רובוט לניקוי הבית roomba 560

רובוטים שואבי אבק, שוטפי רצפות וחלונות
uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר

שליחה

urielp,
580 series = הסוללה תתאים לך.

dmitrys,
כתבת, ואני מצטט:
אני זוכר שמישהו רכש סוללה מהמוכר הזה והתאכזב.
...
אולי התכוונת לכתוב "אני לא זוכר..." או "ולא התאכזב"?

urielp
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 817

שליחה

uriler כתב:urielp,
580 series = הסוללה תתאים לך.

dmitrys,
כתבת, ואני מצטט:
אני זוכר שמישהו רכש סוללה מהמוכר הזה והתאכזב.
...
אולי התכוונת לכתוב "אני לא זוכר..." או "ולא התאכזב"?
...
תודה!

spacedude
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3505

שליחה

Urielp,
הוא התכוון למה שהוא רשם.
אני קניתי את הסוללה מהמוכר הזה ואחרי שבועיים היא הפסיקה לעבוד.
שחר

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר

שליחה

spacedude,
תודה על ההבהרה.

אם כך, ההודעה שלו פשוט לא הייתה ברורה, כי הוא לא כתב שזה מתאים אלא רק שמישהו קנה והתאכזב (בלי לציין דגם).

ilanb0
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 703

שליחה

spacedude כתב:Urielp,
הוא התכוון למה שהוא רשם.
אני קניתי את הסוללה מהמוכר הזה ואחרי שבועיים היא הפסיקה לעבוד.
...
בלי קשר לרומבה, אלא בעניין איביי - נראה לי שמשהו פשוט היה אולי דפוק בסוללה.
זה לא שגרתי שסוללה תפסיק לעבוד אחרי שבועיים!
בכל מקרה, בכל הקשור לאיביי אם במקרה כזה תפנה למוכר, רוב הסיכויים שהוא יסכים לשלוח (ללא עלות) סוללה חלופית, או להחזיר הכסף - והעיקר לא לקבל ביקורת רעה לעסק שלו.
ואם הוא מכר סוללה כזו למישהו אחר, ואותו אחר נתן ביקורת טובה, תוכל לפנות לאותו אחר בשאלה כמה זמן החזיקה הסוללה מעמד כדי לראות אם מדובר סחורה פגומה פתולוגית, או שזה מקרי.

dmitrys
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1917

שליחה

כל סוללה שכתוב "500 series" תתאים לכל דגם שמתחיל בסיפרה 5.

לגבי הקניה באיביי - אני קניתי כבר שתי סוללות ממוכרים שונים , אחת החזיקה שנה, השניה רצה כבר כמה שבועות ובינתיים אין בעיות. כנראה מדובר במזל, ולרוב הסוללות האלה בסדר.
לגבי התגובה מעליי - אחרי שאתה משאיר למוכר פידבק , לא אכפת לו יותר ממך כי אי אפשר לשנות. במקרה הטוב הוא יסכים להחליף לך אם תשלח לו את המוצר הדפוק על חשבונך. כשמדובר במוצר כבד המשכל כמו הסוללה של הרומבה, אני לא בטוח שזה משתלם. בנוסף, מוכר עם עשרות אלפי תגובות לא מתרגש מכל פידבק שלילי, בניגוד למוכר עם כמה אלפים בודדים.

talsinay
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2

שליחה

היי קיבלתי עכשיו את רומבה 560. יש לי בית באיזור ה90 מ"ר.
אחרי טעינה של 16 שעות, שמתי את הבית שלו בפינה של הסלון והפעלתי. מה שקרה זה שהוא כיסה את הסלון (הרבה יותר מדי), נגע ב1/10 מהמטבח, המשיך במסדרון, נכנס לאחד החדרים (מתוך 3) ניקה אותו, ואחרי כשעה ורבע הדוקינג שלו התחיל להבהב. אחרי שעה וחצי בערך הוא כבר חזר הביתה.
יוצא שהוא דילג על 2 חדרים + מטבח.

1. האם יש משמעות לאיזור של מיקום הבית - הוא מנקה שם יותר? לאן כדאי להעביר? כי הוא כן מצא אותו...
2. למה הוא מדלג על חדרים ככה? זה נראה כאילו גם כשהוא הגיע למטבח ולחדר זה היה סתם "במקרה"
3. האם זמן פעולה של שעה וחצי זה סטנדרטי? זה הפעלה ראשונה, הבטריה אמורה להיות כרישה עכשיו....

ilanb0
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 703

שליחה

dmitrys כתב:כל סוללה שכתוב "500 series" תתאים לכל דגם שמתחיל בסיפרה 5.

