מפת בתי-הקפה של HTCafe
- כפיר_ש
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
נראה לי שמוטי "התרגל" לארומה כמו שמתרגלים לכלא אחרי זמן מה (מזכיר את חומות של תקווה
)
- דבוטאנט
-
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
בארומה ישראל אין רובוסטה - אולי בארומה תל-אביב שלהם יש תערובות אחרות.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- Elados-DAdA
-
- עוסק בתחום קפה

- תגובות: 35
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
eliel1010, צחוק צחוק, אבל לא יעזור לכם - הקפה של ארומה מצויין.
הוא לא איכותי כמו קפה של רשתות אחרות, והוא בטח לא *הכי* טוב (אגב, אני לא חושב שיש קפה *הכי* טוב באף רשת ששתיתי בה) - אבל הוא קפה נהדר, וגם בד"כ מאוד מאוד טרי.
הבעיה בארומה היא המפעילים, שלעיתים קרובות מדי לא מנוסים מספיק או פשוט לא מקפידים כי הם עובדים תחת לחץ והם לא שמים מספיק דגש על הקפה. אבל כשמוצאים סניפים טובים או בריסטות טובים בסניף - הקפה שלהם מצוין.
זה שאני אוהב קפה מר וכבד - לא אומר שאני לא מסוגל להעריך אספרסו טוב מיינסטרימי. למרות זאת, אני לא נהנה ממנו כמו שאני נהנה מתערובת שאני רוקח לבד בבית.
הוא לא איכותי כמו קפה של רשתות אחרות, והוא בטח לא *הכי* טוב (אגב, אני לא חושב שיש קפה *הכי* טוב באף רשת ששתיתי בה) - אבל הוא קפה נהדר, וגם בד"כ מאוד מאוד טרי.
הבעיה בארומה היא המפעילים, שלעיתים קרובות מדי לא מנוסים מספיק או פשוט לא מקפידים כי הם עובדים תחת לחץ והם לא שמים מספיק דגש על הקפה. אבל כשמוצאים סניפים טובים או בריסטות טובים בסניף - הקפה שלהם מצוין.
זה שאני אוהב קפה מר וכבד - לא אומר שאני לא מסוגל להעריך אספרסו טוב מיינסטרימי. למרות זאת, אני לא נהנה ממנו כמו שאני נהנה מתערובת שאני רוקח לבד בבית.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- דבוטאנט
-
- אחראי תחום קפה

הקפה של ארומה מצוין? אין לו הרבה טעם וריח.
תנסה להוציא ממנו משהו טוב בבית - בלתי אפשרי.
יש הרבה בריסטות טובים בארומה אבל אל תשכח שהם עובדים בלחץ.
אם כבר מגיע לארומה כל הכבוד זה על הציוד.
אין עוד רשת שמחזיקה מטחנה נפרדת לאספרסו ולקפוצ'ינו ומכונות בהזמנה אישית בעיצוב ייחודי.
תנסה להוציא ממנו משהו טוב בבית - בלתי אפשרי.
יש הרבה בריסטות טובים בארומה אבל אל תשכח שהם עובדים בלחץ.
אם כבר מגיע לארומה כל הכבוד זה על הציוד.
אין עוד רשת שמחזיקה מטחנה נפרדת לאספרסו ולקפוצ'ינו ומכונות בהזמנה אישית בעיצוב ייחודי.
- eliel1010
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1559
מחזק! את עניין הציוד.. הם באמת מחזיקים ציוד ברמה גבוהה.
התערובת זה כבר סיפור אחר...
מוטי אני סך הכל צוחק, תאכלס באמת הקפה שלהם לא נורא ויש הרבה שיאהבו את הסוג שלו, לטעמי פשוט הוא כבד ומריר מאוד וחסר טעם ומזכיר לי ברוב הפעמים קפה שנחלט מאוט׳ או מקפסולה.
ובסופו של דבר אני כן מסכים אם מה שכתבת, נכון בדרך כלל הקפה באמת טרי, ונכון שבדרך כלל הבעיה העיקרית זו החוסר מקצועיות של הבריסטות שלהם.
דרך אגב, מוטי אני לא אמרתי בשום צורה שאתה לא יודע להעריך קפה, אם כבר דעתי הפוכה לגמרי בנושא.

התערובת זה כבר סיפור אחר...
מוטי אני סך הכל צוחק, תאכלס באמת הקפה שלהם לא נורא ויש הרבה שיאהבו את הסוג שלו, לטעמי פשוט הוא כבד ומריר מאוד וחסר טעם ומזכיר לי ברוב הפעמים קפה שנחלט מאוט׳ או מקפסולה.
ובסופו של דבר אני כן מסכים אם מה שכתבת, נכון בדרך כלל הקפה באמת טרי, ונכון שבדרך כלל הבעיה העיקרית זו החוסר מקצועיות של הבריסטות שלהם.
דרך אגב, מוטי אני לא אמרתי בשום צורה שאתה לא יודע להעריך קפה, אם כבר דעתי הפוכה לגמרי בנושא.

