שרשור מחירי אינטרנט - כמה באמת אתם משלמים?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
ירקרק
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1251

שליחה

deepspace

אני די מחוייב להוט תשתית אינטרנט כי אני עובר למושב כלשהו בצפון שבו בזק לא יכולה להציע לי יותר מ 5 מגה,וגם אם לבזק היה אפשרות לתת לי תשתית יותר מהירה עדיין הייתי צריך לשלם לבזק התקנה כלקוח חדש ו 100 שקל על מודם,כך שלהתנתק מהוט זו לא אופצייה גם מעשית וגם כלכלית.

לא סתם ביקשתי מספר פנייה או סיכום שיחה או שלא קוראים לזה כי היה לי בדיוק אותו תרחיש עם יס בטלויזיה לפני שנה.מישהו כאן בשרשור אחר ציין שקיבל מחיר כלשהו מיס,ושאני התקשרתי ליס אמרו שאין מחיר כזה ואם אני רוצה אז שאציין מספר עסקה של לקוח שכן קיבל בסכום כזה ואם אכן יש מחיר כזה אז במקום אני מקבל אותו דבר וכך קרה בפועל.

שוב אין לי אלטרנטיבה להוט,אין לי זמן לשיחות אינסופיות עם הוט ואיומים בהתנתקות וכל זה בשביל 10 שקל לחודש (מחיר פחית קולה בפלאפל).אם תרצה לעזור בכיף,אם לא גם בכיף,בכל מקרה כפי שכבר ציינתי 10 שקל לא משמעותי עבורי (אולי לאחרים כן).

deepspace
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 661

שליחה

מצטער, אבל אני לא מציין מידע מזהה ישירות.

ואתה שוב נופל קורבן לפרופגנדה שלהם...
כמו שזה לא "מבצע" גם "מס' פנייה" זה סתם טקטיקת עיקוב נוספת.
כבר קרו לי מס' פעמים שהיו לי מנויים במס' בתים, והם לא הסכימו לרדת במחיר ולהשוות ללא האיומים הרגילים, כך שזה כבר אומר לך את כל האמת... אני לא מאמין בדברים האלה.

5 מגה זה גם סבבה... אז יש לך עדיין אופציות, אם תבחר.
הם תמיד בונים על החשש הזה שתתקע בלי, אבל אלא החיים... צריך לקחת קצת סיכונים, וגם להישרף לפעמים.

בנוגע להתקנה בבזק, הצלחתי לגרום להם לוותר עליה לגמרי, ומהצד השני, להוט לשלם לי על ההתקנה.
זה הכל שאלה של כמה אתה יצירתי. :lol:

טיפ: נסו לקחת מס' שירותים שאתם לא צריכים (באיזה מחיר שבא להם), לדרוש כתנאי להצטרפות על וויתור מוחלט של דמי ההתקנה, ולאחר ביצעו ההתקנה, שלחו נתק להתנתקות מהשירותים המיותרים שאליהם נרשמתם.

זאת דרך קלה יחסית להשיג דברים, וקבלת מרווח תמרון, ללא הפסד כספי כלשהו.
נערך לאחרונה על ידי deepspace ב 19/08/2013 19:27, נערך פעם 1 בסך הכל.

ירקרק
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אתה רציני ש 5 מגה בימינו זה גם סבבה???תנסה לראות סרטון ביוטיוב FULL HD עם מהירות 5 מגה...

ולא מספר פניה זה סוף פסוק מבחינתי ומבחינת החברה (הוט-יס-בזק),במקרה כזה הם לא יכולים לעשות כלום רק לתת לך אותם תנאים ומחירים.אבל שוב,אין לי שום בעיה עם זה שאתה לא רוצה לציין מספר פניה,באמת.

deepspace
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

גם עם 2.5 אני יכול לחיות.

אני לא אמות מזה.

