מתחדשים ב- SVSים, שרשור מרוכז...

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8134
נתן תודות: 420 פעמים
קיבל תודות: 474 פעמים

שליחה #361 

HazooM כתב:
...
...
אני הצעתי שני Forcefield 4 כי הוא במבצע באתר וסאב אחד מהדגם הזה לא יפיק ביצועים יותר טובים מה PB2000. ה 5 בהחלט יכול להיות שקול ל PB2000, אבל אני לא בחנתי אותו ולמיטב ידיעתי אין מבצע עליו.
...
·

איש,
יורד ל 20hz זה יפה אבל בכמה db ?
אני מסתכל על הגרף בבדיקה שלך וה 20hz אי שם מתחת ל 80db .
יש גבול לכמות האוויר שרמקול 10 אינטש בקופסא סגורה יכול להזיז.

http://i.nextmedia.com.au/avhub/austral ... _lores.pdf
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

royla
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2450
שם מלא: רועי
נתן תודות: 1026 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #362 

Lior_M כתב:
...
...
·

איש,

http://i.nextmedia.com.au/avhub/austral ... _lores.pdf
...
·
הקופסא לא לגמרי סגורה מלמטה יש עוד אלמנט...
כיף חיים.

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #363 

...
קודם כל אני תמיד מדגיש שנתון ה dB בגרפים שלי אינו מעיד על עוצמה כללית אלא רק על עוצמה יחסית באותו הגרף. מה שמעניין אותך זה האם הסאב מפיק 20hz (נניח) ב 6dB פחות יחסית לתדר הכי גבוה שאליו הוא עולה בעוצמה, לזה מתכוונים כשאומרים "הסאב יורד ל" (הסברתי את זה במאמרים שלי). בנוסף, ה FF אינו סאב בתיבה סגורה אלא בתיבת ראדיאטור פאסיבי שזה שקול לתיבת Ported.

עזוב אותך מגרפים, הסאב הזה לא ניצח במבחן הסאבים בגלל הגרף שלו. ה FF (ה 4 וה 5) נמכרים בארץ והיבואן מוכן להשאיל להדגמה בבית. מה יותר טוב מלבדוק בעצמך?

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #364 

HazooM כתב:
...
...
קודם כל אני תמיד מדגיש שנתון ה dB בגרפים שלי אינו מעיד על עוצמה כללית אלא רק על עוצמה יחסית באותו הגרף. מה שמעניין אותך זה האם הסאב מפיק 20hz (נניח) ב 6dB פחות יחסית לתדר הכי גבוה שאליו הוא עולה בעוצמה, לזה מתכוונים כשאומרים "הסאב יורד ל" (הסברתי את זה במאמרים שלי). בנוסף, ה FF אינו סאב בתיבה סגורה אלא בתיבת ראדיאטור פאסיבי שזה שקול לתיבת Ported.

עזוב אותך מגרפים, הסאב הזה לא ניצח במבחן הסאבים בגלל הגרף שלו. ה FF (ה 4 וה 5) נמכרים בארץ והיבואן מוכן להשאיל להדגמה בבית. מה יותר טוב מלבדוק בעצמך?
...
·

תודה,
מקובל להתיחס גם לעוצמה ביחס ל refernce level. לדוגמא, אין לי מה לעשות עם סאב שיורד ל 20hz +-6db אם הנקודה הזו נמצאת 20db מתחת ל refernce level. המשמעות היא שבעוצמת האזנה בינונית ומעלה אני אקבל עיוות.
הקולנוע שלי

HazooM
כתב
כתב

שליחה #365 

מקובל להתיחס גם לעוצמה ביחס ל refernce level. לדוגמא, אין לי מה לעשות עם סאב שיורד ל 20hz +-6db אם הנקודה הזו נמצאת 20db מתחת ל refernce level. המשמעות היא שבעוצמת האזנה בינונית ומעלה אני אקבל עיוות.
...
אתה מדבר על מדידות SPL, אלו בפירוש אינן המדידות שאני עושה ואני תמיד מבהיר זאת (אני מודד רק FR). אתה מדבר על עוצמת רפרנס כאילו מדובר בנתון מקובל שנהוג להתשמש בו, אבל בפועל מה שכן צריך לעניין אותך זה איך היכולת של הסאב ב SPL גבוה יחסית לסאבים אחרים. כמה SPL יספק אותך? כל אחד והדרישות שלו. בגלל זה אני ממליץ לך לבדוק את הסאב הזה או אחרים אצלך בבית.

