ההעדפה של שכונות חלשות אחת הסיבות לכישלון של אנלימיטד. הם הוכרחו להשקיע בפריסה בבאר שבע שם לא קיבלו יותר מידי לקוחות והיו המון בעיות עם בעלי דירות שלא הסכימו לפריסה ולא עניין אותם אינטרנט של אנלימיטד.
אם היו מלכתחילה פורסים באיזורים שבהם יש ביקוש רב (נאמר קודם איזורי תעשיה ותעסוקה שם היתה להם בשורה של ממש) ואז היו מתעלים את הרווחים להרחבת הפריסה, קודם לפי איזורי ביקוש כפי שהיו אמורים לעשות בהתחלה, לפי רווח מקסימלי ביחס להשקעה, ולאט לאט להרחיב את הפריסה בהתאם להכנסות.
רק שבמקום לעשות את זה, עשו כל טעות אפשרית בפריסה והנה המיזם כמעט תקוע בקושי פורס כי אין כסף...
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.
shayze כתב:ההעדפה של שכונות חלשות אחת הסיבות לכישלון של אנלימיטד. הם הוכרחו להשקיע בפריסה בבאר שבע שם לא קיבלו יותר מידי לקוחות והיו המון בעיות עם בעלי דירות שלא הסכימו לפריסה ולא עניין אותם אינטרנט של אנלימיטד.
אם היו מלכתחילה פורסים באיזורים שבהם יש ביקוש רב (נאמר קודם איזורי תעשיה ותעסוקה שם היתה להם בשורה של ממש) ואז היו מתעלים את הרווחים להרחבת הפריסה, קודם לפי איזורי ביקוש כפי שהיו אמורים לעשות בהתחלה, לפי רווח מקסימלי ביחס להשקעה, ולאט לאט להרחיב את הפריסה בהתאם להכנסות.
רק שבמקום לעשות את זה, עשו כל טעות אפשרית בפריסה והנה המיזם כמעט תקוע בקושי פורס כי אין כסף...
...
הבעיות של כל המיזם הזה רק לא באשמת בעלי הדירות בשכונות המוחלשות אלא גם באשמת בעלי עניין ...
והמדינה גם אשמה שאיין שום פיקוח והציבור מקבל שירות עלוב
בעלי הדירות ממש לא אשמים. זו זכותם המלאה לסרב. זו אשמת המיזם והלחצים שהושתו עליו להשקיע הון עתק בפריסה במקום שבו מראש ברור שיחס עלות רווח לא מזהיר. אם היו למיזם כיסים עמוקים, ניחא, אבל זה ממש לא היה המצב...
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.
shayze כתב:בעלי הדירות ממש לא אשמים. זו זכותם המלאה לסרב. זו אשמת המיזם והלחצים שהושתו עליו להשקיע הון עתק בפריסה במקום שבו מראש ברור שיחס עלות רווח לא מזהיר. אם היו למיזם כיסים עמוקים, ניחא, אבל זה ממש לא היה המצב...
...
האמת בעלי הענין רצו לעשות רווח קל ומהיר על חשבון תיכנון לטווח ארוך זה כך השיטה בישראל חומה ומגדל
יצא לי לדבר היום עם התמיכה של אקספון לגבי הוצאה מה-NAT בתשתית בזק (פעם ראשונה אחרי שנה שלמה שאני מחובר שהחזירו אותי ל-NAT וכמובן הוציאו בלי בעיה ברגע שביקשתי). בהזדמנות זו שאלתי את הנציג גם לגבי קבלת כתובת ללא NAT על גבי unlimited (שבתקווה בקרוב סוף סוף יהיה בבניין שלי):
מסתבר שיש להם בעיה טכנית להוציא מה-NAT על גבי תשתית unlimited. ממה שהבנתי החיבור מעל תשתית unlimited הוא ללא חייגן ולכן הלקוח מקבל כתובת מ-unlimited או מהמאגר כתובת של אקספון שאלה כתובות מאחורי ה-NAT שלהם או שאם הלקוח משלם על כתובת קבועה הם עושים הגדרה מיוחדת מול unlimited עבור הלקוח. זאת בשונה מבתשתית בזק שם בגלל החייגן יש להם את האופציה להוציא באופן "זמני" מ-NAT והם נותנים את זה ללא תשלום נוסף.
ביקשתי גם להעביר הלאה שהעניין הוא די קריטי עבורי ושהתשלום הנוסף על כתובת קבועה לא הגיוני במיוחד בהינתן שאצל המתחרים שלהם הכתובת לא מאחורי NAT. הוא אמר שהוא יעביר את זה הלאה אבל שזה לא משהו שישתנה מהיום למחר (אם בכלל).
אני חייב לחזור ולציין שמהניסיון האישי המוגבל שלי השירות של אקספון ממש מצוין. לצערי יש לי הרבה ניסיון בשיחות מול השירות של חברות תקשורות (כגון בזב"ל, בזק, הוט, הוטנט) וההבדל באקספון מאד משמעותי (לטובה כמובן).
לא נראה לי שהוט יוזילו מחירים לכלל השוק בגלל תמחור של חברת תשתית עם אלפי לקוחות בודדים בכל הארץ.
...
התכוונתי בדיוק הפוך. המבצע של הוט הפך את יתרון המהירות של אנלימטד ללא קיים. עד המבצע הזה המחיר של תשתית 200 בהוט היה לא מאוד נגיש לרוב האוכלוסיה. באנלימטד 200 עלה 123 לחודש כולל ספק. במקרה כזה לקוח אנלימטד, או מי שיש לו אפשרות להתחבר לשניהם היה כנראה מעדיף תשתית וספק 200/5 ב85 שקל, (ואפשרות לטלויזיה וטלפון כמובן), לעומת 123 שקל ל200/200 תשתית + ספק. אני כמובן מדבר על הלקוח הממוצע ולא אנשים שיש להם צורך בupload גבוה.