ירקרק
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

גם בלי אינטרנט בכלל לא תמות,כולנו חיינו ככה רק לפני 15-20 שנה.

deepspace
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

זה הכל עניין של נכונות להתגמשות, והתאמה לתנאים הקיימים המוצעים.
אני לא אשלם יד ורגל על שירות שבעיני הוא בסיסי, ואף צריך להיות מסופק בחינם.
להיות בלי בכלל, ועם, זה לא אותו הדבר....

2.5 זה רק קצת איטי יותר, אבל עדיין אפשר לגלוש ולהוריד חופשי.
אם תבדוק צריכה חודשית בסוף החודש, סיכוי גבוהה שאני עדיין אעקוף אותך, למרות ה-handicap.

להתקפל לכל גחמי החברות, זאת לא הדרך.
אם אתה רוצה להיות כוח צרכני, אז גם תפעל בהתאם.

זאת הפילוסופיה שלי בכל מקרה.
מאחל לך בהצלחה.

ירקרק
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

לא גבר לא.

אני מוריד המון מוזיקה מהנט,ויש לי מסך טלויזיה חדש עם סמארט שמחובר ישיר בכבל רשת,ועוד הרבה תכנים שנצרכים באופן יומיומי בחיבור WIFI ,אז 12 זה המינימום הנדרש (כמובן שאם היה רק 5 מגה בשוק כולנו היינו מסתדרים עם זה...כי אין אופצייה אחרת).

כתבתי כבר,ההבדל במחיר 10 שקל לחודש וזה הבדל לא משמעותי עבורי,בכדי שזה יהיה משמעותי עבורי הסכום צריך להיות 50 שקל ומעלה.בשביל 10 שקל אני לא משקיע מאמצים וזמן ועצבים,אבל זה מייצג רק אותי.

deepspace
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

מה הצריכה החודשית שלך?
אני נופל בין ה-300GB~500GB.
עם 2.5 אני מעריך שזה יפול לאזור ה-200GB~250GB.

יש לי רשת עמוסה באותה מידה, אם לא יותר (7 קליינטים).

ואני לא אומר ש-12 מינימום זה לא נדרש בעידן המודרני, אלא אני מדבר על התגמשות ו"הקרבה" זמניים, עד לקבלת הזדמנות מתאימה להטבת התנאים.

אולי הובנתי לא נכון, אבל אני לא מצדד באמת לרדת ל-2.5...

ירקרק
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

הבנתי שאתה לא מצדד,לא נראה לי שגם כל מי שקרא את הדיון חשב אחרת.

הבעיה עם 2.5 או 5 מגה (מהירויות שכולנו הסתדרנו איתן ממש לא מזמן)זה לא בהורדות סרטים וכדומה (זה כן בעיה כי זה לוקח הרבה יותר זמן אבל זו לא הבעיה בה' הידיעה) אלא בצפייה ישירה בתכני FULL HD באינטרנט מהמחשב, או בצפייה בסרטים שמועברים אלחוטית מהמחשב לטלויזיה שעם מהירות 5 ומטה פשוט לא אפשרי בשני המקרים.

ושוב,ההתגמשות הזמנית שאתה מציע היא לא רלוונטית לא רק במהירות שבזק יכולה להציע לי (מקס' 5 בזק מקס' 12 הוט) אלא שהם מתעקשים על התקנה בתשלום,ובנוסף תשלום 100 שקל על מודם.בשביל 10 שקל לחודש לא שווה לי אפילו חודש להיות עם בזק ועוד במהירות 5 מגה גם אם לא הייתי צריך לשלם על התקנה כלקוח חדש ו100 שקל על מודם,רק בכדי ל"הראות" להוט - הנה אני לא פראייר שאשלם לכם 70 על מהירות 12 שאחרים משלמים 60,זה פשוט לא שווה עבוריאת המאמץ...

deepspace
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

ואתה חושב שאני לא הייתי נתון באותה סיטואציה בדיוק, ומונע מאותם שיקולים כמוך?

