כל יציאה דיגיטאלית (אופטית או קואקסיאלית) ממחשב, או מזרימדיה, ל- DAC חיצוני איכותי עדיפה על ה- DAC הפנימי במכשירים אלה.Eyal_W כתב:אם כך Joshua_G אני מבין שחיבור היציאה האופטית טובה יותר לחיבור ה DAC ?...
.

כל יציאה דיגיטאלית (אופטית או קואקסיאלית) ממחשב, או מזרימדיה, ל- DAC חיצוני איכותי עדיפה על ה- DAC הפנימי במכשירים אלה.Eyal_W כתב:אם כך Joshua_G אני מבין שחיבור היציאה האופטית טובה יותר לחיבור ה DAC ?...

אני מניח שבממירים כוונתך ל- DACs חיצוניים. ההערה שלי התייחסה לאמירה שלך שאינך שומע הבדלים ביציאה מהמחשב. אני לא זוכר מה שכל אחד כתב בכל אחת מההודעות במחרוזת (שרשור) זאת.איתי_הגיתי כתב:לא שמעתי הבדלים בשני ממירים יקרים. כמה פעמים לכתוב את זה?...Joshua_G כתב:יתכן ומהיציאה האנלוגית של המחשב לא שומעים הבדלים, אבל יישמעו הבדלים מהיציאה הדיגיטאלית של המחשב דרך DAC איכותי.איתי_הגיתי כתב:איך הדאק שלי טמון בהסבר אם כבר על מחשב או בלי דאק אני לא שומע הבדלים?
חשבתי שהבעייה רפואית אצלי....
.......

זה לא מה ששאלתי .Joshua_G כתב:כל יציאה דיגיטאלית (אופטית או קואקסיאלית) ממחשב, או מזרימדיה, ל- DAC חיצוני איכותי עדיפה על ה- DAC הפנימי במכשירים אלה.Eyal_W כתב:אם כך Joshua_G אני מבין שחיבור היציאה האופטית טובה יותר לחיבור ה DAC ?...
....

ממש לא, הסיגנל "המקורי" הוא בפורמט שיוצא מהקואקסיאלי. לשם היציאה האופטית הוא עובר המרה לפורמט האופטי. מומלץ להשתמש באופטי במקומות שישנה בעיה להשתמש בקואקס (כמו מגבלות של מרחק)Eyal_W כתב:זה לא מה ששאלתי .Joshua_G כתב:כל יציאה דיגיטאלית (אופטית או קואקסיאלית) ממחשב, או מזרימדיה, ל- DAC חיצוני איכותי עדיפה על ה- DAC הפנימי במכשירים אלה.Eyal_W כתב:אם כך Joshua_G אני מבין שחיבור היציאה האופטית טובה יותר לחיבור ה DAC ?...
....
מה ששאלתי זה האם השימוש ביצאית ה SB ל DAC האופטית טובה יותר מחיבור קואקסיאלי ?...

נכון, אם כי רבים מדווחים על כך שהם לא שומעים שום הבדלים בין היציאה האופטית לקואקסיאלית.danlior כתב:ממש לא, הסיגנל "המקורי" הוא בפורמט שיוצא מהקואקסיאלי. לשם היציאה האופטית הוא עובר המרה לפורמט האופטי. מומלץ להשתמש באופטי במקומות שישנה בעיה להשתמש בקואקס (כמו מגבלות של מרחק)Eyal_W כתב:זה לא מה ששאלתי .Joshua_G כתב:כל יציאה דיגיטאלית (אופטית או קואקסיאלית) ממחשב, או מזרימדיה, ל- DAC חיצוני איכותי עדיפה על ה- DAC הפנימי במכשירים אלה.Eyal_W כתב:אם כך Joshua_G אני מבין שחיבור היציאה האופטית טובה יותר לחיבור ה DAC ?......
מה ששאלתי זה האם השימוש ביצאית ה SB ל DAC האופטית טובה יותר מחיבור קואקסיאלי ?......

ממש לא.danlior כתב:ממש לא, הסיגנל "המקורי" הוא בפורמט שיוצא מהקואקסיאלי. לשם היציאה האופטית הוא עובר המרה לפורמט האופטי. מומלץ להשתמש באופטי במקומות שישנה בעיה להשתמש בקואקס (כמו מגבלות של מרחק)Eyal_W כתב:זה לא מה ששאלתי .Joshua_G כתב:כל יציאה דיגיטאלית (אופטית או קואקסיאלית) ממחשב, או מזרימדיה, ל- DAC חיצוני איכותי עדיפה על ה- DAC הפנימי במכשירים אלה.Eyal_W כתב:אם כך Joshua_G אני מבין שחיבור היציאה האופטית טובה יותר לחיבור ה DAC ?...
....
מה ששאלתי זה האם השימוש ביצאית ה SB ל DAC האופטית טובה יותר מחיבור קואקסיאלי ?......

