בזק סיב 5Gb עם ציוד פרטי
המעבד i7 6700k.26/09/2025 10:11DanielGR כתב: לחדד מספר נקודות:
במקרה של ספקיות אחרות על תשתית בזק, יש הנותנות ONT תואם ללא תשלום, לדוגמא סלקום ופרטנר, יתרה מזאת, הן אולי יסרבו לאקטב ציוד פרטי שנרכש בנפרד למרות שהחוק מחייב זאת
לכאורה תוכל להעביר את התצורה שלך ל-5000/500 כפי שהיא ואפילו בלי לרכוש ONT במידה תתחבר עם ספקית הנותנת את ה-ONT ללא תשלום. במקרה של פרטנר תוכל לקבל חיבור ללא CGNAT.
לא פירטת לגבי תצורת המחשב המשמש כנתב, העומס על המעבד גבוה יותר בתעבורה מקסימלית בחיבור 5Gbps, צריך לוודא שהחומרה מספיק חזקה...
במצב הנוכחי (10G פנימי ו 2.5G/250MB חיצוני) יכול להיות צוואר בקבוק תאורטי, במיוחד עם ppoe. בפרקטיקה אין היום ממש צוואר בקבוק ועובד בסדר.
יכול להיות שעם 5G יהיה cap מצד המעבד, יש דרכים לדמות את זה, אבל המבחן הסופי הוא רק עבודה מול 5G אמיתי מה WAN.
- DanielGR
- גורו רשתות

- תגובות: 1448
- שם מלא: DanielG
- נתן תודות: 217 פעמים
- קיבל תודות: 280 פעמים
ביצעתי די הרבה Benchmarks עם מעבדים שחלקם חלשים יותר מ-6700K, להערכתי אין שום בעיה למעבד הזה לסחוב 5Gbps, גם עם pppoe, וזה נכון ל-OpenWRT שהיא הפלטפורמה הכי יעילה מבחינת ניצול משאבים, וגם ל-PfSense/Opensense לא תהיה בעיה (לא ניסיתי עם IPS/IDS)
- DanielGR
- גורו רשתות

על מנת לבסס את התשובה על עובדות - לא על הערכות - בדקתי, יש לי את החומרה.14/03/2026 4:17mainboard כתב: המעבד i7 6700k.
במצב הנוכחי (10G פנימי ו 2.5G/250MB חיצוני) יכול להיות צוואר בקבוק תאורטי, במיוחד עם ppoe. בפרקטיקה אין היום ממש צוואר בקבוק ועובד בסדר.
יכול להיות שעם 5G יהיה cap מצד המעבד, יש דרכים לדמות את זה, אבל המבחן הסופי הוא רק עבודה מול 5G אמיתי מה WAN....
תצורה:
* מעבד: i7 6700k
* כרטיס רשת: X710-DA2
* מערכת הפעלה - OpenWRT 25.12.0
* חיבור: בזק 5Gbps עם pppoe
תוצאות: אין שום בעיה, ה- Performance headroom הוא מאד גדול, אף ליבה לא עוברת את ה- 23%
מה קורה עם תצורות המעמיסות יותר על המעבד? בדקתי שירות VPN של NORD, הפותח Wireguard tunnel לשרת במדינה אחרת ומאפשר לצאת דרכו לאינטרנט. ה- Tunnel מוצפן.
תוצאה: פעם נוספת, די רחוק מהמגבלות של המעבד. מסקנה: 6700K יכול להיות בסיס מצוין לנתב + שירותים נוספים, גם לקצבים גבוהים יותר מ- 5Gbps, ועם pppoe.
תוצאות מרשימות, תודה רבה על ההשקעה הרבה בתיקוף העניין עם המעבד הזה (יפה שהיה לך זמין).14/03/2026 18:57DanielGR כתב: על מנת לבסס את התשובה על עובדות - לא על הערכות - בדקתי, יש לי את החומרה.
