בזק סיב 5Gb עם ציוד פרטי

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
ziv67
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 62
שם מלא: ziv
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #341 

במערכת שלי יש כרטיס INTEL עם 4 פורטים SFP+ שהדרייבר יודע לעשות hardware offloading ודאגתי שיוגדר נכון ב opnsense שמגיע כברירת מחדל כש hardware offloading מבוטל
רשימת הציוד: MikroTik CRS317-1G-16S+RM | OpnSense 26.1

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4306
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 901 פעמים

שליחה #342 

מצויין, אם ממילא יש לך את כל הרכיבים ואתה לא צריך להוציא סתם כסף על חומרה שלא בטוח שתתאים,אז כל מה שנשאר, זה להתחיל להגדיר את הכל ולבחון, אם החומרה מספקת למה שאתה צריך ומה צריכת המשאבים בעומס מקסימלי. ואחרי זה, לעדכן אותנו בחוויות החיוביות מהמערכת.

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 1452
שם מלא: DanielG
נתן תודות: 218 פעמים
קיבל תודות: 280 פעמים

שליחה #343 

כהערת אגב, ישנן דרכים לנצל טוב יותר חומרה קיימת, PfSense 2.8.x מכיל מימוש קרנל יעיל יותר של PPPOE, גם מבחינת עומס מקסימלי, וגם מבחינת איזון עומס בין ליבות. זה לא קיים ב-OpnSense, אם אתה מריץ OpnSense אז זה מה יש.

כמו כן אם אתה מריץ OpnSense על Bare metal - תפעיל RSS ב-Tunables.
רשימת הציוד: MikroTik CCR2004-1G-12S+2XS |CRS317-1G-16S-RM | CRS504-4XQ-IN

ziv67
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
יצירת קשר:

שליחה #344 

@danielGR - אכן מופעל RSS ב tunables. יש אצלי עוד כמה הגדרות שם שאמורות לשפר ביצועים על כרטיס של 10G . אגב, יש לי עוד איזו מערכת קטנה שאוכל באמת להתקין עליה pfsense ולראות הבדלים בביצועים. כרגע היות שמדובר על מערכת די חדשה, לא חושב שתהיה לי בעיה להעביר הגדרות ל pfsense , אין בעיה גם לשחק ישירות עם קובץ XML ולהעלות את המערכת איתו.
@sys_admin - רק מתחיל באמת לשחק עם המערכת עד כה בוודאות טוב יותר מהציוד שנותנים סלקום:)

asafalfa
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 409
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #345 

23/02/2026 18:07  
sys_admin כתב:
לא רק ש SFP+ הוא בהחלט מספיק, אלה שבישראל לחיבור ביתי יותר מספיק לשנים הקרובות לחיבור של WAN לנתב, דווקא ה RJ45 במהירות של 10GB. כי הסיים רשת שזמין בישראל לתשתיות אלה, הוא בא עם ממשק נחושת בכלל ולא כמודול SFP+.

לא פעם הסברתי כאן כבר לפני שנים רבות, שליצרנים שונים, כולל גם ל UBNT יש מבחר של מכשירים זולים וטובים וכל אחד יכול לבחור אחת משני אפשרויות אלה.
רק מה, נתבים שלהם אף פעם לא היו מהקבוצה של המכשירים הטובים וזה לא השתנה גם לאחרונה.

אתחיל מהדברים המשמחים. :lol: דבר ראשון, רוב הסיכויים שבשנים הקרובות אתה לא תצטרך מערכת נתב שתידרש להתמודד עם ניתוב של רוחב פס של יותר מ 10GB וקרוב לוודאי גם לא יותר מ 5GB.
אלה, אם כן, אתה הולך להצטרף לאלה שבניסוי של בזק. וזה סיכוי קטן ביותר.

