Lost - עונה 4

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
keyser
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 15223
שם מלא: מני דהן
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 264 פעמים

שליחה #321 

oferlaor כתב:כמה הערות שלי:

1. סוף סוף התברר סופית מה המשמעות של סיבוב המפתח על ידי דזמונד שגרם לשמים להפוך סגולים והרבה דברים נפתרו בעקבות זאת. סיבוב המפתח גרם לאי לשנות מיקום (לא ברור אם הוא שינה את הזמן!) וזה גם מסביר איך ווידמור מצא את האי. לפי מה שהבנתי, לחיצת הכפתור (המספרים על האי) יועדו בכדי לפרוק את הכח האלקטרומגנטי של האי ובכך הוא בעצם הפחית מכוחו של האי. המטרה של בן בהפסקת הלחיצות על המחשב היה ככל הנראה להחזיר לאי את הכח (וכמנהיג האחרים וכנציג האי, הוא בעצם היה מקבל את כל הכח של האי שנאגר, מה שהיה יכול לגרום לאסון בכל העולם בגלל שכידוע בן הוא לא מהמוסריים באנשים).

2. סתירה די בולטת היתה בכך שמייקל שהיה על הספינה בעצם היה אמור למות אבל כשוולט שאל, הארלי בעצם שיקר לו ? הרי ברור היה להארלי שמייקל התפוצץ עם הספינה, לא?

3. עדיין לא ברור מי השניים שהשישה טענו שמתו על האי. כבר אמרו שזה לא ג'ין. האם זה האח והאחות שנהרגו בהתחלת הסדרה?

4. ג'ק לא ממש הסביר את הסיבה למה להם לשקר. הסיבה היא שבן איים עליו? החשש הוא שמי ששם שם את הגופות ירדוף אחריהם? זה לא ממש מחזיק מים כשהם כ"כ מפורסמים ומי ששם שם את הגופות יכול היה להשמיד את האנשים עם או בלי מה שהם יגידו. יותר מזה, האי זז, כך שאפילו שהוא היה נורא רוצה, הוא לא ממש היה יכול להוכיח משהו מזה, האם החשש האמיתי שלו היה להיראות כמו משוגעים?

לא ממש ברור הקטע הזה. איך בדיוק הם הסבירו איפה הם היו ואיך יתכן שלמרות שראו את כל הגופות הם עדיין היו בחיים?

5. ג'ק עדיין לא יודע שאביו בחיים? מה בדיוק קרה מהרגע שבו הוא וקייט היו מאושרים והוא גילה שאהרון בעצם אח שלו, ועד שהוא גידל זקן פרא והשתגע למדי?

6. הפרש הזמנים ברור עכשיו. הם עכשיו בזמן אמת (שלוש שנים = 2008 בעצם), הקפיצה קדימה יכולה בהחלט להסביר את הכל כי באי בעצם לא עבר כ"כ הרבה זמן.

7. אהבתי את העניין של המעבר בזמן ובמקום - בעצם עכשיו ברור שהלחיצה על הכפתור היא לא ניסוי פסיכולוגי, וליתר דיוק שאין שם ניסויים פסיכולוגיים, אלא שבאמת יש שם ניסויים בשביל להבין כיצד האי עובד ואיך אפשר לנצל את היכולות שלו (וכמובן כל מני טכנולוגיות לנסות ולהגן עליו מפני אנשים שעכשיו ברור שינסו לנצל אותו).

8. המעברים בזמן יכולים בהחלט להסביר את העובדה שחלק מהאנשים באי אינם מזדקנים, אם כי זה לא מסביר מדוע יש אנשים שמחלימים או אנשים שאינם יכולים למות. כלומר, עדיין יש כאן איזה סיפור של אינטיליגנציה מצד האי (לאי יש "רצונות"). מעניין גם הציון שאו שכולם יחזרו או שאף אחד. העובדה שכולם קשורים זה לזה בצורה כזו או אחרת ושהאי גרם להם להגיע למטוס ממשיך את המגמה של השאלה הפילוסופית "האם אנחנו בשליטה על העתיד שלנו, או האם הכל זה FATE".

ההמשך די ברור - עכשיו אנחנו נקבל זמן אמת (כלומר, 3 שנים קדימה) מצד כל הפועלים בעניין והפלאשבקים יהיו על מה שקורה באי בזמן הזה ומה שקרה לגיבורים שלנו בשלוש השנים האבודות שגרם להם לרצות ולחזור ולהבין גם מה קרה בדיוק באי.