תצורה:
* מעבד: i7 6700k
* כרטיס רשת: X710-DA2
* מערכת הפעלה - OpenWRT 25.12.0
* חיבור: בזק 5Gbps עם pppoe
תוצאות:
6700K-2.png
אין שום בעיה, ה- Performance headroom הוא מאד גדול, אף ליבה לא עוברת את ה- 23%
מה קורה עם תצורות המעמיסות יותר על המעבד? בדקתי שירות VPN של NORD, הפותח Wireguard tunnel לשרת במדינה אחרת ומאפשר לצאת דרכו לאינטרנט. ה- Tunnel מוצפן.
תוצאה:
6700k-VPN.png
פעם נוספת, די רחוק מהמגבלות של המעבד. מסקנה: 6700K יכול להיות בסיס מצוין לנתב + שירותים נוספים, גם לקצבים גבוהים יותר מ- 5Gbps, ועם pppoe....
לאחר שדרוג החבילה אני בהחלט יתנסה גם עם OpenWRT ואבדוק מה עדיף לשימוש אצלי.
- DanielGR
- גורו רשתות

גם עם PfSense או OpnSense תצורה כזו אמורה להספיק די והותר כך שיש לך מספר אפשרויות מעבר ל-OpenWRT. לא ציינתי במקור - האפשרויות שהופעלו הן Packet steering וכן Software offloading.14/03/2026 23:07mainboard כתב: תוצאות מרשימות, תודה רבה על ההשקעה הרבה בתיקוף העניין עם המעבד הזה (יפה שהיה לך זמין).
לאחר שדרוג החבילה אני בהחלט יתנסה גם עם OpenWRT ואבדוק מה עדיף לשימוש אצלי....
אני מנצל את השרשור כי לא מצאתי מקום אחר רלוונטי, כיום אני מחובר לפרטנר על רשת p2p בחבילת 1gb.
הסיב נכנס ישירות דרך כלוב ה-sfp לנתב udm se. שדרגתי לאחרונה לחבילת 2.5/250 ואני לא יודע אם יסבו אותי לתשתית gpon או ישאירו על p2p.
ככל שיעבירו אותי תשתית, הבנתי שביצועי ה- pppoe של הנתב שלי הם לא להיט.
במקרה, יש לי ״זרוק״ לוח של סופר מיקרו עם מעבד xeon d-1521 שפעם שימש כנתב.
האם אני יכול להתקין עליו openwrt (בשביל ריבוי ליבות ב-pppoe) ולהפוך אותו רק ״לחייגן״ pppoe ללא ניתוב או firewall שאחרי הקמת הקשר יעביר לי את המידע לנתב ה-udm דרך פורט ה-wan וכך התקשורת תוצג לנתב השני כ-dhcp ואהנה ממלוא רוחב הפס ואשמור על האקוסיסטם של ubiquiti?
(הכוונה לחסוך מנתב ה-udmse את העומס של עיסוק עם pppoe).
אם כן, כיצד עושים זאת?
תודה.
הסיב נכנס ישירות דרך כלוב ה-sfp לנתב udm se. שדרגתי לאחרונה לחבילת 2.5/250 ואני לא יודע אם יסבו אותי לתשתית gpon או ישאירו על p2p.
ככל שיעבירו אותי תשתית, הבנתי שביצועי ה- pppoe של הנתב שלי הם לא להיט.
במקרה, יש לי ״זרוק״ לוח של סופר מיקרו עם מעבד xeon d-1521 שפעם שימש כנתב.
האם אני יכול להתקין עליו openwrt (בשביל ריבוי ליבות ב-pppoe) ולהפוך אותו רק ״לחייגן״ pppoe ללא ניתוב או firewall שאחרי הקמת הקשר יעביר לי את המידע לנתב ה-udm דרך פורט ה-wan וכך התקשורת תוצג לנתב השני כ-dhcp ואהנה ממלוא רוחב הפס ואשמור על האקוסיסטם של ubiquiti?