דבר שני, טרמינצייה חיבורי אינטרנט של לקוחות ביתיים בעזרת PPPoE, זה לא דבר שקיים רק בישראל וגם בחו''ל, כאשר אני מתכנן רשתות גישה של ספקי אינטרנט ללקוחות ביתיים, אני הרבה בוחר לממש את כך, שהטרמינצייה תהייה בעזרת PPPoE. זה מחויב המציאות ונותן גמישות לספק ואפשרות לתת שירותים בצורה נוחה יותר בשבילו.

אבל, גם אם החיבורים הביתיים בישראל לא היו ממומשים בעזרת טרמינצייה PPPoE, אז זה לא היה משפיע כלל על הניתובים, שמרימים אותם כמובן כך, שהלקוחות הבייתים מקבלים את השירות best effort שלהם. כך זה היה בשנות ה-80-90 , כך זה היום וכך זה יישאר גם בהמשך, אחרת אין שום היגיון כלכלי ויכולות לשווק חבילות תקשורת עם QoS מוגדר לעסקים.
זה בדיוק, כמו במשלוחים עם מחיר של כמה עשרות דולרים, שיכולים לטייל שבועות ארוכים באותו המרחק שבו החבילה של next business day, שעולה כמה מאות של דולרים תגיע יום למחרת.

ועכשיו לדברים פחות משמחים. בתקציב יחסית נמוך (סביב 3-4 אלף ש״ח) לא ניתן יהיה לבנות מערכת נתב שתספק מהירות ניתוב של 20+ Gbps ב-PPPoE, אלה אולי כ 5GB בקושי ובטח שלא את היכולת לנהל VPN בקצב העברה של ~7 Gbps, אלה של פחות מ 2.5GB.

אבל, אם אתה צריך מוצר מוגמר, שהוא מחשב קטן, לצרכים של מערכת כזו, עם יכולות ניתוב רוחב פס ב טרמינצייה PPPoE, ביצוע NAT וגם FIREWALL במהירות של עד 10G ועם היכולת לנהל VPN בקצב העברה של ~7 Gbps, אז אני כבר שנים שמשתמש ב MS-01 Minisforum עם מעבד 13900H. רק שבטוח שהוא לא יהיה במחיר של תקציב זה שהגדרת.
ולאחרונה יש לו גם מחליף שאני משתמש בו גם לצורך של שרת ביתי וזה MINISFORUM MS-02 Ultra, שכתבתי עליו כאן:
viewtopic.php?t=401373

רק שהוא מן הסתם עוד יותר יקר.

ועכשיו להאקוסיסטם של UBNT, אם רוצים להשתמש בו ולנהל אותו בצורה נוחה, אז יש את ה UniFi OS Server, שאותו גם ניתן להתקין על אחד המכונות הווירטואליות, אם ממשים את כל מה שדיברנו מקודם.
ואם מדברים על זה שיש לך כ-23 חיבורים דרך Switch עם PoE+++ ושמדובר על כך שרק חלק מהם הם במהירות של 10GB וחלק עוד יותר נמוכים, אז במקרה של UBNT, זה מתג שבישראל עולה כ 12 אלף ש''ח וזה ECS-24-PoE, שאני גם משתמש בו הרבה לחיבורים ברשתות ביתיות.
...

טוב, תקשיב ממש נדלקתי על ה־MINISFORUM MS-02 Ultra.
זו פשוט מפלצת. רמת הגמישות בחיבורים שם מטורפת ברור שזה כבר ליגה אחרת מבחינת תקציב… אבל מהרגע שראיתי את זה, הסקרנות שלי התעוררה לגמרי.

כבר התחלתי לתכנן בראש את ה־cutover:
שני הראוטרים יהיו מחוברים ל־Switch, ומשם פשוט אשחק עם ה־VLAN-ים כדי לעבור בקלות בין ראוטר אחד לשני. ככה אוכל לבדוק, לכוון ולאופטם את הראוטר החדש בלי לחץ עד שהוא יהיה יציב ומוכן לחלוטין לפרודקשן.

