אני חושב שהבעייה שלי בחידה הזאת שהחשיבה שלי תמיד נודדת לנסיון לפתור את החידה ע"י מציאת אלגוריתם לניצחון ולא להוכחה שלא ניתן למצוא פתרון למשתתף השני. אני כבר מיואש ממנה,
אני אשמח לרמז נוסף
טוב בגלל שאני היחיד שמנסה לפתור את זה אני יעלה את מחשבותיי לשרשורmoco כתב:רמז או בעצם דרך ליישר את המחשבה: נניח והיריב בא ומכריז שיש לו אסטרטגיה לניצחון, תראה איך אתה דופק לו את האסטרטגיה כביכול (והוא לא צריך להסביר לך מה היא)...
הבעייה שלי עם הפתרון הזה שנראה לי שהוא לא סוגר את כל המצבים לדוגמה:moco כתב:חשבתי שוב, ונראה לי הפתרון שלך בסדר גמור.
היריב טען שיש לו אסטרטגיה, אז אתה הופך את המצב כך שאתה יכול להשתמש באסטרטגיה שלו....
נשברתי,amirbd כתב:אריה - הפתרון שלך לא נכון (ליתר דיוק הוא טיעון מעגלי - "אם זה מלבן אז אפשר לנצח, ומכיוון שהשני תמיד יכול להחזיר לצורת מלבן הגענו לסתירה").
ההוכחה נכונה היא בטכניקה יפה שנקראת "strategy stealing" - כלומר אתה מניח שליריב יש אסטרטגיה לכל מסע אפשרי, ומראה שבפרט היא אמורה לעבוד כנגד צעד פתיחה ספציפי
של זה שמתחיל, ומכאן אתה מראה שאתה בפרט יכול "לגנוב" לו את האסטרטגיה, ולכן לנצח. זו שיטת הוכחה לא נפוצה, ולכן קצת קשה להסביר אותה בלי דוגמא מפורשת (קרי - יהיה לך יותר קל להשתמש בטכניקה הזאת בפעם הבאה שתתקל בחידה כזאת).
אני יודע שעבורי לפחות, אם אני נעול על דרך פתרון ספציפית (גם אם היא לא נכונה) זה כמעט בלתי אפשרי לשנות כיוון מחשבה. אם לגביך זה אותו דבר, אני מציע שאם אתה לא רואה את הפתרון מהר (או מצליח לתת הוכחה חוקית אחרת), אני אפרסם את הוכחת הבית ספר....