האמת, קליתי אותו מיד אחרי קלייה אחרת, כך שהתוף היה כבר מאוד חם. יתכן שבנסיבות קלייה רגילות, גם הפיצוץ הראשון היה מגיע מאוחר...moti_r כתב:ממש מעניין.
אז אולי זה דווקא הכיוון ההפוך, והוא טרי יותר ורטוב יותר מהאחרים?
אבל אז הייתי מצפה לקבל גם פיצוץ ראשון מאוחר יותר, לא?
המממ......
רשמים מטעימות של זני קפה
-
קרמריקה
-
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 4098
- מגדל_קפה_קולומבי
-
- עוסק בתחום קפה

- תגובות: 437
אני מגדל ערביקה בגובה של 1700מטר באיזור קונדינמרקה, בעתיד אני מקווה שיהיה לי בנוסף גם יבול של קטורה מאותו מקום. אני רוצה לדעת עם לדעתכם יש שוק לקפה חד זני קלוי מהסוגים האלו(לא שווה למכור במחירי ההתאחדות ולכן עדיף לקלות כדי לקבל מחיר יותר גבוה) ..........ןקחו בבקשה בחשבון שהשוק הטבעי שלי (מלבד הקולומביאני) הוא השוק הצפון אמריקאי, אנשים עם טעם קצת שונה משלנו.

לגבי טעימות קפה
מישהוא טעם גיישה ?
כולם מדברים המון על הזן הזה,
כולם מחפשים שתילים.
בשנים האחרונות הוא מככב כאן בתחרויות הטעימה ולוקח את המקומות הראשונים.
לגבי טעימות קפה
מישהוא טעם גיישה ?
כולם מדברים המון על הזן הזה,
כולם מחפשים שתילים.
בשנים האחרונות הוא מככב כאן בתחרויות הטעימה ולוקח את המקומות הראשונים.
עדיף להגיד אמת מכוערת משקר יפה
- כפיר_ש
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
קודם כל ברוך הבא... אשמח לראות תמונות של החווה אם תוכל לשים לנו קצת זה יהיה נהדר.
לגבי הקפה, לדעתי בצפון אמריקה יש המון פוטנציאל ונדמה שיש המון בתי קליה שם שמשווקים קפה חד זני ומדגישים את מקורותיו.
יש חוות שמוכרים וקולים ישירות קפה (לי יצא לקבל קפה קונה מאחת כזו) אבל לדעתי כדי לקדם מכירות תצטרך לחבור לאחד מבתי הקליה הידועים ולשווק דרכו את הקפה שלך, יהיה לך קשה להגיע ישר ללקוחות ללא מוניטין של בית קליה ידוע.
חוץ מזה שאני מאוד מאמין בגישה שצריך לתת לכל אחד לעשות מה שהוא יודע הכי טוב, אתה תדאג לגדל קפה איכותי ותבחר בית קליה איכותי שיוציא את המקסימום מהקפה שלך וישווק אותו.
לגבי התאמה לטעם הצפון אמריקאי, תוכל להרכיב 2 סגנונות קליה: לאספרסו ולדריפ...
תעשה מחקר אילו בתי קליה יידועים ונחשבים משווקים קפה חד זני, תקרא גם בפורומים בארה"ב ותנסה ליצור קשרים עסקיים ולקדם את הקפה שלך.
גיישה זה קפה שעדיין לא יצא לי לטעום, כמו שאתה מבין ישראל היא לא בדיוק המקום הראשון שיגיע אליו קפה כזה, אני קורא דיי הרבה פוסטים עליו ואני יודע גם שקפה גיישה מפנמה נחשב גם למאוד איכותי, אשמח אם תהיה אפשרות לטעום קפה כזה בארץ כי עד כה רוב הקפה מקולומביה שמגיע לארץ הוא לרוב קפה יחסית זול ללא ייחוד רב.
לגבי הקפה, לדעתי בצפון אמריקה יש המון פוטנציאל ונדמה שיש המון בתי קליה שם שמשווקים קפה חד זני ומדגישים את מקורותיו.
יש חוות שמוכרים וקולים ישירות קפה (לי יצא לקבל קפה קונה מאחת כזו) אבל לדעתי כדי לקדם מכירות תצטרך לחבור לאחד מבתי הקליה הידועים ולשווק דרכו את הקפה שלך, יהיה לך קשה להגיע ישר ללקוחות ללא מוניטין של בית קליה ידוע.
חוץ מזה שאני מאוד מאמין בגישה שצריך לתת לכל אחד לעשות מה שהוא יודע הכי טוב, אתה תדאג לגדל קפה איכותי ותבחר בית קליה איכותי שיוציא את המקסימום מהקפה שלך וישווק אותו.
תעשה מחקר אילו בתי קליה יידועים ונחשבים משווקים קפה חד זני, תקרא גם בפורומים בארה"ב ותנסה ליצור קשרים עסקיים ולקדם את הקפה שלך.
גיישה זה קפה שעדיין לא יצא לי לטעום, כמו שאתה מבין ישראל היא לא בדיוק המקום הראשון שיגיע אליו קפה כזה, אני קורא דיי הרבה פוסטים עליו ואני יודע גם שקפה גיישה מפנמה נחשב גם למאוד איכותי, אשמח אם תהיה אפשרות לטעום קפה כזה בארץ כי עד כה רוב הקפה מקולומביה שמגיע לארץ הוא לרוב קפה יחסית זול ללא ייחוד רב.
- nimitzg
-
- כתב קפה