יש כאן המון פוטנציאל לסיפורים רבים ולנסיון להבין מה קרה לג'ון, המאבק בין הקבוצה של וודימור לבן, מי זה הרופא שמחליף שמות כל הזמן, מי זה הדארמה אינישטיב (לדעתי היא שייכת לווידמור) וכו'.
...
1. יכול להיות שאי סיבוב המפתח לקח את האי בדיוק למקום וזמן טיסת המטוס, כן הוא נחצה.
2. מי אמר שזה לא ג'ין? בנוסף, ייתכן ופיברקו שג'ון לוק מת, לכן כשבאמת מת קראו לו בשם אחר. לפי זה שאף אחד לא היה בהלוויה, כנראה שהתקשורת לא יודעת עליו יותר מדי. מישהו מידר אותו.
4. הוא הסביר שאם יספרו שעדיין יש ניצולים, אז מי שניסה להרוג אותם על האי- ישוב לחפש את השאר כדי להרוג אותם.

keyser
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #322 

גם סוף סוף נראה כאילו הכותבים יודעים לאן זה הולך.... עד לא מזמן (אמצע עונה 3 ) נראה היה כאילו כל אחד מהכותבים כתב משהו, ובסוף סתם חיברו את זה ביחד ויצא סלט קצוץ.

Croc
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2114
שם מלא: גנאדי
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #323 

אכן פרק מעניין מאוד.
עם הרבה תשובות.
ועוד יותר שאלות חדשות.......

גם אני לא הבנתי למה הם צריכים לשקר.
"כדי להגן על מי שנשאר" לא נראה משכנע מספיק.

מי זו שארלוט?
מתי מתחילה העונה הבאה?
גנאדי
----------------------------------------------
let the sun shine, let the tube glow, let the life flow :)

http://sites.google.com/site/crocweb

yonezet
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 89
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #324 

לפני ששודר פרק הסיום, שדרו גירסא מורחבת של פרק 12, בה היו סצינות נוספות ממסיבת העיתונאים. בסצינות האלה שאלו את ג'ק מי הם ה-3 הנוספים שמתו בהתרסקות והוא אמר שה-3 הנוספים הם בון, צ'ארלי וליבי.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #325 

yonezet,

אבל הם לא דיברו על 2 נוספים? מוזר.

croc,

שארלוט היא הג'ינג'ית שהגיע עם הד"'ר והסיני (שאגב, הופיע כמיוטנט עם קוצים בסרט X-MEN 3), והשחורה הקשוחה כדי לחקור את האי.

הסיני הוא בעל כוחות חיזוי ודיבור עם מתים, הד"ר חוקר את נושא הזמן של האי, השחורה היתה הקשוחה שאמורה לשמור שהכל יהיה תקין (ולפקד על קימי שכפי שראינו טיפה איבד שליטה שם) ושארלוט.. לא ברור מה היה התפקיד שלה בכח עד שפתאום הסיני אמר שהיא נשארת גם כי היא הרי חיפשה את המקום שבו היא נולדה. כלומר, היא נולדה באי - אין ספק שזה חומר מעניין לעונה הבאה.

לגבי ה-EXTENDED CH. 12 - ממש מרגיז שיש להם שתי גירסאות :(

yonezet
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 89
נתן תודות: 2 פעמים

שליחה #326 

הנה הגירסא המורחבת של מסיבת העיתונאים - http://www.dailymotion.com/swf/x5ltrk
(אם אסור לפרסם את זה תמחקו)
אגב, בלי קשר, צילמו גם 2 גרסאות נוספות למי שנמצא בארון (אבל זה נעשה במטרה למנוע הדלפת ספויילרים, ולא עם כוונה עלילתית). הנה הגרסאות האלטרנטיביות: http://youtube.com/v/OLPX26aWQZA

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #327 

לפי YOUTUBE זה מה שסוייר לחש לקייט:

http://www.youtube.com/watch?v=R5W2-dvSzKk

וכאן הסצינה המורחבת (לא כ"כ מסתדר בגלל שג'ק קודם מדבר על השלושה שמתו אח"כ ואז שואלים את סאן אם בעלה היה אחד מהאנשים באי...). אני זוכר שגם דיברו בשלב מוקדם על 2 שמתו ולא 3 (כשידענו ששרדו 6). יכול להיות שאני טועה לגבי זה.

http://www.youtube.com/watch?v=hOMJC6TB0Mo

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #328 

תאוריה מעניינת:

http://www.boston.com/ae/tv/articles/20 ... ns/?page=1

זה גורם לי לחשוב שג'ייקוב הוא גם מרחף בזמן ובמקום בדיוק כמו שדזמונד היה.

