וכדור הארץ הוא עגול, רק שזה לא קשור לענייןIrus כתב:המלחמה נגמרה...![]()
אני חייב להגיד, יריבים טובים חייבים לכבד ובטח לא להספיד אף אחד...
במיוחד לא כשמדובר על חברת הטכנולוגיה הגדולה בעולם, שעדיין מסתכלת על מיקרוסופט וגוגל מלמעלה (ועל האחרונה בפער של 100 מליארד דולר).
אני חייב להזכיר, גם מיקרוסופט מוכרת הרבה יותר מערכות הפעלה מאפל, אז מה?
אפל מוכרים דגם אחד בלבד, ברבעון האחרון הם עברו את RIM (שמוכרים 7 דגמים) בארה״ב, והם עדיין נמצאים בגידול מתמיד. אבל גם אם זה ייעצר, זה לא אומר כלום, שם המשחק הוא יציבות, המשכיות, מוצרים משלימים וכו׳. אחרי הכל, החברות נמדדות ברווח ובשווי שוק.
בקיצור, המלחמה רחוקה מלהסתיים, וכרגע, יש חברה אחת שנותנת את הטון, ומה לעשות, היא מהווה מדד ומודל עבור רבים....
מה הקשר בין הגודל של החברות עצמן למשוואה הזאת? מה הקשר לגודלה של מיקרוסופט ולכמויות ה OS-ים שהיא מוכרת למחשבי PC לבין הנושא המדובר? (מיקרוסופט כנראה כבר הפסידה את קרב הסמארטפונים הזה מזמן), איפה ראית פה הספד של מישהו? אף אחד לא רשם שהאייפון הולך להעלם מהעולם (וטוב שכך) אלא נרשם פה שהמלחמה על הסמארטפונים נגמרה
מדובר פה על המלחמה בין האנדרואיד לבין ה iOS של אפל. בין חברות גוגל+סמסומג+טושיבה+מוטורולה+HTC+LG+דל+ארקוס+סוני אריקסון+אייסר+סוני+לוג'יטק+ViewSonic (ועוד ועוד ועוד) לבין אפל. למלחמה הזאת כל אחד בחר את אסטרטגיית הקרב שלו. מצד אחד גוגל הלכו על מערכת פתוחה, על שיתופיות עם עשרות יצרני חומרה, על מודל עידכוני מערכת של לפחות פעמיים בשנה, אבל הם הלכו גם על מודל הקוד הפתוח שלא מכניס לחברה אגורה שחוקה בגין מכירת מכשירי אנדרואיד בעולם, על אסטרטגיה שבהכרח גורמת לפרגמנטציה, לחוסר שליטה של גוגל על השוק הזה, על חוסר הפיקוח על היצרנים ועל המפעילות (כל אחד עושה מה שבא לו)
מהצד השני של השדה נמצאת אפל, שהיא בחרה את האסטרטגיה הסגורה, האטומה. בחרה בחוסר שיתוף, בחרה בלייצר ולעשות הכל לבד, בחרה בשליטה מוחלטת על המוצרים שלה, בחרה בחוסר פרגמנטצייה, בחרה במעט מוצרים שמתעדכנים רק פעם בשנה ונשלטים ביד רמה ע"י הדיקטטור, כל מפעיל בעולם שרוצה למכור את המכשיר חייב לעבור את אישור החברה ולעמוד בתנאים הקיצוניים שהיא מכתיבה.......אפל מוכרת דגם אחד כי ככה אפל חושבת שהיא יכולה להצליח ולהרוויח הכי הרבה. ברור שאפל הייתה יכולה לייצר 10 דגמים במקביל (וכסף לא חסר להם לעשות זאת) אבל הם החליטו כך כי למודל הזה יש גם יתרונות ולא רק חסרונות (מיקוד לעומת פיזור וחוסר שליטה). לכן הטענה הנפוצה בקרב תומכי אייפון שזה לא פייר כי אייפון יש רק אחד, לטעמי לא מחזיק מיים כי זאת הבחירה של החברה.
אני מקווה שאין צורך שוב להציג את המספרים שמראים איך האנדרואיד של גוגל גדלה בצורה אקספוננציאלית בעוד האייפון 4 די דורך במקום (שזה עדיין אומר מליוני מכשירים שנמכרים אבל לא מעבר לכך). איך אנדרואיד עקפה כבר את אפל בסיבוב גם בארה"ב וגם בשאר העולם (גם במכירות וגם בכמויות) וכרגע היא רואה לפנייה רק את נוקיה והמערכות שלהם (ולשם הם יגיעו רק שזה ייקח קצת מן). איך לחובבי האייפון יורדים מיום ליום הסיבות לעליונות לכאורה של המכשיר שלהם (פעם דיברו על הבדלים משמעותיים בחויית המשתמש והיום מה שנשאר זה שהמכשירים של אפל יפים יותר), לדבר על איך קהילת הפיתוח עצמה מאמינה יותר באנדרואיד מאשר בכל מערכת אחרת (כולל ה iOS), איך אפל נלחצת בעקבות איבוד הבכורה בתחום הסמארטפונים ומנסה לשנות אסטרטגייה (אני מהמר שנראה הרבה יותר מכשירי iOS שיושקו בתקופה הקרובה כדי לנסות לתת קונטרה כמה שאפשר), איך האייפון הוא כבר הרבה פחות נחשק מבעבר
אז...כן...את המלחמה הזאת אנדרואיד ניצחה ומי שעדיין לא חושב כך אז בואו נחזור לדבר באמצע 2011 כדי לראות איפה השוק נמצא