- דבוטאנט
-
- אחראי תחום קפה

הציוד הכי טוב הוא דווקא בקפה ג'ו.
מכונות לה מרצוקו דאבל בוילר PID ומטחנות מלקוניג או מאקאפ וקלייה עצמית במטה שלהם אבל התוצאה בסוף בינונית.
מכונות לה מרצוקו דאבל בוילר PID ומטחנות מלקוניג או מאקאפ וקלייה עצמית במטה שלהם אבל התוצאה בסוף בינונית.
- כסלו
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 35
לצערי ביקרתי בשבוע שעבר באיכילוב וקפצתי לסניף של ארומה שם.
קיבלתי אספרסו ממש לא רע ואפילו טוב,טיפה חמצמץ אך זה היה לטובה.
למחרת שתיתי שם הפוך וגם הוא היה טעים,עדין לא חזק מידי,ההקצפה לא הייתה משהו אבל הקפה עצמו טוב.
קיבלתי אספרסו ממש לא רע ואפילו טוב,טיפה חמצמץ אך זה היה לטובה.
למחרת שתיתי שם הפוך וגם הוא היה טעים,עדין לא חזק מידי,ההקצפה לא הייתה משהו אבל הקפה עצמו טוב.
- gedkoz
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1405
כחיזוק לדבריו של עופר: אתמול בחזרה מטיול עם משפחה בדרום, עצרתי לדקה לקחת קפה טו גו בקפה ג'ו בצומת יד מרדכי... כל השולחנות בפנים ובחוץ היו מלאים .להערכתי כ 200 אנשים. מלצרים רצו לבר וחזרה כבו מטורפים...וליד שתי מכונות לה מרזוקו שתי בנות תיקתקו עניינים. רק שמעתי ראשים של מכת טמפר MACAP על ידית ו פססס אחרי הקצפה וניקיון של סטימר.... באמת כל הכבוד אל מהירות...בפינה היתה המכונה המפורסמת(DITTING) אם כל הסוגים שהם קולים ומוכרים במקום...אחרי 15 דקות יצאתי עם שני קפוצ'ינו ו250 גרם פולים של טנזניה סגורים יפה בקופסה עגולה... רק שבאוטו לגמתי ולא נגעתי יותר הקפה היה רותח, החלב בטח הגיע ל100 מעלות וטעם נוראי... אשתי אמרה שזה פחות טוב מקפה של אותו בוקר(שלי) אבל ניתן לשתיה....לא יודע אם זה פייר לתת ציון לבית קפה בצומת הומה אדם בשבת אחר הצהוריים(זה כמו לשפוט בן אדם באת צרה, אבל בכל זאת אם הנחה אל תנאים קשים 4\2
P.Sהיה שם ספר גדול ויפה על קפה בעיברית.מישהו מכיר?
P.Sהיה שם ספר גדול ויפה על קפה בעיברית.מישהו מכיר?
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

אתה קורא לזה "בלי טעם" ואני קורא לזה "מיינסטרים לגמרי". אני בטוח שהם כיוונו בכוונה לתערובת שהיא הכי "עוברת לידך" שאפשר. משהו כזה שלא ירגיז אף אחד, לא ידליק אף אחד, לא יציק לאף אחד. אף אחד לא יחזיר אותה למטבח בטענה שזה לא טעים לו. ארומה לא מנסים לרגש באוכל שלהם - הם פשוט עושים הכל טוב, מיינסטרימי, טרי וזול יחסית. זה משהו כמו המקדונלדס של בתי הקפה. תמיד אותו הדבר, ואף פעם לא קיצוני בשום דבר.דבוטאנט כתב:הקפה של ארומה מצוין? אין לו הרבה טעם וריח....
אכלתי לפני כמה ימים שקשוקה בארומה. יש לי חברה שאומרת על חוויות כאלה: "אכלתי שם שלוש פעמים אתמול. פעם ראשונה, פעם אחרונה, ופעם אחת יותר מדי"... שקשוקה בארומה זה באמת רעיון מטופש. זה כמו לבקש ריסטרטו...
מצד שני, בדיוק כמו שכתבתי קודם לכן, אני לא חושב שטעמתי קפה ברשת גדולה כלשהי, כזו שקולה את הקפה שלה בעצמה, שבאמת הלהיב אותי. תמיד זה "טעים" או "נכון" אבל אף פעם לא קיבלתי משהו מיוחד.
- כפיר_ש
-
- חבר מביא חבר