גם אבא של ג'ק חזר ככה, על ידי ריחוף קדימה בזמן.

אגב, לא ברור מה קרה למי שעלה על הסירה שיצאה מהאי לכיוון הספינה. הרי הם לא התפוצצו, ולא ידוע אם הם הצליחו לעזוב את האי או לא.

UltraMagnus
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 388
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #329 

גם לי כמה שאלות:
1. למה הוגו ממשיך לראות את המספרים של האי גם כשהוא בחוץ? כדי למשוך אותו חזרה?
2. למה הוגו ממשיך לראות אנשים מתים? הוא שיחק עם אקו שח לפני שסעיד לקח אותו.
3. את מי סעיד הרג מחוץ למוסד של הוגו? איש של ווידמור?
4. למה הדוקטור מהדרמה אנישיאטיב מחליף שמות כל הזמן? שיבוטים?
5. מצאתי את זה ב-YouTube :
http://www.youtube.com/watch?v=4bTvAUVPyLI
זה לא שודר בפרק. אבל בקטע שכן שודר הוא אמר שהארנב נעלם לזמן קצר ושוב פעם חוזר-אבל הזהיר לא להכניס מתכת לתא ה'שיגור'.
יכול להיות שבגלל שבן הכניס לשם מתכת הוא ערער את כל היציבות של האי?
זה אומר מה? שהאי יחזור תוך זמן קצר, או רק אחרי כמה שנים?
6. אפקט קזימיר הוא אפקט שמתאר משיכה בן שני עצמים למרות שאין בניהם מטענים חשמליים:
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7% ... 7%99%D7%A8
שימו לב בסרט שהד"ר נלחץ כשהם ראו כשארנב 15 חזר לפתע ופחד שהם ייגעו אחד בשני, מה שמלמד על פרדוקס זמן.
אותו חומר מנקודות זמן שונות לא יכול להתקיים באותו חלל.
מה זה אומר? שכל מי שעל האי נוסע בזמן?
כל האי לא נמצא ברצף הזמן-חלל של שאר הפלנטה? אם כן אז איך הם יוצאים ממנו בכלל?
הרי זה בלתי אפשרי.
7. גם אני כמו עפר לא הבנתי מה קרה לנוסעי האוניה שחזרו מהספינה? הרי האי נעלם ולא ראינו שהספינה של פני איתרו אותם? הם נעלמו עם האי?
8. לא נראה את דזמונד יותר אה? :(
חבל, הבן אדם הכי גבר בסדרה...
באותו עניין- סוף סוף הרגו את מייקל....אני מקווה שהפעם באופן סופי ומוחלט.
9. למה ג'ק השתגע ככה? מה הוא יודע שהפך אותו לכזה סמרטוט? אפילו לקייט לא בא עליו יותר.
10. איך בן לא מת בסיבוב המפתח?

אחלה עונה הייתה לנו. אני מקווה שהעונה הבאה תהיה יותר טובה ושלא תהיה נפל כמו השלישית.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #330 

5. זה היה בתחילת העונה, אם אני זוכר נכון. זה היה כאילו הקטע שנחתך מהסרט שנראה בפרק האחרון. זה בהחלט ברור שזה היה "פאדיחה" מהניסוי בגלל שהם לא הצליחו ל

המשיכה של הקזמיר אפקט יכולה להסביר את המשיכה בין האנשים השונים לאי.

לדעתי ה-INCIDENT שהם דיברו עליו בעונות הקודמות לגבי הסכנה באי לחיצת הכפתור הוא בהשתוללות האפקטים המגנטיים באי. אפשר לראות מה זה גרם על ידי כך שדזמונד איחר טיפה ללחוץ על הכפתור ובכך גרם להתרסקות המטוס (למי שזוכר).

אגב, קראתי איפה שהו שההתרסקות של המטוס לא היתה מתוכננת. כלומר, בסוף העונה היה משהו על בנית משטח נחיתה. יכול להיות שאי הלחיצה של דזמונד גרם לכך שהמטוס הגיע לאי מוקדם מדי ?

עדיין לא נפתרו לא מעט אי הבנות - כגון מי היה מנחית את האוכל והציוד (שמסומן עדיין כ-DHARMA INITIATIVE) - האם יתכן שהמטוס שמנחית את האוכל הוא מהעבר (כשעוד היה DHARMA?), עם מי בן מתקשר מחוץ לאי (כל הציוד שהיה לו, הפספורטים, הכסף, וכו' - כל המידע שיש לו)? אם זה לא ווידמור, אז מי משתף איתו פעולה?