(הכוונה לחסוך מנתב ה-udmse את העומס של עיסוק עם pppoe).
אם כן, כיצד עושים זאת?
תודה.
תשקיע 200 שח בממיר סיב שמוכר ע"י הספקיות, וניתן לאיקטוב.
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1301
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 157 פעמים
רוב הפורטים במכשיר שלך הם עד 1G. יש רק פורט אחד של WAN 2.5G שאליו יחברו את הממיר האופטי החדש שתקבל מפרטנר.
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.
לא הרחבתי, יש לי גם uplink לנתב 10g, לא תהיה לי בעיה בחיבור המחשבים השונים.Jabberwock כתב: רוב הפורטים במכשיר שלך הם עד 1G. יש רק פורט אחד של WAN 2.5G שאליו יחברו את הממיר האופטי החדש שתקבל מפרטנר....
השאלה שלי התמקדה בחייגן ה-pppoe במידה ויעבירו אותי תשתית לתשתית gpon.
הם לא יאשרו לך להתחבר לסיב עם ציוד/חייגן לא שלהם. אם הכוונה, להכניס אחרי המתאם חייגן יעודי, אתה עלול למצוא את עצמך במצב לא אידאלי של double NAT.
אז תגדיר. או תקנה נתב שמסוגל לסחוב חייגן ללא השפעה לרעה על ביצועי הרשת, ממנה אתה חושש.
או... תעבור להוט, שם זה (עדיין) DHCP...
או... תעבור להוט, שם זה (עדיין) DHCP...
- DanielGR
- גורו רשתות

התצורה הנדרשת נקראת Half bridge, בזמנו פתחתי על זה שירשור עם תיאור של הבעיה:
viewtopic.php?t=395582&hilit=Half+bridge
הפסקתי להתעסק עם זה, וחזרתי לא מזמן מתוך עניין, אני קרוב לסיים תצורה כזו עם Router OS של מיקרוטיק, נעזרתי בקלוד קוד כדי לכתוב את הסקריפט. כשזה יעבוד ננסה לשחזר את אותה תצורה שה- Half bridge ממומש עם OpenWRT. יש הרבה לשתף, פשוט זה עוד לא גמור.
viewtopic.php?t=395582&hilit=Half+bridge
הפסקתי להתעסק עם זה, וחזרתי לא מזמן מתוך עניין, אני קרוב לסיים תצורה כזו עם Router OS של מיקרוטיק, נעזרתי בקלוד קוד כדי לכתוב את הסקריפט. כשזה יעבוד ננסה לשחזר את אותה תצורה שה- Half bridge ממומש עם OpenWRT. יש הרבה לשתף, פשוט זה עוד לא גמור.
- DanielGR
- גורו רשתות

מידע נוסף בנושא:
חיבור עם pppoe מוסיף תקורה. המצב עם מגוון סוגי ציוד הוא זה:
* UDM Pro וגם UDM SE - קיימת בעיה ידועה ומתועדת, יכול בקושי להגיע ל- 2.5Gbps
* UCG-Fiber Ubiquity מממש pppoe (וגם NAT) offloading בחומרה והביצועים מצויינים
* צ'פסטים של Mediatek, גם העתיקים כמו MT7621 שבשימוש Ubiquity ER-X מממשים pppoe (וגם NAT) offloading בחומרה. זה בוודאי נכון ל- BPI-R3 ו- R4 - נכון ל- OpwnWRT
* pfSense - החל מגרסה 2.8.0 ישנו מימוש שונה ויעיל יותר של pppoe - if_pppoe, מוריד עומס ומאזן עומס טוב יותר בין ליבות, לא קיים ב- OpnSense
* חומרה מודרנית - הכוונה ל-x86 המריץ OpenWRT, או Sense למיניהם - N100 ומעלה - אין שום בעיה לסחוב גם 5Gbps עם pppoe. (נשים כרגע בצד שירותים נוספים כמו VPN וכו' הדורשים כח חישוב. מדובר על תצורה מינימלית לניתוב)
* נתבים של MikroTik כמו RB5009 ומעלה - אין שום בעיה להריץ גם 5Gbps עם pppoe
זו רשימה חלקית כמובן אבל מסתמן שהבעיה הזו די מתוחמת לחומרה חלשה או גבולית של x86 (וגם i3 של מספר דורות אחורה יסחוב 5Gbps בלי בעיה עם OpenWRT) או UDM. מכיוון שסדר הגודל של הבעיה איננו משמעותי אז הפיתרון הזה של Half Bridge איננו נפוץ (ולא שזה מנחם את מי שיש לו את הבעיה הזו).
