Lost - עונה 5

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
Croc
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2114
שם מלא: גנאדי
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #361 

Shayosef כתב:PLZ LINK US
...
(Y) (Y) (Y)
גנאדי
----------------------------------------------
let the sun shine, let the tube glow, let the life flow :)

http://sites.google.com/site/crocweb

jaksirak
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1397
שם מלא: קובי כהן
נתן תודות: 139 פעמים
קיבל תודות: 68 פעמים

שליחה #362 

guyezra כתב:מבחינתי גם תקציר מנהלים הולך... 8)
...
הכי טוב
נו... מה ... אנחנו עצלנים מנטלית
בברכה קובי כהן

ronen61
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4655
נתן תודות: 191 פעמים
קיבל תודות: 107 פעמים

שליחה #363 

jaksirak כתב:
guyezra כתב:מבחינתי גם תקציר מנהלים הולך... 8)
...
הכי טוב
נו... מה ... אנחנו עצלנים מנטלית
...
כן

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78935
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #364 

אני מראש ממליץ שלא לקרוא כי יש שם לא מעט דברים שהם הגיוניים (שוב לפי ההגיון של כותבי LOST, לא בהגיון כולל ואמיתי...)

http://www.timelooptheory.com/the_timeline.html

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #365 

תודה רבה :-)
מאלף, גם אם לוקח קצת רחוק מדי לטעמי...
אבל בהחלט מעניין :-)

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73412
שם מלא: ערן
נתן תודות: 649 פעמים
קיבל תודות: 3170 פעמים

שליחה #366 

זהו, החלטתי, אני מתכון לקחת כל פרק בפני עצמו ולא לנסות לקשר דברים - הראש שלי כבר מתפוצץ מהספינים. כל פרק זורקים אותם למקום אחר, זמן אחר, תפקידים אחרים, זה מתחיל להיות פארסה. אם לא יסגרו קצוות בסוף העונה הזו כנראה שאוותר על העונה הבאה (יש בתיכנון עוד עוה? או, אלי הטלוויזיה, אני מקוה שלא).

אז חזרנו לשנות השמונים, החברים ברובם שם, מעניין איזה תפקיד הם ישחקו ואיך הם ישפיעו על ה"הווה" שלהם בעצם חזרתם לעבר. מעניין למה לא כולם חזרו לשנות השמונים (סעיד, בן וג'ון לוק למשל), מעניין אם הם יפגשו את בן הצעיר ומעניין איך כל זה נרקם לתוך העלילה.

ד"א, שמתם לב שבאחת הקפיצות בפרק הם ראו את הפסל הענק שבהווה רואים ממנו רק רגל עם שלוש בהונות?

יש לי תחושה שהתסריטאים מאלתרים מפרק לפרק ושהסידרה הזו לא נכתבה מסודר מראש, כי אם היא כן נכתבה מראש אני מניח שהיה קצת יותר איזכורים קדימה מהעונות הראשונות למה שקורה בעונה הנוכחית (כמו שהיה בבילון 5 למשל).

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #367 

פרק מעולה. אחרי קריאה של התאוריה הכל לאט לאט נכנס לי להגיון.

הם עכשיו בשנות השבעים או השמונים (לפי החשבון שלי, שנות השבעים המאוחרות). ראינו קטע קצר מהתקופה הקדומה של האי כשהפסל הענק (שרק כף הרגל שלו שרדה לשנות ה-2000) עדיין עמד במקומו. להזכירכם יש באי מקדש שהצרפתים ירדו אליו וככל הנראה האנשים המקומיים של האי בנו גם אותו וגם את הפסל, יתכן שזה משהו ממוצא חיזרי או פשוט אמונה של אותם אנשים קדמונים שגרו באי.

עכשיו שהם בתקופה הקדומה, הם כנראה יודעים הרבה יותר ממה שאנחנו יודעים, בעיקר על מה זה דארמה.

לפי התאוריה, מי שחוזר בזמן לא מזדקן עד שהוא חוזר לזמן האמיתי שלו. ריצ'ארד הוא מהעתיד, זה כבר ברור לי לחלוטין.

מדהים הקטע של JAMES יש חברה חדשה. האם זו הסיבה שהיא בחרה להישאר באי או שיש סיבה אחרת?

אנחנו עכשיו יודעים שבשנות השמונים המוקדמות לא היה עדיין את התופעה שגורמת לכך שנשים לא יוכלו ללדת. לדעתי יש לזה שני הסברים: דארמה עדיין לא גילו בדיוק מה זה האי (מקור האנרגיה האינסופי ומכונת הזמן) ועדיין לא היה את ה-INCIDENT.

לדעתי הם בקרוב יגלו את מקור האנרגיה ואז הדוקטור מהוידאו יגיע וינסה להבין איך אפשר להשתמש בזה.

