סיב בזק במהירות 2.5G עם ציוד פרטי
- vpndiscount
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 10
- שם מלא: יונתן כהן
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
why dont have more than 1Gbit thats reason is here ! : https://www.bezeq.co.il/media/PDF/gpon. ... isp=footer
אז אחרי כל מיני עיכובים ותקלות המוצר הגיע ואכן מדובר בממיר מדיה 2.5G אמיתי שעובד לי במהירות 2.5G עם כמה וכמה מודולי SFP. למרבה הצער, הוא לא עובד לי עם מודול Nokia G-010S-A שמריץ קושחה מגרסה 3FE46398BGCB22 (למרות שהוא דווקא עובד יפה מאד עם אותו המודול עצמו כשהוא מריץ קושחה מגרסה 3FE47111BFHB32). היות וגרסה 3FE46398BGCB22 היא זו שמופיעה ברשימת הציוד המאושר של בזק (וככל הידוע לי, היא גם זו שברוב המקרים מגיעה מותקנת על המודולים שנרכשים מבזק) המסקנה המצערת היא זו: ממיר המדיה הזה כנראה לא מהווה פתרון מתאים לחיבור של ציוד פרטי לסיב בזק במהירות 2.5G. (אי לכך, לצורך חיבור של ציוד פרטי לסיב בזק במהירות 2.5G, הפתרון שהוצג בתחילת השרשור הנוכחי, המבוסס על שילוב של ממיר SFP to SFP של חברת 10Gtek עם מודול 2.5G של חברת NVOC, הוא כנראה עדיין הפתרון הזול והמומלץ ביותר לרוב האנשים.)01/07/2022 1:04itfan כתב: יש מוצר חדש שהופיע לפני כמה שבועות ב-AliExpress ושנראה "על הנייר" כמו משהו שיכול, אולי, למלא את התפקיד הזה במחיר אטרקטיבי. להלן הקישור:
https://www.aliexpress.com/item/1005004340369253.html
האמת היא שניסיתי להזמין יחידה כזו כבר לפני יותר משבועיים, אבל בינתיים נראה שהם לא באמת שלחו לי שום דבר (יש מספר מעקב, אבל בלי שום "אירועי מעקב" שמראים שמשהו באמת נשלח). לכן לא ברור לי בשלב זה אם מדובר על מוצר אמיתי שזמין לרכישה או על איזה שהוא סוג של בלוף (מדובר על חנות חדשה). אם המוצר באמת יגיע אלי מתי שהוא, אני כמובן אבדוק אותו ואדווח כאן איך הוא עובד....
הערה: ממיר המדיה הזה הגיע אלי עם ספק כוח לא מתאים (הוא צריך ספק של 12V אבל הגיע עם ספק של 5V). למזלי, היה ברשותי ספק מתאים, כך שזה לא פגע ביכולת שלי להשתמש בו (וכשהודעתי למוכר על התקלה הוא הגיב מהר מאד והציע לפצות אותי על העלות של רכישת ספק מתאים).
אני חייב לשאול אותכם כל הכאב ראש עם ציוד פרטי מול בזק
רק כדי לראות 2.5 בספיד טסט?
כאילו מה כבר יש לעלות עם חיבור 2.5 גי'גה בהורדה?
מילא העלאה 250 מגה וואלה מבין מכובד
אבל צפיה ישירה טלויזיה על בסיס אינטרנט משחקים
וכ''ו מספיק גם 300 הורדה.
אני אם חבילה 300/30 בפועל 280 הורדה 34 העלאה
מוריד טורנטים משחק אונליין עובד שיחות VOIP חיבורי STS שני טלויזיות
על בסיס אינטרנט וכל זה אני לא מצליח חנוק את כל ה 280/34
על בסיס אינטרנט וכל זה אני לא מצליח חנוק את כל ה 280/34
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4301
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 898 פעמים
תראה. כל אחד והשימושים שלו. מי שלמשל רק רוצה "לראות 2.5 בספיד טסט", אז הוא דווקא לא חייב את הציוד הפרטי בשביל זה. אבל מי שלמשל רוצה להשתמש בחיבור כזה לצורך ההורדות של טורנטים, אז בלי ציוד פרטי אין לו מה לעשות לא עם חיבור כזה ולא עם חיבור שהוא עשירית מזה. וזה מהסיבה הפשוטה שהציוד שספקי תשתית או אינטרנט בארץ מחלקים, פשוט קורס משימוש בטורנטים, ברגע שמגדירים כמות נדרשת של חיבורי P2P.29/07/2022 10:42MrYair כתב: אני חייב לשאול אותכם כל הכאב ראש עם ציוד פרטי מול בזק
על בסיס אינטרנט וכל זה אני לא מצליח חנוק את כל ה 280/34...
