דואר ישראל - על סף קריסה?

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
rm1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1589

שליחה

תמיד מצמידים לחבילות פתק בארץ, אם זה רשום אז רושמים את המספר המקורי או אם רגיל אז רושמים עם מספר פנימי YYnnnnnnIL
וזה מה שתקבל בדואר או ב SMS אם מופיע מספר הפלאפון שלך על החבילה.

סינפיל
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 72

שליחה

rm1 כתב:תמיד מצמידים לחבילות פתק בארץ, אם זה רשום אז רושמים את המספר המקורי או אם רגיל אז רושמים עם מספר פנימי YYnnnnnnIL
וזה מה שתקבל בדואר או ב SMS אם מופיע מספר הפלאפון שלך על החבילה.
...
אני מקווה, שכן האינטרנט מלא בתלונות על מקרים בהם דואר ישראל "שכח" להוציא פתקים ואז החזיר חבילות לשולח לאחר שבועיים (או הוציא אותם רק אחרי ההחזרה). מה שכן קרה לי זה שהם "שכחו" להוציא פתק ראשון ואז צריך לחכות עוד שבוע עד שמוציאים פתק שני, או, שבמקרים בהם היה לי מס' מעקב, הוציאו פתק כמה שבועות אחרי שאספתי מהסניף (זה קרה לפני שנה). האפשרות שהכי מטרידה אותי כעת, בהינתן שאין מס' מעקב, היא שהבלגים מתוך בורות שוב שלחו את החבילה למדינת אויב ושלכן היא תחזור לשולח שלא תהיה לו מסיבה זו דרך להעבירה אלי.
·

rm1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אני בד"כ מוסיף את מספר הטלפון לכתובת כדי להיות בטוח שהוא יכלל בנמען ואז הדואר שולח SMS גם אם לא קיבלת את הפתק ליד.
נדיר שמקבלים היום את הפתק בתיבה בד"כ הכל נגמר ב SMS ולא מגיע פתק בכלל.

סינפיל
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

rm1 כתב:אני בד"כ מוסיף את מספר הטלפון לכתובת כדי להיות בטוח שהוא יכלל בנמען ואז הדואר שולח SMS גם אם לא קיבלת את הפתק ליד.
...
עשיתי כן בהזמנה הנוכחית, אך, קודם כל, צריך לקוות שהיא בכלל תגיע למדינה הנכונה...

gilg7
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3757

שליחה

rm1 כתב:אני בד"כ מוסיף את מספר הטלפון לכתובת כדי להיות בטוח שהוא יכלל בנמען ואז הדואר שולח SMS גם אם לא קיבלת את הפתק ליד.
...
לא קיבלתי פתק לתיבה כבר למעלה משנה.
סינפיל
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

gilg7 כתב:
...
...
לא קיבלתי פתק לתיבה כבר למעלה משנה.
אז במקרים שאין מס' מעקב הם שולחים לך מסרון?

סינפיל
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

דרך אגב, כשביצעתי את ההזמנה, שלחתי הודעה לדואר הבלגי: אחרי כמה ימים, ענה נציג ובאנגלית עילגת הסביר שהם מודעים למצב במזרח התיכון ואינם שולחים חבילות המיועדות לישראל למדינות ערב. ועדיין, בהינתן מה שקרה לי בעבר והבורות המדהימה אודות ישראל והמזרח התיכון באירופה (יכול להיות שגם אם הם לא שולחים למדינות ערב הם יעבירו את החבילה למדינה שלישית באירופה בדרך ומשם היא תגיע למדינת אויב?), אני מאוד חושש, וזה עוד לפני שהגענו בכלל לאפשרות שדואר ישראל, או, לצורך העניין, הדואר הבלגי, יגנוב, יחזיר, או, יאבד לי אותה (בשל השנאה לישראל באירופה אני לא שולל את האפשרות שמישהו בדואר הבלגי בכוונה יאבד אותה)...

Elad8
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6218

שליחה

אתה חי בסרט. אלפי חבילות מגיעות לארץ כל יום (גם מאירופה הבורה) ואף אחת מהן לא עוברת במדינת אויב.
אלעד

BANDIT
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 373

שליחה

חבילה שהוזמנה מגירבסט בדואר רשום הגיעה לארץ תוך 8 ימים. בתאריך 21.6.2017 נקלטה החבילה במרכז הסחר המקוון ומאז נעלמו עקבותיה. גם פנייה למנכ"ל דואר ישראל לא עזרה - הפריט לא אותר ורק נחסם ליציאה מהארץ.

גירבסט לא אשמים אבל נאלצתי לבקש החזר...ממש מעצבן שידוע שהפריט הגיע לארץ ולא ניתן לאתר אותו ועוד יותר מעצבן שגירבסט היו צריכים לספוג את זה!!!

