רכישת רסיבר חדש, תקציב כ 5K - נרכש Denon AVRX4300H

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
GMTK
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1973

שליחה

מה זה ARC? הכבל שהולך לממיר? אצלי מחובר באופטי ושומעים מצויין אין דילאי לפחות לא מורגש

CUTNPASTE
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול
תגובות: 260

שליחה

GMTK כתב:מה זה ARC? הכבל שהולך לממיר? אצלי מחובר באופטי ושומעים מצויין אין דילאי לפחות לא מורגש
...
·
ARC זה קיצור לAUDIO RETURN CHANNEL שזה תמיכה בהחזרת אודיו מהטלויזיה לרסיבר דרך אותו כבל HDMI שמחבר את ה רסיבר לטלויזיה. חשוב כמובן לוודא שמחברים לכניסת HDMI ב TV שתומכת ב ARC כי לרוב יש רק אחת כזאת בכדי למנוע התנגשויות. השמע מהטלויזיה ישמע מכניסת ה TV ברסיבר, רק יש לוודא שבוחרים ב ARC בתפרית ה AUDIO SELECT.

טכנית ARC זה פרוטוקול SPDIF ולכן אין שום הבדל באיכות בחיבור אופטי, זה רק עניין של אוטומציה ונוחות. בעתיד כאשר HDMI 2.1 יצא, פרוטוקול ARC יעבור שדרוג ל HD ואז יהיה ניתן להעביר גם DTS:X דרך ARC, אז כבר הטריק של חיבור אופטי לא יעבוד עבור פורמטי HD של דולבי ו DTS...

אצלי בין טלויזיה סוני לרסיבר אונקיו ה ARC עובד רק אם יש עוד מכשיר תומך CEC מחובר לרסיבר. ברגע שאני מנתק את ה DUNE, אפשר להגיד שלום ל ARC..

GMTK
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1973

שליחה

CUTNPASTE כתב:
...
...
·
ARC זה קיצור לAUDIO RETURN CHANNEL שזה תמיכה בהחזרת אודיו מהטלויזיה לרסיבר דרך אותו כבל HDMI שמחבר את ה רסיבר לטלויזיה. חשוב כמובן לוודא שמחברים לכניסת HDMI ב TV שתומכת ב ARC כי לרוב יש רק אחת כזאת בכדי למנוע התנגשויות. השמע מהטלויזיה ישמע מכניסת ה TV ברסיבר, רק יש לוודא שבוחרים ב ARC בתפרית ה AUDIO SELECT.

טכנית ARC זה פרוטוקול SPDIF ולכן אין שום הבדל באיכות בחיבור אופטי, זה רק עניין של אוטומציה ונוחות. בעתיד כאשר HDMI 2.1 יצא, פרוטוקול ARC יעבור שדרוג ל HD ואז יהיה ניתן להעביר גם DTS:X דרך ARC, אז כבר הטריק של חיבור אופטי לא יעבוד עבור פורמטי HD של דולבי ו DTS...

אצלי בין טלויזיה סוני לרסיבר אונקיו ה ARC עובד רק אם יש עוד מכשיר תומך CEC מחובר לרסיבר. ברגע שאני מנתק את ה DUNE, אפשר להגיד שלום ל ARC..
...
·
הבנתי תודה אצלי הממיר מחובר לטלוויזיה ומהממיר כבל אופטי לרסיבר

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14370

שליחה

CUTNPASTE כתב:
...
...
·

...
·
פרוטוקול eARC כבר מוכן ל HDMI 2.1.
טכנית לדעתי אפשר ליישמו גם על 2.0 אבל אולי למען הסדר הטוב יישמו אותם ביחד.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352

שליחה

עוד פיצ'ר מדהים שנופל כל פעם בין הכסאות בגלל מימוש גרוע של היצרנים.
אם משתמשים מהתחום מסתבכים איתו כל כך, דמיינו מה עובר על ההדיוט הממוצע מהרחוב שמנסה להגדיר דבר כזה.

אחרי שזה נאמר, בזמנו גם אצלי לא עבד. מן הסתם, התברר שאני הוא זה שלא עשה את הדברים כמו שצריך כדי להפעיל אותו.
עבד לי פיקס עם שני מסכים LG שונים ועם שני רסיברים האחד היה של ימאהה והנוכחי של פיוניר. זה עובד פיקס. רק צריך להגדיר נכון.

אחרי שמוודאים שהכבל מחובר בין היציאות/כניסות הנכונות בציוד - אלו שבמפורש רשום עליהן שתומכים ב- ARC ממשיכים,
במסכי LG - חובה להפעיל את פיצ'ר ה- SIMPLINK בתפריט. לא יעבוד בלי זה.
לאחר מכן בהגדרות השמע לבחור סאונד ביציאה לרמקול חיצוני במקום רמקול של הטלויזיה.
כל רסיבר עם ההגדרה שלו, אבל זה בדרך כלל תחת הגדרות כלליות או הגדרות HDMI. שם צריך לאשר CEC או HDMI CONTROL או איך שלא קראו להגדרות הרלוונטיות הללו באותו הרסיבר.
בשני הרסיברים האחרונים שהיו לי היה גם צריך לשייך כניסה ברסיבר עם כניסת ה- ARC. אצלי תמיד בחרתי ב- "TV", כך שכאשר בוחרים בכניסת ה- TV הוא קופץ לשמע שנכנס מה- ARC.
אצלי גם הגדרתי שליטה בין המכשירים כך שהדלקה/כיבוי של המסך מפעילה/מכבה את הרסיבר (אך לא ההיפך) וכמובן שניתן להשתמש בשלט של המסך כדי להגביר/להנמיך עוצמת שמע ברסיבר. עובד לי פיקס שנים.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73433
שם מלא: ערן

שליחה

שחר, עשיתי בדיוק כפי שציינת, ואתה יודע מה קורה? כל השרשרת משתגעת וברגע שאני מנסה להפעיל אקטיביטי בשלט הרמוני לצפיה בטלוויזיה חכמה (הדלקה של רסיבר, הדלקה של הטלוויזיה ומעבר לטלוויזיה החכמה) - כל המערכת משתגעת, ה PS4 נדלק והמערכת עוברת לכניסה שלו במקום לטלוויזיה החכמה. משהו בשילוב בין CEC ל ARC פשוט לא עובד טוב.

