XBMC on Linux for Arm Devices

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2975
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 879 פעמים

שליחה #321 

בינתיים כאשר J1nx מתעכב בשחרור ביטא 3 של לינוקס עבור מכשירי Amlogic הפיתוח לא נעצר וממשיך להתקדם גם אם בעצלתיים.

כרגע בהקשר של המכשירים הדו-ליבתיים Amlogic 8726-MX/M6 ניתן לשים לב בעיקר לעבודה של שני מפתחים, Stane1983 ו-CronicCorey (אך לא רק הם מעורבים כמובן).
נראה כי כרגע לאט אך בקביעות המפתחים מעדכנים את קוד מקור קרנל 3.0.50 ל-MX/M6 ששוחרר ע"י חברת Matricom (המושמצת ובצדק), את קוד מקור קרנל 2.6 ל-M3 ובנוסף גם את גרסת XBMC עבור Amlogic שכרגע נראית רחוקה מאוד מ-Gotham.

החשיבות של מקור קרנל 3.0.50 ששוחרר ע"י Matricom היא שכנראה לא סובל, או פחות סובל מהבאגים שמאופיינים בהתחממות יתרה של המעבד וכיבויו.
(ו-Amlogic מפיצה כנראה כבר קרנל 3.8 לחברות המתכננות לוחות).

נראה כי CronicCorey מתכנן להוסיף לרשימת המכשירים בהם הוא תומך את Tronsmart Prometheus / Bluetimes MX6 / ATV106, את Bluetimes C150 ואת Geniatech ATV1200, ברגע שתהיה גרסאות כאלה אפרסם פוסט עדכון.
אין ברשות Corey את המכשירים האלה ולכן הוא פנה במפורש למשתמשים שרוצים תמיכה ראויה במכשירם לתרום למטרה זו (לא שהוספת התמיכה תלויה בתרומות).
אני מציע לבעלי המכשירים לעקוב אחרי השרשור שלו.

הבהרה: אין בזאת המלצה על רכישת מכשירים מבוססי Amlogic, עיינו בפוסט הראשון בשרשור זה בסעיף מגבלות.

http://forum.xda-developers.com/showpos ... tcount=218

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #322 

בהמשך להודעה לגבי משפחת השבבים מרובעת הליבות של Amlogic (חזרו אחורה 3 הודעות) פורסם היום בבלוג CNXSoft מידע נוסף בנושא.
יש לשים לב כי מדובר במידע ראשוני ויתכן שאיננו מדויק במאת האחוזים.

הנקודות שלדעתי ראויות לציון הן:

* מעבר למעבדים M801 ו-M802 שהוזכרו קיימים במשפחה M803 ו-M805 כאשר האחרונים מגיעים עם דגם 4 ליבות של המעבד הגרפי Mali-450 (בניגוד ל-8 ליבות של הראשונים).

* קיבלנו מידע נוסף על Geniatech ATV1800:
** המכשיר צפוי להיות זמין לרכישה ב-20 לדצמבר דרך חנות Aliexpress של MyGica (המותג תחתיו Geniatech מוכרת לצרכנים) ועלותו תהיה נמוכה מתג המחיר של 200$ שכרגע מופיע.
** המכשיר יתבסס על M801 או M802, יגיע עם 2GB זיכרון נדיף, יתמוך ברזו' של עד 1080p בלבד ויהיה כנראה המכשיר הראשון מבוסס Amlogic שמגיע עם יציאת HDMI 1.4 (גם דורות המעבדים הקודמים תמכו בזאת אך כנראה לא יושם במכשירים).

* מי שמתעניין במכשירי אנדרואיד כדאי שיביט במבחני הביצועים שנעשו לטבלט מבוסס M802 בהשוואה ל-Rockchip RK3188 שפורסמו בבלוג AndroidPC.es.

