מה דעתכם על Hisense 65" K700
BAR קבל המלצות כיול שמצאתי
Advanced Picture Settings:
Tint: 0
Sharpness: 0 (SD works better around 3 IMHO but set to taste)
Noise reduction: off
Adaptive contrast: off
Color temp: warm
White Balance:
2 point
R-offset 0
G-offset 0
B-offset 0
R-Gain -2
G-Gain 0
B-Gain 6
10 point
Level 100%
R: 0
G: 0
B: 0
90%
R: -2
B: 2
80%
70%
B: 4
60%
R: -1
B: 7
50%
40%
B: 8
30%
R: 4
B: 6
20%
R: 1
10%
Colour tuner
Red
Hue: 3
Saturation: 0
Brightness: 1
Green
Hue: 0
Brightness: 0
Blue
Yellow
Cyan
Magenta
Saturation: -2
Flesh tones
Saturation: -1
Advanced Picture Settings:
Tint: 0
Sharpness: 0 (SD works better around 3 IMHO but set to taste)
Noise reduction: off
Adaptive contrast: off
Color temp: warm
White Balance:
2 point
R-offset 0
G-offset 0
B-offset 0
R-Gain -2
G-Gain 0
B-Gain 6
10 point
Level 100%
B: 0
90%
R: -2
80%
70%
60%
B: 7
50%
40%
B: 8
30%
R: 4
B: 6
20%
R: 1
10%
Colour tuner
Red
Brightness: 1
Green
Blue
Yellow
Cyan
Magenta
Saturation: -2
Flesh tones
Saturation: -1
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4150
- נתן תודות: 71 פעמים
- קיבל תודות: 440 פעמים
·המסך טכנית לא יכול להציג HDR. אולי יקבל עדכון שיאפשר לו לפענח metadata של HDR אבל זה לא באמת ישנה את העובדה שהמסך לא מגיע לניגודיות / עוצמת הארה הנדרשת בשביל להיות HDR אמיתי. לדעתי הדגם שמתחיל ב9 ועם QD יכול להציג גם HDR הודות לעוצמות הארה גבוהות מספיק.shay820 כתב:המסך תומך ב HDR ?...
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20193
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2612 פעמים
- יצירת קשר:
למרות שאני בעד שיתוף של הגדרות כיול, לכל פאנל יחיד יש את המאפיינים שלו, ולכן לרוב הגדרות כיול של מסך אחד לא בהכרח יתאימו למסך אחר.
לדעתי מומלץ לנסות את ההגדרה ולראות אם זה משפר את דיוק הצבעים או לא, במיוחד ברקע אפור ובדיוק צבעי עור.
אם למסך יש יכולת לפענח אות 10 ביט, אז זה ייתרון אפילו אם המסך עצמו לא מסוגל להציג HDR. זה עדיין ייתן יותר צבעים ופחות banding.
בכל אופן, לא נראה לי שהמסכים מסוגלים להציג תמונה שהיא HDR, אבל אולי הוא ידע לפענח את הmetadata כפי שאמר אלון, ואם הוא תומך ב10 ביט, אז אמור להיות שיפור רציני באיכות הצבעים.
לדעתי מומלץ לנסות את ההגדרה ולראות אם זה משפר את דיוק הצבעים או לא, במיוחד ברקע אפור ובדיוק צבעי עור.
אם למסך יש יכולת לפענח אות 10 ביט, אז זה ייתרון אפילו אם המסך עצמו לא מסוגל להציג HDR. זה עדיין ייתן יותר צבעים ופחות banding.
בכל אופן, לא נראה לי שהמסכים מסוגלים להציג תמונה שהיא HDR, אבל אולי הוא ידע לפענח את הmetadata כפי שאמר אלון, ואם הוא תומך ב10 ביט, אז אמור להיות שיפור רציני באיכות הצבעים.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20193
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2612 פעמים
- יצירת קשר:
לצורך תמיכה אמיתית ב HDR המסך חייב להיות מסוגל להציג גאמוט צבעים רחב יותר, חייב להיות מסוגל להגיע לעוצמת הארה של 1000 ניטים (או משהו כזה, רוב המסכים היום מוגבלים ל300-400) וכמובן לתמוך בעומק צבע של 10 ביט (בין אם זה פאנל 10 ביט או פאנל 8 ביט עם אינטרפולציה).
אולי אני טועה, אבל אני בספק שהמסך תומך בשני הפרמטרים הראשונים באופן מלא, אולי חלקי (גאמוט טיפה רחב יותר מהספקטרום REC 709 הרגיל).
לכן לא הייתי סומך על ההכרזות של חברות שמוסיפות תמיכה בHDR למסכים "ישנים" יותר מדי. מה שכן, אם המסך באמת מסוגל לקבל\להציג צבעים ב10 ביט, אפילו עם גאמוט רגיל זה יביא לשיפור, ואולי העדכון גם מוסיף תמיכה בmetadata כדי שתוכן HDR יראה כמו שצריך על המסך מבלי עיוות הצבעים שהיה מתקבל על מסך ללא תמיכה בזה.