- תגובות: 2060
קרמריקה, שקלת לפני ואחרי? כמה משקל אבד בקליה?קרמריקה כתב:לא.. אני מכיר קפה ישן. שונה לגמרי ב"תופעות לוואי".
הפולים גם מאוד לחים, מרגישים ומריחים את זה יפה......
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
- NEGRO
-
- עוסק בתחום קפה

- תגובות: 1098
מגדל קפה קולומביאני,ברוך הבא
דבר ראשון אשמח לדעת את שמך (שמי גלעד)
דבר שני, לגבי שאלתך, אם אתה תקלה את הקפה בקולומביה ותישלח אותו לארץ, תאבד את אפקט הטריות שהוא מאוד משמעותי ולכן על אף שיכול להיות שאתה מומחה בקלייה ויש לך קפה איכותי מאוד, כל תהליך השילוח יפגום בקפה שלך.
גם בתי הקלייה הגדולים באיטליה כמו אילי למשל, משתמש בטכניקות לשמר את הקפה כמה שיותר ולך יקח הרבה זמן להיות כמוהם.
אני אשמח לקנות דוגמיות ממך ולהציג גם לחבר שיש לו בית קלייה גדול, לו יש את האפשרות להזמין כמות גדולה של קונטיינרים.
בכל מקרה בהצלחה גדולה ואני שמח לראות שיש מגדל ישראלי של קפה
דבר שני, לגבי שאלתך, אם אתה תקלה את הקפה בקולומביה ותישלח אותו לארץ, תאבד את אפקט הטריות שהוא מאוד משמעותי ולכן על אף שיכול להיות שאתה מומחה בקלייה ויש לך קפה איכותי מאוד, כל תהליך השילוח יפגום בקפה שלך.
גם בתי הקלייה הגדולים באיטליה כמו אילי למשל, משתמש בטכניקות לשמר את הקפה כמה שיותר ולך יקח הרבה זמן להיות כמוהם.
אני אשמח לקנות דוגמיות ממך ולהציג גם לחבר שיש לו בית קלייה גדול, לו יש את האפשרות להזמין כמות גדולה של קונטיינרים.
בכל מקרה בהצלחה גדולה ואני שמח לראות שיש מגדל ישראלי של קפה
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
גלעד, אני לא חושב שהבחור מעוניין בכלל למכור את הקפה שלו בישראל. הוא מדבר על צ. אמריקה, הרבה יותר הגיוני מבחינתו.
שלום למגדל
(איך קוראים לך?)
כמה זמן יקח לך לשלוח קפה קלוי מקולומביה לארה"ב? כמה זה יעלה?
לגבי חד-זני: אני לא מכיר מאוד טוב את השוק האמריקאי, אבל יצא לי להסתובב שם.
נראה לי ששוק אמיתי לחד-זני ראיתי רק בסיאטל, בירת הקפה האמריקאית. שם, בסופרמרקט, אתה מוצא שקיות וקופסאות של פאונד, 2 וכו', ממויינות לפי זן הקפה. יש כמעט בכל סופר גם מטחנה לשימוש עצמי. אתה קונה 2-3 קופסאות, טוחן אותן ביחד, ומקבל תערובת לפי טעמך, טריה עד כמה שאפשר (במסגרת האילוצים).
לא ראיתי משהו כזה במקומות אחרים בארה"ב, כך שגם אם הוא קיים, אני מניח שהוא פחות נפוץ. לדעתי האמריקאי הטיפוסי קונה תערובת טחונה לפילטר, ואני מניח שהוא גם לא יודע בדיוק איזה זנים (או אפילו ארצות מוצא) יש בתערובת.
אבל, כאמור, אני לא מכיר מספיק טוב את השוק האמריקאי. לדעתי אף אחד כאן לא באמת מכיר את השוק הזה. שווה לך להתייעץ עם מישהו אמריקאי מהתחום.
שלום למגדל
נראה לי ששוק אמיתי לחד-זני ראיתי רק בסיאטל, בירת הקפה האמריקאית. שם, בסופרמרקט, אתה מוצא שקיות וקופסאות של פאונד, 2 וכו', ממויינות לפי זן הקפה. יש כמעט בכל סופר גם מטחנה לשימוש עצמי. אתה קונה 2-3 קופסאות, טוחן אותן ביחד, ומקבל תערובת לפי טעמך, טריה עד כמה שאפשר (במסגרת האילוצים).
לא ראיתי משהו כזה במקומות אחרים בארה"ב, כך שגם אם הוא קיים, אני מניח שהוא פחות נפוץ. לדעתי האמריקאי הטיפוסי קונה תערובת טחונה לפילטר, ואני מניח שהוא גם לא יודע בדיוק איזה זנים (או אפילו ארצות מוצא) יש בתערובת.
אבל, כאמור, אני לא מכיר מספיק טוב את השוק האמריקאי. לדעתי אף אחד כאן לא באמת מכיר את השוק הזה. שווה לך להתייעץ עם מישהו אמריקאי מהתחום.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- דבוטאנט
-
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
למה לא לשלוח לארץ גם?
כמו שהוא כותב הוא כבר עובד עם השוק האמריקאי עכשיו צקיך שנגרו יעשה לנו קולומביאן טאץ' והכל יהיה בסדר...
כמו שהוא כותב הוא כבר עובד עם השוק האמריקאי עכשיו צקיך שנגרו יעשה לנו קולומביאן טאץ' והכל יהיה בסדר...
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- מגדל_קפה_קולומבי
-
- עוסק בתחום קפה