בינינו? זו הדרך היחידה לשרוד את התהליך… אחרת האישה והילדים יחסלו אותי אם ייעלם האינטרנט אפילו לשעה 😄

בקיצור פתחתם לי תיאבון.
רק נראה שעכשיו צריך גם לפתוח קצת את התקציב… 😅

תודה אנשים !
נערך לאחרונה על ידי asafalfa ב 26/02/2026 0:32, נערך פעם 1 בסך הכל.

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות

שליחה #346 

בראש ובראשונה - תיהנה, אין סיפוק כמו זה של ציוד ש-"מנגן״ היטב. קח רק בחשבון שמחירי ה-DRAM לא שפויים בעת האחרונה, מייקר את המערכת

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #347 

לא רק שמחירי ה-DRAM לא שפויים בעת האחרונה, אלה שלפי כל התחזיות וההערכות בהמשך הם רק יעלו ויעלו עוד ועוד ומה שהיה יקר היום יהיה יקר מאוד מחר ומחרתיים זה יהיה יקר בטירוף. אני למשל, אחד המערכות המדוברות עם זיכרון RAM בנפח של 192GB ECC ב aliexpress עד לפני חודש, בשלב שכולם רק דיברו על כך שהמחיר זכרונות RAM גבוהה בצורה לא היגיונית רכשתי במחיר של כ 9 אלף ש''ח והיום, היא כבר עולה שם כ 12 וחצי אלף ש''ח.
כמה היום עולה זיכרון כזה בנפח של 256GB, אני אפילו לא רוצה להזכיר.

כך שאם יש מישהו ששוקל לרכוש משהו היום, אז הוא צריך לקחת בחשבון, שאם הוא יחכה, אז רוב הסיכויים, הוא רק ישלם הרבה יותר.

ובתחום של ציוד מקצועי, נניח תחנות עבודה או שרתים, שם כבר לא מדובר על מחירים מצחיקים כאלה, אלה על הרבה יותר רציניים, למשל דוגמה של כמה עולה זיכרון בלבד:

ולשרתים ולתחנות עבודה, לרוב השימושים נהוג להזמין, החל מ 2TB של RAM, אז זה 8 כאלה ערכות.

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות

שליחה #348 

יש בכלכלה את עקומת הביקוש, שמבטאת את הקשר בין המחיר לביקוש. ככל שהמחיר עולה הביקוש יורד (ולהפך).

זה נכון לגבי DRAM בוודאי, הבעיה היא שזה גורם ויגרום השפעה רוחבית על כל התעשייה. הבעיה היא לא רק הרכיבים האלו , גם WD הודיעו שמכרו כבר את כל קיבולת הייצור לשנה הקרובה, מה שיגרום לחוסר גם בשוק הזה.

רמות המחיר כרגע הן כאלו שחוצות סף סביר, ופרופורציה ביחס לעלות שאר המרכיבים. רק מי שממש צריך את הרכיבים או אין לו בעיה של תקציב יכול לרכוש כרגע.

זה המחיר העקיף של כל ה-Hype שנוצר מה-AI
נערך לאחרונה על ידי DanielGR ב 27/02/2026 15:59, נערך פעם 1 בסך הכל.

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4867
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 516 פעמים

שליחה #349 

מצד שני, ככל שהמחירים עולים ומתקיים כשל בשרשרת האספקה, כך מחסום הכניסה של תחרות וטכנולוגיות חלופיות - יורד. (ע"ע הסכם המכירה של amd מול meta כדי לשבור את הדומיננטיות והמחירים של nvidia).

תקופה מעניינת...