אולי אני טועה, אבל אני בספק שהמסך תומך בשני הפרמטרים הראשונים באופן מלא, אולי חלקי (גאמוט טיפה רחב יותר מהספקטרום REC 709 הרגיל).
לכן לא הייתי סומך על ההכרזות של חברות שמוסיפות תמיכה בHDR למסכים "ישנים" יותר מדי. מה שכן, אם המסך באמת מסוגל לקבל\להציג צבעים ב10 ביט, אפילו עם גאמוט רגיל זה יביא לשיפור, ואולי העדכון גם מוסיף תמיכה בmetadata כדי שתוכן HDR יראה כמו שצריך על המסך מבלי עיוות הצבעים שהיה מתקבל על מסך ללא תמיכה בזה.
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

@TheCoolest
·אתה טועה ומטעה.
אתה מערבב שיפורים שונים שמתוכננים להיות חלקים נפרדים בסטנדרט הUHD הבא. הHDR מתייחס להפרש בין הפיקסלים הכי כהים להכי בהירים על המסך. יש רף מסויים שנקבע והוצג בCES האחרון ורק מסך שעומד בו מקבל חותמת. ניתן לעמוד ברף הזה בשתי גישות - הLED תוקף מכיוון עוצמת ההארה והOLED תוקף מכיוון עומק השחורים. התוצאה זהה - מצליחים להגיע לטווח דינאמי גבוה. הרף הזה נדחף כלפי מעלה כל הזמן ככה שכל מסך מגיע למידה אחרת של HDR.
HDR מתייחס לחומרה בראש ובראשונה - מה ההפרש בNITS שהפאנל מסוגל לייצר. רק אחר כך יש את פן התוכנה שיפענח תוכן עם מידע שהוא HDR. כלומר, כל מסך יכול לקבל עדכון תוכנה אבל לא כל מסך בעל חומרה שיכולה לתרגם את זה למשהו נראה לעין. הדגם הזה של הייסנס, למיטב ידיעתי, לא מגיע לעוצמת הערה שיכולה להציג תוכן HDR בצורה משכנעת. להייסנס יש סדרה על (מתחיל ב9) שלמיטב זכרוני כוללת QD וכן עוצמות הארה גבוהות מספיק להצגת HDR אם כי אינני זוכר אם המסך קיבל תו תקן ליכולת זו
·אתה טועה ומטעה.
אתה מערבב שיפורים שונים שמתוכננים להיות חלקים נפרדים בסטנדרט הUHD הבא. הHDR מתייחס להפרש בין הפיקסלים הכי כהים להכי בהירים על המסך. יש רף מסויים שנקבע והוצג בCES האחרון ורק מסך שעומד בו מקבל חותמת. ניתן לעמוד ברף הזה בשתי גישות - הLED תוקף מכיוון עוצמת ההארה והOLED תוקף מכיוון עומק השחורים. התוצאה זהה - מצליחים להגיע לטווח דינאמי גבוה. הרף הזה נדחף כלפי מעלה כל הזמן ככה שכל מסך מגיע למידה אחרת של HDR.
HDR מתייחס לחומרה בראש ובראשונה - מה ההפרש בNITS שהפאנל מסוגל לייצר. רק אחר כך יש את פן התוכנה שיפענח תוכן עם מידע שהוא HDR. כלומר, כל מסך יכול לקבל עדכון תוכנה אבל לא כל מסך בעל חומרה שיכולה לתרגם את זה למשהו נראה לעין. הדגם הזה של הייסנס, למיטב ידיעתי, לא מגיע לעוצמת הערה שיכולה להציג תוכן HDR בצורה משכנעת. להייסנס יש סדרה על (מתחיל ב9) שלמיטב זכרוני כוללת QD וכן עוצמות הארה גבוהות מספיק להצגת HDR אם כי אינני זוכר אם המסך קיבל תו תקן ליכולת זו
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

בשביל ההמחשה בואו נניח שיש מקור שמשדר ב8K ומחברים אותו להייסנס K700 ומקבלים על המסך שגיאה שהפורמט לא נתמך. אחרי כמה זמן הייסנס משחררים עדכון והמסך מתחיל להציג תמונה. העדכון לא הפך את המסך ל8K אלא רק ״לימד״ אותו להציג 8K (באמצעות downscale כמובן).
bar קבל לינק לכיול המסך (מדובר על דגם 720) שהוא כמעט זהה למסך שלך
https://www.avforums.com/threads/hisens ... u.1996033/
https://www.avforums.com/threads/hisens ... u.1996033/
- shraga007
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6362
- נתן תודות: 102 פעמים
- קיבל תודות: 200 פעמים
טוב אני גם אעדכן שקיבלתי את המסך(75) בשלישי ואתמול הוא הותקן.
מה אני אגיד לכם, פשוט תענוג.
ה-4k ביוטיוב ונטפליקס עוצרים נשימה.
גם בשידורי הלווין הצלחתי לבינתיים להגיע לתוצאות טובות.
מה אני אגיד לכם, פשוט תענוג.
ה-4k ביוטיוב ונטפליקס עוצרים נשימה.
גם בשידורי הלווין הצלחתי לבינתיים להגיע לתוצאות טובות.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם