תגובות לביקורת: Panasonic PT-AE4000
יניב,
ראשית תודה על הזמן שלך. אני מודע לכמות האנרגיה והזמן שהדברים האלה צורכים.
בכל אופן. מעניין אותי לדעת אם השתמשת כאן בציוד מדידה ובהנחה שכן, אשמח לדעת אילו מדידות קיבלת: נייטיב קונטרסט, דיינמיק קונטרסט, אנסי קונטרסט ואנסי.
מעניינים אותי המספרים שקיבלת ביחס לתוצאות שאני קיבלתי שהסתכלתי על המקרן הזה.
ההתרשמות שלי במספר אספקטים של התמונה היא שונה משלך ואני מנסה להבין אם יש כאן הבדלים שנובעים משוני בין המקרנים, או שמא אנחנו מתרשמים קצת אחרת מתמונה.
בנוסף הייתי שמח לשמוע ממך איך התרשמת מה-4000 ביחס ל-5000 באופן ספציפי (ולא ברמת ה-WOW) . אכן הדגשת שמדובר זיכרון חזותי (שהוא לעיתים מתעתע) אבל איך היית משווה את רמת השחור והחדות לדוג' בין שני המקרנים?
תודה.
רן
ראשית תודה על הזמן שלך. אני מודע לכמות האנרגיה והזמן שהדברים האלה צורכים.
בכל אופן. מעניין אותי לדעת אם השתמשת כאן בציוד מדידה ובהנחה שכן, אשמח לדעת אילו מדידות קיבלת: נייטיב קונטרסט, דיינמיק קונטרסט, אנסי קונטרסט ואנסי.
מעניינים אותי המספרים שקיבלת ביחס לתוצאות שאני קיבלתי שהסתכלתי על המקרן הזה.
ההתרשמות שלי במספר אספקטים של התמונה היא שונה משלך ואני מנסה להבין אם יש כאן הבדלים שנובעים משוני בין המקרנים, או שמא אנחנו מתרשמים קצת אחרת מתמונה.
בנוסף הייתי שמח לשמוע ממך איך התרשמת מה-4000 ביחס ל-5000 באופן ספציפי (ולא ברמת ה-WOW) . אכן הדגשת שמדובר זיכרון חזותי (שהוא לעיתים מתעתע) אבל איך היית משווה את רמת השחור והחדות לדוג' בין שני המקרנים?
תודה.
רן
- ride
- אחראי תחום מקרנים

- תגובות: 6607
- שם מלא: יניב דיין
- נתן תודות: 238 פעמים
- קיבל תודות: 504 פעמים
- יצירת קשר:
RanMoyal,
בנוגע למדידות אני תלוי בעפר, והוא לא היה פנוי להגיע, ולכן הכיולים בוצעו רק בעזרת דיסק כיול ותבניות שונות.
מסכים איתך שזיכרון חזותי יכול לתעתע, אבל לדעתי התמונה של ה 5000 חדה יותר, בהירה יותר והירידה שלו לשחור (למרות שעל הנייר הקונטרסט שלו נמוך יותר) היא במעט יותר טובה.
רן,
אני מדגיש שוב, שמדובר רק בזיכרון חזותי (אבל של המון שעות מול ה 5000), ובלי Shootout מול שני המקרנים, קשה לי לקבוע עמדה נחרצת
בנוגע למדידות אני תלוי בעפר, והוא לא היה פנוי להגיע, ולכן הכיולים בוצעו רק בעזרת דיסק כיול ותבניות שונות.
מסכים איתך שזיכרון חזותי יכול לתעתע, אבל לדעתי התמונה של ה 5000 חדה יותר, בהירה יותר והירידה שלו לשחור (למרות שעל הנייר הקונטרסט שלו נמוך יותר) היא במעט יותר טובה.
רן,
אני מדגיש שוב, שמדובר רק בזיכרון חזותי (אבל של המון שעות מול ה 5000), ובלי Shootout מול שני המקרנים, קשה לי לקבוע עמדה נחרצת
יניב,
תודה על התשובה.
חבל שלא היה לך ציוד.
דווקא מצב ה-Color 1 של המקרן הוא הקרוב ביותר ל- אופטימום ולא ה- Cinema 1.
במצב הזה הגעתי לאזור ה- 6600K עם אנסי של 420.
נדרש היה להוריד קצת את ה-saturation ובינגו.
בדומה מאוד ל- Mode ה- THX של ה-JVC.
באשר להתרשמות שלך אני בהחלט מסכים.
האפסון (הקודם) מציג רמת שחור (אפור) עמוק יותר והוא גם בהחלט חד יותר.
דרך אגב, הנייטיב קונטרסט של האפסון 5000 טוב יותר מזה של הפנסוניק 4000
כל זה לא גורע מיכולות הפנסוניק אשר מציג תמורה מאוד מאוד גבוהה לעלות שלו.......אבל צריך לשים את הכל בפרספקטיבה.
רן
תודה על התשובה.
חבל שלא היה לך ציוד.
דווקא מצב ה-Color 1 של המקרן הוא הקרוב ביותר ל- אופטימום ולא ה- Cinema 1.
במצב הזה הגעתי לאזור ה- 6600K עם אנסי של 420.
נדרש היה להוריד קצת את ה-saturation ובינגו.
בדומה מאוד ל- Mode ה- THX של ה-JVC.
באשר להתרשמות שלך אני בהחלט מסכים.
האפסון (הקודם) מציג רמת שחור (אפור) עמוק יותר והוא גם בהחלט חד יותר.
דרך אגב, הנייטיב קונטרסט של האפסון 5000 טוב יותר מזה של הפנסוניק 4000
כל זה לא גורע מיכולות הפנסוניק אשר מציג תמורה מאוד מאוד גבוהה לעלות שלו.......אבל צריך לשים את הכל בפרספקטיבה.
רן
- tobenary
- חבר ותיק