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #350 

@DanielGR

חוץ ממושג יסוד בכלכלה זה יש עוד מושגי יסוד נוספים בה וגם עוד כוחות ווקטורים פועלים שונים, שגורמים לתופעות משונות. המצב זה שאנו רואים כרגע בתחום של רכיבי זיכרון RAM, הוא לא חדש כלל וכבר ראינו אותו כמה פעמים במשך 20 שנה אחרונות. כמו גם הפעם שמאשימים את בועת ה AI, שזללה לנו את כל הזיכרונות, גם לפני שני עשורים ראינו דבר דומה, שנגמר בסוף בגילוי הקרטל של תיאום מחירים של יצרני הזיכרונות. זאת הייתה פרשה מפורסמת של: DRAM price fixing scandal.
https://en.wikipedia.org/wiki/DRAM_price_fixing_scandal

דבר זה חזר על עצמו כמה פעמים במשך שנים הבאות וכל פעם זה התפוצץ בגלל שהייה מי שמתוך הקרטל זה היה מוכן להעיד. אבל הפעם זה נראה שאף אחד לא מוכן לחצות את הקווים בכדי לתת עדויות נגד קשר זה.

זאת הסיבה, שבגללה, עד שכל הפרשה זו לא תתפוצץ גם הפעם, אז המחירים אלה יכולים לעלות בחודשים ובשנים הבאות ללא שום מחסום. ומעבר לכך, הם יכולים גם לגרום לכל שאר המוצרים, שכוללים את הרכיבים אלה, כמו פלאפונים למשל, לעלות גם.

כך, שאם יש מישהו שצריך כרגע לרכוש מוצר או מערכת כלשהי, שכוללת את הרכיבי זיכרון אלה, אז, אם, הוא לא ירכוש את המוצר זה היום, אז מחר זה יהיה משמעותי יקר יותר ומוחרתיים זה יהיה יקר עוד יותר.

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות

שליחה #351 

היו תופעות של תנודות מחירים מסיבות שנות אבל לא בסדר גודל כזה, ומסיבה כזו. Micron שפלח השוק שלה בין רבע לשליש החליטה לצאת מפלח השוק של ה-Consumers ומפנה את כל קיבולת הייצור שלה לפלחי שוק ריווחיים הרבה יותר.
מעבר לצעד הזה היו גם גלי הדף משניים למהלך, ומכוון שכסף גדול בדמות השקעות הולך ל-AI Data centers שהוא ריווחי מאד. המהלך של Micron הוא לגיטימי משום שזו חברה ציבורית למטרות רווח.

קיבולת הייצור הלכה להיכן שהכסף נמצא, ובעבר היה תיאום מחירים (שעל זה הולכים לכלא להרבה זמן) ומפעלים שנשרפו או נפגעו בשיטפונות, אבל האפקט לא דומה למה שאנחנו רואים עכשיו. עליית המחירים בסקטור הזה גררה גם עליות מחירים בשווקים משיקים, שלכאורה לא קשורים.

ובקצרה, Disruptive technology, שזה אולי האיפיון המדויק ביותר של AI הופיע, והמאפיין הייחודי הוא אפקט משמעותי ונרחב על מגוון רחב מאד של תחומים ושווקים, שוק ה-DRAM הוא כפי הנראה חלק קטן מזה. תופעה כזו לא קרתה מעולם, והשפעה של Disruptive Technology נותרה מצומצמת לתחום או שוק מסוים, זה לא המצב כרגע, מדובר באירוע איסטרטגי - לא טקטי.

השימוש במינוח עקומת הביקוש נעשה כדי להסביר מה קורה או יקרה בשוק ה-Consumer לפחות. ברמות מחיר כאלו הביקוש יירד, אף אחד לא יסכים לשלם מחירים כאלו על זכרונות, אולי מי שאין לו בעיה של כסף, או שלא משלם בעצמו על המודולים, או שזה הכרחי במידה כזו שהמחיר מוצדק כלכלית.

ומה יהיה עם היצרנים הגדולים כגון לנובו, דל, וכו? מי שלא הבטיח לעצמו מלאים מספיקים וגידר את הסיכון - ייפגע, ולא יהיה מנוס מעליית מחירים משמעותית.

