באיזה מים אתם משתמשים במכונת האספרסו?

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098

שליחה

boren כתב:אני משתמש כבר מספר שנים במלח לימון להסרת אבנית מה-Tebe ולא נתקלתי בבעיות. מה פיספסתי?

אגב, מה דעתך על הסרת אבנית באמצעות דורגול?
...
אם אתה משתמש כבר כמה שנים במלח לימון, הייתי מהמר שאתה שותה אלומיניום, אולי בכמות מזערית, אבל לדעתי זה המצב. אצלי אחרי שימוש יחיד במלח לימון שמתי לב לגורמים קטנטנים במים. פתחתי את המכונה ואת הדוד, וראיתי שהוא פשוט נאכל מעט. החלפתי דוד, ומאז לא נגעה בו שום חומצה מזיקה, כולל מים מבריטה.

דורגול עוד יותר גרוע.

boren פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
שם מלא: אורן

שליחה

אתה זוכר באיזה מינון השתמשת? אני משתמש בערך בכף אחת לליטר מים, ואז מריץ כמה ליטרים של מים נקיים במכונה כדי לשטוף בצורה ייסודית את תמיסת הניקוי. לא זכור לי שראיתי חלקיקים כלשהם, אבל אני אבדוק את זה מקרוב יותר בפעם הבאה.

tiptip
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3519
שם מלא: tiptip

שליחה

גם אני בעליו של לוואצה גולד ולרוב אני שם מים מינרלים
ומבולבל :מבולבל: זה טוב או לא טוב?
איך מנקים את המערכת ומתי??
לרוב אני היחיד ששותה מהמכונה , פעם ביום.
אור שפע ואהבה

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098

שליחה

boren כתב:אתה זוכר באיזה מינון השתמשת? אני משתמש בערך בכף אחת לליטר מים, ואז מריץ כמה ליטרים של מים נקיים במכונה כדי לשטוף בצורה ייסודית את תמיסת הניקוי. לא זכור לי שראיתי חלקיקים כלשהם, אבל אני אבדוק את זה מקרוב יותר בפעם הבאה.
...
בדיוק במינון הזה... כף אחת של מלח לימון מומסת במיכל מים מלא של האבולושיין. לצורך הבדיקה (בהנחה שאין לך כוונה לפתוח את הדוד), תוציא מים חמים מהסטימר (לא מהראש) לכוס ותסתכל טוב. מקווה שלא תראה חלקיקים כסופים קטנטנים, אני ראיתי... בכל אופן, מומלץ להפסיק עם המנהג.. אפילו יצרנים של חומרי ניקוי למכונות אספרסו שמבוססים על מלח לימון (כמעט כולם חוץ מגאג'ה) רושמים במפורש אצלהם באתר שאין להשתמש בהם עם דוד אלומיניום. קנה את חומר הניקוי הייעודי של גאג'ה (הוא ממש לא יקר, לזכרוני זה יוצא כ60 ש"ח ל3 שקיות = 3 חודשים לערך) או שתשיג חומצה טרטרית.
tiptip כתב:גם אני בעליו של לוואצה גולד ולרוב אני שם מים מינרלים
ומבולבל :מבולבל: זה טוב או לא טוב?
איך מנקים את המערכת ומתי??
לרוב אני היחיד ששותה מהמכונה , פעם ביום.
...
מים מינרלים לרוב הם האופציה הגרועה ביותר שכן הם מכילים בדר"כ מינרלים (ביניהם סידן ומגנזיום) שהם גורמים עיקריים להצטברות אבנית. אני לא מכיר את המכונה שלך, אך מומלץ להתייעץ עם היבואן כיצד ניתן לבצע ניקוי אבנית שיהיה היעיל והבטוח ביותר למכונה שלך.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720

שליחה

שאלון המים הגדול:
http://big-rick.com/coffee/waterfaq.html
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

oridavid
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
תגובות: 126

שליחה

היי,אין ספק שהמים בארץ פוגעים במכונות אספרסו ..
יש לזה כמה פתרונות כמובן שאת הרוב ציינו פה כבר..
יש פיתרון נוסף :זה פילטר מיוחד שחברת בריטה הוציאו ניתן להשיג אותו בחנויות קפה מתמחות(לא בסופרים),
הוא מתיישב בעזרת מתאם מיוחד בתוך המיכל מים של מכונות הקפה...הוא מתאים למוכנות סאקו,גאג'יה,ספידם,וכל מכונה שעובדת עם צינורית שאיבת מים.

