קודם כל אני רוצה לנפץ טענה שנשמעת כאן לא אחת: מהירות מופרזת בהחלט גורמת לתאונות דרכים. אני מדגיש אני מדבר על מהירות מופרזת, אשר אינה מתאימה לתנאי הדרך.tvholic כתב: חוקי המהירות נחקקו בקום המדינה כשהמכוניות בכביש היו עם אחיזת כביש אפסית, בלי ABS ומערכות מתקדמות שונות, בקיצור כרמל דוכס...
היום יש לנהג כל כך הרבה אביזרים, חווית ונוחות נהיגה, יכולת שליטה על הרכב באופן כזה שכשאתה נוסע 120 ויותר אתה לא מרגיש ושולט ברכב לא פחות טוב מכל מהירות נמוכה יותר!
SHED, לא כל אותם נהגים שנוסעים מעל המהירות המותרת גם מדברים בנייד תוך כדי נהיגה, עוקפים בפס לבן וחלקם אפילו לא יעצרו באדום-לבן כדי להוריד את הילד. הכללות הן לא דבר חכם או נכון.
ישנם לא מעט אנשים שמכבדים (מאוד!) את הכביש ואת הנוהגים בו, ועדיין נוסעים "מהר"....
בכל פעם שיורד גשם, אנחנו עדים לתאונות על כביש חמש ועל האיילון, בין רכבים שנסעו 60-70 קמ"ש. התאונה נגרמה בגלל מהירות מופרזת - מהירות שהיתה גבוהה מדי ואינה מותאמת לתנאי הדרך.
הנקודה השנייה שאני רוצה להתייחס אליה היא הפסקה האחרונה שלך - לא אמרתי שכל מי שנוסע במהירויות גבוהות מהמותר מדבר גם בנייד וכו'. אמרתי שאחוז גבוה מאוד ממי שרוכש מערכות שיבוש כאלה מצפצף על חוקי נהיגה רבים, ולא רק על מהירות.
בכל יום, כאשר אני נוסע לעבודה, אני מזהה את אותם "נהגים ממהרים", אשר נצמדים לרכב לפניהם, לא שומרים מרחק, מהבהבים כמו משוגעים, ונוסעים בלחץ כאילו הכור האטומי יתפוצץ אם הם לא יגיעו אליו בזמן. כאשר אני רואה רכב כזה, אני "בורח" מהנתיב שלו, ואני יודע שהוא יגנוב את הרמזור הבא, כי הוא ממש, אבל ממש לא יכול לסבול עיכוב של שלושים שניות ברמזור, גם אם זה אומר לעבור באדום מובהק.
מי שמשקיע מאות ואלפי שקלים במערכות מונעות אכיפה הוא אדם שחוטף דו"חות על ימין ועל שמאל, אדם שעובר על חוקי תנועה שוב ושוב. מי שמשקיע כל כך הרבה אנרגיה כדי שלא יתפסו אותו - כנראה שהוא עושה הרבה דברים שהוא לא אמור לעשות.