אשכול מרוכז למיזם האינטרנט Unlimited

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
uh99
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3783
נתן תודות: 1143 פעמים
קיבל תודות: 187 פעמים

שליחה #2981 

מי כתב שאיין עדיפות לשכונות מבוססות כלכלית לעומות שכונות עניות :?:

07/12/2017

שכונת נאות פרס בחיפה מצטרפת לרשת האינטרנט המהירה ביותר בישראל

https://www.unlimited.net.il/news/#news_2017-12-07

ben-home
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 307
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 43 פעמים

שליחה #2982 

-- ^ --
לא שייך למבוסס.

זו שכונה חדשה לחלוטין (לקראת סוף בנייה, מאוכלסת בחלקה) ולא אתפלא אם הפריסה תוכננה עוד בשלב הפתוח.

בכל מקרה, די מרחם על רוכשי הדירות בשכונה :
השכונה מקיפה את אצטדיון חיפה.
עובר במרכזה כביש די ראשי.

אז לפחות שיתנחמו באנלימיטד

uh99
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #2983 

ben-home כתב:-- ^ --
לא שייך למבוסס

זו שכונה חדשה לחלוטין (לקראת סוף בנייה, מאוכלסת בחלקה) ולא אתפלא אם הפריסה תוכננה עוד בשלב הפתוח.

בכל מקרה, די מרחם על רוכשי הדירות בשכונה :
השכונה מקיפה את אצטדיון חיפה.
עובר במרכזה כביש די ראשי.

אז לפחות שיתנחמו באנלימיטד
...
·זה מראה את סדר העדיפות בחברה הזו במקום לאפשר חיבור באופן שווני לכל השוכות ללא קשר סוציו-אקונומי....(W)

shayze
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2626
נתן תודות: 165 פעמים
קיבל תודות: 137 פעמים

שליחה #2984 

ההעדפה של שכונות חלשות אחת הסיבות לכישלון של אנלימיטד. הם הוכרחו להשקיע בפריסה בבאר שבע שם לא קיבלו יותר מידי לקוחות והיו המון בעיות עם בעלי דירות שלא הסכימו לפריסה ולא עניין אותם אינטרנט של אנלימיטד.
אם היו מלכתחילה פורסים באיזורים שבהם יש ביקוש רב (נאמר קודם איזורי תעשיה ותעסוקה שם היתה להם בשורה של ממש) ואז היו מתעלים את הרווחים להרחבת הפריסה, קודם לפי איזורי ביקוש כפי שהיו אמורים לעשות בהתחלה, לפי רווח מקסימלי ביחס להשקעה, ולאט לאט להרחיב את הפריסה בהתאם להכנסות.
רק שבמקום לעשות את זה, עשו כל טעות אפשרית בפריסה והנה המיזם כמעט תקוע בקושי פורס כי אין כסף...
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.

The story of stuff
http://www.storyofstuff.com/

uh99
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #2985 

shayze כתב:ההעדפה של שכונות חלשות אחת הסיבות לכישלון של אנלימיטד. הם הוכרחו להשקיע בפריסה בבאר שבע שם לא קיבלו יותר מידי לקוחות והיו המון בעיות עם בעלי דירות שלא הסכימו לפריסה ולא עניין אותם אינטרנט של אנלימיטד.
אם היו מלכתחילה פורסים באיזורים שבהם יש ביקוש רב (נאמר קודם איזורי תעשיה ותעסוקה שם היתה להם בשורה של ממש) ואז היו מתעלים את הרווחים להרחבת הפריסה, קודם לפי איזורי ביקוש כפי שהיו אמורים לעשות בהתחלה, לפי רווח מקסימלי ביחס להשקעה, ולאט לאט להרחיב את הפריסה בהתאם להכנסות.
רק שבמקום לעשות את זה, עשו כל טעות אפשרית בפריסה והנה המיזם כמעט תקוע בקושי פורס כי אין כסף...
...
הבעיות של כל המיזם הזה רק לא באשמת בעלי הדירות בשכונות המוחלשות אלא גם באשמת בעלי עניין ...(n)

והמדינה גם אשמה שאיין שום פיקוח (W) והציבור מקבל שירות עלוב :(

shayze
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2626
נתן תודות: 165 פעמים
קיבל תודות: 137 פעמים

שליחה #2986 

בעלי הדירות ממש לא אשמים. זו זכותם המלאה לסרב. זו אשמת המיזם והלחצים שהושתו עליו להשקיע הון עתק בפריסה במקום שבו מראש ברור שיחס עלות רווח לא מזהיר. אם היו למיזם כיסים עמוקים, ניחא, אבל זה ממש לא היה המצב...
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.