וההורדות של טורנטים היום הם כאלה, שלמשל מי שמוריד סרטי 4K מלאים, אז כל סרט מגיע בנפח של כ 100GB ואם מורידים במקביל עשרה סרטים או יותר, אז בחיבור של 300M למשל זה ייקח "טיפה" הרבה זמן.
מצד שני, אם לצרכים שלך 300M הורדה מספיקים וגם 30M שליחה, אז אין שום צורך כמובן להזמין יותר מכך. אני למשל עשיתי ניסוי סטטיסטי מעניין ודאגתי שבקבוצת ישובים בגליל תהיה זמינה תשתית סיבים של בזק ומסתבר שאחרי שיש לאנשים אפשרות לחיבור כזה, עדיין הרבה מאוד מהתושבים נשארים עם חיבור DSL של כ 50M על 3M ומספרים שזה מספיק להם לכל הצרכים שלהם, כולל נטפליקס, משחקי רשת לילדים, עבודה מרחוק וכו' וזה רק בכדי לא לשלם עוד כמה עשרות שקלים בחודש.
מנגד יש לי מספיק מקרים של משתמשים ביתיים שסידרתי להם חיבור אלחוטי של מספר GBPS למרחק של כמה קילומטרים ממקום ששם זמינה תשתית של סיבים של בזק, לבית שלהם, ששם אין תשתית ז ולא תהיה גם בשנים הקרובות. והמחיר רק של ציוד אלחוטי לצורך כך שהם יקבלו את החיבור של 2.5G היה כ 2K דולרים. וגם זה לא היה "רק כדי לראות 2.5 בספיד טסט", אלה לשימוש מלא של חיבור זה.
כך שכל אחד הצרכים שלו, שיקול שלו ועדיפותו.
מצד שני, במסגרת פרויקט של תכנון מערכת תקשורת לספק בחו''ל שביצעתי לפני כמה שנים, אני רואה מצב שספק אינטרנט זה שמספק חבילה של 25GBPS סימטרית במחיר חודשי נוח לשוק הביתי, מקבל מבול של הזמנות מהלקוחות שנמצאים באזור פריסה שלו ושרוצים להתחבר לחבילה זו, אפילו שלצורך כך הם צריכים לרכוש ציוד פרטי שעלותו "במקצת" יותר יקרה מציוד פרטי שנדרש לחיבור של 2.5GB של בזק. ומדובר שם על חבילה שהמהירות היורדת בה היא פי עשר מהחבילה זו של בזק והמהירות שליחה היא פי מאה! וגם שם הלקוחות שמצטרפים לחבילה ההיא לא עושים את זה בכדי "לראות 25GB בספיד טסט", אלה בכדי לנצל את המהירות זו עד תום.
ואני גם מכיר מספיק אנשים בישראל שהיו רוצים מאוד חיבור כזה בבית לצורך העבודה שלהם מהבית וגם היו מנצלים את כולו, רק שהם גם בשנים הבאות יוכלו רק לחלום על חיבור כזה גם אפילו, אם זמין בביתם חיבור סיבים של כל החברות הישראליות.
זה כל הסיפור בקצרה ובפשטות, וכמו שכבר כתבתי, אפשר לסכם את הכל בכך שכל אחד וצרכים שלו והסוג השימוש שלו באינטרנט.
