מערכת ב 10K מול מערכות ב 100K

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7772
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #361 

(Y)

הוויכוח הוא אינו על רכב.
הוא יותר על עיקרון של העיצוב מול האיכות.

בכל מקרה אתה צודק , קצת גלשנו. :?

falou
קח הכל בידידות. (b)
"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".

exupgh12
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 469
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

מרטין אתה תפסיד במקרה דנן :-)

שליחה #362 

MartinHSabag כתב:אייל,

אני מוכן לעשות מבחן אמינות ודיוק בין CASIO לאומגה ANY DAY ובודאות ה-CASIO מנצח בכל דבר מלבד יוקרה.
למה אתה חושב שבאודיו, אגב, אין את העיניין של היוקרה והמיתוג ?

השוויתי ממש בין תפוח לתפוח - שני רכבים באותה עלות.
לא חוכמה להשוות רכב שעולה פי 5....
...
לאומגה יש את השעון היחידי בעולם שעבר את המבחנים של NASA שום שעון בעולם לא מתקרב לאמינות שלהם (הכי קרוב הצליח לעבור רק 2 מתוך עשרת המבחנים שהאומגה עבר, יש לי במקרה את הספר בבית.

אחרי שתבין מה השעון צריך לעבור בכדי להחשב ככלי של אסטרונאוטים תבין למה אומגה קנתה את מקומה בעולם.

taoyossi
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5224
שם מלא: יוסי ביטון
נתן תודות: 184 פעמים
קיבל תודות: 93 פעמים

שליחה #363 

איזה קטע פעם ראשונה שאני קורא את השרשור ... אז התחלתי מהדף הראשון וקפצתי ישר לדף האחרון ....

תשמעו לא קל להשלים את החסר ... :lol:

drambuie
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 818

שליחה #364 

stinki כתב:איזה קטע פעם ראשונה שאני קורא את השרשור ... אז התחלתי מהדף הראשון וקפצתי ישר לדף האחרון ....

תשמעו לא קל להשלים את החסר ... :lol:
...
ושרשור זה מהתחלה עוד התחיל מקטעים הזוים יותר, ורק לקראת איזה עמוד 7 התחיל לדון על מערכות ב-10K מול מערכות ב-100K (ואז גם הועבר לשרשור נפרד בנושא)
"להתעצבן זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים"

Every passing moment is another chance to turn it all around" Vanilla sky"

_falou_
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 230

שליחה #365 

נמר כתב:הוא יותר על עיקרון של העיצוב מול האיכות.

falou
קח הכל בידידות. (b)
...
הכל בנחמדות, אחרי הכל כולה אוטו, סליחה, אודיו...

_falou_
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

Re: מרטין אתה תפסיד במקרה דנן :-)

שליחה #366 

exupgh12 כתב:
אחרי שתבין מה השעון צריך לעבור בכדי להחשב ככלי של אסטרונאוטים תבין למה אומגה קנתה את מקומה בעולם.
...
והקשר בין השעון שעונד האסטרונאוט לבין מה שאתה קונה בחנות הוא מה דיוק, מעבר למותג?
ונניח שהוא זהה, יש לך איזושהי סיבה עניינית לשלם הון תועפות עבור שעון שיש לו יכולות שלא רלוונטיות לצרכים שלך?

רועי51
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 897
קיבל תודות: 36 פעמים

סליחה על ההתערבות,

שליחה #367 

בויכוח לא לי, אבל בכ"ז. השעון אליו התייחסו כאן נקרא OMEGA SPEEDMASTER PROFESSINAL MOON WATCH. הוא נמכר בחנויות ונושא על גבו בגאווה את עובדת היותו מאושר לטיסה לירח ע"י נאסא. הוא זהה לשעון שנענד ע"י האסטרונאוטים שנחתו על הירח לפני קרוב ל 40 שנה, למעט הרצועה. כמובן שלשימוש היום יומי, אין לעובדה הנזכרת משמעות כלשהיא, אבל טוב לדעת שאתה עונד שעון חזק ומדויק באופן מיוחד. ובכלל, שעוני הי אנד דומים במקצת לאודיו הי אנד. בשני המקרים יש ויכוח שאינו נגמר על הקורלציה בין מחיר לאיכות.

exupgh12
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 469

שליחה #368 

_falou_ כתב:
exupgh12 כתב:
...
והקשר בין השעון שעונד האסטרונאוט לבין מה שאתה קונה בחנות הוא מה דיוק, מעבר למותג?
ונניח שהוא זהה, יש לך איזושהי סיבה עניינית לשלם הון תועפות עבור שעון שיש לו יכולות שלא רלוונטיות לצרכים שלך?
...
ידידי,

לא ציינתי שיש כול קשר בין עלות השעון והצרכים האישיים שלי.
שעון כמו דברים רבים משמש גם כסמל סטאטוס ולא רק להראות שעה.
לאחרים הוא משמש כתכשיט וכו......