הספר שלהם (של קפה ג'ו) יפה ומלא תמונות מהממות אבל מה המחיר שלו מופרז ונושק ל 300 שקל !!!
אם אתה מעוניין בספר דבר עם עופר מקפה ג'ו (חולון) אולי הוא יתן אותו במחיר טוב יותר.
אם אתה מעוניין בספר דבר עם עופר מקפה ג'ו (חולון) אולי הוא יתן אותו במחיר טוב יותר.
- eliel1010
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1559
רק עכשיו יצא לי לראות את התגובה הזאת.gedkoz כתב:....לא יודע אם זה פייר לתת ציון לבית קפה בצומת הומה אדם בשבת אחר הצהוריים(זה כמו לשפוט בן אדם באת צרה, אבל בכל זאת אם הנחה אל תנאים קשים 4\2
P.Sהיה שם ספר גדול ויפה על קפה בעיברית.מישהו מכיר?...
אז רק רציתי להוסיף שכן! זה פייר ונכון לתת ציון לבית קפה הומה אדם, כמו שהבית קפה "ההומה האדם" ידאג לספק לך אוכל טעים ומוכן כראוי.. ככה הוא צריך גם לספק לך קפה מוכן כראוי וטעים
אם הבית קפה לא יודע לעמוד בעומס האנשים, אז שיתארגן בהתאם לעומס, ואם האשמה היא בסופו של דבר הלחץ המופעל על הבריסטות מגורמים גבוההים יותר בסמכות הניהולית ,אז כן! מגיע להם לקבל ביקורת מחפירה!
עומס זה לא תירוץ להגשת קפה גרוע!
אם זה תירוץ אז אין צורך לקרוא למקום בית קפה.. שיקראו לזה בר מסעדה\פיצוציה\מעדניה\מאפיה
- איתןאוהבקפה
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 189
אני חוזר עם עוד פנינת חמד: רדיו רוסקו.
http://www.rest.co.il/sites/Default.asp?txtRestID=8733
כשתלכו באלנבי, לא תאמינו למה שמסתתר (מילולית) מתחת לאפכם: מול בית הכנסת הגדול, בחלל ששכן פעם הפאב "שושנה ג'ונסון", נפתח מזה כמה חודשים רדיו רוסקו. עיצוב יפהיפה, אי של שקט בבלגאן הרועש. התפריט איטלקי, מינימליסטי אך מוקפד ומחירים לגמרי שפויים. המאפים - בין הטובים שתטעמו והקפה... הקפה הטריף אותי. לא הכרתי את המותג:
http://www.diemmecaffe.it/it
מישהו מכיר את הקפה הזה? איפה אפשר להשיג אותו?
הייתי שם פעמיים והאספרסו היה מוקפד ומקצועי, טעם עמוק, סמיך ועשיר. מומלץ מומלץ!
*לתשומת ליבכם - אין שקעים ללפטופ(!!!)
http://www.rest.co.il/sites/Default.asp?txtRestID=8733
כשתלכו באלנבי, לא תאמינו למה שמסתתר (מילולית) מתחת לאפכם: מול בית הכנסת הגדול, בחלל ששכן פעם הפאב "שושנה ג'ונסון", נפתח מזה כמה חודשים רדיו רוסקו. עיצוב יפהיפה, אי של שקט בבלגאן הרועש. התפריט איטלקי, מינימליסטי אך מוקפד ומחירים לגמרי שפויים. המאפים - בין הטובים שתטעמו והקפה... הקפה הטריף אותי. לא הכרתי את המותג:
http://www.diemmecaffe.it/it
מישהו מכיר את הקפה הזה? איפה אפשר להשיג אותו?
הייתי שם פעמיים והאספרסו היה מוקפד ומקצועי, טעם עמוק, סמיך ועשיר. מומלץ מומלץ!
*לתשומת ליבכם - אין שקעים ללפטופ(!!!)
- כפיר_ש
-
- חבר מביא חבר

את רדיו רוסקו אני מכיר היטב ואני נוהג לאכול שם 2-3 פעמים בחודש (הפיצה ביאנקה סוף הדרך שם
), לצערי אני לא מסכים כל כך על הקפה שלהם.
בעסקית הצהרים שיש שם מגיע קפה, פעמיים הזמנתי אספרסו (קצר וכפול) ובשתיהן התאכזבתי, הקפה לא הולך שם בכמויות והוא יושב דיי הרבה זמן בחלק המנות של המאקאפ שיש שם ...
בעסקית הצהרים שיש שם מגיע קפה, פעמיים הזמנתי אספרסו (קצר וכפול) ובשתיהן התאכזבתי, הקפה לא הולך שם בכמויות והוא יושב דיי הרבה זמן בחלק המנות של המאקאפ שיש שם ...
- איתןאוהבקפה
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 189
מפתיע אותי לשמוע את זה... ישבתי שם בשישי האחרון ואתמול. הקפה היה אחיד והופתעתי.
תודה על התגובה - חשוב לציון הקפה הכולל במפה.
תודה על התגובה - חשוב לציון הקפה הכולל במפה.
- כפיר_ש
-
- חבר מביא חבר