אין בעיה עם כל משאמרת אבל מה זה עוזר כל המהירויות האלה אם לחול אתה אתה עדין מוגבל 300-400? נגיד 500 מגה והגזמנתי!29/07/2022 21:29sys_admin כתב: תראה. כל אחד והשימושים שלו. מי שלמשל רק רוצה "לראות 2.5 בספיד טסט", אז הוא דווקא לא חייב את הציוד הפרטי בשביל זה. אבל מי שלמשל רוצה להשתמש בחיבור כזה לצורך ההורדות של טורנטים, אז בלי ציוד פרטי אין לו מה לעשות לא עם חיבור כזה ולא עם חיבור שהוא עשירית מזה. וזה מהסיבה הפשוטה שהציוד שספקי תשתית או אינטרנט בארץ מחלקים, פשוט קורס משימוש בטורנטים, ברגע שמגדירים כמות נדרשת של חיבורי P2P.
וההורדות של טורנטים היום הם כאלה, שלמשל מי שמוריד סרטי 4K מלאים, אז כל סרט מגיע בנפח של כ 100GB ואם מורידים במקביל עשרה סרטים או יותר, אז בחיבור של 300M למשל זה ייקח "טיפה" הרבה זמן.![]()
מצד שני, אם לצרכים שלך 300M הורדה מספיקים וגם 30M שליחה, אז אין שום צורך כמובן להזמין יותר מכך. אני למשל עשיתי ניסוי סטטיסטי מעניין ודאגתי שבקבוצת ישובים בגליל תהיה זמינה תשתית סיבים של בזק ומסתבר שאחרי שיש לאנשים אפשרות לחיבור כזה, עדיין הרבה מאוד מהתושבים נשארים עם חיבור DSL של כ 50M על 3M ומספרים שזה מספיק להם לכל הצרכים שלהם, כולל נטפליקס, משחקי רשת לילדים, עבודה מרחוק וכו' וזה רק בכדי לא לשלם עוד כמה עשרות שקלים בחודש.
מנגד יש לי מספיק מקרים של משתמשים ביתיים שסידרתי להם חיבור אלחוטי של מספר GBPS למרחק של כמה קילומטרים ממקום ששם זמינה תשתית של סיבים של בזק, לבית שלהם, ששם אין תשתית ז ולא תהיה גם בשנים הקרובות. והמחיר רק של ציוד אלחוטי לצורך כך שהם יקבלו את החיבור של 2.5G היה כ 2K דולרים. וגם זה לא היה "רק כדי לראות 2.5 בספיד טסט", אלה לשימוש מלא של חיבור זה.
כך שכל אחד הצרכים שלו, שיקול שלו ועדיפותו.
מצד שני, במסגרת פרויקט של תכנון מערכת תקשורת לספק בחו''ל שביצעתי לפני כמה שנים, אני רואה מצב שספק אינטרנט זה שמספק חבילה של 25GBPS סימטרית במחיר חודשי נוח לשוק הביתי, מקבל מבול של הזמנות מהלקוחות שנמצאים באזור פריסה שלו ושרוצים להתחבר לחבילה זו, אפילו שלצורך כך הם צריכים לרכוש ציוד פרטי שעלותו "במקצת" יותר יקרה מציוד פרטי שנדרש לחיבור של 2.5GB של בזק. ומדובר שם על חבילה שהמהירות היורדת בה היא פי עשר מהחבילה זו של בזק והמהירות שליחה היא פי מאה! וגם שם הלקוחות שמצטרפים לחבילה ההיא לא עושים את זה בכדי "לראות 25GB בספיד טסט", אלה בכדי לנצל את המהירות זו עד תום.
ואני גם מכיר מספיק אנשים בישראל שהיו רוצים מאוד חיבור כזה בבית לצורך העבודה שלהם מהבית וגם היו מנצלים את כולו, רק שהם גם בשנים הבאות יוכלו רק לחלום על חיבור כזה גם אפילו, אם זמין בביתם חיבור סיבים של כל החברות הישראליות.
זה כל הסיפור בקצרה ובפשטות, וכמו שכבר כתבתי, אפשר לסכם את הכל בכך שכל אחד וצרכים שלו והסוג השימוש שלו באינטרנט....
