טסלה - עדכוני תוכנה
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73189
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 644 פעמים
- קיבל תודות: 3151 פעמים
TheCoolest - אנחנו ב 2025. לנהל דיון בהנחה ש"מאסק אמר"? באמת?
נחיה ונראה. אני מקווה בשבילנו כצרכני המותר שזה יקרה.
נחיה ונראה. אני מקווה בשבילנו כצרכני המותר שזה יקרה.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20173
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
כן, במקרה הזה אני לא חושב שתהיה להם ברירה. אם הם לא יעשו את זה, תהיה נגדם תביעה ייצוגית ענקית. כי בלי קשר למה שמאסק אמר או לא, כל מי שרכש רכב עם FSD, הובטח לו שבעתיד הוא יהיה מסוגל לעבוד עם FSD. בלי קשר לסוג החומרה שיש לו.
אבל אל תשכח שבארץ כמעט אף אחד לא הוסיף 70K כדי לקנות רכב עם FSD, לכן סביר להניח שמי שאין לו HW4 לא יוכל לקבל את זה. אלא אם כן טסלה תוציא גרסה שתעבוד עם HW3, גם אם תהיה קצת מסורסת.
אבל אל תשכח שבארץ כמעט אף אחד לא הוסיף 70K כדי לקנות רכב עם FSD, לכן סביר להניח שמי שאין לו HW4 לא יוכל לקבל את זה. אלא אם כן טסלה תוציא גרסה שתעבוד עם HW3, גם אם תהיה קצת מסורסת.
- Huber
- חבר במועדון HT