כנראה שזה סוג של "מזל", באמצע השבוע הקפה לא הולך כל כך והמסעדה דיי ריקה ...
- doron_boogie
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 958
הייתי אתמול בת"א.
ברחוב אחד העם זיהיתי 'אילנ'ס'.
נכנסתי.
המקום מלא בקישוטים יפים - מקינטות, מכונות ידניות, כוסות וכו'.
המקום די קטן והיה עמוס באנשים.
מאחורי הדלפק היה רק עובד אחד, ובתור שתי בחורות.
הן התווכחו עם העובד, צחקו איתו, בחרו איתו עוגות, דיברו על הא ועל דא..
העובד לא הסתכל לכיווני... במשך 12 דקות על השעון!!
עזבתי את המקום.
4\1
ברחוב אחד העם זיהיתי 'אילנ'ס'.
נכנסתי.
המקום מלא בקישוטים יפים - מקינטות, מכונות ידניות, כוסות וכו'.
המקום די קטן והיה עמוס באנשים.
מאחורי הדלפק היה רק עובד אחד, ובתור שתי בחורות.
הן התווכחו עם העובד, צחקו איתו, בחרו איתו עוגות, דיברו על הא ועל דא..
העובד לא הסתכל לכיווני... במשך 12 דקות על השעון!!
עזבתי את המקום.
4\1
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

אתם תמשיכו להשמיץ לכם את ארומה ואני אמשיך לשתות שם קפה מצויין.
נשמע לי כמו דיל נהדר...
ארומה קניון שבעת הכוכבים, הרצליה
קרמה יפה מאוד, טייגר סקין עמוק. צבע מעולה (שלא יצא כ"כ טוב בתמונה). חליטה מעט לתוך הבלונד.
הזמנתי גם בקבוק סודה, ונאמר לי שמקבלים בקבוקון סודה עם האספרסו (כבר שמענו על זה כאן אבל טרם ראיתי את זה בפועל).
החבר'ה היו מאוד נחמדים ואדיבים, וכשסיפרתי שאני עומד לצלם את הקפה אחת הבנות דיגמנה עם בקבוק הסודה. כשהצעתי לצלם אותה ואמרתי בטון חצי מאיים חצי מבטיח: "אבל זה הולך לאינטרנט, לאתר הקפה!" היא נבהלה, מלמלה משהו כמו "לא לאינטרנט לא לאינטרנט" וברחה לתוך המטבח... "תאמיני לי בובה, דוד מוטי עוד יעשה אותך גדולה בחוליווד!"
אספרסו מצויין, אווירה נעימה ובריכה עם דגים גדולים, שמנים, כתומים ומוזרים שאני תמיד אוהב לשבת לידה.
3/4.
נשמע לי כמו דיל נהדר...
ארומה קניון שבעת הכוכבים, הרצליה
קרמה יפה מאוד, טייגר סקין עמוק. צבע מעולה (שלא יצא כ"כ טוב בתמונה). חליטה מעט לתוך הבלונד.
הזמנתי גם בקבוק סודה, ונאמר לי שמקבלים בקבוקון סודה עם האספרסו (כבר שמענו על זה כאן אבל טרם ראיתי את זה בפועל).
החבר'ה היו מאוד נחמדים ואדיבים, וכשסיפרתי שאני עומד לצלם את הקפה אחת הבנות דיגמנה עם בקבוק הסודה. כשהצעתי לצלם אותה ואמרתי בטון חצי מאיים חצי מבטיח: "אבל זה הולך לאינטרנט, לאתר הקפה!" היא נבהלה, מלמלה משהו כמו "לא לאינטרנט לא לאינטרנט" וברחה לתוך המטבח... "תאמיני לי בובה, דוד מוטי עוד יעשה אותך גדולה בחוליווד!"
אספרסו מצויין, אווירה נעימה ובריכה עם דגים גדולים, שמנים, כתומים ומוזרים שאני תמיד אוהב לשבת לידה.
3/4.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- mta194
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1286
- שם מלא: שי שלוס
אתה נדיב או שאין ציון 0?doron_boogie כתב: העובד לא הסתכל לכיווני... במשך 12 דקות על השעון!!
עזבתי את המקום.
4\1...
- doron_boogie
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 958
mta194 כתב:אתה נדיב או שאין ציון 0?doron_boogie כתב: העובד לא הסתכל לכיווני... במשך 12 דקות על השעון!!
עזבתי את המקום.
4\1......
ההודעה המקורית הייתה עם ציון 0.
אבל החוקים אומרים 1-4 , אז ערכתי.