זה רעיון.. טיימר פשוט עם ממסר לטובת ניתוק ההפעלה של החשמל לנתב,נאו לממיר......
https://www.aliexpress.com/item/4001144143381.html
זה רעיון.. טיימר פשוט עם ממסר לטובת ניתוק ההפעלה של החשמל לנתב,נאו לממיר......
זה לא קיים בממשק של הנתב באופן טבעי.12/10/2024 20:16kaplaey2 כתב: שאלה? האם יש דרך לתזמן REBOOT לנתב דרך ה GUI? חיפשתי ולא מצאתי, אם כן מישהו מכיר דרך אחרת?
הצורך הוא כל יום בלילה לתת RESET לנתב (פעם ב 24 שעות) לרענן את החיבור....

אכן זה הפיתרון שנבחר בסופו של דבר, פחות אלגנטי אבל יעשה את העבודה!13/10/2024 20:45rafi_d כתב: זה רעיון.. טיימר פשוט עם ממסר לטובת ניתוק ההפעלה של החשמל לנתב,נאו לממיר...
https://www.aliexpress.com/item/4001144143381.html...

איך בדיוק? הנתב הזה לא עונה ל SSH או רחמנא ליצלן TELNET או כל פרוטוקול אחר שאני מכיר25/10/2024 19:06The Boss כתב: זה לא קיים בממשק של הנתב באופן טבעי.
אפשר לכתוב סקריפט (PowerShell/Python) שיבצע את זה....

30/10/2024 17:25kalinium כתב: עצתכם בבקשה...
יש לי ארבעה ax3pro מפוזרים בבית בכמה קומות.
כל אחד מהם מחובר קווית לשקע בקיר, ומפיץ וויי פיי באזור שלו.
הכל הולך אל סוויצ'ים שמחוברים בסופו של דבר למודם סיב אופטי של הוט.
עד לפני חודשיים הייתי על חיבור רגיל של הוט, והגדרתי את המודם שלהם כ-bridge, ואז הוואווי הראשי היה מחלק כתובות ברשת ומנהל את הכל מושלם. האינטרנט האלחוטי ידע להסתנכרן מעולה בין כל הוואווי, וקפץ באופן חלק מאחד לשני כשעוברים קומה.
אחרי שהותקן הסיב של הוט (מהירות מדהימה) - אי אפשר להגדיר את המודם שלהם כ-bridge, מה שאומר שכל וואווי מוגדר עצמאית, והם כנראה לא מדברים אחד עם השני, ויש לי המון קריסות של הרשת האלחוטית, אני מניח כי יש התנגשויות בינם לבין עצמם, אבל אולי אני טועה.
לא מצאתי בהגדרות איך אני מקצה טווח תדרים שונה לכל אחד מהם, ואני גם לא רוצה שכל אחד ייקרא בשם שונה ברשת.
יש למישהו רעיון איך לפתור את זה?
תודה מראש...

אתה לא יכול לחבר את המודם סיב אופטי להוואווי לידו ואת ההוואווי לידו לחבר לסויץ' כך שינהל את שאר ההוואווים? אומנם יהיה דאבל נאט אבל עבד לי בסדר גמור ביותר מבית אחד (בתקופת ה VDSL).30/10/2024 17:25kalinium כתב: עצתכם בבקשה...
יש לי ארבעה ax3pro מפוזרים בבית בכמה קומות.
כל אחד מהם מחובר קווית לשקע בקיר, ומפיץ וויי פיי באזור שלו.
הכל הולך אל סוויצ'ים שמחוברים בסופו של דבר למודם סיב אופטי של הוט.
עד לפני חודשיים הייתי על חיבור רגיל של הוט, והגדרתי את המודם שלהם כ-bridge, ואז הוואווי הראשי היה מחלק כתובות ברשת ומנהל את הכל מושלם. האינטרנט האלחוטי ידע להסתנכרן מעולה בין כל הוואווי, וקפץ באופן חלק מאחד לשני כשעוברים קומה.
אחרי שהותקן הסיב של הוט (מהירות מדהימה) - אי אפשר להגדיר את המודם שלהם כ-bridge, מה שאומר שכל וואווי מוגדר עצמאית, והם כנראה לא מדברים אחד עם השני, ויש לי המון קריסות של הרשת האלחוטית, אני מניח כי יש התנגשויות בינם לבין עצמם, אבל אולי אני טועה.
לא מצאתי בהגדרות איך אני מקצה טווח תדרים שונה לכל אחד מהם, ואני גם לא רוצה שכל אחד ייקרא בשם שונה ברשת.
יש למישהו רעיון איך לפתור את זה?
תודה מראש...