סיפור מורכב, בוודאי שאי אפשר לנתח את כל הגורמים בפוסט קצר, אבל הרבה מוכרים מפרסמים את המערכות ללא RAM ו-SSD, והם יודעים למה, כי מי שיראה את עלויות ה-RAM יוותר על הרכישה.

asafalfa
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #352 

שאלה - האם יש מדריך לאיך לקפנג את pfsense לחיבור מול סלקום 5 Gib ? אשמח במידה ויש איזה מדריך לעבוד לפי זה.

ziv67
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
יצירת קשר:

שליחה #353 

03/03/2026 11:36  
asafalfa כתב:
שאלה - האם יש מדריך לאיך לקפנג את pfsense לחיבור מול סלקום 5 Gib ? אשמח במידה ויש איזה מדריך לעבוד לפי זה.
...
אתה מתכוון להגדרת PPPOE או משהו אחר?

asafalfa
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #354 

03/03/2026 16:16  
ziv67 כתב:
אתה מתכוון להגדרת PPPOE או משהו אחר?
...
כמובן על בסיס PPPOE.
והגדרות בסיסיות שצריכות להתבצע על מנת להפעיל את PFSENSE על רשת של סלקום 5Gb...

תודה מראש!

ziv67
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
יצירת קשר:

שליחה #355 

אוקי לגבי מדריך , תנסה את זה התקנת PFsense הוא מדגים על proxmox אבל בעיקרון מדריך מקיף כולל (אם זוכר נכון) הגדרות PPPoE
לגבי הגדרות אחרות, אני משתמש ב opnsense ומה שאני עשיתי (למרות שהקו שלי רק 1G) היה הגדרת RSS ועוד כמה הגדרות tunables כדי לאפשר יותר ליבות וכמו כן, בגלל שיש לי כרטיס רשת מבוסס אינטל, אז איפשרתי hardware Offloading על הדרייבר. מלבד זה למיטב ידיעתי אין משהו ספציפי נוסף. אולי אחרים מכירים משהו נוסף

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #356 

03/03/2026 23:53  
asafalfa כתב:
כמובן על בסיס PPPOE.
והגדרות בסיסיות שצריכות להתבצע על מנת להפעיל את PFSENSE על רשת של סלקום 5Gb...

תודה מראש!
...
כל ההגדרות, אפילו הכי בסיסיות, שצריכות להתבצע על מנת להפעיל את PFSENSE על רשת של סלקום 5Gb תלויות לגמרי במקרה הספציפי שלך.
והן קשורות גם לגמרי במה שיש לך ובמה שאתה מנסה להשיג ובאייך שחיברת את הציוד שיש לך. ועד שאנו לא נדע על מה בכלל מדובר, לא נוכל גם לעזור לך, אלה רק נוכל לבלבל אותך עם דברים לא קשורים למקרה ספציפי שלך. וגם כל המדריכים שאפשר לספק לך יהיה קשורים למקרה ספציפי שנדון באותו המקרה, אלה, אם כן, אנו מדברים על מדריך כללי של הגדרות WAN של מערכת pfSense. אם, כן, אז זה המדריך:
https://docs.netgate.com/pfsense/en/lat ... figuration

כך, שדבר ראשון אתה צריך לספר לנו מה יש לך בכלל ולמה אתה מנסה להגיע.

למשל, כל הדיון זה מדבר על חיבור של תשתית של קו בזק במהירות של 5GB לספק אינטרנט שהוא גם בזק.
מה המקרה שלך? זה חיבור של בזק עם ספק אינטרנט של סלקום? זה חיבור של רשת PON של סלקום ? זה דבר אחר לגמרי?

גם הציוד שיש לך ושאתה רוצה להגדיר. בהתחלה שאלת על חיבור ועל תאימות של ממשק QSFP28, שזה ממשק רשת של 100GB, אחרי זה ביקשת עצה על ניתוב של מהירות של כ רוחבי פס של 20+ Gbps ב-PPPoE, ועל נושאי הווירטואליזציה. אחרי זה התברר שיש לך גם מתג שבו אתה רוצה להגדיר אפשרויות של מה שהגדרת כ "ה־cutover" בין נתב ישן לנתב pfSense זה שאתה מנסה להגדיר ועל מעבר ביניהם בעזרת VLANS וגם התעניינת מאוד ב MINISFORUM MS-02 Ultra שהמלצתי אותו.

