אני הצעתי שני Forcefield 4 כי הוא במבצע באתר וסאב אחד מהדגם הזה לא יפיק ביצועים יותר טובים מה PB2000. ה 5 בהחלט יכול להיות שקול ל PB2000, אבל אני לא בחנתי אותו ולמיטב ידיעתי אין מבצע עליו.
...
·
איש,
יורד ל 20hz זה יפה אבל בכמה db ?
אני מסתכל על הגרף בבדיקה שלך וה 20hz אי שם מתחת ל 80db .
יש גבול לכמות האוויר שרמקול 10 אינטש בקופסא סגורה יכול להזיז.
איש,
...
קודם כל אני תמיד מדגיש שנתון ה dB בגרפים שלי אינו מעיד על עוצמה כללית אלא רק על עוצמה יחסית באותו הגרף. מה שמעניין אותך זה האם הסאב מפיק 20hz (נניח) ב 6dB פחות יחסית לתדר הכי גבוה שאליו הוא עולה בעוצמה, לזה מתכוונים כשאומרים "הסאב יורד ל" (הסברתי את זה במאמרים שלי). בנוסף, ה FF אינו סאב בתיבה סגורה אלא בתיבת ראדיאטור פאסיבי שזה שקול לתיבת Ported.
עזוב אותך מגרפים, הסאב הזה לא ניצח במבחן הסאבים בגלל הגרף שלו. ה FF (ה 4 וה 5) נמכרים בארץ והיבואן מוכן להשאיל להדגמה בבית. מה יותר טוב מלבדוק בעצמך?
קודם כל אני תמיד מדגיש שנתון ה dB בגרפים שלי אינו מעיד על עוצמה כללית אלא רק על עוצמה יחסית באותו הגרף. מה שמעניין אותך זה האם הסאב מפיק 20hz (נניח) ב 6dB פחות יחסית לתדר הכי גבוה שאליו הוא עולה בעוצמה, לזה מתכוונים כשאומרים "הסאב יורד ל" (הסברתי את זה במאמרים שלי). בנוסף, ה FF אינו סאב בתיבה סגורה אלא בתיבת ראדיאטור פאסיבי שזה שקול לתיבת Ported.
עזוב אותך מגרפים, הסאב הזה לא ניצח במבחן הסאבים בגלל הגרף שלו. ה FF (ה 4 וה 5) נמכרים בארץ והיבואן מוכן להשאיל להדגמה בבית. מה יותר טוב מלבדוק בעצמך?
...
·
תודה,
מקובל להתיחס גם לעוצמה ביחס ל refernce level. לדוגמא, אין לי מה לעשות עם סאב שיורד ל 20hz +-6db אם הנקודה הזו נמצאת 20db מתחת ל refernce level. המשמעות היא שבעוצמת האזנה בינונית ומעלה אני אקבל עיוות.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק. הקולנוע שלי
מקובל להתיחס גם לעוצמה ביחס ל refernce level. לדוגמא, אין לי מה לעשות עם סאב שיורד ל 20hz +-6db אם הנקודה הזו נמצאת 20db מתחת ל refernce level. המשמעות היא שבעוצמת האזנה בינונית ומעלה אני אקבל עיוות.
...
אתה מדבר על מדידות SPL, אלו בפירוש אינן המדידות שאני עושה ואני תמיד מבהיר זאת (אני מודד רק FR). אתה מדבר על עוצמת רפרנס כאילו מדובר בנתון מקובל שנהוג להתשמש בו, אבל בפועל מה שכן צריך לעניין אותך זה איך היכולת של הסאב ב SPL גבוה יחסית לסאבים אחרים. כמה SPL יספק אותך? כל אחד והדרישות שלו. בגלל זה אני ממליץ לך לבדוק את הסאב הזה או אחרים אצלך בבית.
אתה מדבר על מדידות SPL, אלו בפירוש אינן המדידות שאני עושה ואני תמיד מבהיר זאת (אני מודד רק FR). אתה מדבר על עוצמת רפרנס כאילו מדובר בנתון מקובל שנהוג להתשמש בו, אבל בפועל מה שכן צריך לעניין אותך זה איך היכולת של הסאב ב SPL גבוה יחסית לסאבים אחרים. כמה SPL יספק אותך? כל אחד והדרישות שלו. בגלל זה אני ממליץ לך לבדוק את הסאב הזה או אחרים אצלך בבית.
...
·
תודה על ההבהרה.
תרגיל בחשבון תקן אותי אם אני טועה.
refernce level עבור ערוץ LFE הוא 115db ואני מאזין תמיד בין 15db- ל 18db- אז אני צריך סאב שיתן לי לפחות 100db SPL רצוי גם בתדרים שבין 18-36hz ( האוקטבה הנמוכה ).