לגבי הקניה באיביי - אני קניתי כבר שתי סוללות ממוכרים שונים , אחת החזיקה שנה, השניה רצה כבר כמה שבועות ובינתיים אין בעיות. כנראה מדובר במזל, ולרוב הסוללות האלה בסדר.
לגבי התגובה מעליי - אחרי שאתה משאיר למוכר פידבק , לא אכפת לו יותר ממך כי אי אפשר לשנות. במקרה הטוב הוא יסכים להחליף לך אם תשלח לו את המוצר הדפוק על חשבונך. כשמדובר במוצר כבד המשכל כמו הסוללה של הרומבה, אני לא בטוח שזה משתלם. בנוסף, מוכר עם עשרות אלפי תגובות לא מתרגש מכל פידבק שלילי, בניגוד למוכר עם כמה אלפים בודדים.
...
בקיצור, מה שאתה אומר הוא, שאם קיבלת שירות גרוע ומוצר דפוק, בגלל שמדובר ב"עסק" גדול, כדאי להרים ידיים מראש...
המוכר כרגע על 99% פידבק חיובי. צריך להבהיר ל שהמוצר דפוק ואין כוונה לשלוח בחזרה בגלל המשקל (קודם לבדוק מה עלות המשלוח - אולי לא יקר?).
ואח"כ אם הוא מסכים, לעשות חישובי עלות תועלת מה עדיף - לשלוח בחזרה ולקבל חדש, או לקנות במקום אחר. הכל עניין של מחיר. אם המוכר לא מסכים, אפשר לפתוח DISPUTE ולדרוש את הכסף בחזרב. את זה בטוח שאפשר להשיג. ופידבק שלילי ועוד אחד ועוד אחד, והעסק יתחיל להיות בבעיה.

קומפוזיט
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 874

שליחה

talsinay כתב:היי קיבלתי עכשיו את רומבה 560. יש לי בית באיזור ה90 מ"ר.
אחרי טעינה של 16 שעות, שמתי את הבית שלו בפינה של הסלון והפעלתי. מה שקרה זה שהוא כיסה את הסלון (הרבה יותר מדי), נגע ב1/10 מהמטבח, המשיך במסדרון, נכנס לאחד החדרים (מתוך 3) ניקה אותו, ואחרי כשעה ורבע הדוקינג שלו התחיל להבהב. אחרי שעה וחצי בערך הוא כבר חזר הביתה.
יוצא שהוא דילג על 2 חדרים + מטבח.

1. האם יש משמעות לאיזור של מיקום הבית - הוא מנקה שם יותר? לאן כדאי להעביר? כי הוא כן מצא אותו...
2. למה הוא מדלג על חדרים ככה? זה נראה כאילו גם כשהוא הגיע למטבח ולחדר זה היה סתם "במקרה"
3. האם זמן פעולה של שעה וחצי זה סטנדרטי? זה הפעלה ראשונה, הבטריה אמורה להיות כרישה עכשיו....
...
1. עדיף שיהיה האזור הגדול ביותר לניקוי כמו הסלון (אבל זה לא ממש עקרוני).
2. כי אין לו מושג על חדרים אם אתה לא תוחם אותו עם מגדלורים (אבל 560 החדש אין לו יכולת מגדלור אם הבנתי נכון)
3. אם בבית יש שטיחים אז נראה לי שזה זמן יפה שעה וחצי.

הייתי ממליץ לך לתחום לו אזורים עם קיר וירטואלי, לדוגמא להפעיל אותו בסלון ופינת אוכל לפני שיוצאים מהבית. ושחוזרים אחרי כמה שעות והוא כבר טעוןן מלא לסגור אותו בשלושה חדרים לפי הסדר. בכל חדר הוא יבלה כ-25 עד 30 דקות עד שהוא יצפצף לסיום ויכבה. הרעיון שאת הסלון הוא ניקה שאתה לא בבית (אזור פתוח) וכאשר אתה חוזר הביתה אתה סוגר אותו כל פעם בחדר אחר שאתה לא נמצא בו והוא לא מפריע לעניינים בבית וגם הרעש שהוא עושה לא מטריד.
מקווה שעזרתי לך.

talsinay
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

תודה,

אין לי בבית שטיחים. יוצא שאחרי שעה בול הוא מדליק את המנורה של הDOCK (מתחילה להבהב), ואז הוא מוצא אותו תיק תק ותוך 5 דקות כבר נעגן עליו. כלומר - זמן ניקוי שעה וטיפה.