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #366 

HazooM כתב:
...
...
אתה מדבר על מדידות SPL, אלו בפירוש אינן המדידות שאני עושה ואני תמיד מבהיר זאת (אני מודד רק FR). אתה מדבר על עוצמת רפרנס כאילו מדובר בנתון מקובל שנהוג להתשמש בו, אבל בפועל מה שכן צריך לעניין אותך זה איך היכולת של הסאב ב SPL גבוה יחסית לסאבים אחרים. כמה SPL יספק אותך? כל אחד והדרישות שלו. בגלל זה אני ממליץ לך לבדוק את הסאב הזה או אחרים אצלך בבית.
...
·

תודה על ההבהרה.
תרגיל בחשבון תקן אותי אם אני טועה.
refernce level עבור ערוץ LFE הוא 115db ואני מאזין תמיד בין 15db- ל 18db- אז אני צריך סאב שיתן לי לפחות 100db SPL רצוי גם בתדרים שבין 18-36hz ( האוקטבה הנמוכה ).
אז לפי החישוב הזה, כל סאב שלא מגיע ל 100db עלול להכנס לעיוות סביב העוצמות האלו. כמובן שלא לקחתי בחשבון את התוספת של החדר. אבל אני לא יודע מה היא.

ליאור
הקולנוע שלי

HazooM
כתב
כתב

שליחה #367 

אז לפי החישוב הזה, כל סאב שלא מגיע ל 100db עלול להכנס לעיוות סביב העוצמות האלו. כמובן שלא לקחתי בחשבון את התוספת של החדר. אבל אני לא יודע מה היא.
...
"התוספת" של החדר מאד בעייתית כמובן מכיון שבהתאם למידות החדר, מיקום הסאב ונקודת הישיבה, החדר לוקח בסים במקום אחד ונותן במקום אחר. תוסיף לזה את העובדה שיש בכל רסיבר מערכת כיול עם EQ שמשחק עוד קצת עם התדרים הנמוכים ולך תדע מה אתה מקבל. עוד משהו - כל אחד מאזין לסאב בעוצמה שונה (יש שאוהבים הרבה ויש שאוהבים פחות) וגם זה משחק תפקיד.

במילים אחרות, אתה צריך להפסיק להתסתכל על עוצמת הרפרנס ופשוט לבחור את הסאב שנשמע לך הכי טוב, עדיף על ידי בדיקה בחלל שלך אבל מינימום האזנה כלשהי. בהיעדר אפשרות בדיקה (כי רוצים להזמין מחו"ל), מזמינים ומקווים לטוב.

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #368 

HazooM כתב:
...
...
"התוספת" של החדר מאד בעייתית כמובן מכיון שבהתאם למידות החדר, מיקום הסאב ונקודת הישיבה, החדר לוקח בסים במקום אחד ונותן במקום אחר. תוסיף לזה את העובדה שיש בכל רסיבר מערכת כיול עם EQ שמשחק עוד קצת עם התדרים הנמוכים ולך תדע מה אתה מקבל. עוד משהו - כל אחד מאזין לסאב בעוצמה שונה (יש שאוהבים הרבה ויש שאוהבים פחות) וגם זה משחק תפקיד.

במילים אחרות, אתה צריך להפסיק להתסתכל על עוצמת הרפרנס ופשוט לבחור את הסאב שנשמע לך הכי טוב, עדיף על ידי בדיקה בחלל שלך אבל מינימום האזנה כלשהי. בהיעדר אפשרות בדיקה (כי רוצים להזמין מחו"ל), מזמינים ומקווים לטוב.
...
·

תודה,
אני בונה על זה שהאודיסי תדע לתקן חלק מהבעיות של החדר.
הקולנוע שלי

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5010
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 413 פעמים

שליחה #369 

חבר'ה ,
כל מי שקיבל את ה-SVS ... נא להעלות תמונות - בשביל זה השרשור (וגם בשביל להעלות חוות דעת) :D

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #370 

HazooM כתב:
ה Forcefield 4 יורד ל 20Hz ואני ציינתי את זה במבחן הסאבים.

...

על סמך כל מיני דברים, אתה כמובן לא חייב להסכים איתי.
...
כאמור, המדידות שבוצעו כאן (קישור שהוא ע"י @Lior_M כבר קודם) דווקא מראות שהטווח התחתון של ה-FF4 הוא 27 הרץ. המדידות שלך נראות פחות מדוייקות, ומציגות במקרה הטוב עקומת היענות בלתי מאוזנת בעליל, גם אם היא יורדת עד כמעט 20 הרץ.

בכל מקרה, הייתי מת להסכים איתך, אבל זה לא משהו שאני נוהג לעשות רק כי מישהו הוא כתב ו/או בוחן ו/או בונה DIY מנוסה של סאבים - זה משהו שאני נוהג לעשות כשמישהו מציג ראיות אובייקטיביות מבוססות לטיעונים שלו.

men
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 866
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #371 

סאגב ששוקל 14 כילו זה לא בדיחה? כדוגמת הforcefield 4 ?