UltraMagnus
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #331 

oferlaor כתב:5. זה היה בתחילת העונה, אם אני זוכר נכון. זה היה כאילו הקטע שנחתך מהסרט שנראה בפרק האחרון. זה בהחלט ברור שזה היה "פאדיחה" מהניסוי בגלל שהם לא הצליחו ל

המשיכה של הקזמיר אפקט יכולה להסביר את המשיכה בין האנשים השונים לאי.

לדעתי ה-INCIDENT שהם דיברו עליו בעונות הקודמות לגבי הסכנה באי לחיצת הכפתור הוא בהשתוללות האפקטים המגנטיים באי. אפשר לראות מה זה גרם על ידי כך שדזמונד איחר טיפה ללחוץ על הכפתור ובכך גרם להתרסקות המטוס (למי שזוכר).

אגב, קראתי איפה שהו שההתרסקות של המטוס לא היתה מתוכננת. כלומר, בסוף העונה היה משהו על בנית משטח נחיתה. יכול להיות שאי הלחיצה של דזמונד גרם לכך שהמטוס הגיע לאי מוקדם מדי ?

עדיין לא נפתרו לא מעט אי הבנות - כגון מי היה מנחית את האוכל והציוד (שמסומן עדיין כ-DHARMA INITIATIVE) - האם יתכן שהמטוס שמנחית את האוכל הוא מהעבר (כשעוד היה DHARMA?), עם מי בן מתקשר מחוץ לאי (כל הציוד שהיה לו, הפספורטים, הכסף, וכו' - כל המידע שיש לו)? אם זה לא ווידמור, אז מי משתף איתו פעולה?
...
עפר,
נעלמו לך כמה משפטים בתחילת הפוסט.

בסוף איזה עונה דובר על בניית משטח נחיתה?
לדעתי ווידמור דווקא כן שיתף איתו פעולה עד שקרה בניהם איזה אינסידנט ואז הכל התחרבן לווידמור.

ווידמור הוא בכלל דמות מסתורית. אם הילדה שלו מצאה את האי (היא אמרה שיש לה תחנת ניתור, הנורווגים למי שזוכר) איך הוא לא גילה את מיקומו של האי?
תקנו אותי אם אני טועה אבל לא היה פרק אחד שהתמקד בווידמור (גם לא פלאשבקים).

כשסאן ניגשה אליו בלונדון עושה רושם שהוא באמת לא מזהה אותה.
איך זה יכול להיות? אם האי הוא משאת חייו הוא לא היה טורח לברר מי הם כל נוסעי אושיאניק 815? (הרי נטען שהוא אחראי למטוס עם הגופות).
ואם הוא באמת זיהה אותה למה הוא לא ניגש מיד לסגור איתה עיניינים?

עדיין רב הנסתר על הגלוי. ואני אוהב את זה ככה :)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #332 

סוף העונה הקודמת (השלישית).

אני עדיין בדעה שווידמור זה האדם מאחורי DHARMA INITIATIVE. באחד מהקטעים ששודרו על DHARMA יש צילום מטושטש של איש העסקים שעומד מאחורי האירגון. לדעתי זה וידמור.

לדעתי וידמור בכלל היה ב-BLACK ROCK והוא גרם לתזוזה מהאי ולכן אינו יכול לשוב אליו (בדיוק כמו שבן לא יכול).

לגבי סאן, אין לי שום ספק שהוא יודע מי היא, הוא מעורה מאוד בכל דבר שקשור לאי כמובן.

לדעתי הוא חשב שהיא עם בן ולכן לא רצה להתעסק איתה.

flicker
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 47
נתן תודות: 0

שליחה #333 

oferlaor כתב:5.

...
על המצנח כתוב בפירוש "וידמור תעשיות" אבל בהחלט יתכן שאלו הצנחות מהעבר כשוידמור עוד היה באי ובגלל הפרש הזמנים הם עדיין מגיעות...