Re: רשמים מטעימות של קונגו ...
לגבי פולים מכועריםיוסיסופר כתב:משמח אותי לשמוע שאני לא לבד.כפיר_ש כתב:אז ככה, קיבלתי מיוסי לפני מספר חודשים קילו של קונגו (ערביקה) שנקנה כמדומני בירכא.
הקפה לא נראה משהו, יש לא מעט פולים פגומים ושבורים והוא מעט צהבהב ועושה רושם שהוא לא הכי טרי בעולם.
במסגרת הטעימות המחודשות שאני עושה לאחרונה לקפה חד זני החלטתי לקלות גם סיבוב של הקונגו.
התחלתי מקולה שחומם מראש, שפכתי את הפולים ופנימה והפיצוץ הראשון לא אחר להגיע והיה לאחר כ 10 דק'.
טוב החלטתי שיש לי עוד 2-3 דק' לפחות לסיום הקליה (כיוונתי ל FC) והלכתי לסיבוב קצר חזרתי לאחר כ 3 דקות וגיליתי פולים כהים מאוד שכבר ממש עמוק בתוך הפיצוץ השני ועצרתי מיד את הקליה והתחלתי לקרר.
אני מניח שהקליה התקדמה מהר כי הם היו כנראה קצת ישנים.
הייתי בטוח שהקפה הולך לפח ויתקבל משהו שבקושי ניתן לשתיה אבל זכור לי שקראתי שקונגו דווקא הולך טוב גם בקליה כהה והחלטתי להמתין 48 שע' ולטעום.
טעמתי את הקפה היום בבוקר והוא פשוט מעולה ! גוף בינוני+, חומציות עדינה, מעט מתיקות (כן אפילו בקליה כהה), טעם יחסית מורכב ואפטרטייס נחמד וקצת מתובל.
הוא ממש לא דומה לשאר הקפה מאפריקה כגון קניה, טנזניה אלא יותר דומה לבורונדי ובהחלט מהווה תחליף ראוי בהיעדרו.
אפשר בהחלט לשתות אותו כחד זני והוא משתלב היטב עם חלב אבל לטעמי עירבוב עם סומטרה יהיה מצויין ......
לפני מספר חודשים כשהבאתי את הקונגו,עקמתי את האף למראה הפולים המכוערים והמצ'וקמקים שהיו גם מאסיף ישן,אבל הטעם די הפתיע אותי לטובה,במיוחד כחד זני.
כנראה שצריך לתת הזדמנויות נוספות,וגם צריך אולי מצב רוח מתאים.
היו לי בזמנו פולים מכוערים מזמביה שגם הם הפתיעו אותי לטובה.
לאחרונה אני מנסה סבב נוסף לפולים שקצת "השמצתי" אותם לאחרונה,בניהם הונדורס,מקסיקו ופפואה ניו גיניאה.
דווקה ההונדורס שחסר אופי מעניין אותי מחדש....
ברשת הראשונה יוצאים חוץ מהשבורים והקטנים מאוד גם פולים מוזרים שהקולומביאנים קוראים להם caracol שזה אומר כונכיה או חילזון. שמעתי שמועה שאומרת שהיפאנים מעריכים את הפולים האלה יותר ומוכנים לשלם עליהם יותר, אני יודע שזה לא פורום קפה יפאני אבל מישהוא שמע על זה משהוא ? מתאים לי למכור ביוקר לשוק שהוא הצרכן הגדול ביותר של blue mauntain
- מגדל_קפה_קולומבי
-
- עוסק בתחום קפה

יש אנשים שיתווכחו איתך..........בעיקר עם הם מחורפיש.gedkoz כתב:אתמול עברתי דרך ירכא לג'וליס(מתפן).אם כל הכבוד לקפה ,ויש המון ,אכשיו זמן של שמן זית.ובג'וליס מוסקים וכובשים את השמן הטוב בארץ... אז קניתי 18 ליטר צורי.פעם הבאה המטרה היא קונגו!!!
...
אבל עם בית ג"אללה עדיין היתה ישראל אז לא היה ויכוח..............אין על השמן שלהם.
- מגדל_קפה_קולומבי
-
- עוסק בתחום קפה