- תגובות: 2472
- נתן תודות: 67 פעמים
- קיבל תודות: 30 פעמים
נהניתי לקרוא את הביקורת.
חשבת על הכל.
הייתה חסרה לי התמונה של Lightning McQueen עם הלשון בחוץ
סתם, כי אני אוהב לראות אותה

לביצוע SHOOTOUT
אני מוכן אפילו לנדב את ה EPSON 1080UB שלי...
חשבת על הכל.
הייתה חסרה לי התמונה של Lightning McQueen עם הלשון בחוץ
סתם, כי אני אוהב לראות אותה

לביצוע SHOOTOUT
אני מוכן אפילו לנדב את ה EPSON 1080UB שלי...
מי שנותן-מתמלא
מי שלוקח-מתרוקן
מי שלוקח-מתרוקן
תביא תביא הוא יכול להיות אחלה כיסא בזמן שהאחים הגדולים שלו עושים שרירים.אני מוכן אפילו לנדב את ה EPSON 1080UB שלי......
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
ride
אחלה סקירה כרגיל, מחכה לשמוע איך ה-5500 (או לראות
)
אחלה סקירה כרגיל, מחכה לשמוע איך ה-5500 (או לראות
- idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
- נתן תודות: 293 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
האם ה-Shootout יכיל גם מקרנים זולים יותר כמו מיצובישי 3800?
לפני כשנתיים רכשתי מקרן מיצובישי 1100 + מסך EBS80 (אני לא מרגיש שום גלים).
האם השיפור בצפייה בתכני MKV של כ-1 גיגה (סדרות) וכ-4.5 גיגה (סרטים) יהיה משמעותי גם אם רק המקרן יוחלף?
האם איכות הצפייה בתכני SD (במיוחד ערוצי ספורט) לאחר שדרוג המקרן תהיה מספיק טובה בשביל להינות מצפיה מ-4 מ' על גבי מסך זה?
לפני כשנתיים רכשתי מקרן מיצובישי 1100 + מסך EBS80 (אני לא מרגיש שום גלים).
האם השיפור בצפייה בתכני MKV של כ-1 גיגה (סדרות) וכ-4.5 גיגה (סרטים) יהיה משמעותי גם אם רק המקרן יוחלף?
האם איכות הצפייה בתכני SD (במיוחד ערוצי ספורט) לאחר שדרוג המקרן תהיה מספיק טובה בשביל להינות מצפיה מ-4 מ' על גבי מסך זה?
היי,
יופי של סקירה!
חסרים לי כמה נתונים...
מאיזה מרחק הקרנת ומה הגודל של המסך? (יכול להיות שפיפסתי בכתבה)
כמו כן אם אפשר לנדב קצת יותר מידע על הקבצים שניגנת, אני מניח שהם 1080P אבל עדיין אם אפשר לתת
את הרזולוציה שלהם, גודל הקבצים, כמה הם דחוסים, BIT RATE וכו'.
זאת מאחר והמקור אצל רובנו לא נמצא בדיסקי BR אלא בעיקר מהאינטרנט...
ושאלה נוספת - האם לסלון של 4 מטר קיר לקיר המקרן הזה גבולי? כתוב מרחק הקרנה מינימלי 3.5 מטר ובהינתן שהמקרן לא צמוד לקיר וגם המסך יהיה קצת מרוחק האם המקרן הזה עדיין יהיה שמיש ולכמה אינצ'ים אפשר לפתוח אותו במרחק המינימלי הזה?
תודה,
יופי של סקירה!
חסרים לי כמה נתונים...
מאיזה מרחק הקרנת ומה הגודל של המסך? (יכול להיות שפיפסתי בכתבה)
כמו כן אם אפשר לנדב קצת יותר מידע על הקבצים שניגנת, אני מניח שהם 1080P אבל עדיין אם אפשר לתת
את הרזולוציה שלהם, גודל הקבצים, כמה הם דחוסים, BIT RATE וכו'.
זאת מאחר והמקור אצל רובנו לא נמצא בדיסקי BR אלא בעיקר מהאינטרנט...
ושאלה נוספת - האם לסלון של 4 מטר קיר לקיר המקרן הזה גבולי? כתוב מרחק הקרנה מינימלי 3.5 מטר ובהינתן שהמקרן לא צמוד לקיר וגם המסך יהיה קצת מרוחק האם המקרן הזה עדיין יהיה שמיש ולכמה אינצ'ים אפשר לפתוח אותו במרחק המינימלי הזה?
תודה,
- ride
- אחראי תחום מקרנים

- תגובות: 6607
- שם מלא: יניב דיין
- נתן תודות: 238 פעמים
- קיבל תודות: 504 פעמים
- יצירת קשר:
מסך בגודל 100 אינץ, מרחק הקרנה 3.7 מטר. כל הקבצים היו סרטי בלו ריי מלאים (1080P כולם).
המרחק המצויין הוא להקרנת תמונה בגודל 100 אינץ. אתה תמיד יכול לפתוח תמונה של 80-90 אינץ בפחות מרחק
המרחק המצויין הוא להקרנת תמונה בגודל 100 אינץ. אתה תמיד יכול לפתוח תמונה של 80-90 אינץ בפחות מרחק