אז לפי החישוב הזה, כל סאב שלא מגיע ל 100db עלול להכנס לעיוות סביב העוצמות האלו. כמובן שלא לקחתי בחשבון את התוספת של החדר. אבל אני לא יודע מה היא.
ליאור
אז לפי החישוב הזה, כל סאב שלא מגיע ל 100db עלול להכנס לעיוות סביב העוצמות האלו. כמובן שלא לקחתי בחשבון את התוספת של החדר. אבל אני לא יודע מה היא.
...
"התוספת" של החדר מאד בעייתית כמובן מכיון שבהתאם למידות החדר, מיקום הסאב ונקודת הישיבה, החדר לוקח בסים במקום אחד ונותן במקום אחר. תוסיף לזה את העובדה שיש בכל רסיבר מערכת כיול עם EQ שמשחק עוד קצת עם התדרים הנמוכים ולך תדע מה אתה מקבל. עוד משהו - כל אחד מאזין לסאב בעוצמה שונה (יש שאוהבים הרבה ויש שאוהבים פחות) וגם זה משחק תפקיד.
במילים אחרות, אתה צריך להפסיק להתסתכל על עוצמת הרפרנס ופשוט לבחור את הסאב שנשמע לך הכי טוב, עדיף על ידי בדיקה בחלל שלך אבל מינימום האזנה כלשהי. בהיעדר אפשרות בדיקה (כי רוצים להזמין מחו"ל), מזמינים ומקווים לטוב.
"התוספת" של החדר מאד בעייתית כמובן מכיון שבהתאם למידות החדר, מיקום הסאב ונקודת הישיבה, החדר לוקח בסים במקום אחד ונותן במקום אחר. תוסיף לזה את העובדה שיש בכל רסיבר מערכת כיול עם EQ שמשחק עוד קצת עם התדרים הנמוכים ולך תדע מה אתה מקבל. עוד משהו - כל אחד מאזין לסאב בעוצמה שונה (יש שאוהבים הרבה ויש שאוהבים פחות) וגם זה משחק תפקיד.
במילים אחרות, אתה צריך להפסיק להתסתכל על עוצמת הרפרנס ופשוט לבחור את הסאב שנשמע לך הכי טוב, עדיף על ידי בדיקה בחלל שלך אבל מינימום האזנה כלשהי. בהיעדר אפשרות בדיקה (כי רוצים להזמין מחו"ל), מזמינים ומקווים לטוב.
...
·
תודה,
אני בונה על זה שהאודיסי תדע לתקן חלק מהבעיות של החדר.
HazooM כתב:
ה Forcefield 4 יורד ל 20Hz ואני ציינתי את זה במבחן הסאבים.
...
על סמך כל מיני דברים, אתה כמובן לא חייב להסכים איתי.
...
כאמור, המדידות שבוצעו כאן (קישור שהוא ע"י @Lior_M כבר קודם) דווקא מראות שהטווח התחתון של ה-FF4 הוא 27 הרץ. המדידות שלך נראות פחות מדוייקות, ומציגות במקרה הטוב עקומת היענות בלתי מאוזנת בעליל, גם אם היא יורדת עד כמעט 20 הרץ.
בכל מקרה, הייתי מת להסכים איתך, אבל זה לא משהו שאני נוהג לעשות רק כי מישהו הוא כתב ו/או בוחן ו/או בונה DIY מנוסה של סאבים - זה משהו שאני נוהג לעשות כשמישהו מציג ראיות אובייקטיביות מבוססות לטיעונים שלו.
כאמור, המדידות שבוצעו כאן (קישור שהוא ע"י Lior_M כבר קודם) דווקא מראות שהטווח התחתון של ה-FF4 הוא 27 הרץ. המדידות שלך נראות פחות מדוייקות, ומציגות במקרה הטוב עקומת היענות בלתי מאוזנת בעליל, גם אם היא יורדת עד כמעט 20 הרץ.
...
מתברר שאתה דווקא צודק. אני תמיד חשבתי שהמדידות של ה FF4 יצאו לי מעט מוזרות ואני אף ציינתי את זה בזמנו במבחן הסאבים, לכן בדקתי את הנושא ומתברר שעשיתי משהו לא נכון בתוכנה ולכן התוצאה יצאה ככה. הגרף תוקן והמאמר עודכן - לפי הבדיקה שלי הסאב כעת יורד ל 26Hz במקום ל 22Hz. לא הבדל שמצדיק רעש אבל עדיין שווה לציין. כמובן שזה לא משנה את המסקנות הסובייקטיביות שלי מההאזנה.