improved stability;
* Slide to Unlock during call
* New contact & music widget.
* New screen alarm, but only when the screen is locked.
* New screen incoming call, also only when the screen is locked.[/left]
[left] * Kinetic scrolling everywhere except: main menu, application menu, browser;
* Home style widget with Nokia 5530;
* QWERTY Keyboard Auto Rotation (on text input screens);
* Refresh Icons "Sharing Online", "Configuring Accessories", "Configure Phone";
* New screen alarm, but only when the screen is locked;
* Improved application "Updating Applications", which also renames Upgrade SW;
* The application "Data transfer" was also implemented in "Settings";
* Real Player Updated to 12 October 2009;
* Ovi Contacts installed;
* Removed Download! (Ovi Store still available)
* Touch more responsive;
* Improved stability;
* Slide to Unlock during call
* New contact & music widget.
* New screen alarm, but only when the screen is locked.
* New screen incoming call, also only when the screen is locked.[/left]
ראשית, קראתי במספר מקומות שלאורנג' לא מפריע עם יש לך קוד מכשיר וגירסה אחרת, בתנאי שזה מכשיר שנרכש מהםsapir255 כתב: ושאלה קטנה:
למישהו כאן יש ניסיון עם מימוש אחריות/ביטוח אחרי צריבת שפה? אורנג' עדיין לא שיחררו את העידכון ל5800 ולא בא לי לחכות בלי לדעת מתי ואם בכלל זה יקרה....
ושנית, לדעתי, אתה תמיד יכול לשחזר ולצרוב את הגירסה והקוד הישנים של אורנג'. אגב, במקרה הכי גרוע, יש אנשים שיכולים לצרוב לך את גירסת אורנג' הישנה בחזרה (עם כל האיקונים והשטויוות שלהם), כלומר אתה תחזור לגירסת 20 על ה 5800 שלך
- Nunatak
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3722
- שם מלא: nunatak
- נתן תודות: 154 פעמים
- קיבל תודות: 156 פעמים
לדעתי כבר קיים עידכון גירסה לאורנג' והם פשוט לא נותנים לנוקיה אישור להעלות אותו לשרתים שלהם, הגעתי למסקנה הזאת משתי סיבות:
*במכשיר שקיבלתי מאורנג' הגירסה היא 30 בזמן שבאתר של נוקיה מופיע שהגירסה המעודכנת ביותר היא 20, מה שאומר שמה שמופיע באתר זה לא נכון ויכול להיות שלאורנג' כבר יש גירסה מתקדמת יותר.
*באתר של יורוקום קראתי שאורנג' עידכנו מכשיר של לקוח שפנה אליהם לגירסה 31.
אז מחר או ביום ראשון אני אברר את זה בוודאות עם אורנג' ובמידה ואני צודק אז אני אלך שהם יעדכנו לי בעצמם.
*במכשיר שקיבלתי מאורנג' הגירסה היא 30 בזמן שבאתר של נוקיה מופיע שהגירסה המעודכנת ביותר היא 20, מה שאומר שמה שמופיע באתר זה לא נכון ויכול להיות שלאורנג' כבר יש גירסה מתקדמת יותר.
*באתר של יורוקום קראתי שאורנג' עידכנו מכשיר של לקוח שפנה אליהם לגירסה 31.
אז מחר או ביום ראשון אני אברר את זה בוודאות עם אורנג' ובמידה ואני צודק אז אני אלך שהם יעדכנו לי בעצמם.
בקרוב מאוד גירסת קושחה חדשה ל N97 ואפליקציית עידכון גירסה לחלונות 7
נוקיה הוציאה סוף-סוף גירסת ביטא לעידכון המכשיר, NSU (ראשי תיבות של Nokia Software Updater) למערכת ההפעלה חלונות 7.
עד היום ניתן היה להתקין את ה Nokia PC Suite (ואת ה Nokia OVI Suite) על חלונות 7, אבל ברגע שבחרתם בחבילה הזאת את התוכנה לעידכון גירסה על המכשיר (NSU), הייתם מקבלים הודאה שהתוכנה לא נתמכת במערכת ההפעלה הנ"ל. עכשיו סוף סוף יצאה הגירסה.