הערת השוליים:
יש לזכור שעפ"י הפרסומים המכשיר הבא של חברת Pivos לא יבוסס על פלטפורמה של Amlogic, לא ברור איך ישפיע על תאימות XBMC למכשירים מבוססי שבבים מרובעי ליבות של Amlogic תחת לינוקס.
תחת אנדרואיד למפתחי XBMC יש רצון (וכנראה יכולת) לתת פתרון עבור Amlogic לפענוח וידאו בחומרה שיהיה פחות בררן מזה הקיים עם הגרסה עבור Pivos כך שיהיה תואם לכל מכשיר ללא קשר לגרסת האנדרואיד שמריץ או גרסת הספרייה libamplayer הפונה למעבד הוידאו, אם יגיע פתרון כזה יתכן מאוד שגם יהיה תואם לשבבים מרובעי הליבות.

מקור:
http://www.cnx-software.com/2013/11/06/ ... ndroid-4-3

dkv
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 284
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #323 

היי dhead , יש ברשותי מכשיר ug802 קניתי אותו לפני שנה וחצי ( בערך ) בעבר לא הצלחתי לנגן 1080P כאשר xbmc היה מותקן עליו.
בנגן mxplayer זה התנגן כמו שצריך.

זה אפשרי היום ? במידה וכן היכן אני מוריד firmware עדכני ?

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #324 

שתי ידיעות מעניינות לגבי פלטפורמת i.MX6 של Freescale:

1. Wolfgar שחרר גרסה חדשה של מערכת הלינוקס עבור פלטפורמת i.MX6 המוסיפה תמיכה במכשירי Utilite של Compulab.
מערכת ההפעלה מבוססת פרויקט Yocto ליצירת מערכות הפעלה למערכות משובצות.
ברשותכם אתייחס מכאן והלאה בשרשור למערכת ההפעלה שמפיץ Wolfgar פשוט כ-Yocto למרות אי הדיוק שבכך.
כמערכת משובצת או Embedded לא מדובר במערכת הפעלה מלאה הכוללת דסקטופ, דפדפן וכד' אלא זו מערכת מריצה את XBMC ותו לא.
גרסת XBMC ב-Yocto היא alpha9 של Gotham, מאוד מרשים ש-Wolfgar או בעצם סטאפן מפתח ישירות מול ה-master branch של XBMC.
עדיין התמיכה ב-i.MX6 לא מושלמת וקיימים עוד באגים ומגבלות כמו חוסר תמיכה בטלויזיה חיה ו-bitstreaming של אודיו HD אך כמובן שהפיתוח ממשיך להתקדם.
http://stephan-rafin.net/blog
http://forum.xbmc.org/showthread.php?ti ... pid1545506

2. התמיכה שהוסיף Wolfgar עבור i.MX6 ב-XBMC אפשרה למפתחי GeexboX להוסיף לגרסה 3.1 תמיכה ב-Utilite של Compulab.
GeexboX כמו OpenELEC הינה מערכת שתפורה במיוחד ל-XBMC, אמנם GeexboX פחות פופולרית והפיתוח שלה כנראה יותר איטי אך היא מתמחה במכשירי Arm שונים.
http://www.geexbox.org/2013/11/01/geexbox-3-1

עריכה: הפוסט הראשי עודכן עם הבאת הפסקה לגבי ה-i.MX6 לראש הפוסט מיד אחרי ה-RPi מאחר והפלטפורמה מתקרבת יותר לבשלות מבחינת תאימות ל-XBMC.
הודגש באותה פסקה ואני מדגיש גם פה שלא מומלץ עדיין לרכוש מכשירים.
בקרוב יגיע אלי ה-Cubox-i2 כך שאוכל לדווח ממקור ראשון.

OrenMizrav
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 996
נתן תודות: 100 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #325 

dhead2009 כתב:עדכון לגבי מוצרי ה-Cubox-i של חברת SolidRun הישראלית.

נראה כי יש אפשרות למשלוח חינם בארץ (
...
מחכים לעדכון. האם הגיע? איך עובד?

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #326 

@OrenMizrav,

עוד לא קיבלתי את המכשיר, בפרסום הרשמי מצוין שהפצת המוצרים שנרכשו בהזמנה מקדימה תתחיל מסוף נובמבר.

photo1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 161
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #327 

dhead2009 כתב:עדכון לגבי מוצרי ה-Cubox-i של חברת SolidRun הישראלית.