המצב שלי לא היה שונה בכלום מהשיקולים שלך, אבל בסוף יצא משתלם (אני לא מדבר רק על ה-10 ש"ח הפרש).
אם תשלם יותר במעבר מהוט לבזק, לא "דפקת" את הוט, "דפקת" את עצמך.
אין לי עניין עקרוני להיות טיפש...
המטרה הייתה ונשארה לחסוך כסף, וזה לא קל עם כל המוקשים שהם שמים בין המעברים.
גם שיקולי תבוסתנות של "לא שווה את המאמץ" נלקחו בחשבון, ונשקלו בקפידה.

ללמוד לדבר עם הנציגים נכון, זה נסיון נרכש, ובהמשך זה גם נהיה קל יותר.
אפשר למצוא דרך גם כשאין דרך.

אמרתי מה שהיה לי לומר. אני מבין את ההתלבטות שלך.
לפעמים כדאי גם לשלם 10 ש"ח יותר ולשכוח מכל העניין.
ירקרק כתב:ובנוסף תשלום 100 שקל על מודם.
...
בזק נתנו לי נתב בהשאלה.

ירקרק
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

דרשו ממני בהוט גם לשלם על התקנה של 149 על מעבר דירה והתעקשתי לא לשלם וזה הצליח,מצד שני התעקשתי באותה צורה ובאותה תקיפות לשלם 60 ולא 70 וזה לא הצליח,אתה צריך להבין שאי אפשר לאיים על ז-ו-נ-ה- עם ז-י-ן-,ובמקרה שלי, בפעם המיליון, מעבר לבזק לא רלוונטי כי הם יכולים לספק לי רק 5 מגה .

הבעיה אצלך שאתה חושב שאם אתה משלם 60 ש''ח ולא 70 ש''ח להוט עבור תשתית 12 מגה ניצחת את הוט כי הם ביקשו 70 ואתה שילמת 60, אז בוא אני אחדש לך שגם ב 30 שקל הם עדיין שודדים אותך.

ולא שווה את המאמץ ( 10 ש''ח לחודש ראבאק) זו לא תבוסתנות זו דאגה לבריאות שלי.אני לא יודע בן כמה אתה ואני מניח שדי צעיר (אולי אני טועה,אבל לא נראה לי),אני בשלב מסויים בחיים הבנתי שיש דברים הרבה יותר חשובים מ 10 או 20 שקל לחודש,בריאות וזמן למשל.

ArielAberjil
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2011

שליחה

הוט כעת דורשים 240 שקלים על התקנה ולא יורדים מזה וכן 139 על 100 מגה,חוששני שגם 10 שקל עלות השאלה HOTBOX ו10 שקל על ראוטר,
יכולים לאשר?
מעוניין להצטרף להוט

ירקרק
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

לדעתי התקנה אתה יכול לחסוך בכך שתיקח טריפל (התקנה חינם לכל הטריפלים) ואחרי חודש חינם (מבצע חודש חינם באתר הוט לכל הטריפלים) פשוט תבטל את הטלויזיה וקו הטלפון (אין התחייבות).

deepspace
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

ירקרק, לא נראה שקראת את התגובה שלי מדבריך...
דווקא רשמתי שאולי במקרה שלך עדיף מבחינתך באמת לשלם וזהו.
אם תעבור או לא תעבור לבזק, זה באמת לא מעניין אותי.

וזה לא 10 ש"ח אצלי, יותר באזור של 300~200 ש"ח לחודש חיסכון.

אבל כן, מתחילים בקטן.
נערך לאחרונה על ידי deepspace ב 19/08/2013 22:55, נערך פעם 1 בסך הכל.

ירקרק
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

קראתי קראתי,אני מדבר איתך והגבתי נטו על המחיר שציינת לגבי תשתית אינטרנט בלבד (דיברת על שתי עסקאות שונות)

מחירים של הוט בטריפלים לא מעניינים אותי בכלל ,כי טלויזיה של הוט לא אקח גם בחינם,ובטלפון קוי אין לי צורך.