בכל מקרה, האם מה שיש לך כרגע זה MINISFORUM MS-02 Ultra ואת ממשקי 25GB שלו חיברת ל UPLINKS של מתג שלך ואת ה ONU של סלקום לאחד הפורטי גישה של 10GB של מתג זה? הגדרת בהם את ה VLAN המתאים וב UPLINK את ה VLAN TRUNK ? התקנת על ה MS-02 Ultra את hypervisor כלשהוא וכאחד המכונות הווירטואליות את ה pfSense? מה הוא אותו hypervisor? האם זה Hyper-v, שהזכרת מקודם אז מדובר שהמערכת ההפעלה שהשתמשת לצורך זה, היא שרת MICROSOFT בגרסה של 2025 ?

או שאחרי הכל עשית דבר אחר לגמרי? מה הוא?
עד שלא נדע את התשובות לכל השאלות אלה, לא נוכל גם לעזור לך בשום עצות מועילות, אלה רק לבלבל אותך עם כיוונים לא נכונים.

asafalfa
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #357 

04/03/2026 11:15  
sys_admin כתב:
כל ההגדרות, אפילו הכי בסיסיות, שצריכות להתבצע על מנת להפעיל את PFSENSE על רשת של סלקום 5Gb תלויות לגמרי במקרה הספציפי שלך.
והן קשורות גם לגמרי במה שיש לך ובמה שאתה מנסה להשיג ובאייך שחיברת את הציוד שיש לך. ועד שאנו לא נדע על מה בכלל מדובר, לא נוכל גם לעזור לך, אלה רק נוכל לבלבל אותך עם דברים לא קשורים למקרה ספציפי שלך. וגם כל המדריכים שאפשר לספק לך יהיה קשורים למקרה ספציפי שנדון באותו המקרה, אלה, אם כן, אנו מדברים על מדריך כללי של הגדרות WAN של מערכת pfSense. אם, כן, אז זה המדריך:
https://docs.netgate.com/pfsense/en/lat ... figuration

כך, שדבר ראשון אתה צריך לספר לנו מה יש לך בכלל ולמה אתה מנסה להגיע.

למשל, כל הדיון זה מדבר על חיבור של תשתית של קו בזק במהירות של 5GB לספק אינטרנט שהוא גם בזק.
מה המקרה שלך? זה חיבור של בזק עם ספק אינטרנט של סלקום? זה חיבור של רשת PON של סלקום ? זה דבר אחר לגמרי?

גם הציוד שיש לך ושאתה רוצה להגדיר. בהתחלה שאלת על חיבור ועל תאימות של ממשק QSFP28, שזה ממשק רשת של 100GB, אחרי זה ביקשת עצה על ניתוב של מהירות של כ רוחבי פס של 20+ Gbps ב-PPPoE, ועל נושאי הווירטואליזציה. אחרי זה התברר שיש לך גם מתג שבו אתה רוצה להגדיר אפשרויות של מה שהגדרת כ "ה־cutover" בין נתב ישן לנתב pfSense זה שאתה מנסה להגדיר ועל מעבר ביניהם בעזרת VLANS וגם התעניינת מאוד ב MINISFORUM MS-02 Ultra שהמלצתי אותו.

בכל מקרה, האם מה שיש לך כרגע זה MINISFORUM MS-02 Ultra ואת ממשקי 25GB שלו חיברת ל UPLINKS של מתג שלך ואת ה ONU של סלקום לאחד הפורטי גישה של 10GB של מתג זה? הגדרת בהם את ה VLAN המתאים וב UPLINK את ה VLAN TRUNK ? התקנת על ה MS-02 Ultra את hypervisor כלשהוא וכאחד המכונות הווירטואליות את ה pfSense? מה הוא אותו hypervisor? האם זה Hyper-v, שהזכרת מקודם אז מדובר שהמערכת ההפעלה שהשתמשת לצורך זה, היא שרת MICROSOFT בגרסה של 2025 ?