נראה כי יש אפשרות למשלוח חינם בארץ (מקווה שזו לא טעות) כך שלמחיר המוצרים יש להוסיף כ-8$ עלות של ספק כוח (רצוי מאוד) ובערך 17% מע"מ (VAT).
בנוסף קיים כרטיס רשת אלחוטי + BT בשני המודלים הגבוהים יותר כברירת מחדל ועבור השניים האחרים כאופציה ב-15$.
למי שמתעניין, כרגע לא ניתן לבחור צבע מארז שונה משחור.

החלטתי ללכת על ה-CuBox-i2 שמצד אחד הינו כפול ליבה עם 1GB זיכרון נדיף ומצד שני מספיק זול שילוב מוצלח לטעמי עבור HTPC.
העלות סופית שהתקבלה הינה 92$ המורכבת: 70$ מחיר המוצר, 8$ ספק כוח, ו-14$ מע"מ/VAT כאשר המשלוח חינם בארץ, בהערכה גסה מדובר בפחות מ-350 ש"ח.
מעבר לזאת יש להוסיף כרטיס microSD למערכת ההפעלה ורצוי כמובן שלט או מקלדת אלחוטית (קיים מקלט IR מובנה כך ששלט חכם יספיק).
צפו לסקירה בסוף נובמבר.

כמובן שאפשר היה ללכת גם על ה-CuBox-i1 ב-45$ (עלות סופית של כ-63$) שעדיין זריז יותר מה-Rpi ועדיף עליו מבחינת תדירות מעבד, כרטיס רשת קווי "אמיתי" שלא עובר דרך USB ולא מעמיס על המעבד, אופציה לכרטיס רשת אלחוטי מובנה, וכנראה אפיק USB יציב יותר מה-RPi.
נראה לי שה-CuBox-i2 יהיה מצויין כ-HTPC עיקרי וה-CuBox-i1 יתאים ל-HTPC משני.
לעומת זאת את שני המוצרים האחרים הייתי מייעד כשרתי מדיה שקטים, חסכוניים באנרגיה (אפילו בנוסף לתפקוד כ-HTPC) בזכות קישוריות GbE ומחבר eSata התומך ב-Port Multiplier.

אחת הסיבות לפתיחת השרשור הזה היא הרצון למצוא את ה-Raspberry Pi Killer, כמובן שבהקשר של XBMC בלבד (כפלטפורמת פיתוח אין לו מתחרה), עקב החסרונות שלו כדוגמת איטיות הממשק בניווט בספריות מדיה עשירות והעובדה שבעיות עם הדרייבר USB מונעות שימוש בטיונרי DVB-T לקליטת שידורי עידן+.
ישנה התקדמות לא מעטה עם שבבי Amlogic 8726-M3 וגם עם M6/MX והפיתוח עדיין ממשיך אך אני מהמר על מכשירי Cubox-i שיביאו את הבשורה בקרוב.

Rabeeh או רביע חורי מחברת SolidRun אישר שהם בקשר בין השאר עם Gimli המפתח מצוות XBMC שבין השאר הוסיף את התמיכה ב-Raspberry Pi ועם Stephen Raue מי שאחראי בראש ובראשונה על קיומה של OpenELEC וגם עם wolfgar שמוסיף את התמיכה בפלטפורמת i.MX6 וכמובן ששלחו להם מוצרים.

איך אפשר בלי מידע ויזואלי ?, בוידאו המצורף רביע מדגים את גרסת CuBox-i4Pro עם 4 ליבות.

...
ברשותך מספר שאלות:
האם יש אפשרות להתקנה פשוטה (סוג של addin) של tvheadbend צד שרת על האנדרואיד "שמארח" את ה xbmc ?
האם יש להם מערכת הפעלה סגורה בדומה ל openelec ?
האם ניתן יהיה להתקין openelec על החומרה ?

חן חן.

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #328 

@photo1,

ממליץ לך להיעזר בסבלנות, אף אחד לא קיבל את המכשיר עדיין למעט מס' מצומצם של מפתחים שקיבלו לוחות פיתוח.
תעיין גם באחת ההודעות הקודמות (324) שרלוונטית לנושא.