יקרה משהו (שעדיין אנחנו לא יודעים מה הוא) שיגרום לאי לקפוץ שוב בזמן (THE INCIDENT) ואז לדוקטור יהיה רעיון גיאוני. הוא ינסה לגרום לאנשים באי לחיות עד אין סוף במקביל לפיתרון הבעיה של ה INCIDENT על ידי הקפצת האי אחורה בזמן כל 108 דקות. הוא יעשה את זה באופן סודי. בן לא יודע על זה, והפרוצדורה ממשיכה למרות שבן משמיד את אנשי דארמה ומתחבר לריצ'רד אלפרט.

בן לא מבין מה בדיוק קורה באי ומה גורם לנשים לאבד את התינוקות שלהם. בעצם הוא מבין את העניין רק כאשר הוא מובל לחדר המחשב ולכן הוא מנסה לגרום ללוק להפסיק ללחוץ על הכפתור - ולהחזיר את האי לזמן אמת. עיקר הבעיה היא שאני לא חושב שהוא מודע לכך שווידמור עדיין בחוץ ממתין לחזור לאי ושזו ההזדמנות שלו.

אגב, מכיוון שאנחנו יודעים שבשנות השמונים נעלמו ה-DHARMA INITIATIVE, בעצם יש כמה רמזים שמסבירים לנו את העובדה שהאי היה בלופ בזמן (חוץ מהרגע שבו שכחו ללחוץ על הכפתור לרגע) - העובדה שהמטוס של דארמה כל הזמן היה מוריד אוכל - הוא פשוט היה תקוע בלופ הזמן בפאזה אחרת מהאי...

מעניין, עם זאת, איך בן והחברים היו יכולים לצאת ולהיכנס וגם לתקשר עם העולם החיצוני (דרך תחנת הלויין) במצב כזה.

Huber,

אני חושב שבעונה הראשונה הם לא ממש היו מגובשים מבחינה מחשבתית מעבר לנסיון לגרום לסדרה להיות מעניינת דיה בכדי שתשרוד את העונה. לדעתי בהמשך הם כן הביאו גיבוש מחשבתי ושיש בהחלט עלילה קוהרנטית שמחברת את כל הקצוות ביחד. אני לא מרגיש שיש שאלות נוספות בשלב הזה אלא בעיקר תשובות.

אגב, ב-ALIAS המצב היה גרוע הרבה יותר - זה נע מסדרה על מרגלת פעילה במיוחד (ועם מצח מרשים) והמשיך דרך SCI FI, עלילות מופרכות ובעצם בשום שלב עד ממש ממש לסוף העונה האחרונה לא נסגרו קצוות. רק בסוף בסוף ניתן היה להבין את המוטיבציה של הרעים ומי עומד פחות או יותר מאחורי כל הסיפור. הרבה מאוד קצוות ב-ALIAS לא נסגרו (כמו למשל, איך אותו נביא מסתורי מהעבר ידע במאה ה-17 מה שהוא יודע היום, אפילו אם הוא עדיין בחיים, ומאיפה הוא השיג את הטכנולוגיה שהוא השיג) . כלומר. היו באגים במסגרת העלילתית, אבל בסה"כ נסגר מעגל שם והיה איזה שהוא סוג של הגיון בעלילה. לפי דעתי ב-LOST המצב הרבה פחות גרוע ולמרות שאני בטוח שישאירו לנו המון שאלות פתוחות (FATE VS FREE WILL, מה הם המספרים המסתוריים שחוזרים באי, וכו') אני חושב שיסבירו לנו לא מעט דברים בהמשך.

השאלות הגדולות עבורי אישית:
1. מי זה ריצ'ארד אלפרט ומה רצונו
2. האם הסיבה שכולם רוצים את השליטה באי זה בשביל כוח ושליטה או בגלל חיים אין סופיים?
3. מהו המקדש ומה מקור ה"OTHERS", מה מקור חלק מהטכנולוגיה של האי (הגדר, המפלצת וכו')
4. מה המלחמה שמתקרבת ומי הטוב ומי הרע בה?

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9357
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 742 פעמים

שליחה #368 

השנה בה נתקעו ג'ימס והאחרים הייתה 1974. הוא מציין את זה במפורש לג'ולייט בשיחה על המזח ליד הצוללת. כלומר כשג'ק וקייט מגיעים לאי השנה היא 1977. עלה לי רעיון שלא מסתדר כל כך עם לוח הזמנים: יכול להיות שהתינוק שנולד למנהיג הוראס הוא בעצם בנג'ימן ליינוס? ידוע שהוא נולד על האי אבל אף פעם לא הראו מי היו ההורים שלו.
לדעתי הפסל הקדמוני מראה שהאי היה מאוכלס באנשים הרבה מאוד שנים לפני יוזמת דארמה.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73412
שם מלא: ערן
נתן תודות: 649 פעמים
קיבל תודות: 3170 פעמים

שליחה #369 

בנג'מין לא נולד באי, בפרק בו הראו למה הוא הורג את אביו מראים שאימו מתה בלידה שלו ושהוא נולד מחוץ לאי. זה מה שגרם לאב לעבור לאי ולהאשים את בן כל הזמן במות אימו/אישתו ולבסוף זה מה שגרם לבן להרוג את אביו (זה והעובדה שהוא היה שתיין שהתעלל בו).

yarivot26
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 58
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #370 

לא קראתי את כל השרשור אלא רק כמה עמודים אחורה אז אם מה שאני אומר כבר נכתב אז סליחה.