אז דבר ראשון אני מנסה להעלות תמונה של אישתי עם אחד העובדים שלנו ועם טיפה קפה צעיר במרחק מצד שמאל שלהם. אני מקווה שאוכל להעלות עוד כמה תמונות שרואים בהן יותר קפה בהמשך.....פשוט התמונות האלו הן מה שיש לי במחשב שיש בו עבריתכפיר_ש כתב:קודם כל ברוך הבא... אשמח לראות תמונות של החווה אם תוכל לשים לנו קצת זה יהיה נהדר.
גיישה זה קפה שעדיין לא יצא לי לטעום, כמו שאתה מבין ישראל היא לא בדיוק המקום הראשון שיגיע אליו קפה כזה, אני קורא דיי הרבה פוסטים עליו ואני יודע גם שקפה גיישה מפנמה נחשב גם למאוד איכותי, אשמח אם תהיה אפשרות לטעום קפה כזה בארץ כי עד כה רוב הקפה מקולומביה שמגיע לארץ הוא לרוב קפה יחסית זול ללא ייחוד רב....
לגבי הגישה של התמקצעות, כן אני מסכים איתך בעולם מושלם הייתי יכול למכור קפה ירוק, העניין הוא שגידול קפה הוא תחביב יקר במיוחד אם אתה מסוג האנשים שאוהבים לעשות את התחביב בצורה מקצועית.
כמו שכתבתי בפוסט אחר אנחנו משלמים לעובדים איתנו משכורת הוגנת ויחד עם שאר ההוצאות של החווה קשה לכסות את ההוצאות ממכירת קפה ירוק גם במחירי בורסת ניו יורק וגם במחירי ההתאחדות הקולומביאנית שהם גבוהים מעט יותר לכן
כדי לקבל מחיר טוב
הפיתרון ההגיוני הוא לתת למוצר ערך מוסף ז"א למכור אותו קלוי.
לדעתי האישית
ובלי להתייחס לצד העסקי
לא הייתי מתנגד לוותר על החלק של הקלייה ועל הדרך לתת לקולה מקצועי להרוויח את מה שמגיע לו עבור בהתמחות שלו שמוסיפה לאיכות הקפה שלנו, אישית אני בדרך כלל מעדיף תערובות, אבל זו דעה אישית שלי ואני רק בתחילת דרכי בתחום של טעימת הקפה.
טוב
אז אם מגיעים לטעימה
לגבי הגיישה טעמתי בינתיים גיישה מ4 חוות, על שניים אין לי שום דבר טוב להגיד חוץ מזה שהריח של הקפה היבש היה ממש מעולה, מזכיר ריח של תערובת יבשה של תה שחור עם יסמין מיובש. אבל אני חושד שהוא לא היה מספיק טרי.השנים האחרים היו טריים ביותר והיו מצויינים.
הראשון היה קפה שזכה לפני שנתיים במקום ראשון במבחן הטעימה של כל סוגי הקפה האיכותיים של קולומביה ובמקום השני באותה תחרות השנה.
והקפה השני......אני חושב שהוא יזכה במקום הראשון בשנה הבאה.
אני לא אכנס לפרטים כי אני לא כ"כ זוכר (טעמתי אותם יחד עם עוד כמה סוגי קפה ולא שמרתי את הרשימה).
אבל
שניהם היו מרשימים ביותר.....אחד המקרים היחידים בהם אני מבין עם הטעם של הצפון אמריקאים ששולט כאן, לדעתי הגרינגוס קולים את הקפה מעט מדיי ולכן מחמיצים את טיפת המרירות שאני אישית אוהב.......אבל במקרה הזה המרירות לא חסרה לי.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- NEGRO
-
- עוסק בתחום קפה

אם הקפה שלך ברמה גבוהה,אתה יכול למכור מעל מחיר השוק, כך אני יודע גם קורה עם קפה מסומטרה למשל.
אם ההיצע קטן וקיים ביקוש, אז המחיר שלך יכול להאמיר, הבעיה טמונה תמיד במוצר.
הערך המוסף שאתה מדבר עליו, צריך להיות לדעתי בקפה הירוק ולא הקפה הקלוי, קפה קלוי צריך להתאים מבחינת טעם לסביבת הקונים.
שים לב למה שעשה הבחור הזה למשל
http://www.loslajonesestate.com/eng/pro ... ey-coffee/
הוא כביכול פיתח שיטת עיבוד שונה שלדעתי פשוט הייתה אילוץ , נתן לזה שם מפוצץ ויצר הרבה רעש.
כמובן שאיכות הקפה חייבת לגבות את כל הרעש אחרת לאחר קניית סמפלים מהבחור, אף אחד לא ימשיך לרכישה האמיתית.
אתה מוזמן לשלוח לי מייל ואשמח לתת לך את צד בית הקלייה ורצונותיו, מה משפיע על המחיר שישלם על הקפה וכו'.
בהצלחה
גלעד
אם ההיצע קטן וקיים ביקוש, אז המחיר שלך יכול להאמיר, הבעיה טמונה תמיד במוצר.
הערך המוסף שאתה מדבר עליו, צריך להיות לדעתי בקפה הירוק ולא הקפה הקלוי, קפה קלוי צריך להתאים מבחינת טעם לסביבת הקונים.
שים לב למה שעשה הבחור הזה למשל
http://www.loslajonesestate.com/eng/pro ... ey-coffee/
הוא כביכול פיתח שיטת עיבוד שונה שלדעתי פשוט הייתה אילוץ , נתן לזה שם מפוצץ ויצר הרבה רעש.
כמובן שאיכות הקפה חייבת לגבות את כל הרעש אחרת לאחר קניית סמפלים מהבחור, אף אחד לא ימשיך לרכישה האמיתית.
אתה מוזמן לשלוח לי מייל ואשמח לתת לך את צד בית הקלייה ורצונותיו, מה משפיע על המחיר שישלם על הקפה וכו'.
בהצלחה
גלעד
- hosq
-
- כתב קפה