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #329 

Corey Moyer aka croniccorey שחרר היום את RC1 של גרסה 1.00 של מערכת Buildroot (לינוקס) עבור מכשירים מבוססי Amlogic 8726-MX/M6 הדו-ליבתי.

מדובר בעדכון משמעותי וההתקדמות הגדולה ביותר עד היום בהקשר של תאימות מכשירי MX/M6 ל-XBMC.
Corey (ומפתחים נוספים) עדכן לא מעט חבילות תוכנה והחיל תיקונים שונים ברמת XBMC ומערכת ההפעלה, אני מציע למי שרוצה להתרשם להציץ ב-repository ב-Github.
מבדיקה קצרה שערכתי התרשמתי שלראשונה מכשירי MX/M6 עומדים בקו אחד עם מכשירי M3 (החד ליבתי) מבחינת יציבות ופונקציונליות ובפרמטרים מסוימים אפילו עוקפים אותם.
והנקודה החשובה ביותר היא שכנראה הבאג שתוצאתו התחממות של המעבד וכיבוי/קפיאה פחות רלוונטי.

אדגיש שלפלטפורמה יש עדיין מגבלות רציניות כתוצאה מבאגים בתוכנה או בחומרה שאני בספק אם יפתרו בהקשר וידאו בביטרייט גבוה, וידאו שזור ושידורי טלוויזיה חיה.

בהקדם האפשרי אבצע בדיקה יותר מעמיקה, במיוחד בהקשר של סטרימים אינטרנטיים.

מבחינת תאימות מכשירים אז כרגע מדובר ב- E-MX / G-Box Midnight MX2 / Amlogic 8726 MX TV Box / Acemax IPTV18 Pro.
Corey מתכנן להוסיף תמיכה עבור מכשירים נוספים ב-RC2 אך לשם כך הוא זקוק למשתמשים נסיינים, לכן אם ברצונכם שמכשירכם יתמך אז אני מציע לפנות אליו בה"פ או במייל.

http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=2418029

ilan8888
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 261
נתן תודות: 53 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #330 

לא שמתי לב ללינק בהודעה שלך.

האם הגרסה תתאים גם למכשירים חד ליבתיים?

ido22
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 639
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 44 פעמים

שליחה #331 

אני עובד עם הגרסה שלו ובינתיים יכול להמליץ עליה.

alon24
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1838
קיבל תודות: 95 פעמים

שליחה #332 

ido22:

האם אתה במקרה גם מתחבר לשרת טלויזיה TVHEADEND איתו?

עריכה:

ראיתי שTVHEADEND לא עובד
http://forum.xda-developers.com/showthr ... 29&page=27

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #333 

ilan8888 כתב:לא שמתי לב ללינק בהודעה שלך.

האם הגרסה תתאים גם למכשירים חד ליבתיים?
...
לא !
בפוסט הראשון בשרשור יש קישור לגרסת ביטא 2 של מערכת Buildroot של J1nx.

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #334 

alon24 כתב:ido22:

האם אתה במקרה גם מתחבר לשרת טלויזיה TVHEADEND איתו?

עריכה:

ראיתי שTVHEADEND לא עובד
http://forum.xda-developers.com/showthr ... 29&page=27
...
dhead666==dhead2009
אבל אתה לא צריך להגיע עד לשם, בפוסט ראשון בשרשור זה בפסקה העוסקת ב-Amlogic קיים סעיף מגבלות שעדיין תקף.

alon24
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1838
קיבל תודות: 95 פעמים

שליחה #335 

dhead2009

(Y)

אם להיות כנים, בשלב הזה אני כבר לא קורא כ"כ את הדף הראשון, אלא בגלל שאני רואה כל הודעה פה, אני "חושב" שאני כבר לא צריך את זה.

אני מבין את שגיעותיי, ואני אקרא יותר את הפוסט הראשון,
תודה

נ.ב.

המכשיר אפילו כבר לא אצלי, נשברתי וקניתי ZOTAC ZBOX שאמור להגיע בקרוב, אני פשוט לא אוהב את הרעיון של המחשב (כמה שהוא קטן) ורוצה כל הזמן לעבור לפתרון כזה - רק שיעבוד ולכן אני לוחץ...

