שירשור החידות הגדול
אני לא מבין משהו בסיסי בחידה - האם זו בעיה חד מימדית (הם שטים לאורך ציר X בכיוון ומהירות קבועה אך לא ידועה), או בעיה דו מימדית (נעים במישור) ?
אני לא רואה איך במישור (שככה אני הבנתי את החידה), אני יכול להטיח התנגשות ורציתי לוודא שאני לא מתאמץ סתם.
אני לא רואה איך במישור (שככה אני הבנתי את החידה), אני יכול להטיח התנגשות ורציתי לוודא שאני לא מתאמץ סתם.
אמיר.
אבל אפשר. זה לא סתם מישור. זה מישור ועוד עובדות שסופרו בסיפור החידה.amirbd כתב:אני לא מבין משהו בסיסי בחידה - האם זו בעיה חד מימדית (הם שטים לאורך ציר X בכיוון ומהירות קבועה אך לא ידועה), או בעיה דו מימדית (נעים במישור) ?
אני לא רואה איך במישור (שככה אני הבנתי את החידה), אני יכול להטיח התנגשות ורציתי לוודא שאני לא מתאמץ סתם....
עוד (אולי) רמז: יש אירוניה רבה בשאלה של אמיר המצוטטת , והיא תובן כשתראו את הפתרון הפשוט, ודי לחכימא ברמיזא.
משה
OK, כתוב "אוקינוס השאול" - האם האוקינוס הוא על כל פני השטח של כדור (כלומר אם תנוע בקו ישר אז תעשה מעגלים, או שתתקע באיזשהו חוף?moco כתב:אבל אפשר. זה לא סתם מישור. זה מישור ועוד עובדות שסופרו בסיפור החידה.amirbd כתב:אני לא מבין משהו בסיסי בחידה - האם זו בעיה חד מימדית (הם שטים לאורך ציר X בכיוון ומהירות קבועה אך לא ידועה), או בעיה דו מימדית (נעים במישור) ?
אני לא רואה איך במישור (שככה אני הבנתי את החידה), אני יכול להטיח התנגשות ורציתי לוודא שאני לא מתאמץ סתם....
עוד (אולי) רמז: יש אירוניה רבה בשאלה של אמיר המצוטטת , והיא תובן כשתראו את הפתרון הפשוט, ודי לחכימא ברמיזא....
אמיר.
- AviBiton
- גורו HTmobile

- תגובות: 17346
- נתן תודות: 503 פעמים
- קיבל תודות: 358 פעמים
באקדמיית "העולם שמעבר".osherov כתב:moco כתב: כל מי שלמד גיאוגרפיה של העולמות הבאים יודע שאוקינוס השאול הוא מישור אויקלידי בלי סוף ובלי מעגלים....
איפה מלמדים את : "גיאוגרפיה של העולמות הבאים" ?
ואיך מגיעים לשם...
טוב, העסק לא זז. אני נותן רמז קטלני ואם זה גם לא עוזר אתן את הפתרון (אם לא תהיה התנגדות).
כתבתי שיש אירוניה בשאלה של אמיר אם מדובר בבעיה חד מימדית או דו מימדית.
הבעיה אומנם דו מימדית בעליל אך יש דרך מאוד פשוטה לתפוס את מרחב האפשרויות אם הופכים אותה ל"כמעט חד מימדית".
ואם זה לא מספיק, אז פשוט תיכנסו לנעליים של אמיר (זה מהחידה).
הבעיה אומנם דו מימדית בעליל אך יש דרך מאוד פשוטה לתפוס את מרחב האפשרויות אם הופכים אותה ל"כמעט חד מימדית".
ואם זה לא מספיק, אז פשוט תיכנסו לנעליים של אמיר (זה מהחידה).
משה
אני מקווה שזאת תשובה מתמטית ולא משהו בסגנון שברגע שאמיר פוגש את אבי הוא צועק ושואל אותו "תגיד לי לפני כמה זמן פגשת את עומר ?!"moco כתב:טוב, העסק לא זז. אני נותן רמז קטלני ואם זה גם לא עוזר אתן את הפתרון (אם לא תהיה התנגדות).
ואם זה לא מספיק, אז פשוט תיכנסו לנעליים של אמיר (זה מהחידה)....
משה,moco כתב:אין יותר מתמטי מזה.
אגב, למי שיודע פיזיקה (קלאסית גליליאנית מהתיכון) זה צריך להיות ממש ברור מאליו (אחרי הרמזים). עדיין, זה מתמטיקה טהורה....
אם אמיר (מהפורום) ,עדין ,לא פתר את זה, משמע שזה לא פתיר
osherov כתב:משה,moco כתב:אין יותר מתמטי מזה.
אגב, למי שיודע פיזיקה (קלאסית גליליאנית מהתיכון) זה צריך להיות ממש ברור מאליו (אחרי הרמזים). עדיין, זה מתמטיקה טהורה....
אם אמיר (מהפורום) ,עדין ,לא פתר את זה, משמע שזה לא פתיר...
משה
תודה, תודהosherov כתב:משה,moco כתב:אין יותר מתמטי מזה.
אם אמיר (מהפורום) ,עדין ,לא פתר את זה, משמע שזה לא פתיר...
האמת, לא הקדשתי זמן לחידה (החיים מפריעים לי), אבל עכשיו אני רואה שיש רמז חדש אני קצת אנסה...
אמיר.
כן, בגלל זה מצויין בחידה שניתן לראות ממרחק אפסי.amirbd כתב:שאלות הבהרה -
האם כשאמיר מתנגש באריה למשל, הוא לומד גם את הכיוון של אריה יחסית אליו? את המהירות של אריה (יחסית אליו) ?...
אי אפשר, כמובן, לראות אוניות רחוקות.
משה