fighter כתב:הם לא פורסים pon, הם פורסים peer to peer.
...
כנראה שהתבלבלתי בסטנדרטים חשבתי שזה POF (סיב מפלסטיק) . עד כמה שידוע לי הסיבים שפורסים תומכים בכל טכנולוגיה ואני לא חושב שהם ארוכים כלכך שהם מצריכים מגברים. המערכת בטח מבוססת על WDM combiners שמעבירים את המידע מכל הארץ לאיזה datacenter שמדבר מול כולם .
בכל מקרה הכתבה הזאת די מרוחה לא הבנתי על מה הוא מדבר ( "למה בלי כובע "? ) ולמה צריך להיות אכפת לי שביפן וסין יש להם רשתות 10 גיגה.
אגב שמתי לב שמישהו הזכיר למעלה טבלת "שיהוי " של tamers . שיהוי זה פירוש של latency זה לא פינג . בשביל לקבל את הפינג צריך להכפיל ב 2 ככה שהפינג שלהם לצרפת הוא 36 מילי (18 latency ) . הlatancy המינימאלי האפשרים (מהירות האור בפיבר 200 אלף ק"מ לשניה ) הוא כ14 מילי לצרפת . המגבלה ללונגון זה 17.6~ בערך (פינג של 35~ בערך ) ובפועל 26.
כמו שאמרתי אני לא יודע איזה הסכם יש להם עם Tamers . אני חושב ש018 וCCC מחוברים ל Tamers כרגע או יהיו בעתיד.
וואי כמה ברברת, בלי שום עובדות.
החברה רק הכריזה על תחילת הפעילות, מה אתם מצפים שכל הארץ תחובר בבת אחת ביום אחד?
ברור לגמרי שהאינטרס שלהם זה לחבר כמה שיותר לקוחות, כמה שיותר מהר.
אין לי מושג כמה זמן יקח להם להגיע לפריסה ארצית, איך יהיה השירות ומה תהיה המהירות בפועל כשיהיו המון לקוחות.
מה שאני יודע בוודאות הוא שכרגע המצב גרוע. שירות לקוחות בהוט אין. אני משלם על מאה מגה ומקבל עשירית.
אני מקווה שהחברה החדשה + ספקיות חדשות יצרו תחרות בשוק ושהמצב ישתפר.
כולם מתלוננים על חשמל החינם שמקבלים עובדי חברת החשמל, אבל שוכחים שחברת החשמל היא אולי החברה היחידה בארץ שמספקת שירות טוב, אמין ומהיר כל הזמן 24 שעות ביממה.
תקלה מתוקנת תוך שעה ולא חודש כמו בהוט. זה נותן תקווה לפחות לגבי איכות ותקינות התשתית של IBC.
ברגע שאני אוכל להתחבר, אני לא מתכוון לחכות דקה מיותרת.
במאה מגה יציב וסימטרי, לא צריך חבילות טריפל, אפשר להתחבר לנפליקס ב 9$ לחודש.
עוד עובדה לפסימיים - לפני שבועיים הוחלף ברחוב שלנו כבל החשמל. אתמול גיליתי שכבל החשמל מוקף במספר כבלים דקים יותר עם קצוות מכוסים בכיסוי פלסטיק. רוב הסיכויים שמדובר בסיבים אופטיים, כך שכנראה יתאפשר חיבור דיי בקרוב.
מעניין,
סמוך למקום העבודה שלי היו חפירות במדרכה בפאזה של כמה שבועות שבין החפירות.
בסופו של דבר על אזור במדרכה במשולש של כמה מטרים זה מזה נסגרו מכסי מתכת ועל כל אחד מהם כתוב "זהירות סיב אופטי" ושם החברה לה שייכת הצומת.
שלוש החברות שלכל אחת מכסה שכזה הן:
הוט
פרטנר
וסלקום
מכסים של סלקום\פרטנר עם הסימון של "סיב אופטי" ראיתי הרבה בעבר, מספיק להסתובב ברמת החייל, יש לא מעט כאלה.
נרשמתי למייזם של UNLIMITED, בטח בעתיד לפי כמות נרשמים או אחוז נרשמים הם יחליטו באיזו עיר לפרוס.