ירקרק
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

ועוד משהו,באמת שאין לי שום דבר אישי נגדך או הגישה שאתה מייצג,גם אני הייתי ככה לפני עשור וקצת,היום אני פשוט מתנהל אחרת שמדובר על סכום של פחית קולה בפלאפל.

ArielAberjil
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

בדיוק,לא אקח טלויזיה וטלפון גם בחינם ואין לי כח להתרברבר.
מצידי לשלם 139 שקלים(אבל שיכלול ראוטר ומודם HOTBOX בהשאלה) ואז לדבר עם השימור ולהוריד את המחיר ל"מבצע 100 מיוחד" כלומר 100 ב100 אבל לעשות בצורה מסודרת,לא ייתכן שללקוח חדש הם ייגבו כל דבר שירות,
אבל מלבד זה,אפשר להגיד שאפו שיש מבצע מדהים ללקוחות קיימים והפעם דווקא מעדיפים אותם על-פני לקוחות חדשים,היה עדיף כמובן לשווק את אותו החבילה לחדשים וגם לקיימים.

ירקרק
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אנחנו כישראלים יש לנו מנטליות של "ניצחנו" אותם.הרי לפני שהגיע מיכאל גולן וניפץ את המונופול של אורנג'-סלקום-פלאפון , לקוחות היו משלמים חשבונות חודשיים של 300 שקל פלוס על שימוש בינוני ומי מאיתנו שהיה משלם "רק" 250 היה מתהלך עם חזה נפוח ניצחתי אותם...שהגיע גולן וטלקום וניפץ את המונופול רואים שגם ב 99 או 89 שקל אותן חברות מרוויחות יופי...

רוצה לומר,עד שהמונופול של הוט ויס בטלויזיה והמנופול של הוט ובזק בתשתית אינטרנט לא יסתיים הלקוח שזה אני/אתה לעולם לא ננצח אותם...אם זה עושה למישהו טוב שהוא משלם 10 שקל פחות מהמחיר לצרכן,שיהנה.בפועל גם אם היה משלם חצי ממה שהוא משלם כרגע אותן חברות עדיין שודדות אותו.

deepspace
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

ירקרק כתב:ועוד משהו,באמת שאין לי שום דבר אישי נגדך או הגישה שאתה מייצג,גם אני הייתי ככה לפני עשור וקצת,היום אני פשוט מתנהל אחרת שמדובר על סכום של פחית קולה בפלאפל.
...
מה שרואים מכאן לא רואים משם...
שתי אסכולות שונות. :wink:

לילה טוב.

ArielAberjil
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

הבעיה שכרגע משרד התקשורת לא מכניס עוד מפעילים לשוק הטלויזיה,הוא חושב שעידן+ זה הפתרון וזה לא נכון.. (IPTV וכן חברות כבלים/לווין נוספות לפתוח את השוק...
הוא חייב בהקדם לפתוח את המבנה של טריפל כפי שיש אצל הוט,אין סיבה שיש הפרדה מבנית ויש מונפול בעצם וכך רק הצרכן מפסיד מאי-תחרות.
שוק הטלפוניה הקווית לדעתי גם שם המחירים צריכים לרדת(80 שקל לחבילה מסויימת?) לדעתי לא יותר מ40 שקל צריך להיות חבילה ללא הגבלה נייד+נייח כפי שחלק מהחברות מציעות כבר היום.
אינטרנט-לחייב לאחד את שירותי ספק ותשתית לאחד ולאפשר לספקיות אפשרות כבר מעכשיו להשתמש בתשתיות של הוט ובזק כ"א עפ"י בחירתה ולא לחכות לפריסה מלאה של חברת חשמל,רק כך נראה תחרות אמיתית ומחירים יורדים.
כרגע רק בסלולר הם עשו צעד מתבקש,לא מבין כ"כ את האטימות הקיימת ואת כל הבירוקרטיה.
מחכים להסרת ההפרדה המבנית לעוד כשנה לאחר שייפתח שוק סיטונאי,לא עשינו בכך משהו,רק אנחנו צרכנים הסובלים מכך.

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”