לי יש תיאוריה בפני עצמי לגבי למה לוק היה חייב למות ולמה בן הרג אותו כשהוא שמע את השם של האישה.

שימו לב שכל הזמן אומרים שכאשר הם חוזרים הם חייבים לחזור כמה שיותר קרוב לפעם הראשונה שהם הגיעו, מה שאומר שכל מי שעזב צריך לחזור אבל לא רק.

בפעם הראשונה שהם הגיעו אבא של ג'ק הגיעה "מת" בארון קבורה, ובסוף הסתבר שהוא המנהיג של האחרים.

עכשיו אמרו לג'ק שהוא הולך להנהיג את האחרים כלומר, כנראה ג'ק היה צריך להגיע מת בארון קבורה במטוס ואז בהתרסקות הוא "קם לתחייה" ובא להוביל את האחרים, בדיוק כמו שקרה לאבא של ג'ק.

כלומר בן ידע מי זאת האישה, ידע מה היא חוקרת וידע איך היא מתכוונת להחזיר אותם והבין שלוק צריך למות ולחזור לתחייה על האי בתור המנהיג של האחרים.

ובקשר למי שרע ומי טוב, אני יותר נוטה לצד בן כי אחרי הכל הוא זה ש"ג'ייקוב" בחר.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #371 

Yarivol

רק בן טען שהג'ייקוב בחר אותו, הוא מעולם לא השלים עם העובדה שהוא לא הבוס ולמרות שאלינור היא בבירור מעליו הוא לא ממש מקפיד על הוראותיה ולא פעם גם עושה דברים שמתאימים רק לו.

yarivot26
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #372 

oferlaor כתב:Yarivol

רק בן טען שהג'ייקוב בחר אותו, הוא מעולם לא השלים עם העובדה שהוא לא הבוס ולמרות שאלינור היא בבירור מעליו הוא לא ממש מקפיד על הוראותיה ולא פעם גם עושה דברים שמתאימים רק לו.
...
יכול להיות שבמשך הזמן הוא כבר לא היה אמור להנהיג, הדבר הזה לא לגמריי ברור מכיוון שלג'ייקוב אמור להיות "כוחות" חזקים על האי וכדומה, אבל מצד שני שלוק בא אליו הוא שמע אותו מבקש ממנו עזרה.

העניין עם ג'ייקוב לא ברור לגמריי, מה הוא, מה היכולות שלו וכדומה.

מה שאני כן יכול להגיד לך זה שאם בהתחלה שבן רק הצטרף אליהם, אם ג'ייקוב לא היה אומר לו להנהיג את האחרים אני לא רואה איך זה היה קורה אחרת.

וזה לא לגמריי ברור שאלינור מעליו, נכון שהיא אחראית להחזיר את כולם ולכן בגלל זה היא מחלקת פקודות אבל זה לא ברור, ואם היא כן מעליו עכשיו זה יכול להיות בגלל שהוא כבר לא המנהיג של האחרים.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #373 

לדעתי ג'ייקוב נטול כוחות והוא כמו הקולות הלחישה באי - אנשים שתקועים בזמנים אחרים או שיהיו קיימים רק אם המשימה של האנשים באי תצליח.

yarivot26
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #374 

oferlaor כתב:לדעתי ג'ייקוב נטול כוחות והוא כמו הקולות הלחישה באי - אנשים שתקועים בזמנים אחרים או שיהיו קיימים רק אם המשימה של האנשים באי תצליח.
...
אם כך מדוע האחרים רואים בו כהמנהיג שלהם?

eyk77
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 867
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #375 

יש השבוע פרק ??

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9357
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 742 פעמים

שליחה #376 

השבוע כנראה פגרה. יש פרק בשבוע הבא.

eyk77
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 867
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #377 

תודה . אני הבנתי שלא יהיו הפסקות השנה אלא שהכל יהיה ברצף... לא נורא.

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #378 

eyk77 כתב:תודה . אני הבנתי שלא יהיו הפסקות השנה אלא שהכל יהיה ברצף... לא נורא.
...
יחסית לעונות שעברו זה רציף

יכול להיות שהאי זז בזמן שוב ואנחנו תקועים בשבוע שעבר

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35103
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #379 

:lol: :lol: :lol:

האמת שלפי פנאי פלוס אז כן, כי גם שבוע שעבר רשמו שידור חוזר של ההקדמה