או שאחרי הכל עשית דבר אחר לגמרי? מה הוא?
עד שלא נדע את התשובות לכל השאלות אלה, לא נוכל גם לעזור לך בשום עצות מועילות, אלה רק לבלבל אותך עם כיוונים לא נכונים.
...
אז ככה — נכון לרגע זה הציוד שיש אצלי מורכב מ־UD-PRO, שמחובר דרך SFP ל־USW-PRO-24, שבו אני משתמש בעיקר עבור יכולות ה-PoE+++.
בנוסף, לאחרונה הצטרפה למערכת גם יחידה חדשה — SW-Pro-XG-24. כרגע אני עדיין לא מנצל בו את חיבורי SFP28, ולכן אני רוצה לחבר אותו בצורה נכונה ויעילה יותר בתוך הטופולוגיה של הרשת.

כל התשתית הזו נמצאת בחדר שרתים ביתי שמנהל כמה דברים במקביל:

תשתית בית חכם שבניתי בעצמי, על VLAN נפרד
שרת סרטים
שרת גיבויים
RUCKUS AP סביב כל הבית כולל בחוץ על POE+++
מצלמות על POE+
מגברים ... ועוד...
בנוסף קיים Tunnel עם Zero Trust שמתחבר לבית נוסף לצורך גיבוי מרוחק
כרגע אני שוקל לבצע כמה שינויים כדי לנצל חיבור אינטרנט עם Upload מהיר יותר. נכון לעכשיו אני מחובר לסלקום עם חבילת 5Gb, אבל בפועל אני מקבל רק 500Mb Upload, וזה מגביל אותי.

בגלל זה חשבתי אולי לשלב MS-02, שלדעתי יכול לעזור מאוד בתרחיש הזה.

מקווה שזה עונה על השאלה.
אגב, שאלה נוספת שעלתה לי — למה רשת PON של אנלימיטד (דרך סלקום) נחשבת שונה לגמרי לעומת התשתית של בזק?

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #358 

טוב, אנסה לעזור לך על סמך הפרטים אלה שנתת.
את שני פורטי SFP28 שב ms-02 ultra אתה מחבר לשני פורטי SFP28 של SW-Pro-XG-24. במתג זה אתה מגדיר LAG משני פורטים אלה ומגדיר עליו את VLAN TRUNK. בצד של ms-02 ultra בהתאם ל hypervisor שהתקנת אתה מגדיר גם את ה LACP LAG על שני פורטים של SFP28 ועליו את ה VLAN TRUNK. למשל, אם כתבת לפני זה על Hyper-v, אז מדובר על Windows 2025 Server וה ROLE שלו כ שרת וירטואליזצייה. כך אתה מקבל בין המתג לבין ה hypervisor חיבור ברוחב פס של 50GB, לכל דבר שתצטרך אחרי זה.
את ה ONU גשר של סלקום אתה מחבר לאחד הפורטי 10GB של SW-Pro-XG-24 ומגדיר את הפורט זה כפורט גישה עם VLAN שישמש ל WAN. על המכונה הוירטואלית שתריץ את ה pfSense תשתמש ב VALN זה גם כממשק ל WAN ותחייג עליו PPPoE, אם מה שיש לך, זה חיבור עם חיוג PPPoE. שאר מהממשקים על ה pfSense אתה מגדיר על ה VLANS האחרים שאתה משתמש, למשל ל LAN, לאורחים, לניהול, ל IOT, למצלמות אבטחה וכו'.
את USW-Pro-24 אתה מחבר עם שני פורטי SFP+ לשני פורטים של 10G ב SW-Pro-XG-24 ומגדיר את ה LAG משני פורטים אלה בשני המתגים. גם אתה מגדיר על ה LAG זה את ה VLAN TRUNK מתאים, גם על שני מתגים.
את UDM-Pro אתה מחבר עם שני פורטים ל SW-Pro-XG-24. פורט גישה אחד יוגדר עם ה VLAN של WAN ופורט שני יוגדר כ VLAN TRUNK לכל ה VLANS האחרים שאתה משתמש בהם.
את כל הציודי רשת את מחבר לפי המהירות שלהם לפורטים מתאימים של אחד המתגים אלה.
זהו, את "ה־cutover" שרצית אתה מבצע בשלב שאתה מחליט לבד.