הדרישות האישיות שלי משעון הם אמינות דיוק עיצוב ועמידות(כולל טילטולים עזים) במים (בדיוק בסדר זה)
כדרך אגב רוב השעונים העמידים למים לא ממש כאלו - סימו לב למגבלות שמוטלות בשעונים אלו לדוגמא בחלק משעוני לונג'ין אסור לבצע פעולת שחיה עם השעונים וזאת למרות שהם אמורים להיות אטומים למים :lol:

במקרה זה הצרכים היו של NASA, הרלוונטיות היתה להשוואה של מרטין בין אומגה לקסיו.

drambuie
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 818

שליחה #369 

חבר'ה
אני לא יודע אם שמתם לב או לא, אבל אתם ממש ממש התרחקתם מהנושא! :lol:
"להתעצבן זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים"

Every passing moment is another chance to turn it all around" Vanilla sky"

_falou_
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #370 

exupgh12 כתב: שעון כמו דברים רבים משמש גם כסמל סטאטוס ולא רק להראות שעה.
...
בדיוק.
הוא משמש על מנת ליצור רושם על אחרים, שיידעו שיש לך כסף וטעם טוב. אני חושב שזו אופן מאוד מדכא להעביר בו את החיים, אבל שאיש הישר בעיניו יעשה.

raziraz
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 82

שליחה #371 

שלום רב לכולם.
ראשית, אני לא מרבה לקרוא ולכתוב בפורום הזה, בעיקר מפאת חוסר זמן. לשרשור הזה הגעתי דרך חברי היקר (ALONI), בעקבות הנגיעה לתחום בו אני יותר מרבה לעסוק וזהו תחום הרכב.
אני מברך את חברי הפורום על המגהפוסט האדיר. באמת מעניין לקרוא ולהכיר את החברים ואת דיעותיהם השונות, ואכן - יש לי הרושם והתחושה שבעצם אנשים כאן "מבינים עיניין".

מהנסיון ה"צנוע" שלי (אומנם בתחום האודיו לרכב אבל אם כבר אז כבר...), ובפשטות מוחלטת ובלי להכליל, לא יקום ולא יהיה רכיב X מול רכיב Y ביחס עלות של 10:1 בהתאמה, שיהיה טוב יותר ממנו.
לא יתכן שרכיב מסויים (באם זה דרייבר, מגבר, כבל או כל אלמנט אחר) אשר הושקעו בו X שעות תכנון יהיה טוב יותר מרכיב אחר שהושקעו בן 10X שעות תכנון.
מאחר וזמן תכנון ואיכות חומרים כזו או אחרת משנים את עלות המוצר לכאן או לכאן - ובעצם לפי זה נקבע מחירו. כמובן שלפני כל השוואה כזו יש לנטרל את נושא הסטטוס, מעמד המותג בשוק וכד'.
ההגדרה של "טוב" או "בינוני" ודומיהם שהוצגו כאן במהלך השירשור הענק הזה, היא אינדבידואלית גרידא. לאחד ישמע טוב ולשני ישמע לא טוב. טעם אישי משול לדיעה אישית ככל דיעה באשר היא, ועל זה לא ניתן להתווכח. כל אחד ודיעותיו ואוזנו ותחושותיו.
במהלך עיסוק בתחביבי שזהו תחום האודיו לרכב, נתקלתי לא פעם בסטאפים המכילים רכיבים זולים שנשמעים טוב יותר מסטאפים שמכילים רכיבים יקרים מהם (ואפילו פי 10...). אבל... כל זה נכון היה בשמיעה בעוצמה סבירה ומטה. את מה שקרה כשהעוצמה הוגברה באופן משמעותי, כאשר רכיבים החלו לקרוס ומגברים נכנסו למעין קליפינג ורמקולים לעוות, או את מה שקרה כאשר העוצמה הונמכה באופן משמעותי והמון פרטים פשוט לא נשמעו לאוזן - כל התופעות האלו לא הופיעו בסטאפים היקרים יותר, או הופיעו אבל בצורה מורגשת פחות.

על היכולות/ההבדלים האלו (ציינתי רק 2 הבדלים רק למען ההשוואה הבסיסית), אפילו שלעיתים ההבדלים הם מינוריים וגובלים בתחום ההפרשים של אחוזים בודדים, אנו אמורים לשלם כסף/תמורה. לצאת בהצהרה כזו או אחרת לעומק הערך המוסף שההבדלים האלה נותנים לכל אחד ואחד מאיתנו, ובצורה מוכללת, לדעתי יהיה ראוותני ודעתני מידי. כל אחד ורצונותיו הוא.
כמו בתחום הרמקולים, כך גם בתחום הרכב (ובכל תחום שהוא בעצם). קיים ויכוח ארוך שנים ושירשורים של מהו רכב ספורטיבי, הגדרות ויכולות וביצועים.