פשוט לא יכולתי , אז תסלח מראש , אבל אולי ההסבר טמון בB&W?danlior כתב:מן הסתם התכוונתי שגם תביא איתך את ה-DAC שלך. לדעתי שם טמון ההסבר...

מאוד יכול להיות! כנראה רמת הפירוט של ה-B&W שלי באה כאן לידי ביטוי והראתה הבדל שנעלם בניגון ברמקול נחות יותר.truejoker כתב:פשוט לא יכולתי , אז תסלח מראש , אבל אולי ההסבר טמון בB&W?danlior כתב:מן הסתם התכוונתי שגם תביא איתך את ה-DAC שלך. לדעתי שם טמון ההסבר......

אין שום חוקים. פעם ניתן היה לדבר על יציאת TTL לוגית של 5V שמומרת הלאה. היום אף ג'וק כבר לא עובד ב- 5V אלא במתחים נמוכים בהרבה.danlior כתב:UDIF, ממה שהבנתי ואני לא סגור על כך ב-100% דיודת ה-LED מוזנת מסיגנל שכבר הומר לזרם חשמלי שיוצא דרך הקואקס.
הראיה לכך היא שכל כבל אופטי פחות או יותר נשמע אותו הדבר. לעומת זאת התנסתי עם כבלים קואקסילים שפשוט הפילו אותי באיכות הסאונד שלהם....

דן,מסכים עם כל מילה לגבי "כבל דיגיטלי פשוט מעביר ביטים" אבל מה לעשות שהמציאות טפחה לי על פניי?...

אכן.Eyal_W כתב: Joshua_G
אם כך אז כניראה ההבדל הוא מינורי לגמרי .
בשונה בהחלפת כבלים שההבדים לעיתים שמיים וארץ....
בתיאוריה – אולי. בפועל – לא יודע.Eyal_W כתב: 1.האם קיימים הבדלים בתוצאה (בחיבור לקואקס ) כאשר מחליפים כבלים ?...
לא אמור להיות.Eyal_W כתב: 2.האם ההבדלים קיימים גם בחיבור האופטי ?...
אופטיים – הפשוטים ביותר. קואקס – של Tech+Link .Eyal_W כתב: 4.באיזה כבלים אתה משתמש כיום במערכת ?...
אין לי SB .Eyal_W כתב: 5.באיזה כבל אתה משתמש ב SB ?...

אין כאן שום תופעה מיסטית. הסברים טכניים ניתנו, למשל, כאן:bitfield כתב:danlior כתב:דן,מסכים עם כל מילה לגבי "כבל דיגיטלי פשוט מעביר ביטים" אבל מה לעשות שהמציאות טפחה לי על פניי?...
נסה להסביר (אפילו לעצמך) איך זה מתקבל על הדעת?
אני לא מתימר להיות מבין גדול באלקרוניקה, ובטח שלא בתחום האנלוגי, כמו כן אני מאמין למי ששומע הבדלים (שאת מקורם צריך לבדוק בכל מקרה לגופו), אבל כמו שudif ציין - כאן מדובר במשהו שדומה יותר לתקשורת דיגיטאלית - אין פה מקום למיתוסים ווודו. איך זה שכל כך הרבה אנשים אינטיליגנטים מאמינים בתופעות "על טבעיות"?...

כפי שכתבתי, אני מתקשה להסביר זאת, ובמיוחד לעצמי. מה שאני חווה זה את התוצאה. להבדיל מכמה אנשים אחרים, אני לא מחליט על התוצאה ומחפש אותה בהאזנה אלא תמיד שומר על ראש פתוח ולחלוטין כנה עם עצמי. לא פעם לא הצלחתי לשמוע דברים שאחרים מצליחים ולא פעם אני שומע דברים שאחרים מנפנפים כ"נדמה לי"bitfield כתב:danlior כתב:דן,מסכים עם כל מילה לגבי "כבל דיגיטלי פשוט מעביר ביטים" אבל מה לעשות שהמציאות טפחה לי על פניי?...
נסה להסביר (אפילו לעצמך) איך זה מתקבל על הדעת?
אני לא מתימר להיות מבין גדול באלקרוניקה, ובטח שלא בתחום האנלוגי, כמו כן אני מאמין למי ששומע הבדלים (שאת מקורם צריך לבדוק בכל מקרה לגופו), אבל כמו שudif ציין - כאן מדובר במשהו שדומה יותר לתקשורת דיגיטאלית - אין פה מקום למיתוסים ווודו. איך זה שכל כך הרבה אנשים אינטיליגנטים מאמינים בתופעות "על טבעיות"?...