- תגובות: 5016
קפה קלוי יקר יותר אבל דרך שיווקו שונה ומסובכת יותר, אין שום בורסה שתמכור דרכה, אתה צריך להגיע ללקוחות הקצה
יש בישראל את קפה MAE שעושים משהו דומה, רק מקוסטריקה. כדאי לך לבדוק.
יש בישראל את קפה MAE שעושים משהו דומה, רק מקוסטריקה. כדאי לך לבדוק.
what's next?
- מגדל_קפה_קולומבי
-
- עוסק בתחום קפה

מי אמר אני (גורו קפה) ולא קיבל
טוב
אז דבר ראשון אני מתנצל על העיכוב, אבל אין לי אינטרנט בחווה, רק בבית בבוגוטה.
אז אנ י מצרף כמה תמונות מהחווה.
דבר ראשון אני מקווה שאני אצליח להעלות תמונה ממש ממש מקצועית של הנוף של החווה, אפשר לראות שלא אני צילמתי אותה (אני צלם ממש גרוע). כולן שמורות לדוד של אישתי דוד אפריים.
אז דבר ראשון אני מתנצל על העיכוב, אבל אין לי אינטרנט בחווה, רק בבית בבוגוטה.
אז אנ י מצרף כמה תמונות מהחווה.
דבר ראשון אני מקווה שאני אצליח להעלות תמונה ממש ממש מקצועית של הנוף של החווה, אפשר לראות שלא אני צילמתי אותה (אני צלם ממש גרוע). כולן שמורות לדוד של אישתי דוד אפריים.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- מגדל_קפה_קולומבי
-
- עוסק בתחום קפה

שלום גלעד (לי קוראים דוד) אני מצטער על האיחור אבל אין עדיין קו אינטרנט בחווה והייתי שם כל הסופ"ש. חזרתי רק עכשיו......אצלינו יום שלישי אחד בבוקר.NEGRO כתב:מגדל קפה קולומביאני,ברוך הבא
בכל מקרה בהצלחה גדולה ואני שמח לראות שיש מגדל ישראלי של קפה...
טוב לגבי משלוח של קפה קלוי לישראל, ברור שלא לא חשבתי על זה.....לגבי קפה קלוי חשבתי יותר על השוק האמריקאי גם בגלל הקירבה, וגם בגלל שלקולומביה יש הסכם סחר חופשי עם ארה"ב שמאפשר ליצא לארה"ב בלי תשלום מכס.
לגבי טכניקות השימור, אין לי גישה לשום ציוד מלבד השקיות עם הממברנה שמאפשרות לארוז את הקפה אחרי הקליה מבלי להמתין לכך שהגאז (פחמן דו חמצני אם אני לא טועה בתרגום) יתנדף, לפי מה שאומרים כאן אם אני אורז את הקפה בשקית כזו הוא יתחיל להתיישן רק אחרי שלושה ימים.........אני אשמח לשמוע ממך אם זה נכון כי מי שאומר את זה זה מי שמוכר את השקיות
טוב, לגבי דגימה, אחלה רעיון ואם תאהב את הדגימה אני אשמח למכור לך כמות יותר רצינית, אבל לגבי החבר עם בית הקלייה הגדול אני לא בטוח. החווה שלנו היא מה שנקרא חוות בוטיק, הרבה יותר פיקוח והרבה יותר הוצאות לליברה. אני לא יודע עם חברת קליה גדולה (כשה גרתי בישראל היו רק עלית, רגואן, לנדוור ואל-נחל'ה) תהיה מעונינת בקפה כמו שלנו. אני יודע שכמה שכנים שלנו ששומרים פחות על איכות הקפה מוכרים קפה לחברות גדולות אבל שם מערבבים אותו עם המון רובסטה ברזילאי וקפה ויאטנמי זול, אני לא חושב שככה הייתי רוצה שהקפה שלי יגיע לצרכן.
גם לגבי הכמויות אני עדיין לא ממלא מכולות, נכון לעכשיו יש לנו 30000 שתילים שלא כולם הגיעו עדיין לגיל שבו הם מניבים. אני מניח (ומקווה) שב2013 יהיו לו כ15 טון של "קולומביאנו אקסלסו" שזה בערך 215 שקים (בקולומביה שק מכיל 70 ק"ג ולא 60 כמו במדינות אחרות).
בכל מקרה אני ממש אשמח למכור קפה ירוק לישראל, לפחות לבתי קליה קטנים כמו אצלך, הכי חשוב.....אני אוכל לשלוח את החברים לטעום.
- מגדל_קפה_קולומבי
-
- עוסק בתחום קפה

