האם קיבלת את התשובה שלי לשאלתך (התשובה התחילה ב "הלכת רחוק מידי")
וחוץ מזה - חכה חכה, "דוחף רמזים" ככה אתה קרא לי....

את זה קיבלתי ואף עניתי לך ש"התלכלכת" בחידה הזוamirbd כתב:משה,
האם קיבלת את התשובה שלי לשאלתך (התשובה התחילה ב "הלכת רחוק מידי")
וחוץ מזה - חכה חכה, "דוחף רמזים" ככה אתה קרא לי.......

אני לא יודע מה הפתרון של אמיר (או אריה), אך אני יכול לגלות לך שיש לי מחלוקת עם אמיר על החידה (ויש לי פתרון משלי).theAman כתב:אמיר,
האם פתרון חידת הדרקון הוא מתמטי או "תחמני"?...

משה,moco כתב:לא יודע איפה אמיר אז הנה הבעיה.
אמיר מניח שהדרקון מוגבל בשכלו , וזה בניגוד למסורת הגאונות המיוחסת פה לכל אסיר ולכל פיראט.
גם אם הוא היה אומר שהדרקון אהבל, זה עדיין לא מוגדר היטב. כי בעוד גאון אינסופי זה מוגדר היטב, אהבל יש בכל מיני רמות.
במקרה הזה הוא אהבל מתאבד....

מצטער - הייתי רוב היום offline (עשינו מסיבת יומהולדת לבן שלי אצלנו בחצר - רק עכשיו גמרנו לסדר אחרי הבנדיטים שהיו פה).theAman כתב:אני מוכן.
והנה 2 דברים שאני חושב (מתחכמים):
1- אני יכול למלא מים מהאגם, או לחילופין להגיש כוס ריקה - לא כתוב בחידה שאני חייב למלא את הכוס מהבארות או שאני חייב למלא אותה בכלל, מה שאומר שגם אני וגם הדרקון נמות.
2-
2 שאלות:
1- האם אני יכול למלא את הכוס מ-2 בארות שונות ואני בעצם אקבל רעל ותרופה, כך שההשפעה של הרעל תבוטל מיד אם אשתה מהכוס?
2- בהנחה שאני שותה מ-3 בארות מספר 1,2 ו-3 בסדר הבא:
3 -> 1 -> 2.
1 לא יבטל את 3, אבל 2 יבטל את 1 , האם בסדר הזה אני בטוח?...

מזל טוב.amirbd כתב:מצטער - הייתי רוב היום offline (עשינו מסיבת יומהולדת לבן שלי אצלנו בחצר - רק עכשיו גמרנו לסדר אחרי הבנדיטים שהיו פה).theAman כתב:אני מוכן.
והנה 2 דברים שאני חושב (מתחכמים):
1- אני יכול למלא מים מהאגם, או לחילופין להגיש כוס ריקה - לא כתוב בחידה שאני חייב למלא את הכוס מהבארות או שאני חייב למלא אותה בכלל, מה שאומר שגם אני וגם הדרקון נמות.
2-
2 שאלות:
1- האם אני יכול למלא את הכוס מ-2 בארות שונות ואני בעצם אקבל רעל ותרופה, כך שההשפעה של הרעל תבוטל מיד אם אשתה מהכוס?
2- בהנחה שאני שותה מ-3 בארות מספר 1,2 ו-3 בסדר הבא:
3 -> 1 -> 2.
1 לא יבטל את 3, אבל 2 יבטל את 1 , האם בסדר הזה אני בטוח?...
אכן למלא את הכוס מים זה חוקי, ומכיוון שצויין בחידה שלא ניתן להבדיל בין מים ורעל אזי הדרקון התמים ישתה מהמים, ואח"כ מהרעל שלו ולכן ימות - וזה חצי הפתרון.
אתם עדיין צריכים למצוא איך לא למות...
אם זה גורם לכם להרגיש טוב, גם לי לקח זמן רב עד שראיתי את הפתרון (הטריוויאלי), ולעומת זאת, הבת שלי (בת 12) פתרה את החידה בשתי דקות ......

אני מקווה שלא תגידו שאני לא חייב לשתות מהכוס שהדרקון נותן לי.osherov כתב:![]()
![]()
זה מה ששניכם תתנו לעצמכם בראש ברגע שתגלו את התשובה...

לפחות זה מה שגם אני מבין...moco כתב:לפי החוקים אני חייב לשתות מה7 שנתן לי דבר ראשון ואח"כ ממה שהבאתי.
עד כאן נכון?...