אמנע מלהכנס לוויכוחים קטנוניים של אנשים שאין להם מה לתרום בתחום, אינם בקיאים בו, מטעים את הקוראים, מגיבים רק כאשר מעמדם החברתי מאויים לתפישתם, וחושבים שהעתקות מגוגל והלשנות על חברים אחרים באתר, מחזקות את האגו הקטן שלהם. כדאי להם לאותם אנשים לחדול מהרגליהם הנלוזים ולעשות חשבון נפש פרטי, שלא מעל דפי האתר, כדי לתקן את דרכיהם ולחדול להיות אושיות שנואות בקהיליית האודיו הישראלית.
תחום המכירות של פטפונים יד שנייה פרוץ לחלוטין ואין בו חוקים. כל אחד רשאי לבקש כל סכום שבא לו. פעמים רבות כאשר פטפון כולל שדרוגים מעבר לפלטפורמה הסטנדרטית שהציע היצרן לצרכנים, קיימת הצדקה למחירים גבוהים בהרבה משווי הפטפון. טורנס TD-160 עם זרוע SME (בד"כ 3009) במצב טוב עשוי להימכר ב-2000 ש"ח יותר מאשר אותו הפטפון עם זרוע TP-16 מקורית - אבל לא תמיד:
https://www.ebay.com/itm/Thorens-TD-160 ... Sw1QpaCJwh
פטפון במצב נדר באריזה המקורית - עשוי גם הוא להימכר במחיר שוק גבוה יותר:
https://www.ebay.com/itm/Thorens-TD-160 ... SwkBlZynqD
כאשר הפטפון כולל בסיס מסיבי מסוג עץ איכותי ועשוי כהלכה ('בלוק'), או כאשר שודרג במעגלי אספקת כוח חדישים, או מייצבי מתח מנוע, או כאשר עברו טיפול מוסמך (Schopper למשל) אין שום סיבה שמחירו לא ירקיע.
המוכר רשאי לבקש כל מחיר שיחפוץ בו - הבעיה היחידה בסיפור הזה היא שהמחיר נקבע רק כאשר הפטפון באמת נרכש במחיר המבוקש. מכרזים באיביי שמייצגים ביקוש חי, הם דוגמה מצויינת לכך. הזיות BIN של כל מיני סוחרים, לא מייצגות בדרך כלל שום ביקוש או מחיר ראלי בתחום הזה.
TD-160 סטנדרטי לא נמכר ב-3000 ש"ח בשום מקום. זה שקר, הטעייה, ומידע כוזב. זה לא אומר שלא מבקשים עבורו 3000 ש"ח, רק שאף אחד שפוי לא קונה במחירים האלה, ובמקרים הנדירים שכן, קהיליית הצרכנים בתחום הזה יודעת להתייחס למקרים האלה כאל סטיית תקן.
הנה דוגמה למחיר המבוקש בעבור פלטפורמת הבסיס.
זהו המחיר הנכון 1600 ש"ח ולא אגורה יותר:
https://www.ebay.com/itm/THORENS-TD-160 ... SwsBtaCNbv
כאמור, מדובר במחצית מהסכום שצויין קודם לכן.
באופן אישי, אין לי שום בעיה עם מוכר שמבקש כפל הסכום הזה ועם רוכש שמוכן לשלם אותו. זו אינה בעיה שלי או של אף אחד מכם וזו עדיין זכותם המלאה של שני הצדדים, למרות שזה חורג מחוקי הביקוש וההצע שחלים על רובנו.
הבעיה הכמעט יחידה שלי, ומה שבאמת מציק לי, וגם אמור להציק לכל מי שמחבב את התחום, הם שקרנים, רמאים, גוזמאים, וגנבים. אלה שביודעין מוסרים מידע כוזב במטרה לנפח את שווי הסחורה שלהם ולהוציא מהרוכש כספים במרמה.
אין מחילה לאלה ובמקום לרנן כאן את זכויות השוק החופשי ולשבח את מעלותיה של הכלכלה הקפיטליסטית החופשית - יש להוקיע אותם ולחשוף אותם. איביי אלופים בכך. את כל הרמאים האסייתיים הם ניקו מהאתר שלהם במהלך 5 השנים האחרונות. עד כדי כך הם הצליחו בזאת, שהם נאלצו לעבור לאתר מתחרה משלהם. אני לא רואה סיבה מדוע לא לאמץ את המדיניות הזו. הרי כל השרשור הזה נולד לשם מטרה זו.
נקודה נוספת שאני רואה בה פסול, היא הקטנוניות של מוכרי יד 2 שלפיה הם מחשבים את עלויות דמי המשלוח והמיסים של רשומות אטרקטיביות באיביי - ומחשבים אותן אל תוך המחיר המבוקש שלהם. למה מה??? אתם הולכים לשלוח את הפטפון שלכם ב-FEDEX לרוכש בעיר הסמוכה? אתם הולכים להגיש דו"ח למס הכנסה ולהשיב למכס הישראלי את חלקו בעסקה? ברור שלא! אלה אנשים קטנוניים ותאבי בצע שנאחזים בציפורניים בכל תירוץ קלוש כדי לנפח את שווי העסקה שלהם בשוק המקומי. זה שקוף!
הגיע הזמן להאבק בתופעות המכוערות האלה - גם אם הפכו לנוהג. הגיע הזמן להוקיע את הנוקטים בשיטת 'מצליח', את הרמאים, השקרנים ואת החזירים תאבי הבצע. הגיע הזמן גם לשים לב שבכל פעם שהנושא הזה צץ - מי שנעמד על הרגליים האחוריות, ומי שמביע מחאה (בתרוצים הכי לא קשורים לנושא שיש), הם בדיוק אלה שמככבים בלוחות המכירה של המשומשים, כאן ובלוחות אחרים.
אל תתנו לשיקולים זרים של מניפולטורים אגו-מניאקים לזרות חול בעיניכם. הכל ביזנס בשורה התחתונה. אין בכך פסול - אבל ביזנס צריך להתנהל ביושר.
הוותיקים פה כבר יודעים מי מפעיל את הפידרס... וזה לא אני