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #336 

dhead2009 כתב:Corey Moyer aka croniccorey שחרר היום את RC1 של גרסה 1.00 של מערכת Buildroot (לינוקס) עבור מכשירים מבוססי Amlogic 8726-MX/M6 הדו-ליבתי.

...

בהקדם האפשרי אבצע בדיקה יותר מעמיקה, במיוחד בהקשר של סטרימים אינטרנטיים.

...
...
אני חוזר שוב ושוב בשרשור הזה על כך שיש עם פלטפורמת Amlogic בעיות רציניות והיא לא מומלצת.
עדיין המכשירים האלה אטרקטיביים בזכות מחיריהם, ביצועיהם וחבילת המוצר הכוללת.
לכן נשאלת השאלה האם לשימושים מסוימים יתכן שהפלטפורמה כן תתאים ?

שימו לב: הפוסט הזה עוסק במכשירי MX/M6 הדו ליבתיים.

אחזור שוב למה הפלטפורמה לא מתאימה:
(חזרה על סעיף מגבלות שבפסקה העוסקת ב-Amlogic שבפוסט הראשון המתעדכן בקביעות)
* טלוויזיה חיה: Tvheadend לא תקינה וגם יש באג עם ביטול שזירה.
* וידאו בביטרייט גבוה: כמו BD Remux וכו'.
* FullHD 3D: כלומר מצב FramePacked
בנוסף יש להדגיש שכרגע לא ברור אם XBMC תעודכן ל-Gotham אם כל מה שזה אומר.

אם כן אז שאלתי את עצמי לאיזה שימוש יתכן שניתן לייעד את הפלטפורמה ?
לשם כך ניגשתי לבדוק היום שוב את המכשיר.

1. נגן של תוכן מקומי בביטרייט סטנדרטי, כלומר סרטים 720P בנפח של כ-4GB ו-1080P בנפח של כ-8GB.
במקרה הזה חל שיפור רב, במיוחד עם תוכן 1080P ובבדיקה הקצרה שביצעתי אין כיום בעיות.

עם תחילת הפצת מכשירי Cubox-i ללקוחות בחודש הקרוב אז אדגיש שבמקרה הזה (נגן תוכן מקומי) אם ההפרש במחיר בין ה-Cubox-i2 למכשיר מבוסס Amlogic לא משמעותי למשתמש הרי שעדיף להמתין לביקורות על ה-Cubox-i2 (לדעתי כל קפיצת מדרגה נוספת במחיר כבר מצדיקה רכישת HTPC מובסס אינטל).
(או כל דגם אחר של Cubox-i, ספציפית ההתייחסות לדגם הזה כדגם הכניסה מבחינתי כמכשיר דו-ליבתי וזול)

2. קליינט מוזיקה headless.
במקרה הזה אין למכשירים האלה שום מתחרים (מבוססי XBMC), עם יציאת Spdif Coax ויציאה אנלוגית איכותית (אודיופילים: לא לצחקק) וכרטיס רשת אלחוטי מובנה (קליינט אלחוטי כמובן).

מכשירי MX/M6 עובדים עם כרטיסי קול חיצוניים (USB) אך במקרה הזה כרגע קיימות המגבלות הבאות:
* קודם כל לא כל כרטיס קול שבדקתי עם RC1 פעל ללא תקלות.
* כאשר מחובר כרטיס חיצוני לא ניתן לבחור מממשק XBMC את כרטיס הקול המובנה.
כרגע מחובר למכשיר שלי הכרטיס Creative Wireless Transmitter שעובד באופן מושלם ומצד אחד מחובר לרמקולים דרך היציאה האנלוגית ומצד שני משדר מוזיקה באופן אלחוטי ל-Creative Wireless Headphones.

שוב כפי שציינתי ב-1 אם ההפרש במחיר לא משמעותי ובכל מקרה מחברים כרטיס קול / DAC חיצוני אז הרי שאין למכשיר מבוסס Amlogic יתרון על ה-Cubox-i2.
בנוסף יש לקחת בחשבון שבמקרה של התמיכה בכרטיס קול חיצוני רגרסיה בגרסאות עתידיות בהחלט אפשרית.