הפילטר מצויין, מחליפים אותו כל 8 חודשים והוא מיוצר ברמת סינון גבוה הרבה יותר מפילטר אחר....מומלץ

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712

שליחה

אורי, אתה מדבר על זה?
http://www.coffeeman.co.il/pl_product~1095~27~0.htm
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

coffeeaddict
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 520
שם מלא: איתן שלום

ענייני קרם טרטר ופגיעה באלומיניום

שליחה

אז קרם טרטר זה לא חומצה טרטרית אלא מלח אשלגני שלה. כך זו חומצה שעברה סתירה חלקית, ובאמת שאין לה עוד אגרסיות. לגבי הרעלת אלומיניום אם תקפת את גוף החימום: זה יכול לקרות רק אם בפועל לא היתה אבנית ששקעה, ואז הראשון שנתקף זה המתכת. בסיום הטיפול המים החומציים מוחלפים בנייטראלים, ואז אין יותר המסה או תקיפה אחרת של גוף האלומיניום. מה שניזוק - ניזוק, אבל אין סיבה שימשיך לעכל את האלומיניום.
בברכה
אדי

oridavid
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
תגובות: 126

שליחה

moti_r כתב:אורי, אתה מדבר על זה?
...
כן

yeche
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 291

שליחה

oridavid כתב:
moti_r כתב:אורי, אתה מדבר על זה?
...
כן
...
יש לי מכונה Euro 2000
אם אני אשתמש בפילטר הזה אני מוגן הן מהריסת הדוד ורעילות במים והן מאבנית?
המכונה הגיעה עם פילטר שמחובר לצינורית שבתוך מיכל המים
מעולם לא החלפתי את הפילטר או ניקיתי אותו
האם נדרש טיפול?
סה"כ אני לא רוצה להרעיל את המשפחה ולא להרוס את המכונה
אשמח להבהרות

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה

yeche, שאלה טובה. נחכה לשמוע מאדי את התשובה.

אישית, אני לא כ"כ מבין. הפילטר הזה הוא של בריטה, אז אם הבריטה כ"כ לא בריאה בגלל חומציות המים, מדוע להשתמש בפילטר הזה ולא בפילטר כמו שאני קניתי, מתחת לברז?

אם כבר, אז נראה לי שעדיף ללכת על מרכך מים, כמו ש-joncafe מדבר עליו. הוא לא יעזור לי במי שתיה, לכך עדיין אצטרך בריטה, אבל למכונה הוא מתאים.

אדי?

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה

יש 2 סוגי פילטרים טבולים. זה של בריטה (לבן) וזה של השרף (שקוף).
את זה של בריטה צריך להחליף בין חצי שנה לשנה אחרת הוא פשוט לא מסנן ולא מרכך יותר.
פילטר שרף רק מרכך ואחרי זמן מסוים צריך לרענן אותו עם מלח אחרת הוא לא מרכך יותר.

מה שלא יהיה לא יהיה לך נזק לבריאות כי כמות המים באספרסו נמוכה מאוד - אתה לא תרעיל אף אחד בכמות כזו.
הפילטר של יונתן זה פילטר שרף פשוט גדול יותר וזה של מוטי הוא גם - פשוט גדול יותר.

כמה זמן יש לך את היורו2000?
אם המכונה מוגנת מאבנית אז מספיק לנקות אבנית פעם בכמה שנים. אתה בכל מקרה יכול לקחת את המכונה למעבדה
לניקוי ואז תחליף את הפיטר לחדש ותקפיד על תחזוקה.