TheCoolest - אף אחד לא יודע בוודאות ש FSD אמיתי מלא יכול לעבוד אפילו עם HW4, הרי הכל כרגע בשלבי ניסוי ובטא.
לדעתי מי שקונה מוצר ולא משנה מאיזו חברה עם הבטחות שזה "יעבוד בעתיד" עושה טעות.
ד"א, המספרים ברשת מדברים על כ 3 מליון רכבים עם HW3. למיטב ידיעתי המחשב ניווט עולה כ 1000-1500 ש"ח כרגע (הסוללה הכי יקרה כמובן, אחריה המנוע) . המתמטיקה עושה את עצמה.
לדעתי מי שקונה מוצר ולא משנה מאיזו חברה עם הבטחות שזה "יעבוד בעתיד" עושה טעות.
ד"א, המספרים ברשת מדברים על כ 3 מליון רכבים עם HW3. למיטב ידיעתי המחשב ניווט עולה כ 1000-1500 ש"ח כרגע (הסוללה הכי יקרה כמובן, אחריה המנוע) . המתמטיקה עושה את עצמה.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
מסכים עם מה שאתה אומר באופן כללי, אבל נקודתית לטסלה, הם יחטפו תביעה ענקית אם זה לא יעבוד על HW3 ולקוחות לא יקבלו מענה.
טסלה אמורה לשדרג בחינם (תאורטית) רק רכבים שנרכשו עם FSD או אם הלקוח קנה את החבילה המלאה.
אבל סביר להניח שהחברה פשוט תתן ללקוחות כאלה כל מני הטבות לשדרג את הרכב לדגם חדש יותר בטריידאין.
טסלה אמורה לשדרג בחינם (תאורטית) רק רכבים שנרכשו עם FSD או אם הלקוח קנה את החבילה המלאה.
אבל סביר להניח שהחברה פשוט תתן ללקוחות כאלה כל מני הטבות לשדרג את הרכב לדגם חדש יותר בטריידאין.
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78763
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5372 פעמים
התשובות די ברורות:
1. גם HW4 לא מספיק ל-FSD, הם מתכוננים להתחיל עם HW5 בקרוב וגם אין שום בטחון שהוא יהיה מספיק חזק בשביל זה.
2. לא מאוד ברור אם יהיה אפשרות לשדרג מ-HW3 ל-4 ומ-4 ל-5 (יותר סביר). לפי התגובות של החברה, נראה לי שלא.
3. הם מתכננים להוציא גרסאות חדשות של FSD, autopilot ו-EAP שהן מתוחכמות יותר ויותר, מה שאומר שהן יצטרכו יותר כח חישוב וזיכרון.
4. לפי מה שהם דיברו לאחרונה, כשהם יוציאו את הגרסאות האלה, הם מתכננים גרסאות משונמכות ל-HW3. כלומר, FSD 14 lite שבעצם יהיה גרסאת FSD 14 אבל משונמך מבחינת צריכת זיכרון, ורוחב פס (של וידאו ממצלמות הישנות יותר).
אני מניח שהם בסופו של דבר יחטפו תביעה מבעלי HW3, ההבטחות שלהם לא קרובות אפילו למציאות.
1. גם HW4 לא מספיק ל-FSD, הם מתכוננים להתחיל עם HW5 בקרוב וגם אין שום בטחון שהוא יהיה מספיק חזק בשביל זה.
2. לא מאוד ברור אם יהיה אפשרות לשדרג מ-HW3 ל-4 ומ-4 ל-5 (יותר סביר). לפי התגובות של החברה, נראה לי שלא.
3. הם מתכננים להוציא גרסאות חדשות של FSD, autopilot ו-EAP שהן מתוחכמות יותר ויותר, מה שאומר שהן יצטרכו יותר כח חישוב וזיכרון.
4. לפי מה שהם דיברו לאחרונה, כשהם יוציאו את הגרסאות האלה, הם מתכננים גרסאות משונמכות ל-HW3. כלומר, FSD 14 lite שבעצם יהיה גרסאת FSD 14 אבל משונמך מבחינת צריכת זיכרון, ורוחב פס (של וידאו ממצלמות הישנות יותר).
אני מניח שהם בסופו של דבר יחטפו תביעה מבעלי HW3, ההבטחות שלהם לא קרובות אפילו למציאות.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
1. לא הייתי כל כך בטוח בזה. יש גם AI6 בדרך, זה לא אומר ש-4 או 5 לא יספיקו.
2. רוצה להאמין שהפעם לא תהיה בעיה לשדרג את המערכת במידת הצורך מ-4 ל-5, אבל זה תלוי בכמות וסוג המצלמות. התחשב בזה שב-AI4 כבר יש מצלמה קדמית, כך שהרכב מכוסה לחלוטין, אני לא חושב שצריכה להיות בעיה עם זה בעתיד.
3-4. התחשב בכך ש-FSD 12 ו-13 עובדות על HW3, אני לא חושב שאמורה להיות בעיה מיוחדת עם AP ו-EAP. לגבי FSD אמורה לצאת גרסת LITE כמו שאתה אומר, אבל מן הסתם שזה לא הולך לתת את הפיצ'ר בצורתו המלאה.
אני בטוח שלכל המתלוננים קודם כל תהיה אופציה לשדרג את הרכב עם הטבה\הנחה משמעותית. כך החברה לא תצטרך לשדרג את הרכב הספציפי או להתבע ע"י אותו לקוח.
בכל מקרה, התחשב בזה שיש לחברה כמה מיליוני רכבים עם HW3 על הכבישים בעולם, הם יצטרכו לטפל בזה בצורה הגיונית.
לא ברור כל כך איך תראה תביעה שבה החברה תצטרך לפצות מיליוני לקוחות מבחינת החברה.
הבעיה אולי אפילו גדולה יותר, כי רכבי HW4 חדשים מגיעים עם מצלמה קדמית, בזמן שכל הרכבים עד הזמן האחרון הגיעו בלי, ולפי מה שאמרו בטסלה, כנראה שגם לא תהיה אפשרות להוסיף מצלמה כ-retrofit...
בקיצור אני אומר שכדאי שנחכה ונראה מה יהיה עם זה בסופו של דבר.
2. רוצה להאמין שהפעם לא תהיה בעיה לשדרג את המערכת במידת הצורך מ-4 ל-5, אבל זה תלוי בכמות וסוג המצלמות. התחשב בזה שב-AI4 כבר יש מצלמה קדמית, כך שהרכב מכוסה לחלוטין, אני לא חושב שצריכה להיות בעיה עם זה בעתיד.
3-4. התחשב בכך ש-FSD 12 ו-13 עובדות על HW3, אני לא חושב שאמורה להיות בעיה מיוחדת עם AP ו-EAP. לגבי FSD אמורה לצאת גרסת LITE כמו שאתה אומר, אבל מן הסתם שזה לא הולך לתת את הפיצ'ר בצורתו המלאה.
אני בטוח שלכל המתלוננים קודם כל תהיה אופציה לשדרג את הרכב עם הטבה\הנחה משמעותית. כך החברה לא תצטרך לשדרג את הרכב הספציפי או להתבע ע"י אותו לקוח.
בכל מקרה, התחשב בזה שיש לחברה כמה מיליוני רכבים עם HW3 על הכבישים בעולם, הם יצטרכו לטפל בזה בצורה הגיונית.
לא ברור כל כך איך תראה תביעה שבה החברה תצטרך לפצות מיליוני לקוחות מבחינת החברה.
הבעיה אולי אפילו גדולה יותר, כי רכבי HW4 חדשים מגיעים עם מצלמה קדמית, בזמן שכל הרכבים עד הזמן האחרון הגיעו בלי, ולפי מה שאמרו בטסלה, כנראה שגם לא תהיה אפשרות להוסיף מצלמה כ-retrofit...
בקיצור אני אומר שכדאי שנחכה ונראה מה יהיה עם זה בסופו של דבר.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46321
- נתן תודות: 1965 פעמים
- קיבל תודות: 5065 פעמים
- Huber
- חבר במועדון HT