ובקשר לשאלה של: "למה רשת PON של אנלימיטד (דרך סלקום) נחשבת שונה לגמרי לעומת התשתית של בזק".
אז התשובה, היא, שהיא שונה לגמרי לעומת התשתית של בזק, בגלל, שאם רשת PON של בזק תוכננה מראש עם מחשבה קדימה ועם חיבור למערכת שו''ב מרכזית, אז הרשת PON של אנלימיטד, נוצרה כאיי תלאים על גבי ההריסות של אנלימיטד שסלקום והוט קיבלו לאחר שרכשו את השאריות של אנלימיטד אחרי קריסה שלה.

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות

שליחה #359 

יש מספר דברים שלא ברורים לי בתצורה הזו.

מדובר ברשת ביתית, לא ב-Backbone שמחבר מספר אתרים על רוחב פס גבוה.

כל נקודות הקצה, נקודות גישה, מצלמות וכו׳ אינן בעלות רוחב פס גבוה, וגם אם תצרף את התעבורה מכולן יחד בו זמנית לא בטוח שזה יגיע אפילו ל-10G. סיטואציה שבה כן יש הגיון להשתמש ב-25G הוא עם צרכנים כמו NAS כאשר יש הבדל ותועלת לחבר NAS על 25G, ניתן לקבל קצבים של SSD דור ראשון, על הרשת. ובטופולוגיה כזו צריך סוויץ׳ של 25G בין כל הצרכנים הרלוונטיים.

הסוויץ׳ הספציפי הוא לא סוויץ׳ של 25G, הוא סוויץ׳ מעולה ל-POE++ עם שני פורטים של UPLINK של 25G.

אז מה בדיוק המטרה? כל נקודות הקצה לא יעבדו בצורה יעילה יותר אם ה-Hypervisor יישב על 50Gbps, התעבורה לא תגיע לעשירית מזה. יש הגיון מסוים להושיב את שרת הגיבויים על 25Gb, אבל אז הטופולוגיה תהיה שונה במעט, וצריך תמיכה בשרת לצורך זה.

גם חיבור האינטרנט לא ממצה את רוחב הפס של 10G SFP PLUS.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #360 

המתג המדובר: USW-Pro-XG-24-PoE, הוא עם Backbone ברוחב פס של כ 460Gbps, כך שלנצל רוחב פס של 50Gbps של ה LAG משני פורטי Uplink שלו בין כל הפורטי גישה של 10GB שיש לו אין כל בעיה כלל.

אם אנו מדברים על חיבור של ms-02 ultra כשרת ברשת ביתית, שמשמש כ hypervisor בה ואחד המכונות הווירטואליות בו היא נתב, שלצורך הדוגמה לוקח נניח 10GB או אפילו 5GB, זה עדיין לא כל הרוחב פס שנדרש להיות בשימוש בערוץ שמחבר את השרת זה לרשת ביתית זו. למשל, אחת המכונות הנוספות שרצה על שרת וירטואליזציה זה יכולה להיות מכונה שמותקן עלייה TrueNAS. ויש לי כאלה התקנות. ובמקרה של דוגמה זו, מספיק כ 5 צרכני רשת, כמו מחשבים שולחנים או ניידים שמחוברים לפורטי גישה של 10G שבמתג זה, בכדי שבשלב שיפנו בו זמנית לספריות המשותפות בשרת NAS וירטואלי זה, בכדי למלא לגמרי את הערוץ זה של 50Gbps בין השרת למתג.
וזו רק דוגמה אחת לשימוש כזה ברשת ביתית, כמובן שבכל מקרה ספציפי יכולים להיות שימושים אחרים.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”