3. נגן של תוכן מוזרם כלומר סטרימים אינטרנטיים המוצעים ע"י הרחבות שונות.
בבדיקות שערכתי קיבלתי תוצאות מעורבות תוכן שנפתח בהצלחה נוגן ללא כל בעיה ובזריזות אך לא כל התכנים שבדקתי נפתחו בהצלחה.

אדגיש שהקביעה הזאת אינה מוחלטת, בעיות הקשורות לתוכן מוזרם בד"כ אינן ספציפיות לפלטפורמה אלא לספריות תוכנה כמו ffmpeg ו-librtmp לכן יתכן שעדכון נוסף יפתור את התקלות.
בנוסף אינני צופה בד"כ בתוכן מוזרם, ההרחבות האלה מתקינות ללא ידיעת המשתמשים הרחבות/סקריפטי עזר ויתכן שבמהלך הבדיקה היה חסר לי סקריפט אחד או יותר.

עריכה: לאחר בדיקה מאוד ממושכת שבמהלכה הותקנו מחדש ההרחבות שנבדקו והותקנו הרחבות נוספות (20+) אני לוקח בחזרה את דברי, המכשיר ניגן כמעט כל דבר שנזרק עליו כאשר היוצאים מהכלל ככל הנראה לינקים "שבורים" והרחבות בודדות, ראו פירוט הודעה רביעית בהמשך (הודעה 340).

עריכה: באגים נוספים בגרסה RC1:
* לא הצלחתי להתחבר לרשת אלחוטית.
עריכה 2: תוקן בגרסת הניסיון האחרונה ראו הודעה בנושא.
נערך לאחרונה על ידי dhead666 ב 07/01/2014 15:57, נערך 3 פעמים בסך הכל.

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #337 

הפוסט הראשון בשרשור עודכן עם המידע העדכני ביותר לגבי מכשירי Amlogic כאשר הפסקה העוסקת ב-Amlogic פותחת בשורה התחתונה המכשיר העדיף ביותר מבחינתי מכל המוצרים מבוססי Amlogic.
"עדיף", כיוון שהבעיות הקיימות עם מכשירי Amlogic מונעות ממני לתת המלצה גורפת לכן על המשתמשים לקרוא בעיון רב את סעיף מגבלות בפוסט הראשון בשרשור ולהסיק באופן עצמאי אם המכשיר יתאים להם.

שוב, אני חוזר על הבקשה הקודמת ע"מ שלא תתפספס בין הפוסטים: משתמשים הצופים בתוכן מוזרם (סטרימים אינטרנטיים מהרחבות) שהתקינו את גרסה RC1 של Corey אנא חוו דעתכם בהקשר של תקלות בניגון תכנים מוזרמים.

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #338 

* עדכון לגבי מחירים: (פורסם גם בפוסט הראשי).
Acemax, החנות המועדפת עלי ב-Aliexpress שחלק לא קטן מהקישורים לרכישה ב-Aliexpress בפוסט זה מובילים למוצריה עברה לשירות משלוח EMS ולגבות דמי משלוח גבוהים עבור משלוח לארץ.
פניתי בנושא לנציגת החנות ואעדכן כאשר אקבל תשובה.
עם Acemax היה לי ניסיון רכישה מאוד חיובי, אין ברצוני לקשר למוצרי חנות נוספת מ-Aliexpress ללא המלצות גולשים, אציין של-Acemax קיימת עוד חנות ב-Aliexpress שבה עדיין ניתן לקבל משלוח חינם עם חלק מהמוצרים (כולל המוצר המועדף עלי IPTV18 Pro).
ניתן כמובן לבצע חיפוש ב-Aliexpress ולמצוא את אותם המוצרים אצל מוכרים נוספים, אדגיש שחובה לוודא שהמפרט זהה כיוון שמראה חיצוני יכול להטעות.
מי שחושש לבצע רכישה דרך Aliexpress מוזמן כמובן לרכוש דרך DX ואז ניתן גם לשלם באמצעות Paypal.