הנה הקישור:
http://betalabs.nokia.com/apps/nokia-software-updater
אני מניח שהסיבה לשחרור התוכנה הזאת לחלונות 7 נובעת מכך:
שביום חמישי הקרוב נוקיה הולכת לשחרר גירסת קושחה חדשה ל N97, גירסה 2.1!!
הם לא משחררים יותר מידי אינפורמציה לגבי מה הדברים החדשים שיהיו בגירסה הזאת למעט התמיכה בתוכנת ה Ovi Maps 3.03. גירסת המפות הזאת הופכת להיות חינמית והיא נותנת לכם תמיכה בניווט קולי בעשרות מדינות בעולם. בחלק מהמדינות תהיה גם תמיכה של דיווחי תנועה!!
הנה הפירסום לכך:
http://discussions.europe.nokia.com/dis ... d.id=16086
בישראל זה עדיין לא יעבוד מכיוון שנוקיה עדיין לא רכשה מפות ישראל בעלי רזולוציה מספקת לניווט על המכשיר
אגב, למכשיר של גוגל, הנקסוס 1, דווקא יש מפות ברזולוציה מתאימה, אבל את הניוון הקולי שלהם הם מאפשרים רק בארה"ב!!
עד היום ניתן היה להתקין את ה Nokia PC Suite (ואת ה Nokia OVI Suite) על חלונות 7, אבל ברגע שבחרתם בחבילה הזאת את התוכנה לעידכון גירסה על המכשיר (NSU), הייתם מקבלים הודאה שהתוכנה לא נתמכת במערכת ההפעלה הנ"ל. עכשיו סוף סוף יצאה הגירסה.
הנה הקישור:
http://betalabs.nokia.com/apps/nokia-software-updater
אני מניח שהסיבה לשחרור התוכנה הזאת לחלונות 7 נובעת מכך:
שביום חמישי הקרוב נוקיה הולכת לשחרר גירסת קושחה חדשה ל N97, גירסה 2.1!!
הם לא משחררים יותר מידי אינפורמציה לגבי מה הדברים החדשים שיהיו בגירסה הזאת למעט התמיכה בתוכנת ה Ovi Maps 3.03. גירסת המפות הזאת הופכת להיות חינמית והיא נותנת לכם תמיכה בניווט קולי בעשרות מדינות בעולם. בחלק מהמדינות תהיה גם תמיכה של דיווחי תנועה!!
הנה הפירסום לכך:
http://discussions.europe.nokia.com/dis ... d.id=16086
בישראל זה עדיין לא יעבוד מכיוון שנוקיה עדיין לא רכשה מפות ישראל בעלי רזולוציה מספקת לניווט על המכשיר
אגב, למכשיר של גוגל, הנקסוס 1, דווקא יש מפות ברזולוציה מתאימה, אבל את הניוון הקולי שלהם הם מאפשרים רק בארה"ב!!
- Itaiber2000
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 49
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 4 פעמים
היום קיבלתי את הN97 שלי - הוא כה לבן וטהור
- ישירות מאורנג'. עכשיו לפני שאני מתחיל לעבוד איתו האם כדאי לי לבצע hard reset בכדי להעיף את כל התוכניות המענות שיש לי מאורנג'? אולי אפשר לעשות את זה מבלי לעשות hard reset?
בכל מקרה הבנתי שאני יכול לבצע את עדכון הגרסה ישירות מתוכנת האובי ולא נדרש ממני להגיע לאורנג', עכשיו לחכות למחר לביצוע לאחר שיצא גרסה 2.1? אולי לחכות עוד כמה ימים לראות מה קורה איתה בכל הנוגע למכשיר שלי ספציפי. הבנתי שכדאי הכי לבדוק לפי הIMEI שלי באתר של נוקיה עם העדכון האחרון מתאים למכשיר שלי.
אשמח לקצת עזרה. אני לא זר למערכת הסימביון, המכשיר הקודם שלי הוא נוקיה 6290 עם S60v3 - שאותו אני מאד אוהב אבל הוא פשוט החל לזייף, לא מעט בחודשיים האחרונים - ולכן אפלקציות לסימביון כבר די מוכרות לי.