כרגע אני פשוט לא עובד עם CEC ומעביר ל ARC ידנית בעזרת כפתור ה TV AUDIO בשלט של הממיר, מעצבן כי זה מכריח אותי להחזיק עוד שלט סתם בשביל פעולה אחת, אבל כרגע זה מה יש.

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6306

שליחה

שימו לב של- CEC ול ARC אין שום דבר במשותף, ואינם קשורים אחד לשני בכלל.
אצלי ה CEC לא בשימוש כלל, אבל ARC עובד מצויין.
זה פשוט מצריך הגדרה במסך והגדרה ברסיבר.
העניינים מתחילים להסתבך - כשמבקשים לעשות שימוש אחד באותו השלט.

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4941

שליחה

@Huber
·נסה לכבות את ה SIMPLELINK במסך. מנסיוני, הוא זה שגורם ל PS להתעורר.. לא הרסיבר.
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

אם ה SIMPLINK מכובה, ה ARC לא עובד, הם קשורים אחד לשני. מה שעשיתי כרגע זה לכבות את הפונקציה ברסיבר (HDMI CONTROL), מה שמנע מה PS4 להידלק אבל במקביל מחייב אותי להעביר ידנית עם השלט ל TV AUDIO בשביל שה ARC יתפקד. אני מחפש דרך לגרום להרמוני לבצע את זה אוטומטית באקטיביטי שמדלפעילה את הטלוויזיה החכמה ואז הכל יפתר.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

אם ה SIMPLINK מכובה, ה ARC לא עובד, הם קשורים אחד לשני. מה שעשיתי כרגע זה לכבות את הפונקציה ברסיבר (HDMI CONTROL), מה שמנע מה PS4 להידלק אבל במקביל מחייב אותי להעביר ידנית עם השלט ל TV AUDIO בשביל שה ARC יתפקד. אני מחפש דרך לגרום להרמוני לבצע את זה אוטומטית באקטיביטי שמדלפעילה את הטלוויזיה החכמה ואז הכל יפתר.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352

שליחה

@Huber
·
אז הנה פתרת את הסיפור. (Y)
הבעיה הנוכחית שלך בכלל לא שייכת ל ARC אלא סוגיית הרמוני כדי לבצע את זה "יעיל/חכם" יותר..
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

Enc0der
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 567

שליחה

Huber כתב:כרגע אני פשוט לא עובד עם CEC ומעביר ל ARC ידנית בעזרת כפתור ה TV AUDIO בשלט של הממיר, מעצבן כי זה מכריח אותי להחזיק עוד שלט סתם בשביל פעולה אחת, אבל כרגע זה מה יש.
...
·
מה מונע ממך ללמד את ההרמוני את השלט הזה ואז להוסיף את הכפתור לאקטיביטי?

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

בהגדרות של ההרמוני כבר מוגדר השלט של הדנון, הבעיה שכשאני מנסה לערוך את האקטיביטי ולהוסיף לחיצת כפתור (ה TV AUDIO) לתהליך, אני לא מוצא את זה.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

jacko-il כתב:@Huber
·
אז הנה פתרת את הסיפור. (Y)
הבעיה הנוכחית שלך בכלל לא שייכת ל ARC אלא סוגיית הרמוני כדי לבצע את זה "יעיל/חכם" יותר..
...
·

יותר סוגיית CEC, ה HDMI CONTROL ברסיבר כשהוא מופעל מעביר לבד את הרסיבר ל TV AUDIO, אבל מייד אח"כ משפעיל לי את ה PS4, מה שגורם לרסיבר לקפוץ אליו ולא לטלוויזיה החכמה. אפשהו השילוב של CEC ו ARC פשוט מתפקשש.

gombi
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 153

שליחה

@Huber
איזה דגם Harmony יש לך ועם איזו גירסאת תוכנה אתה משתמש (הישנה 7.7.0 או החדשה MyHarmony)?

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

יש לי Harmony Elite, משתמש ב MyHarmony.

gombi
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 153

שליחה

@Huber
אז כנס ל Activities, בחר את הרלוואנטית ובחר Customize This Activity. אחר כך לחץ על Add Step. בחר את הרסיבר כ Device ותחת Action בחר Command. במידה ותחת Command לא מופיע כפתור ה TV Audio, אתה יכול להוסיף אותו ידנית תחת Devices (מחוץ ל Activities כמובן). אתה אפילו יכול להוסיף פקודת Macro אם מה שאתה צריך דורש רצף של לחיצות.

בהצלחה.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

gombi - תודה, אנסה ואעדכן (Y)

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

הי חברים.

טוב, ה ARC עובד, רק משום מה כל 5-10 דקות יש מעין "שיהוק", ז"א הסאונד מפסיק לשניה-שתיים וממשיך ושומעים מעין קליק. יש למישהו רעיון למה?

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14370

שליחה

Huber כתב:הי חברים.

טוב, ה ARC עובד, רק משום מה כל 5-10 דקות יש מעין "שיהוק", ז"א הסאונד מפסיק לשניה-שתיים וממשיך ושומעים מעין קליק. יש למישהו רעיון למה?
...
·
ממיר של YES ?

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”