* Corey פרסם שכעת מתווספת תמיכה ל-TV Stick מבוסס M6/MX הדו-ליבתי, g02ref, כנראה זהה ל-MK810 הנמכר ב-Aliexpress ותחת שמות נוספים.
בשלב ראשון אושר שהמכשיר העלה את מערכת ההפעלה ו-XBMC ללא קושי וניגן וידאו בהצלחה.
במחיר של מתחת ל-50$ מדובר בפתרון זול ביותר ללא פשרה על ביצועים אך חובה לציין שהמכשיר מגיע ללא שלט, עם כניסת USB בודדת ועם כרטיס רשת אלחוטי בלבד.

* פורסם אתמול וידאו חדש המדגים את הפלטפורמה מרובעת הליבות של Amlogic וניגון וידאו 4K.
בוידאו נציג חברת Geniatech/Mygica מציג את המכשירים ATV1800 וככל הנראה ATV580 (שעליו מודגם הוידאו).

M2
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1673
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שליחה #339 

תודה על העידכון כבר זמן רב אני מחכה לאיזה סטיק שיריץ את XBMC חלק ללא בעיות
מקווה שיש התקדמות בזה

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #340 

dhead2009 כתב: שוב, אני חוזר על הבקשה הקודמת ע"מ שלא תתפספס בין הפוסטים: משתמשים הצופים בתוכן מוזרם (סטרימים אינטרנטיים מהרחבות) שהתקינו את גרסה RC1 של Corey אנא חוו דעתכם בהקשר של תקלות בניגון תכנים מוזרמים.
...
החלטתי לקחת את הנושא לידיים ולבצע בדיקה יותר מעמיקה שבמהלכה נבדקו הרחבות וידאו רבות יותר עם גרסה RC1 של Corey עבור מכשירי M6/MX הדו ליבתי.

אדגיש שהפוסט הזה עוסק בהקשר הטכני בלבד, תאימות לניגון תכנים מהרחבות וידאו.
אין לראות בכתוב המלצה על הרחבות כלשהן או עידוד הפרת זכויות יוצרים.
אין לבקש לינקים להרחבות האלו או לפרסם כאלה בשרשור זה, גם אם הפורום לא אוסר זאת כפותח השרשור אני אוסר זאת.
אני לא הולך לבדוק הרחבות נוספות מעבר למתואר כך שאל תפנו אלי בבקשה כזו.

במהלך הבדיקה נבדקו ההרחבות מהמקור העברי ונדמה לי שלמעט 23TV, Nana ו-Hot VOD (ו-Sdarot.tv שדרשה משתמש) כל ההרחבות עבדו ללא בעיה (לפחות עם התכנים שנבדקו).

לא היה שום קושי עם תכנים מ-1Channel, MashUP, Teledunet, Apple iTunes Trailers, Canal+, Engadget, ESPN, Simply Movies, MTV.de, Much Movies HD, NBA Video, NFL.com, Revision3

ההרחבות ITV, NotFilmon לא עבדו כנדרש.

נבדקו הרחבות וידאו נוספות שאני לא רואה טעם להזכיר, נדמה לי שמבחינת ההרחבות ה"אפורות" לא השמטתי דבר.

בסה"כ קיימים מעט חריגים אך ברוב המקרים אין בעיה בניגון תכנים מהרחבות וידאו, לפחות מהתכנים הספורים שנבדקו מכל הרחבה, כפי שכבר ציינתי אני לא משתמש בהרחבות האלו ביומיום.

אם כן המסקנה שלי היא שבתיאוריה המכשיר מושלם עבור מי שמחפש נגן לתכנים מהרחבות וידאו.
למה בתיאוריה ? כיוון שההרחבות וידאו במיוחד אלה ה"אפורות" לא תואמות כל גרסת XBMC, לדוגמה חלק רב מההרחבות ה"אפורות" לא תואמות לגרסאות ה-alpha של Gotham (אנו לפחות חודש שלם וגרסת alpha אחת אחרי שהתחיל השינוי שגרם לאי התאימות), אני לא בטוח אם הן יהיו תואמות ל-Frodo כאשר תצא Gotham, ועוד לא ידוע אם תצא גרסת Gotham של XBMC עבור פלטפורמת Amlogic.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”