חיבור עם pppoe מוסיף תקורה. המצב עם מגוון סוגי ציוד הוא זה:
* UDM Pro וגם UDM SE - קיימת בעיה ידועה ומתועדת, יכול בקושי להגיע ל- 2.5Gbps
* UCG-Fiber Ubiquity מממש pppoe (וגם NAT) offloading בחומרה והביצועים מצויינים
* צ'פסטים של Mediatek, גם העתיקים כמו MT7621 שבשימוש Ubiquity ER-X מממשים pppoe (וגם NAT) offloading בחומרה. זה בוודאי נכון ל- BPI-R3 ו- R4 - נכון ל- OpwnWRT
* pfSense - החל מגרסה 2.8.0 ישנו מימוש שונה ויעיל יותר של pppoe - if_pppoe, מוריד עומס ומאזן עומס טוב יותר בין ליבות, לא קיים ב- OpnSense
* חומרה מודרנית - הכוונה ל-x86 המריץ OpenWRT, או Sense למיניהם - N100 ומעלה - אין שום בעיה לסחוב גם 5Gbps עם pppoe. (נשים כרגע בצד שירותים נוספים כמו VPN וכו' הדורשים כח חישוב. מדובר על תצורה מינימלית לניתוב)
* נתבים של MikroTik כמו RB5009 ומעלה - אין שום בעיה להריץ גם 5Gbps עם pppoe
זו רשימה חלקית כמובן אבל מסתמן שהבעיה הזו די מתוחמת לחומרה חלשה או גבולית של x86 (וגם i3 של מספר דורות אחורה יסחוב 5Gbps בלי בעיה עם OpenWRT) או UDM. מכיוון שסדר הגודל של הבעיה איננו משמעותי אז הפיתרון הזה של Half Bridge איננו נפוץ (ולא שזה מנחם את מי שיש לו את הבעיה הזו).
הבעיה אכן היתה בשנים עברו. כפי שציינת, היום בנתבים, זה בד"כ לא משמעותי, ומי שחי עדיין עם ציוד/נתב מיושן - שישתדרג...
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1301
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 157 פעמים
בעיקרון עדיף שיהיה לך תמיכה בהאצת חומרה במכשיר בשביל חייגן PPPoE.sYn כתב: השאלה שלי התמקדה בחייגן ה-pppoe במידה ויעבירו אותי תשתית לתשתית gpon....
כדאי קודם לנסות את הביצועים על המכשיר הקיים.
קודם תבדוק שאתה יודע להגדיר את החייגן במכשיר לפני אתה מזמין את הטכנאים.
לאחר שהחיבור עובד אצלך זה כבר לא בעיה שלהם.
גם אין אפשרות חיבור אחרת חוץ ממכשיר ממיר אופטי עם RJ45. מה שיש לך כיום עם SFP זה עד 1G. אין תמיכה ב-2.5G... לפי מה שאני יודע.
שהייתי בעבר עם הראוטר TP-LINK VR600 היו לי קפיצות פינג במשחקים כאשר הסטרימר היה עושה buffering. אין לו האצת חומרה.
אז זה לא רק עניין התקורה, שזה נדבך נוסף.
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.

.