סינפיל
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

Elad8 כתב:אתה חי בסרט. אלפי חבילות מגיעות לארץ כל יום (גם מאירופה הבורה) ואף אחת מהן לא עוברת במדינת אויב.
...
הלוואי והיית צודק: לפני כשנה הזמנתי חבילה מאוסטריה והדואר המקומי שלהם שלח אותה לדובאי (מדינת אויב). שלחתי הן לדואר האוסטרי הן לשולח הודעה נדהמת והם ענו לי, בשיא הרצינות, שבטח עוד כמה ימים היא פשוט תעלה על מטוס בדרך לארץ... ניסיתי להסביר את הקונספט של מדינת אויב, ללא הואיל: באירופה הגבולות פתוחים כחלק מהסכם של האיחוד האירופאי כבר כמה עשורים והם אינם מכירים מציאות אחרת, שלא לדבר על כך שהם אינם מכירים את הקונספט של מדינת אויב. אחר כך, השולח הסביר לי שהוא מפסיק לשלוח לישראל מכיוון שהדואר האוסטרי תמיד שולח חבילות המיועדות לישראל לדובאי, כך שלא היה מדובר במעידה חד פעמית אלא בבורות: הם אשכרה שלחו לשם את החבילה מתוך ציפיה שניתן להשתמש בדובאי כתחנת מעבר לישראל, משהו הגיוני בערך כמו לשלוח אותה לאיראן, לסוריה, או, ללבנון...

Elad8
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6218

שליחה

רק בריאות.
אלעד

סינפיל
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

Elad8 כתב:רק בריאות.
...
לא ממציא את זה, זה באמת קרה ואני חושש נורא שזה יחזור על עצמו. אף פעם לא הזמנתי מבלגיה ולכן אני אפילו עוד יותר חושש מכיוון שאני לא מכיר את הדואר שלהם.

rm1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

לבעלי לב חלש תזמינו בארץ ותשלמו כפול או יותר אבל בטוח שהחבילה תגיע בס"ד ודואר ישראל.

סינפיל
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

rm1 כתב:לבעלי לב חלש תזמינו בארץ ותשלמו כפול או יותר אבל בטוח שהחבילה תגיע בס"ד ודואר ישראל.
...
אם רק היה ניתן לרכוש את המארז המאוד נדיר שהזמנתי מבלגיה בארץ...

סינפיל
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

מה אני עושה אם פועלי דואר ישראל, בהנחה שהחבילה בכלל תגיע לארץ, יקלידו לא נכון את מספר הנייד בעת שליחת המסרון ולכן ימסרו את החבילה לאחר או יחזירו אותה לשולח לאחר חוסר הדרישה? שמעתי שזה קורה הרבה. איך אני בכלל יודע שהשולח באמת שלח את החבילה ואינו עובד עלי?

liorp
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2352

שליחה

מהולנד לכפר סבא בשבוע ויומיים. כולל ראש השנה ושבת באמצע.
נשלח בשלישי שעבר מהולנד והגיע היום לכפר סבא.
כלומר תוך פחות מארבע ימי עבודה של דואר ישראל בהנחה שהחבילה מיד עלתה על מטוס.
נערך לאחרונה על ידי liorp ב 28/09/2017 20:24, נערך פעם 1 בסך הכל.

סינפיל
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

liorp כתב:מהולנד לכפר סבא בשבוע ויומיים. כולל ראש השנה ושבת באמצע.
נשלח בשלישי שעבר מהולנד והגיע היום לכפר סבא.
...
היה לך מזל, אני מניח. אני עדיין מחכה ומקווה כבר שבועיים מינוס יום. המדובר היה במשלוח רגיל או מהיר?

liorp
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2352

שליחה

אז כנראה שיש לי הרבה מזל כי הדואר בכפר סבא מעולם לא איבד לי חבילות.

החבילה הקודמת מהולנד הגיעה אפילו בפחות משבוע.

מדובר במשלוח רגיל מסין לישראל שעובר דרך הדואר בהולנד. לקח לו שבועיים להגיע מסין להולנד ושבוע ויומיים מהולנד לישראל.

סינפיל
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

liorp כתב:אז כנראה שיש לי הרבה מזל כי הדואר בכפר סבא מעולם לא איבד לי חבילות.

החבילה הקודמת מהולנד הגיעה אפילו בפחות משבוע.

מדובר במשלוח רגיל מסין לישראל שעובר דרך הדואר בהולנד. לקח לו שבועיים להגיע מסין להולנד ושבוע ויומיים מהולנד לישראל.
...
תקרא/י את מה שפרסמתי דלעיל כדי לראות כמה תלאות אני עובר בהשוואה למה שאת/ה מתאר/ת: כולי תקווה שאחרי כיפור, או, למצער, אחרי סוכות, החבילה שלי תגיע כבר. כמה עצלנים/בטלנים הם יכולים להיות...

ag43
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2224

שליחה

אצלי כבר כמה ימים יושב ומחכה לבדיקת מכס וזה אחרי כמעט שבועיים שלקח לו בכלל להופיע בארץ...

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”