שלום מוטיmoti_r כתב:גלעד, אני לא חושב שהבחור מעוניין בכלל למכור את הקפה שלו בישראל. הוא מדבר על צ. אמריקה, הרבה יותר הגיוני מבחינתו.
שלום למגדל(איך קוראים לך?)
אבל, כאמור, אני לא מכיר מספיק טוב את השוק האמריקאי. לדעתי אף אחד כאן לא באמת מכיר את השוק הזה. שווה לך להתייעץ עם מישהו אמריקאי מהתחום....
אני מצטער שלא נרשמתי עם השם שלי לפורום פשוט "דוד גרינברג מגדל קפה מקולומביה" לא נכנס, מה זו ההגבלת תוים הזו ? זו אפליה נגד אשכנזים עם שמות שוברי שיניים.
לגבי המשלוח, האמת היא שכמה שזה מוזר סביר להניח שלשלוח את הקפה הקלוי לארצות הברית (או לקנדה) באויר זו אפשרות לא רעה. בגלל מחירי התחבורה היבשתית המופרעים שיש בקולומביה ובגלל הגודל העצום של המדינה ובגלל שהחווה שלי נמצאת כמעט באמצע המדינה מחירי התחבורה הימית יצאו כמעט זהים למחירי התחבורה האוירית לכמות של משטח או שניים.
וחוץ מזה
אני יכול לתאם את זה ככה שהקפה יגיע לארה"ב פחות מ24 שעות אחרי הקליה.
לגבי הקהל האמריקאי, אתה צודק, אני בטוח שעדיין הרוב המוחלט שלהם שותה את המים החומים בהירים שהם קוראים להם קפה, אפילו שהרבה זמן עבר מהתקופה שאם רצית בארה"ב קפה נסבל המקום היחיד שהיית יכול למצוא אותו זה היה במסעדה איטלקית.
לגבי המידע על הסופרמרקטים בסיאטל נשמע מעניין אם כי אני לא בטוח שהקפה שלי מתאים לסופרמרקט, הוא יקר מדיי ולא יהיו לי כמויות שרשת סופרמרקטים תהייה מעוניינת בהם........אולי איזה סופרמרקט גורמה שהתמחה במוצרי גורמט, שיש לו לקוחות שמוכנים לשלם על קפה יותר טוב מה"חואן ולדז" וה"אומה" שבטח מגיעים לשם מקולומביה. אז אם אתה זוכר שם של סופרמרקט כזה מהביקור שלך בארה"ב אם כן אז אני אשמח למידע הזה, זה בהחלט נושא ששוה ללמוד אותו.
- cafejoel
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 17
- שם מלא: יואל
מגדל_קפה_קולומבי כתב:אהלן, כשאני הייתי בסן פרנסיסקו ביקרתי בסופרמרקט של מוצרים טבעוניים, והיתה להם מחלקה די מרשימה של קפה איכותי (ritual, four barrel, blue bottle). שווה לבדוק:moti_r כתב: לגבי המידע על הסופרמרקטים בסיאטל נשמע מעניין אם כי אני לא בטוח שהקפה שלי מתאים לסופרמרקט, הוא יקר מדיי ולא יהיו לי כמויות שרשת סופרמרקטים תהייה מעוניינת בהם........אולי איזה סופרמרקט גורמה שהתמחה במוצרי גורמט, שיש לו לקוחות שמוכנים לשלם על קפה יותר טוב מה"חואן ולדז" וה"אומה" שבטח מגיעים לשם מקולומביה. אז אם אתה זוכר שם של סופרמרקט כזה מהביקור שלך בארה"ב אם כן אז אני אשמח למידע הזה, זה בהחלט נושא ששוה ללמוד אותו....
http://www.rainbow.coop/...
- NEGRO
-
- עוסק בתחום קפה

הי דוד
לגבי התיישנות הקפה רק לאחר 3 ימים אם הוא נארז בשקיות עם שסתום.
זה לא בדיוק כך.
מסיום הקלייה הקפה מתחיל לגבש טעמים (לא להתיישן אם כבר, להתחמצן)
לאחר מספר ימים תלוי מאוד בטכניקת הקלייה,כמה ימים ,האם יומיים או 10-14, הקפה מגבש את טעמיו עד הגעה לשיא, נשאר שם תקופה תלוי בקלייה ומתחיל לדעוך.
אני מאחל לך המון בהצלחה אבל זה לא יהיה פשוט למכור קפה קלוי, לא רק מבחינת טריות, תחשוב על ההשקעה במיתוג וכל מה שכרוך ביצירת קפה עם שם שיירכש, חלוקה לחנויות וכדומה.
לי זה נשמע קשה אבל כל עזרה שתצטרך אני אשמח לייעץ ככל יכולתי.
לגבי החבר עם בית הקלייה.
תשלח לי בבקשה במייל את עלול לק"ג שם ואני אציג בפניו, אם זה יהיה רלוונטי הוא ירכוש ממך, אין לך מה להפסיד.
בהצלחה
לגבי התיישנות הקפה רק לאחר 3 ימים אם הוא נארז בשקיות עם שסתום.
זה לא בדיוק כך.
מסיום הקלייה הקפה מתחיל לגבש טעמים (לא להתיישן אם כבר, להתחמצן)
לאחר מספר ימים תלוי מאוד בטכניקת הקלייה,כמה ימים ,האם יומיים או 10-14, הקפה מגבש את טעמיו עד הגעה לשיא, נשאר שם תקופה תלוי בקלייה ומתחיל לדעוך.
אני מאחל לך המון בהצלחה אבל זה לא יהיה פשוט למכור קפה קלוי, לא רק מבחינת טריות, תחשוב על ההשקעה במיתוג וכל מה שכרוך ביצירת קפה עם שם שיירכש, חלוקה לחנויות וכדומה.
לי זה נשמע קשה אבל כל עזרה שתצטרך אני אשמח לייעץ ככל יכולתי.
לגבי החבר עם בית הקלייה.
תשלח לי בבקשה במייל את עלול לק"ג שם ואני אציג בפניו, אם זה יהיה רלוונטי הוא ירכוש ממך, אין לך מה להפסיד.
בהצלחה
- מגדל_קפה_קולומבי
-
- עוסק בתחום קפה