הבנתי בעקרון שלהתקין את האפלקציות הנוספות תמיד על הכונן החיצוני אבל עדיף שאת הוידג'טס כן להתקין על כונן C בכדי שאם הופכים את המכשיר לכונן חיצוני במחשב mass storage הוא מעלים את כל הויגדטס וצריך להוסיף אותם שוב למסך הראשי.
אני מתכוון גם להעביר את 2GB שלי מיקרו SD למכשיר באופן קבוע. אולי בכלל קיימת תוכנה שמאפשר ייצירת זכרון וירטואלי - משהו בדומה לN900 - שינצל את ה2GB האלה כזכרון וירטואלי נרחב יותר.
בכל מקרה הבנתי שאני יכול לבצע את עדכון הגרסה ישירות מתוכנת האובי ולא נדרש ממני להגיע לאורנג', עכשיו לחכות למחר לביצוע לאחר שיצא גרסה 2.1? אולי לחכות עוד כמה ימים לראות מה קורה איתה בכל הנוגע למכשיר שלי ספציפי. הבנתי שכדאי הכי לבדוק לפי הIMEI שלי באתר של נוקיה עם העדכון האחרון מתאים למכשיר שלי.
אשמח לקצת עזרה. אני לא זר למערכת הסימביון, המכשיר הקודם שלי הוא נוקיה 6290 עם S60v3 - שאותו אני מאד אוהב אבל הוא פשוט החל לזייף, לא מעט בחודשיים האחרונים - ולכן אפלקציות לסימביון כבר די מוכרות לי.
הבנתי בעקרון שלהתקין את האפלקציות הנוספות תמיד על הכונן החיצוני אבל עדיף שאת הוידג'טס כן להתקין על כונן C בכדי שאם הופכים את המכשיר לכונן חיצוני במחשב mass storage הוא מעלים את כל הויגדטס וצריך להוסיף אותם שוב למסך הראשי.
אני מתכוון גם להעביר את 2GB שלי מיקרו SD למכשיר באופן קבוע. אולי בכלל קיימת תוכנה שמאפשר ייצירת זכרון וירטואלי - משהו בדומה לN900 - שינצל את ה2GB האלה כזכרון וירטואלי נרחב יותר.
ראשית מזל טוב,Itaiber2000 כתב:היום קיבלתי את הN97 שלי - הוא כה לבן וטהור- ישירות מאורנג'. עכשיו לפני שאני מתחיל לעבוד איתו האם כדאי לי לבצע hard reset בכדי להעיף את כל התוכניות המענות שיש לי מאורנג'? אולי אפשר לעשות את זה מבלי לעשות hard reset?
אני מתכוון גם להעביר את 2GB שלי מיקרו SD למכשיר באופן קבוע. אולי בכלל קיימת תוכנה שמאפשר ייצירת זכרון וירטואלי - משהו בדומה לN900 - שינצל את ה2GB האלה כזכרון וירטואלי נרחב יותר....
לשאלותך:
-אין צורך לבצע Hard Reset מכיוון שעדיין לא נכנס "ליכלוך" למכשיר וכמו שנאמר "השטויות" של אונרג' לא ימחקו, למרות שאם אתה ממש רוצה אתה יכול לעשות את זה מכיוון שאין לך מה לאבד, לשיקולך
-אני מתקין את כל מה שאני יכול על ה mass storage, כולל ה widgets, ועדיין לא ניתקלתי בשום בעייה שהם הולכים לאיבוד או משהו דומה בחיבור המכשיר ל PC (צריך לזכור שישנם תוכנות שאוטו' יותקנו על C כגון תוכנת ה Nokia Mail, Handy Taskman, Ovi Store וכו)
-בגלל שהמכשיר שלך חדש לגמרי, אני הייתי מנסה לבצע עידכון קושחה ל 2.0 ורק אח"כ קופץ לגירסה 2.1 שאמורה להשתחרר מחר. אתה צריך לזכור שייתכן שיש לך קוד מפעיל של אורנג' ולכן במקרה כזה הגירסאות החדשות (2.0 ו 2.1) לא יהיו מאופשרות אצלך ועל מנת להתקין אותן אתה תצטרך לשנות קוד מפעיל
-אין דרך "לייצר" עוד זיכרון פנימי ע"י הוספה SD למכשיר (הלוואי שזה היה אפשרי)
-על מנת להתקין את גירסת הקושחה אתה צריך להוריד את תוכנת העידכון שנקראת NSU (ראה כמה הודעות למעלה דיברתי על התוכנה הזאת). כמובן, ש Nokia PC Suite מכיל את התוכנה הזאת
-ניתן גם לבצע עידכון גירסאות למכשיר דרך תוכנת ה Nokia Ovi Suite, למרות שעדיין לא השתמשתי ביכולת זאת (אולי בעידכון של מחר אני אבדוק האם זה עובד)
-על מנת לבדוק מהי הגירסה הכי מתקדמת אותה אתה יכול להתקין על המכשיר שלך (לפני שאתה משנה את קוד מפעיל) אתה צריך להיכנס לאתר של נוקיה ולהכניס את הקוד של המכשיר שלך הרשום מתחת לסוללה. כנס לקישור הבא ותפעל על פי ההוראות:
http://www.nokia-asia.com/support/downl ... n-i-update
- Itaiber2000
-
- חבר שרק התחיל

תודה על התשובה הרחבה osherov אני בדקתי באתר של נוקיה ונראה שאני יכול לעדכן לגרסה הכי עדכנית כרגע שהיא 20.0.0.019 או משהו כזה. אני אבצע את השדרוג ואנסה לראות אם אפשר פשוט למחוק את התוכנות של אורנג' כמו שמוחקים כל תכונה אחרת, נקווה שזה יהיה אפשרי - כולל העלמה של וידגטים שלא צריך על גבי המסך.
ואני עדיין מחזיק אצבעות שנוקיה תאפשר בגרסה הבאה של ה-frimware אופציה לזיכרון וירטואלי כמו ב-n900 בעקרון זה תלוי אפליקציה ולא חומרה.
ואני עדיין מחזיק אצבעות שנוקיה תאפשר בגרסה הבאה של ה-frimware אופציה לזיכרון וירטואלי כמו ב-n900 בעקרון זה תלוי אפליקציה ולא חומרה.
לדעתי, יש לך בכל זאת קוד מפעיל של אורנג' ולא קוד ג'נרי ולכן אתה לא יכול לעדכן לגירסה 20 עד שאורנג יאשרו את הגירסה. במידה ואתה מעוניין לקבל את העידכון אתה צריך לשנות את קוד המפעיל שלך!Itaiber2000 כתב:בעיה, כשאני מנסה לעדכן דרך האבוי או תכונת העדכון NSU הוא טוען שיש לי את הגרסה הכי עדכנית של המכשיר. האם לבצע reinstall?...
ראה קישור הבא:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 554#961554
- Itaiber2000
-
- חבר שרק התחיל

ואם אני אנסה בכל זאת להתקין את הגרסה ישירות מovi זה לא ישחרר לי את הבעיה כלל?
למרות שהקוד של המכשיר שבדקתי באתר של נוקיה מראה שאני יכול לעדכן לגרה הכי חדשה. זה די מוזר האמת.
והאם שינוי קוד מפעיל יפגע בי בכל הנוגע לאחריות וכדומה?
למרות שהקוד של המכשיר שבדקתי באתר של נוקיה מראה שאני יכול לעדכן לגרה הכי חדשה. זה די מוזר האמת.
והאם שינוי קוד מפעיל יפגע בי בכל הנוגע לאחריות וכדומה?
לדעתי גם OVI Suite וגם ה PC Suite משתמשים ב NSU לצורך עידכון גירסה, לכן זה לא יעזור לך (אתה יכול לנסות כי הרי אין לך מה להפסיד). בקשר לשאלת האחריות, זה הכי טוב שאני יכול להגיד לך:Itaiber2000 כתב:ואם אני אנסה בכל זאת להתקין את הגרסה ישירות מovi זה לא ישחרר לי את הבעיה כלל?