הטרון הזה נראה מגניב בהתחלה אבל הצליל שהוא עושה כשמאותתים פשוט מטריף. כיביתי די מהר.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
מישהו טורח בכלל להתקין את כל עדכוני הנקודה האלה?
בזמן האחרון אני מתעלם מהם אלא אם כן זה משהו רציני (כמו עדכון למשחק הערפדים) ולא "מיינור פיקסס".
בזמן האחרון אני מתעלם מהם אלא אם כן זה משהו רציני (כמו עדכון למשחק הערפדים) ולא "מיינור פיקסס".
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

מה הטרחה פה? לחיצת כפתור באפליקציה?
בהודעה האחרונה שלך עשית 150 לחיצות כאלו
בהודעה האחרונה שלך עשית 150 לחיצות כאלו
כן, אני. רק בשביל שלא תופיע לי החלונית עדכון במסך הרכב ובאפליקציה....
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78763
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5372 פעמים
- Huber
- חבר במועדון HT

השאלה לא למה לעדכן אלא למה לא...05/11/2025 12:13TheCoolest כתב: מישהו טורח בכלל להתקין את כל עדכוני הנקודה האלה?
בזמן האחרון אני מתעלם מהם אלא אם כן זה משהו רציני (כמו עדכון למשחק הערפדים) ולא "מיינור פיקסס"....
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
מעניין שאני במיעוט 
סתם כי אין לי כוח. ולא רוצה לשרוף על זה עוד אחוז מהסוללה כשזה לא נותן לי שום דבר מורגש.
סתם כי אין לי כוח. ולא רוצה לשרוף על זה עוד אחוז מהסוללה כשזה לא נותן לי שום דבר מורגש.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- Huber
- חבר במועדון HT

הגיע אליי היום בבוקר. מוזר, בד"כ אליי מגיע באיחור די רציני מהפרסום פה.
Update 2025.44 - Release Notes
https://www.notateslaapp.com/software-u ... ease-notes
Update 2025.44 - Release Notes
https://www.notateslaapp.com/software-u ... ease-notes
- joey1799
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 147
- שם מלא: אמיר שלום
- נתן תודות: 32 פעמים
- קיבל תודות: 30 פעמים
למי שחשוב לו, החל מהבוקר ניתן, ניתן להעביר גם את האפליקציה לעברית מלאה. (כרגע באייפון בלבד)
לבחרית שפה: אוטומטית עם המכשיר בעברית או ידנית: הגדרות > ישומיים > ״טסלה״ > ואז על ״שפה מעודפת״
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

כן, אחלה.
מה שחסר לי בנושא הזה, זאת היכולת לבחור באיזה שפה להציג את המפות, ככה אפשר יהיה לעשות מפות בעברית וממשק הרכב באנגלית.
מה שחסר לי בנושא הזה, זאת היכולת לבחור באיזה שפה להציג את המפות, ככה אפשר יהיה לעשות מפות בעברית וממשק הרכב באנגלית.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
מגניב. זה עלה בפגישת המשקיעים שמאסק לא היה מודע שאין לאפליקציה לוקליזציה לעברית. הכניסו את זה דיי זריז.