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3756
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #334 

UltraMagnus כתב:5. מצאתי את זה ב-YouTube :
http://www.youtube.com/watch?v=4bTvAUVPyLI
זה לא שודר בפרק. אבל בקטע שכן שודר הוא אמר שהארנב נעלם לזמן קצר ושוב פעם חוזר-אבל הזהיר לא להכניס מתכת לתא ה'שיגור'.
יכול להיות שבגלל שבן הכניס לשם מתכת הוא ערער את כל היציבות של האי?
זה אומר מה? שהאי יחזור תוך זמן קצר, או רק אחרי כמה שנים?
6. אפקט קזימיר הוא אפקט שמתאר משיכה בן שני עצמים למרות שאין בניהם מטענים חשמליים:
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7% ... 7%99%D7%A8
8. לא נראה את דזמונד יותר אה? :(
חבל, הבן אדם הכי גבר בסדרה...
באותו עניין- סוף סוף הרגו את מייקל....אני מקווה שהפעם באופן סופי ומוחלט.
...
5. מאד מעניין! 8O
6. זאת מתיחה מאד חזקה של המושג "אפקט קזימיר"...
8. באמת חבל שדזמונד הולך, למרות שבסדרה הזאת never say never. חבל שאי אפשר להגיד שלעולם לא נראה את מייקל, שאפילו את אוז אני מתקשה לראות בגללו!

דרך אגב, מאד מפחיד להיות הוגו, הא? הסצינה הזאת שהוא משחק שח עם אקו העבירה בי צמרמורת!
Silence speaks louder than words

Shayosef
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5891
נתן תודות: 443 פעמים
קיבל תודות: 242 פעמים

שליחה #335 

אנשים אני מאוד נהנה לקרוא את ההשערות שלכם (Y)

חיפשתי עוד השערות והגעתי ליוטיוב שאיזה בחור מאוד מאוד יסודי מנתח את הקרביים של כל פרק של LOST לפרטי פרטים עם רעיונות מאוד מענייינים בצורה שוטפת. מאוד מוצלח לטעמי.

חשבתי שתהנו מזה:

http://www.youtube.com/watch?v=gf_-9i1kOV0

זה ניתוח פרק 12

ניתוח הפרק האחרון עוד לא יצא, אני כבר לא יכול לחכות.
שי

eyk77
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 867
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #336 

1. מה לגבי המפלצת השחורה ??
2. למה ג'ון שינה את שמו?
3. מי זה ג'קוב?
4. לא זוכר באיזו עונה זה היה. אבל כאשר סעיד ועוד כמה שטו בספינה מחוץ לאי בשביל לעשות מארב לאחרים , סעיד הבחין בפסל ענק של כף רגל ? זה המשפט שאמר סעיד : אני לא יודע מה יותר מטריד אותי ? העובדה שיש כאן פסל ענק של כף רגל או העובדה שלכף רגל יש רק ארבע אצבעות !!!
בוא נראה משהוא ממכם נותן פתרון לזה....

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #337 

1. עוד לא ברור
2. זה כבר ברור, כי הוא אמור להיות מת
3. צריך להשאיר שאלות לשתי העונות הבאות
3. לדעתי זו הסחה מכוונת ולא כל הדברים יפתרו

UltraMagnus
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #338 

eyk77 כתב:1. מה לגבי המפלצת השחורה ??
2. למה ג'ון שינה את שמו?
3. מי זה ג'קוב?
4. לא זוכר באיזו עונה זה היה. אבל כאשר סעיד ועוד כמה שטו בספינה מחוץ לאי בשביל לעשות מארב לאחרים , סעיד הבחין בפסל ענק של כף רגל ? זה המשפט שאמר סעיד : אני לא יודע מה יותר מטריד אותי ? העובדה שיש כאן פסל ענק של כף רגל או העובדה שלכף רגל יש רק ארבע אצבעות !!!
...
1. כנראה מערכת ההגנה של האי.
2. כדי שלא יידעו שמישהו מנוסעי אושיאניק שרד. הוא אמר לג'ק בפרק האחרון שהם יהיו חייבים לשקר כדי להגן עליהם.
3. כנראה ה'אי' עצמו, או התגשמות אנושית של האי כדי שהמנהיגים (בן, ג'ון) יוכלו לתקשר איתו. ולקבל ממנו הוראות.
4. עדיין לא ברור.

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3756
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #339 

eyk77 כתב:4. לא זוכר באיזו עונה זה היה. אבל כאשר סעיד ועוד כמה שטו בספינה מחוץ לאי בשביל לעשות מארב לאחרים , סעיד הבחין בפסל ענק של כף רגל ? זה המשפט שאמר סעיד : אני לא יודע מה יותר מטריד אותי ? העובדה שיש כאן פסל ענק של כף רגל או העובדה שלכף רגל יש רק ארבע אצבעות !!!
...
אולי זאת כף רגל מהסדרה משפחת סימפסון?...
Silence speaks louder than words

keyser
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #340 

:lol: :lol: :lol:

שלח תגובה