coffeeaddict
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

קודם כל לא להכנס ללחץ

שליחה

אף אחד לא טוען שעליה בריכוזי מתכות מזיקה בזמן קצר. צריך או להפריז בריכוז בצורה דרסטית או להתמיד לאורך שנים. אם מודעים לעניין ומטפלים בו-לא קרה כלום. קודם כל אי החלפת הפילטר לאורך זמן רב מדי, אינה גורמת נזק בריאותי, אלא נזק מכני. כמו שציינתי קודם, אנו צריכים לתמרן בין מספר מצבים ולמצוא את נקודת העבודה שבה לא ישקע דבר במכונה, לא יהיו טעמי לוואי, ולא תהיה קורוזיה(שיתוך) בחלקי המתכת של המכונה. לפילטר שאתה משתמש יש אורך חיים. הוא ממיר את יוני הקשיות שבמים, (הסידן והמגנזיום) ביוני נתרן ומימן. פילטר זה מכיל גם שרף שמסיר את יוני הכלוריד מהמים, ובכך גורם לירידה כללית של כמות המלחים במים. לאחר שעברה כמות מים שתלויה בקשיות המים בביתך הפילטר איבד את יעילותו. כיוון שזה פילטר שאינו ניתן לריענון, אין לך ברירה אלא להחליפו באחר. הפילטר השני שיושב על צינור ההזנה של המכונה, כן ניתן לריענון ע"י כפית מלח, והוא שומר הן על המכונה והן על בריאותך, כי הוא אינו מפחית את כמות המינרלים הכללית, אלא ממיר את היונים יוצרי האבנית ביוני נתרן שאינם שוקעים, אך מונעים תקיפת מתכות. הפילטר הזה לעומת זאת אינו מטפל בטעמי הכלור שבמים, כי אינו מכיל פחם פעיל. השילוב בין תמי4 ודומיו שמסירים טעמים עם פחם פעיל, והפילטר המרכך, הוא השילוב האידיאלי.
בברכה
אדי

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2220

שליחה

האם החול במסנן למרכך מים ביתי רעיל?.

לאחרונה התקנתי במכונה שלי מטהר מים ביתי עם החול בפנים שהמכסה שלו ניתן להסרה.

בגלל מגבלות התקנתי אותו בשכיבה,ושמתי לב שהמים קצת חומים ולא צלולים.

האם זו תופעה טבעית?.אני מניח שמדובר בשרידים של "החול" שחדרו למים,האם אין סכנה בשתיית קפה עם המים הללו?,כיצד ניתן להפטר מן התופעה.

coffeeaddict
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הכוונה לשרף מחליף היונים של הפילטר

שליחה

הוא אכן מוציא צבע או חלקיקים חומים קטנים בהתחלה. אצלי הוא מחובר לפילטר פחמי מיקרוני שסופח חמרי צבע וכלור אחרי פעולת הריכוך. יונתן יצלם ונפרסם, הבעיה היחידה היא החיבורים לצנרת, יש אצל אלי לבן.
אדי

אזרה
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 639

שליחה

שורה תחתונה

מה עדיף מים מקומקום חשמלי

או מים מבריטה

או מים מינרלים

תודה.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה

מים מבריטה.

Soundwave
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4

שליחה

בתור חובב מאורו (וראנצ'יליו) מושבע - אשמח לשמוע אם מישהו מוכן לתרום מידע לגבי איזה מרכך מצוות לראנצ'יליו קלאס 6/8/10 בארץ - אם אפשר ספציפית בטל בייגלס בסינמה סיטי או בבית הקפה השני במתחם, ששם שתיתי את האספרסו הכפול הכי טוב עד היום.

יש לי את מיס סילביה עם רוקי כבר יותר משנה ומבחינת זמן חליטה, טחינה ודחיסה - הכל בסדר, אבל הטעם אף פעם לא עשיר או דומה בכלל לזה שבבתי קפה רציניים שעובדים עם מאורו דה-לוקס. ניסיתי טחינות שונות (ודחיסות בהתאם), אבל אני חושד שמדובר בטעם המוזר של המים שעוברים ריכוך, שמוסיפים לטעם ועושים את הדה-לוקס כמו שהוא...

מישהו?

תודה רבה!
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה

אם אני לא טועה הם עובדים עם מרכך של בריטה כמו זה: http://www.lavazza.co.il/brita.htm

barakdan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 391

שליחה

יש לי מכנת קפה סילביה
התקנתי בה פילטר בריטה (בתוך מיכל המים)
אם איזה חומר כדאי לבצע ניקוי אבנית בסילביה? מלח לימון יהיה בסדר במקרה שלה?

דני

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”