שירשור החידות הגדול
אני שמח לשמוע.amirbd כתב:חידה אכזרית זו היתה...moco כתב:סוף סוף, אמיר פתר את החידה...
לתת עוד אחת מיד או לחכות קצת ?...
כשמתי אותה זה היה תוך אמירה לעצמי "נגמרו הטובות, אבל לפחות מצאתי משהו" . חששתי מאוד מקלוּת יתר.
משה
- keyser
- עוסק בתחום

- תגובות: 15223
- שם מלא: מני דהן
- נתן תודות: 40 פעמים
- קיבל תודות: 264 פעמים
moco כתב:אני שמח לשמוע.amirbd כתב:חידה אכזרית זו היתה...moco כתב:סוף סוף, אמיר פתר את החידה...
כשמתי אותה זה היה תוך אמירה לעצמי "נגמרו הטובות, אבל לפחות מצאתי משהו" . חששתי מאוד מקלוּת יתר....
אבל אמרת שגם אתה התקשית בהתחלה עם החידה הזו, לא?
עד שראית את הפיתרון והבנת כמה זה פשוט.
אני ממליץ שבינתיים אמיר ייתן חידה ונמשיך לפתור את של moco
כבר הרבה זמן לא הייתה לנו חידה על פירטים... אחת יחסית קלה (לדעתי)
נניח שיש 1000 פירטים שכולם חמדנים, אכזריים ומתוחכמים (וכולם יודעים שזה המצב). כמקובל בחידות הללו יש היררכיה מלאה בין הפירטים, מהבכיר ביותר לזוטר ביותר.
הפירטים רוצים לחלק אוצר זהב שמצאו (מה עוד יכולים פירטים לעשות), והחלוקה, כמקובל תהיה ע"י סידרה של הצבעות.
בכל פעם שיש הצבעה, אם 50% (או יותר) מצביעים "בעד" אזה מחלקים את האוצר שווה בשווה (בין כל הפירטים החיים). אחרת הורגים את הפירט הזוטר ביותר (אלא מה?), ומצביעים שוב.
החידה: כמה פירטים ימותו לפני שהאוצר יחולק ?
נניח שיש 1000 פירטים שכולם חמדנים, אכזריים ומתוחכמים (וכולם יודעים שזה המצב). כמקובל בחידות הללו יש היררכיה מלאה בין הפירטים, מהבכיר ביותר לזוטר ביותר.
הפירטים רוצים לחלק אוצר זהב שמצאו (מה עוד יכולים פירטים לעשות), והחלוקה, כמקובל תהיה ע"י סידרה של הצבעות.
בכל פעם שיש הצבעה, אם 50% (או יותר) מצביעים "בעד" אזה מחלקים את האוצר שווה בשווה (בין כל הפירטים החיים). אחרת הורגים את הפירט הזוטר ביותר (אלא מה?), ומצביעים שוב.
החידה: כמה פירטים ימותו לפני שהאוצר יחולק ?
אמיר.
- AviBiton
- גורו HTmobile

- תגובות: 17346
- נתן תודות: 503 פעמים
- קיבל תודות: 358 פעמים
זה לא תלוי במי מציע את החלוקה?amirbd כתב:כבר הרבה זמן לא הייתה לנו חידה על פירטים... אחת יחסית קלה (לדעתי)
החידה: כמה פירטים ימותו לפני שהאוצר יחולק ?...
חושב שהיה, אבל לא חושב שהנוכחים פה היו אז.amirbd כתב:כבר הרבה זמן לא הייתה לנו חידה על פירטים... אחת יחסית קלה (לדעתי)
החידה: כמה פירטים ימותו לפני שהאוצר יחולק ?...
משה
העיניין הוא שהתקשיתי מעט זמן כי אני תחת לחץ מוסרי מאמירkeyser כתב:moco כתב:אני שמח לשמוע.amirbd כתב:חידה אכזרית זו היתה...moco כתב:סוף סוף, אמיר פתר את החידה...
כשמתי אותה זה היה תוך אמירה לעצמי "נגמרו הטובות, אבל לפחות מצאתי משהו" . חששתי מאוד מקלוּת יתר....![]()
![]()
אבל אמרת שגם אתה התקשית בהתחלה עם החידה הזו, לא?
עד שראית את הפיתרון והבנת כמה זה פשוט.
אני ממליץ שבינתיים אמיר ייתן חידה ונמשיך לפתור את של moco...
היו שם גם פתרונות אחרים יותר מסובכים מהפתרון האלגנטי.
משה
- keyser
- עוסק בתחום

- תגובות: 15223
- שם מלא: מני דהן
- נתן תודות: 40 פעמים
- קיבל תודות: 264 פעמים
חזרתי לשירשור הזה לאחר גלות ארוכה בשירשורי שטויות למיניהם, אז כנראה אני לא מסונכרן
בכל מקרה אני עורך כרגע ומקווה שהנזק לא נעשה כבר...
התרגלתי לשירשור הסרטים
בכל מקרה אני עורך כרגע ומקווה שהנזק לא נעשה כבר...
התרגלתי לשירשור הסרטים
נערך לאחרונה על ידי keyser ב 01/05/2008 0:11, נערך פעם 1 בסך הכל.
משה - תפסת אותי פעם נותן חידה פעמיים ?? לדעתי זה לא היה...moco כתב:חושב שהיה, אבל לא חושב שהנוכחים פה היו אז.amirbd כתב:כבר הרבה זמן לא הייתה לנו חידה על פירטים... אחת יחסית קלה (לדעתי)
החידה: כמה פירטים ימותו לפני שהאוצר יחולק ?......
אמיר.