בינתיים הבנתי שהם פורסים באיזורים מרכזיים ברחבי הארץ ולא משהו ספציפי
inonr כתב:מכסים של סלקום\פרטנר עם הסימון של "סיב אופטי" ראיתי הרבה בעבר, מספיק להסתובב ברמת החייל, יש לא מעט כאלה.
נרשמתי למייזם של UNLIMITED, בטח בעתיד לפי כמות נרשמים או אחוז נרשמים הם יחליטו באיזו עיר לפרוס.
בינתיים הבנתי שהם פורסים באיזורים מרכזיים ברחבי הארץ ולא משהו ספציפי
...
אני באופן אישי מכיר הרבה אנשים שאמרו לי שעד שבזק בינלאומי לא תעבוד איתם הם לא רוצים לעבור לאנלימטד, הם מרוצים מבזק בינלאומי ולא רוצים לעבור למשהו חדש שלא יתאים להם, מבחינתם פס רחב מתאים זה לא מספיק רק בתשית וזה משנה גם בספקית ולטענתם אין בישראל ספקית עם פס רחב חוץ מ בב"ל. עם כל הכבוד לחברת טריפל סי במסלול היקר שלהם להבטיח רק עד כמה שאפשר יציבות גלישה.
התוכי עשה את שלו.
אני בבזק בינלאומי קיבלתי תת איכות של גלישה, החל במהירות נמוכה מהמובטח (שביליתי שעות וימים בבדיקה עם נציגי שירות שנשארו פעורי פה כשלא הצלחתי להוריד מהאתר שלהם במהירות קרובה לסבירה) וכלה בבעיות DNS חוזרות ובלתי נסבלות. קרה רק איתם, לא קרה עם 012, 013, והוטנט
באופן אישי אני מחכה בקוצר רוח לנסות את התשתית החדשה. מעניין אם השקיפות שהבטיחו תכלול גם את כמות רוחב הפס שכל מפעיל רכש.
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.
למדתי ממנה כמה דברים מעניינים:
1. היה ברור וידוע מראש שהפריסה תהיה לפי כדאיות
2. חלק (לא ברור לי עד כמה גדול) מהעיכוב בפרוייקט נובע מהעובדה שעובדי חברת חשמל (חברה בניהול ממשלתי) עשו שרירים כדי לקבל הטבות
3. לפי התוכנית המוצגת בכתבה, פריסה מלאה צפויה עד סוף העשור.
אז נכון, יתכן וחלק מהמידע בכתבה לא עדכני (כמו לדוגמא תוכנית הפריסה) אבל היא מספקת תובנה מאוד עמוקה למיזם ולאיך חברה ממשלתית עם ועד חזק מצליחה לעכב פרוייקט של חברה פרטית.
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.
למדתי ממנה כמה דברים מעניינים:
1. היה ברור וידוע מראש שהפריסה תהיה לפי כדאיות
2. חלק (לא ברור לי עד כמה גדול) מהעיכוב בפרוייקט נובע מהעובדה שעובדי חברת חשמל (חברה בניהול ממשלתי) עשו שרירים כדי לקבל הטבות
3. לפי התוכנית המוצגת בכתבה, פריסה מלאה צפויה עד סוף העשור.
אז נכון, יתכן וחלק מהמידע בכתבה לא עדכני (כמו לדוגמא תוכנית הפריסה) אבל היא מספקת תובנה מאוד עמוקה למיזם ולאיך חברה ממשלתית עם ועד חזק מצליחה לעכב פרוייקט של חברה פרטית.
...
זה מעניין מה שאתה מזכיר,
כי מתהווה כאן מודל דומה למה שהביא לקריסה של בטר-פלייס,
בו מלבד מכירות נמוכות מהתחזית מה משפרע חור ענק של חובות וגרם להתחייבויות מעבר ליכולות החברה הם עיכובים של שנים בהתחייבויות של משרדי ממשלה לתמיכה בתשתית פיזית ורגולטורית.
דבר דומה קרה לרכבת התחתית בתל אביב, לרכבתה קלה בירושלים ועוד לא מעט פרוייקטי תשתית.
כמעניין לראות איך יתפתח הסיפור של חברת חשמל והחברה שתלויה בה.
1. כל המדינה תלויה בחברת החשמל...
2. התלות כאן לא גדולה, הם משתמשים בתשתית שלהם אבל מעבר לזה, מדובר על שיתוף ראשוני בלבד, ואח"כ אין לו המון משמעות (למעט עבור תיקונים והתקנות חדשות.