והאם שינוי קוד מפעיל יפגע בי בכל הנוגע לאחריות וכדומה?...
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 62#1020662
במידה ואתה לא מעוניין לשדרג, אתה עדיין יכול לבדוק האם באמת הקוד של המכשיר שלך הוא ג'נרי או של המפעיל ע"י בדיקת הקוד בשימוש תוכנת ה NSS (ע"י קריאת הקוד בלי שינוי). התהליך מתואר בקישור ששלחתי בהודעה הקודמת שלי. אני מצרף תמונה עם הקוד הג'נרי שקיים אצלי על המכשיר בהרצת התוכנה. אצלך כנראה הקוד יהיה שונה
- Itaiber2000
-
- חבר שרק התחיל

זה הקוד שרשום על המכשיר: 0576490
וזה נראה לי הקוד הגנרי.
וזה נראה לי הקוד הגנרי.
הקוד שרשום על המכשיר, אתה מתכוון לקוד שרשום על המדבקה מאחורי הסוללה?!Itaiber2000 כתב:זה הקוד שרשום על המכשיר: 0576490
וזה נראה לי הקוד הגנרי....
אם כן' ייתכן שאורנג' צרבו על המכשיר קוד מפעיל שונה מזה שרשום לך בפנים, תבדוק את הקוד עם תוכנת ה NSS
- Itaiber2000
-
- חבר שרק התחיל

צודק בדקתי עם NSS ואכן צרבו לי קוד אחר.
השאלה היא האם לשנות רק את הקוד או הנתונים, לפי מה שהבנתי מהמדריך רק את הקוד.
מה שאני חושב זה שפשוט אשנה את הקוד ואשמור את הקוד המקורי - יחד עם שאר האינפורמציה - בצד באיזה קובץ טקסט ובמידת הצורך אחזיר את הקוד הקודם
מה שאני חושב זה שפשוט אשנה את הקוד ואשמור את הקוד המקורי - יחד עם שאר האינפורמציה - בצד באיזה קובץ טקסט ובמידת הצורך אחזיר את הקוד הקודם
איזה נתונים אתה מדבר?!Itaiber2000 כתב:צודק בדקתי עם NSS ואכן צרבו לי קוד אחר.
מה שאני חושב זה שפשוט אשנה את הקוד ואשמור את הקוד המקורי - יחד עם שאר האינפורמציה - בצד באיזה קובץ טקסט ובמידת הצורך אחזיר את הקוד הקודם...
אתה סה"כ צריך לשנות את הקוד וזהו!
שתי דקות עבודה
- Itaiber2000
-
- חבר שרק התחיל

הבנתי ושינתי אבל זה לא עזר משום מה
עדיין לא מאפשר לי לעדכן. טוען שיש לי את הגרסה הכי עדכנית משום מה.
ואני בספק עם גרסה 12.0.026 זו הגרסה הכי עדכנית.
האם יש לך custom version כאשר אתה בודק את מצב גרסה שלך?
האם יש לך custom version כאשר אתה בודק את מצב גרסה שלך?
אתה בטוח ששינית את זה?Itaiber2000 כתב:הבנתי ושינתי אבל זה לא עזר משום מה![]()
האם יש לך custom version כאשר אתה בודק את מצב גרסה שלך?...
לאיזה קוד שינית?
האם אחרי שלחצת על Scan ב NSS הקוד אצלך הוא הקוד החדש שהכנסת?
אתה אמור לשנות את הקוד ל 0576490
דרך איזה תוכנה אתה מנסה לעשות את העידכון? אני ממליץ לך לנסות לעדכן עם תוכנת ה Nokia Software Update
עוד דבר שאני נזכר בו עכשיו הוא שייתכן שבגלל שהם מעלים גירסה חדשה לשרתים שלהם (למחר) הם הורידו את הגירסה הקודמת (גירסה 20) ולכן אתה לא מקבל ב NSU את האפשרות לעדכן לגירסה הזאת. אני זוכר שדבר דומה היה לפני מספר חודשים כשהם שיחררו את גירסה 20, אז אנשים לא יכלו לעדכן לגירסה הקודמת (לדעתי זה היה גירסה 12)