ואסיים בפנייה אישית לנמר היקר, שלמרות שהוא מפגין ידע לא מבוטל בתחום שיפורי הרכב, אם כי שגוי בחלקו (לחץ דלק של 4 באר...??? השתגעת?? מה זה משחטת רוסית ?? :wink: ) להגיע ולקבוע שקליאו ספורט אינו רכב ספורטיבי זה כמו להגיד שסונוסים הם רמקולים לא יציבים על הקרקע...

בהצלחה לכולם, והמשך שבוע טוב.

רזי

_falou_
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #372 

raziraz כתב: מהנסיון ה"צנוע" שלי (אומנם בתחום האודיו לרכב אבל אם כבר אז כבר...), ובפשטות מוחלטת ובלי להכליל, לא יקום ולא יהיה רכיב X מול רכיב Y ביחס עלות של 10:1 בהתאמה, שיהיה טוב יותר ממנו.

ההגדרה של "טוב" או "בינוני" ודומיהם שהוצגו כאן במהלך השירשור הענק הזה, היא אינדבידואלית גרידא.
...
הי רזי וברוך הבא,

אתה סותר את עצמך...

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #373 

עופר, המונח "יותר טוב" או "טוב יותר" הוא לא בעייתי.

ההגדרה של מוצר בתור "טוב" היא בעייתית.
HiFiMusic IL

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #374 

raziraz כתב:
ואסיים בפנייה אישית לנמר היקר, שלמרות שהוא מפגין ידע לא מבוטל בתחום שיפורי הרכב, אם כי שגוי בחלקו (לחץ דלק של 4 באר...??? השתגעת?? מה זה משחטת רוסית ?? :wink: ) להגיע ולקבוע שקליאו ספורט אינו רכב ספורטיבי זה כמו להגיד שסונוסים הם רמקולים לא יציבים על הקרקע...

בהצלחה לכולם, והמשך שבוע טוב.

רזי
...
רזי ידידי.

משחטת או לא תתפלא אבל זה הלחץ דלק שזורם בעורקי המנוע שלך. :wink:

באימפרזה היה לי 6 באר לחץ.

הדרך הטובה ביותר לראות את זה זה פשוט מאוד ללכת לחנות היפורים הקרובה לביתך ולבקש לבדוק את הנתון הזה.
{זה לא עולה כסף ויש להם שעון בדיקה}. (Y)

אחרי שתבדוק את הנתון תבין שהידע שלי בתחום השיפורים הוא בין המיקצועיים שתכיר.
לא מעט פעמים היתייעצו איתי מכונאים לגבי שיפורים מתאימים לכל רכב. (f)

raziraz
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #375 

נמר ידידי היקר,

מאחר וזהו לא הפורום המתאים לכך, ומפאת הכבוד שאני רוחש לך כאן בתור משתמש ותיק, אענה לך בקיצור ולעינין.

גם אני מהבעלים לשעבר של אימפרזה. אם לחץ הדלק באימפרזה שלך היה 6 באר - היא כלל לא היתה נוסעת. יתרה מזו - לחץ דלק של מעל ל- 2.5 באר הוא גבוה מאוד, גם לרכב מוגדש כמו אימפרזה.

לידיעתך,
בברכה,
רזי.

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #376 

הכי טוב זה לבדוק את זה בעצמך.

raziraz
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #377 

נמר כתב:הכי טוב זה לבדוק את זה בעצמך.
...
לבדוק את מה בעצמי...?

שאלה לי קטנה...מי הם אלו אותם המכונאים שעושים בדיקות כאלו ? ומי הם אותם המכונאים או המשפרים שייעצת להם ?
בבנייה של איזה רכב היית מעורב לאחרונה?

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #378 

בבקשה ידידי.

הרכב האחרון שהייתי מעורב בשיפורים שלו היא האלפא ספיידר של איתי זלקוביץ' .

בדיקת הלחץ היא פשוטה מאוד ונעשת בעזרת שעון לחץ דלק בסדנה שנקראת מלניות אוטוספורט ברחובות.

ולגבי הלחץ דלק טעיתי ... אצלי היה לחץ של 4 עד 4.5 באר.

מילניום היא סדנת שיפורים שעבדתי בה לפני 4 שנים ועד היום אני הולך לתת להם יד שיש להם לחץ.

אם תרצה לשפר את האימפרזה שלך אשמח לקשר אותך ואף לבוא איתך לשם.

מבטיח לך שלא תתאכזב. (Y)

raziraz
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #379 

מאחר ואף אחד לא מכיר את הסדנא המדוברת, אולי כדאי שתתקשר אליהם ותשאל אותם כמה הוא לחץ דלק ממוצע לאימפרזה טורבו.
מומלץ..

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #380 

תתקשר אתה.

שמו אסף , הוא בעל הסדנה {בחור מאוד נחמד}.

057-4400444

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”