ממש לא מבין ומעניין אותי. איך הסוויטש הראשי מחובר למודם של הוט? לא עם כבל רשת? לגבי קינפוג מחדש, לא כזה נורא לטעמי לאור הבלגן שאתה חווה בתנאי שלא מדובר בדברים שדאבל נאט יפריע להם.30/10/2024 19:39kalinium כתב: תודה רבה לעונים.
באמת לא כתבתי שכבר דיברתי עם הוט, והם אומרים שאת המודם הזה אי אפשר להפוך ל-bridge באופן קבוע. כלומר אפשרי, אבל אחרי ריסטרט הוא יחזור למצב של נתב...
הבעיה שליד המודם יש לי וואווי אחד, שאני יכול לחבר אותו ישירות למודם של הוט, אבל כדי להגיע לאחרים אני חייב לעבור דרך כמה וכמה סוויצ׳ים ברחבי הבית שהראשי שלהם מחובר למודם של הוט, אז הם נהיים כפופים אליו, זה בדיוק מקור הבעיה.
ניסיתי כן לחבר את הוואווי למודם הוט ואת כל שאר הבית לאותו וואווי הראשי, אבל אז הוא מחלק כתובות 192.168.3.1 וזה בעייתי לי המון דברים שמקונפגים על סביבת 1.1. בנוסף, זה מרגיש לא יעיל בכלל שיש כפילות של חלוקת כתובות....

בהחלט אפשרי אם מדובר רק בשירות גלישה. רק שלטלוויזיה זה אולי לא יספיק, אלא אם משתמשים באפליקציה שלהם.30/10/2024 20:46integral כתב: עוד רעיון, אולי אפשר ללכת על הכיוון הזה ולייתר את הציוד של הוט?
https://ilfiber.co.il/gpon-ont/
https://www.hot.net.il/heb/Internet/extranet/...

כן, הוא מחובר עם כבל רשת, אבל כרגע בעצם כל הוואווי הם רק Access Point טיפש. מפיצים את הוווייפיי, ולא מדברים אחד עם השני30/10/2024 20:25integral כתב: ממש לא מבין ומעניין אותי. איך הסוויטש הראשי מחובר למודם של הוט? לא עם כבל רשת? לגבי קינפוג מחדש, לא כזה נורא לטעמי לאור הבלגן שאתה חווה בתנאי שלא מדובר בדברים שדאבל נאט יפריע להם....

ממה שהבנתי מהם, זה יתאפס אחרי כיבוי והדלקה, שזה כמובן משהו שאי אפשר לחיות איתו30/10/2024 20:02rafi_d כתב: שני דברים:
--ברור שאחרי ריסט הוא יעבור לדיפולט. עוד הרבה הגדרות מתאפסות... את מי זה מעניין? אל תעשה ריסט. רק שכין כבוי והדלקה לא ישנה מצב.
-- אתה יכול לקנפג את ההווי לאיזו כתובת שאתה רוצה. אבל בכל מקרה, היא תהיה בתת רשת שונה בתצורה של שירשור נתבים.
בקיצור - תקנפג כגשר .....
אין יותר קל מלבדוק את זה תוך דקה, נכון?... אז תבדוק...31/10/2024 16:54kalinium כתב: ממה שהבנתי מהם, זה יתאפס אחרי כיבוי והדלקה, שזה כמובן משהו שאי אפשר לחיות איתו...

אז את כבל הרשת הזה תוציא מהמודם ותכניס להוואוי ליד המודם ותהפוך את ההוואווי לנתב הראשי בבית (את השאר תצרף בהתאם כמש חוטי אליו דרך הסוייצים). אני מניח שכבל אחד שיוצא מהמודם, רק אחד, כבר מחובר להוואוי לידו.31/10/2024 16:53kalinium כתב: כן, הוא מחובר עם כבל רשת, אבל כרגע בעצם כל הוואווי הם רק Access Point טיפש. מפיצים את הוווייפיי, ולא מדברים אחד עם השני...
באמצעות http request לממשק שלו. כמו שמשתמש קצה נכנס לממשק שלו ועושה את הפעולות מהתפריטים.27/10/2024 14:46kaplaey2 כתב: איך בדיוק? הנתב הזה לא עונה ל SSH או רחמנא ליצלן TELNET או כל פרוטוקול אחר שאני מכיר
...