היי מוטי, תודה רבה על המידע, וגם לך גלעד......האמת היא שיש לי חזון טיפה אחר לגבי הקפה. גם אם זה למכור רק קפה ירוק אז אני מאמין שניתן להגיע לתוצאות יותר טובות ע"י שיתוף פעולה בין המגדלים לקולים.
העניין הוא שקיימים משתנים רבים לגבי הטעם ואיכות הקפה גם בשלב הירוק. יש את המשתנים של הדשנים שהקפה מקבל שמשפיעים על החומציות, אבל יש גם את הטיפול שהקפה עובר מהרגע שהוא נקטף שמשפיע על הטעם......ובגלל שאני שואף להגיע לקפה הכי טוב אז מבחינתי או שאני אעבוד צמוד עם הקולה בשלב הזה.....או שאני אהייה הקולה.
.
כאשר הקפה נקטף הדובדבן חייב עוד האותו היום לעבור תהליך של קילוף ראשוני והסרת רוב הריר (אני מקווה שהמונח בו אני משתמש תואם לזה שאתם משתמשים בו, אני פשוט מתרגם את המילה הספרדית שמשתמשים בה כאן בקולומביה) אחרי כן הקפה עובר תהליך של השרייה שהזמן שהוא נמשך משפיע מאוד על הטעם של הקפה. ואחרי כן שטיפה, ואחרי כן יבוש.
לכן
אני חושב שכדי להגיע לרמה המקסימאלית של הקפה שאני יכול לשאוף להגיע איליה אז אני צריך בסופו של דבר לקלות את הקפה ולמכור אותו קלוי או לעבוד צמוד עם קולה של קפה שיגיע לקולומביה ויטעם את הקפה בצורות השריה שונות ובצורת הקליה שהוא מעדיף......דרך אגב זו הסיבה בגללה אני מתעניין בציוד קליה לכמויות קטנות.
מעניין אותי מאוד לדעת מה דעתך על הרעיון הזה?
אני חושב שהסיבה שתעשיית הקפה עדיין לא מתנהלת בצורה כזו היא גם המרחק הגיאוגראפי אבל גם העובדה שאת גידול הקפה מנהלים מצד חקלאים בורים שאף פעם לא יצאו מהכפר שלהם ומצד שני התאחדויות מגדלי קפה במדינות עולם שלישי, שזה אומר הרבה שחיתות המעט עשייה......לדוגמא התאחדות הקפה הקולומביאנית מקבלת תקציבים עצומים כדי לקדם את המיתוג של הקפה הקולומביאני, לאחרונה שמעתי שהם טוענים שהלוגו של הקפה הקולומביאני הוא הלוגו הידוע השני בעולם אחרי הלוגו של קוקה קולה טענה שרק חקלאי בור שלא יצא לעולם מחוץ לקולומביה יכול להאמין לה.
העניין הוא שקיימים משתנים רבים לגבי הטעם ואיכות הקפה גם בשלב הירוק. יש את המשתנים של הדשנים שהקפה מקבל שמשפיעים על החומציות, אבל יש גם את הטיפול שהקפה עובר מהרגע שהוא נקטף שמשפיע על הטעם......ובגלל שאני שואף להגיע לקפה הכי טוב אז מבחינתי או שאני אעבוד צמוד עם הקולה בשלב הזה.....או שאני אהייה הקולה.
כאשר הקפה נקטף הדובדבן חייב עוד האותו היום לעבור תהליך של קילוף ראשוני והסרת רוב הריר (אני מקווה שהמונח בו אני משתמש תואם לזה שאתם משתמשים בו, אני פשוט מתרגם את המילה הספרדית שמשתמשים בה כאן בקולומביה) אחרי כן הקפה עובר תהליך של השרייה שהזמן שהוא נמשך משפיע מאוד על הטעם של הקפה. ואחרי כן שטיפה, ואחרי כן יבוש.
לכן
אני חושב שכדי להגיע לרמה המקסימאלית של הקפה שאני יכול לשאוף להגיע איליה אז אני צריך בסופו של דבר לקלות את הקפה ולמכור אותו קלוי או לעבוד צמוד עם קולה של קפה שיגיע לקולומביה ויטעם את הקפה בצורות השריה שונות ובצורת הקליה שהוא מעדיף......דרך אגב זו הסיבה בגללה אני מתעניין בציוד קליה לכמויות קטנות.
מעניין אותי מאוד לדעת מה דעתך על הרעיון הזה?
אני חושב שהסיבה שתעשיית הקפה עדיין לא מתנהלת בצורה כזו היא גם המרחק הגיאוגראפי אבל גם העובדה שאת גידול הקפה מנהלים מצד חקלאים בורים שאף פעם לא יצאו מהכפר שלהם ומצד שני התאחדויות מגדלי קפה במדינות עולם שלישי, שזה אומר הרבה שחיתות המעט עשייה......לדוגמא התאחדות הקפה הקולומביאנית מקבלת תקציבים עצומים כדי לקדם את המיתוג של הקפה הקולומביאני, לאחרונה שמעתי שהם טוענים שהלוגו של הקפה הקולומביאני הוא הלוגו הידוע השני בעולם אחרי הלוגו של קוקה קולה טענה שרק חקלאי בור שלא יצא לעולם מחוץ לקולומביה יכול להאמין לה.
- NEGRO
-
- עוסק בתחום קפה