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17935
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #372 

men כתב:סאגב ששוקל 14 כילו זה לא בדיחה? כדוגמת הforcefield 4 ?
...
·

אתה קונה את הציוד שלך לפי משקל?

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7044
נתן תודות: 1275 פעמים
קיבל תודות: 1465 פעמים

שליחה #373 

@movieman

עדשת המצלמה אצלי בטלפון מאוד שחוקה כך שהתמונות יוצאות על הפנים

ניסיתי להמתין עד שיגיע הטלפון החדש (MX-4) אבל לא עמדתי בלחץ שלך

אז הנה המערכת אצלי במרתף.

סליחה על הבלגאן, סידור החוטים הלקוי, מיקום הרמקולים הלא אופטימלי (במיוחד האחוריים).

אבל שומעים אחלה!

· :D
הרמקולים הקדמיים של KEF הסנטר של קליפש והסאב החדש PB2000
 הרמקולים הקדמיים של KEF הסנטר של קליפש והסאב החדש PB2000
הרסיבר החדש - YAMAHA 3800  ומחשב ה HDPC
 הרסיבר החדש - YAMAHA 3800 ומחשב ה HDPC
הרמקולים האחוריים POLK AUDIO המקרן PANASONIC-4000........ הספה והסמיכה
 הרמקולים האחוריים POLK AUDIO המקרן PANASONIC-4000........ הספה והסמיכה

men
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #374 

אתה רוצה להגיד יואב שסאב ששוקל 14 קילו יכול להתחרות בסאב של 40 קילו?

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17935
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #375 

men כתב:אתה רוצה להגיד יואב שסאב ששוקל 14 קילו יכול להתחרות בסאב של 40 קילו?
...
·

במשקל בטוח שלא אבל בתוצאה הסונית? יתכן
במידה שהכבד מתוכנן לא טוב אז התוצאה תהיה לא טובה למרות שהוא כבד.

men
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #376 

סאב עם הגברה חזקה שיורד נמוך ושוקל 14 קילו בעוצמה גבוהה הסאב יברח מהסלון למטבח :) הוא יתחיל לרקוד ולזוז מהמקום

אז לא הבנתי איך מסתדר סאב חזק שיורד נמוך על פי נתוני יצרן ושוקל ממש קצת יחיסית לנתונים

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #377 

אבל למה משה למה ?
למה הקירות שלך לבנים ??????? :lol:
הקולנוע שלי

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7044
נתן תודות: 1275 פעמים
קיבל תודות: 1465 פעמים

שליחה #378 

@Lior_M
·
ההנהלה נגד שחורים

פעם אחרונה שצבענו את החדר היה שבנינו את הבית לפני כעשרים שנה והחדר היה אמור להיות חדר משחקים לילדים.

יש תכנון לצביעה קרובה הדיונים נעים בין אפור בהיר לחום וורדרד ואת הפס כסף נעשה בצבע זית.

תכלס לא רואה הכבה סיכויים להכהות את הקירות..... אבל יש דיבורים בנושא!

איזהו עשיר..... השמח בחלקו!

אז עשיר אני ככול הנראה לא אהיה, אבל עם ההנהלה.. :hammer: אני שמח בחלקי אני כל הזמן.

HazooM
כתב
כתב

שליחה #379 

כאמור, המדידות שבוצעו כאן (קישור שהוא ע"י Lior_M כבר קודם) דווקא מראות שהטווח התחתון של ה-FF4 הוא 27 הרץ. המדידות שלך נראות פחות מדוייקות, ומציגות במקרה הטוב עקומת היענות בלתי מאוזנת בעליל, גם אם היא יורדת עד כמעט 20 הרץ.
...
מתברר שאתה דווקא צודק. אני תמיד חשבתי שהמדידות של ה FF4 יצאו לי מעט מוזרות ואני אף ציינתי את זה בזמנו במבחן הסאבים, לכן בדקתי את הנושא ומתברר שעשיתי משהו לא נכון בתוכנה ולכן התוצאה יצאה ככה. הגרף תוקן והמאמר עודכן - לפי הבדיקה שלי הסאב כעת יורד ל 26Hz במקום ל 22Hz. לא הבדל שמצדיק רעש אבל עדיין שווה לציין. כמובן שזה לא משנה את המסקנות הסובייקטיביות שלי מההאזנה.

תודה (Y)

royla
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2450
שם מלא: רועי
נתן תודות: 1026 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #380 

@HazooM
·אני מאוד שמח שאתה אומר סובייקטיבי,כי בסאב,לעניות דעתי,יש משמעות להאזנה אישית לסאב.לכל סאב לעניות דעתי יש אופי שונה,לכן חשוב לשמוע לפני רכישה.
כיף חיים.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”