The story of stuff
http://www.storyofstuff.com/

uh99
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #2987 

shayze כתב:בעלי הדירות ממש לא אשמים. זו זכותם המלאה לסרב. זו אשמת המיזם והלחצים שהושתו עליו להשקיע הון עתק בפריסה במקום שבו מראש ברור שיחס עלות רווח לא מזהיר. אם היו למיזם כיסים עמוקים, ניחא, אבל זה ממש לא היה המצב...
...
האמת בעלי הענין רצו לעשות רווח קל ומהיר על חשבון תיכנון לטווח ארוך זה כך השיטה בישראל חומה ומגדל (n)

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #2988 

יצא לי לדבר היום עם התמיכה של אקספון לגבי הוצאה מה-NAT בתשתית בזק (פעם ראשונה אחרי שנה שלמה שאני מחובר שהחזירו אותי ל-NAT וכמובן הוציאו בלי בעיה ברגע שביקשתי). בהזדמנות זו שאלתי את הנציג גם לגבי קבלת כתובת ללא NAT על גבי unlimited (שבתקווה בקרוב סוף סוף יהיה בבניין שלי):

מסתבר שיש להם בעיה טכנית להוציא מה-NAT על גבי תשתית unlimited. ממה שהבנתי החיבור מעל תשתית unlimited הוא ללא חייגן ולכן הלקוח מקבל כתובת מ-unlimited או מהמאגר כתובת של אקספון שאלה כתובות מאחורי ה-NAT שלהם או שאם הלקוח משלם על כתובת קבועה הם עושים הגדרה מיוחדת מול unlimited עבור הלקוח. זאת בשונה מבתשתית בזק שם בגלל החייגן יש להם את האופציה להוציא באופן "זמני" מ-NAT והם נותנים את זה ללא תשלום נוסף.

ביקשתי גם להעביר הלאה שהעניין הוא די קריטי עבורי ושהתשלום הנוסף על כתובת קבועה לא הגיוני במיוחד בהינתן שאצל המתחרים שלהם הכתובת לא מאחורי NAT. הוא אמר שהוא יעביר את זה הלאה אבל שזה לא משהו שישתנה מהיום למחר (אם בכלל).

אני חייב לחזור ולציין שמהניסיון האישי המוגבל שלי השירות של אקספון ממש מצוין. לצערי יש לי הרבה ניסיון בשיחות מול השירות של חברות תקשורות (כגון בזב"ל, בזק, הוט, הוטנט) וההבדל באקספון מאד משמעותי (לטובה כמובן).

OmriS
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 543
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #2989 

המבצע של הוט ל 200 לא קורה בוואקום ובאנלימטד הורידו את החבילה של 500/500 למחיר שהיה של 200/200

liplenny
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 126
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #2990 

@OmriS
·הניתוב לשרתים בחול בחבילה של ה 500 משום מה עובד לי אישית יותר טוב מה 200!

מקבלים לרוב השרתים בחול ממש קרוב ל 500 גם בהעלאה

ב 200 זה לא היה יציב, והיה משתנה משעה לשעה.
110-180

בדקתי עם קווי בנתיים,
אני צריך לשדרג במחשב נייד את הכרטיס wifi, הוא עד 300mbps

OmriS
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #2991 

liplenny'

נשמע טוב, אני מתכנן "לשדרג" ביום ראשון. באיזה ספק אתה?

liplenny
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 126
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #2992 

@OmriS
·אקספון 018

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5177
נתן תודות: 480 פעמים
קיבל תודות: 533 פעמים

שליחה #2993 

OmriS כתב:המבצע של הוט ל 200 לא קורה בוואקום ובאנלימטד הורידו את החבילה של 500/500 למחיר שהיה של 200/200
...
לא נראה לי שהוט יוזילו מחירים לכלל השוק בגלל תמחור של חברת תשתית עם אלפי לקוחות בודדים בכל הארץ.

OmriS
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #2994 

jtk כתב:
...
...
לא נראה לי שהוט יוזילו מחירים לכלל השוק בגלל תמחור של חברת תשתית עם אלפי לקוחות בודדים בכל הארץ.
...
התכוונתי בדיוק הפוך. המבצע של הוט הפך את יתרון המהירות של אנלימטד ללא קיים. עד המבצע הזה המחיר של תשתית 200 בהוט היה לא מאוד נגיש לרוב האוכלוסיה. באנלימטד 200 עלה 123 לחודש כולל ספק. במקרה כזה לקוח אנלימטד, או מי שיש לו אפשרות להתחבר לשניהם היה כנראה מעדיף תשתית וספק 200/5 ב85 שקל, (ואפשרות לטלויזיה וטלפון כמובן), לעומת 123 שקל ל200/200 תשתית + ספק. אני כמובן מדבר על הלקוח הממוצע ולא אנשים שיש להם צורך בupload גבוה.

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #2995 

אה, אם כך, אולי. אבל לא יודע אם זה מה שמעניין את הקהל של IBC. אני הייתי מעדיף 50/50 על 200/5. :)

sushay
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1259
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #2996 

@jtk
·50 עולה 90 שח

mosheamsalem56
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 354
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #2997 

כמה עולה 100/100 ?
חתימה חתימתית !

uh99
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #2998 

jtk כתב:אה, אם כך, אולי. אבל לא יודע אם זה מה שמעניין את הקהל של IBC. אני הייתי מעדיף 50/50 על 200/5. :)
...
·ברגע שמוספים את המילה "חזק" למוצר זה מוכיח זה ההפך ומנסים לחזק את המוצר :!: (W)

sushay
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1259
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #2999 

@mosheamsalem56
·אין יש רק 50 200 500

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #3000 

50/50 עולה עכשיו 80₪. לא רע בכלל.

רק הסיכוי שהתשתית הזו תהיה זמינה לי בשנים הקרובות הוא 0.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”