הרעיון שלך טוב אבל אני לא בטוח שישים, בגלל כמויות הקפה הקטנות שאתה מייצר.
אתה מדבר על מחקר ופיתוח על פי טעימות של צורות עיבוד שונות של הקפה, הגעה של קולה קפה אליך שילמד אותך או יהיה שותף לתהליך.
הבעיה היא שלא ימהרו לקנות את הקפה שלך אם אין לך שם בשוק, לא מהר מחליפים את הקפה שרגילים אליו.
מה שאני כן חושב שאתה צריך לעשות הוא לנצל אילוצים כיתרון.
אני כמעט בטוח שהזכרתי את האתר המדובר http://www.google.co.il/url?sa=t&rct=j& ... EnVPGmmmRw
פה הוא יצר מעין שיטת עיבוד וקרא לה בשם מפוצץ וכך הוא יכול למכור מעל מחיר שוק.
הלוואי והייתי יכול לעזור יותר אבל אם כבר אתה באמת רוצה להתייעץ, אני ממליץ לך להתייעץ עם וויליאם ג'יי בוט
http://bootcoffee.com/
הוא מומחה לקלייה בעל שם עולמי ומטייל בכל העולם בייעוץ למגדלי קפה וכולי.
הוא יכול לתת לך ייעוץ אמיתי מניסיון של שנים בתחום.
בהצלחה
אתה מדבר על מחקר ופיתוח על פי טעימות של צורות עיבוד שונות של הקפה, הגעה של קולה קפה אליך שילמד אותך או יהיה שותף לתהליך.
הבעיה היא שלא ימהרו לקנות את הקפה שלך אם אין לך שם בשוק, לא מהר מחליפים את הקפה שרגילים אליו.
מה שאני כן חושב שאתה צריך לעשות הוא לנצל אילוצים כיתרון.
אני כמעט בטוח שהזכרתי את האתר המדובר http://www.google.co.il/url?sa=t&rct=j& ... EnVPGmmmRw
פה הוא יצר מעין שיטת עיבוד וקרא לה בשם מפוצץ וכך הוא יכול למכור מעל מחיר שוק.
הלוואי והייתי יכול לעזור יותר אבל אם כבר אתה באמת רוצה להתייעץ, אני ממליץ לך להתייעץ עם וויליאם ג'יי בוט
http://bootcoffee.com/
הוא מומחה לקלייה בעל שם עולמי ומטייל בכל העולם בייעוץ למגדלי קפה וכולי.
הוא יכול לתת לך ייעוץ אמיתי מניסיון של שנים בתחום.
בהצלחה
- shtud
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1591
לא שמתי לב להתפתחויות בפוסט הזה, ולחבר החדש מקולומביה, קודם כל ברוך הבא ובהצלחה עם העסקים, שנית, כיום כן קיימים גופים שמגדלים וקולים קפה באותו זמן, אם כי שינוי התהליך לפי טעימות הוא נדיר אך קיים, ובכל זאת, בקולומביה ראיתי מגדלי קפה שקולים בעצמם, אך לא ראיתי כאלה שמשנים את התהליכים על פי זה, כך שכנראה זה באמת יכול להיות יתרון במיוחד שאתה מדבר על קפה קשה במיוחד, לכן הייתי ממליץ לך ליצור קשר עם cafe imports, יש שמ בחור בשם נח נמוביץ, השם שלו יהודי בגלל שהמשפחה של אבא שלו יש להם מישהו יהודי במקור, תוכל לדבר איתו על הנושה, הם כל שנה נוסעים לקולומביה ויש להם הרבה דרישה לקפה מגידול מיוחד.
Noah Namowicz (Direct: 651-289-7209)
[email protected]
Noah Namowicz (Direct: 651-289-7209)
[email protected]
שתיית קפה מרובה עלולה לגרום ל......שתיית קפה נוספת....
http://www.secretocafe.co.il
http://www.secretocafe.co.il