איך זה?
(זה 560, חדש)

dmitrys
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

נראה לי ששעה זה מעט מדי. הייתי מצפה לשעה וחצי-שעתיים של עבודה.
בכל מקרה, אני עושה מה שקומפוזיט הציע. כשאני לא בבית, הוא עושה סלון ומטבח. אחר כך אני נועל אותו בכל חדר לסירוגין.
הבית שלי הוא כ 80 מטר נטו.

ilanb0,
אין לי מושג למה אתה לא מבין את מה שאני כותב. בכל מקרה, תקנה מהמוכר הזה וזהו. בסבירות של 99% תקבל מוצר טוב. אם תיפול על 1% , אתה מוזמן לעשות את מה שרשמת. אני מקווה שלא תצטרך את זה בכלל.

shaby
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2093

שליחה

בוקר טוב,
אני מניח שמי מהפורום כבר עשה זאת.
הטסת מכשיר איירובוט מארה״ב לישראל עם נחיתת ביינים...
האם זה ״בריא״ לרובוט הטסה במטען המטוס?
באילו דרכים כדאי לנקוט בכדי שישמר, שלא יאבד?
מה שאני מפחד זה שכל עיניין פריקת המטען יעשה בצורה ״אלימה״...
אודה לטיפים ממי שעשה זאת כבר...
תודה רבה!

nadavon
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

איזה מתאם עובד עם ROMBA 560 שהגיע מארה"ב?

שליחה

היי,

רכשתי ROOMBA 560 בארה"ב,איזה מתאם עובד עם ROMBA 560 שהגיע מארה"ב?

תודה,
נדב

shaby
חבר ותיק
חבר ותיק

Re: איזה מתאם עובד עם ROMBA 560 שהגיע מארה"ב?

שליחה

nadavon כתב:כשתי ROOMBA 560 בארה"ב,איזה מתאם עובד עם ROMBA 560 שהגיע מארה"ב?
...
משהו כזה:
http://www.belshop.biz/product.asp?pID=120&cID=28&c=17057

לחלופין, אתה יכול לרכוש ב-eBay מטען IROBOT מקורי שהוסב לשימוש במדינות 220V כ-33$ כולל משלוח לארץ):
http://www.ebay.com/itm/iRobot-Roomba-Black-500-Battery-Charger-NEW-530-550-560-/180714915333?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2a1372c605

בהצלחה!

dmitrys
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

shaby כתב:
nadavon כתב:כשתי ROOMBA 560 בארה"ב,איזה מתאם עובד עם ROMBA 560 שהגיע מארה"ב?
...
משהו כזה:
http://www.belshop.biz/product.asp?pID=120&cID=28&c=17057

בהצלחה!
...
זה הפוך, ממיר מ 220 ל 110 ולא יתאים.

אפשר לקנות ספק באיביי כפי שהצעת, רק צריך לשים לב שהוא יהיה ל 220V והתקע יתאים לארץ.

אפשר לקנות ממיר בארץ למכשירים אמריקאיים. זה אמור לעלות בערך 100 שקל. היה דיון על זה כאן עם תמונות ב 20 העמודים האחרונים, רק צריך לחפש.
אני מניח שמי מהפורום כבר עשה זאת.
הטסת מכשיר איירובוט מארה״ב לישראל עם נחיתת ביינים...
האם זה ״בריא״ לרובוט הטסה במטען המטוס?
...
חברים שלי עשו זאת ולא קרה כלום. הרובוט ארוז היטב באריזה המקורית.

Trip
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 952

שליחה

שלום, יש לי שני חתולים, שלא משירים הרבה שיער.
אני לפני רכישה ומתלבט בין ה-564PET לבין ה-770. ההבדל במחיר הינו 50 ש"ח, כלומר זניח.

ההבדלים בתכונות בינהם (על פי אתר iRobot) לא לגמרי מובנים לי:
תא שאיבה: ל-564 תא שאיבה "רגיל + AeroVac", ל-770 תא שאיבה "AeroVac 2"
חלפים: ה-564 מגיע עם גומי+מברשת ומברשת צד נוספות, ה-770 מגיע בלי כלום.
פילטרים נוספים: ה-564 מגיע עם פילטר רגיל ופילטר AeroVav. ה-770 מגיע עם 2 פילטרי HEPA.
ה-770 חדש יותר ועם מנגנון ניקוי משופר (אקוסטי + אופטי).

האם תא השאיבה של ה-564 גדול יותר? האם הפילטרים/חלפים שמקבלים איתו עדיפים על פני ה-HEPA וה-AeroVac2 שיש ב-770?

תודה!

shaby
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

תודה רבה דימיטרי...

Eff
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1246

שליחה

סקובה שלי לא מוריד מים :( עובד מצויין אבל שסיים לנקות ראיתי שזה היה על יבש ..מה לבדוק?
GO VEGAN

ronen61
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4655

שליחה

איך ה780 עם שטיחים?

noam
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1425

שליחה

Eff כתב:סקובה שלי לא מוריד מים :( עובד מצויין אבל שסיים לנקות ראיתי שזה היה על יבש ..מה לבדוק?
...
כל הפעולה היתה על יבש? לא היה בכלל מים?

כי בשלב הסופי הוא מפסיק להוציא מים ועושה פעולה של ניקוי פנימי אבל עדיין ממשיך להסתובב
אפשר לראות שהמנורה מהבהבת

חזור אל “רובוטים ביתיים”