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4301
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 898 פעמים
בניגוד לכל מני ספקים קיקיוניים כמו פרטנר למשל, ששם המצב הוא באמת כפי שאתה מתאר ואפילו עוד יותר גרוע, בבזק בינלאומי לעומתם בהורדות של טורנטים אתה מקבל את מלוא המהירות לחו''ל, אם כמובן יש לך את הציוד הפרטי המתאים שעליו מדובר בשירשור זה, למשל נתב שמבוסס pfSense עם חומרה נדרשת ולא עם איזה מעבד ATOM או מעבד I5 מלפני שנים. וזה רלוונטי לא רק לחבילה זו של 2.5GB, אלה גם לחבילות עם מהירויות יותר גדולות של בזק שבניסוי שם כבר זמן רב. למשל כזו:30/07/2022 19:18MrYair כתב: אין בעיה עם כל משאמרת אבל מה זה עוזר כל המהירויות האלה אם לחול אתה אתה עדין מוגבל 300-400? נגיד 500 מגה והגזמנתי!...
שלום31/07/2022 8:57sys_admin כתב: בניגוד לכל מני ספקים קיקיוניים כמו פרטנר למשל, ששם המצב הוא באמת כפי שאתה מתאר ואפילו עוד יותר גרוע, בבזק בינלאומי לעומתם בהורדות של טורנטים אתה מקבל את מלוא המהירות לחו''ל, אם כמובן יש לך את הציוד הפרטי המתאים שעליו מדובר בשירשור זה, למשל נתב שמבוסס pfSense עם חומרה נדרשת ולא עם איזה מעבד ATOM או מעבד I5 מלפני שנים. וזה רלוונטי לא רק לחבילה זו של 2.5GB, אלה גם לחבילות עם מהירויות יותר גדולות של בזק שבניסוי שם כבר זמן רב. למשל כזו:...
אכשו תספר איזו ציוד השמשתה כל מיני פרתים ו מה ש אני רואה זה בזק?
עם תשלם לבזק הם ישימו לך גם חיבור של 100Gbps סימטרי.03/08/2022 14:08hagai147 כתב: האם יש פה מישהו עם חבילה של 1 גיגה אבל עם ציוד שמאפשר יותר?
אני סקרן לדעת בכמה כל ספק אינטרנט מגביל את מהירות ההורדה. או שאולי יש גם מגבלה מהצד של בזק......
אין לי נסיון אישי עם הממיר מדיה הזה, אבל ידוע שהוא בעייתי. אתה יכול לקרוא על זה בקישור הבא:09/08/2022 16:05m1978 כתב: צריך אזרה משתמש ב גיביק נוקיה ו דבר הזה UCY-XT705MC ולא מתחבר מישהו יכול לעזור??...
https://github.com/hwti/G-010S-A/issues/7
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5918
- נתן תודות: 142 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
יש לך אולי עדות מצולמת שניתן לנצל את כל הרוחב פס במנוי ביתי רגיל בהורדה של טורנטים מחו"ל (או כל הורדה אחת מחו"ל)? כבר זמן מה אני מחפש, וכל מה שרואים זה צילומי מסך שמציגים מהירויות גבוהות זה הבדיקות של speedtest. אבל, אני מדבר על מנוי ביתי רגיל, שלא בניסוי, אפילו עם חבילה של 1Gb... אשמח אם יש לך תיעוד שזה עובד באמת31/07/2022 8:57sys_admin כתב: בניגוד לכל מני ספקים קיקיוניים כמו פרטנר למשל, ששם המצב הוא באמת כפי שאתה מתאר ואפילו עוד יותר גרוע, בבזק בינלאומי לעומתם בהורדות של טורנטים אתה מקבל את מלוא המהירות לחו''ל, אם כמובן יש לך את הציוד הפרטי המתאים שעליו מדובר בשירשור זה, למשל נתב שמבוסס pfSense עם חומרה נדרשת ולא עם איזה מעבד ATOM או מעבד I5 מלפני שנים. וזה רלוונטי לא רק לחבילה זו של 2.5GB, אלה גם לחבילות עם מהירויות יותר גדולות של בזק שבניסוי שם כבר זמן רב. למשל כזו:...
נערך לאחרונה על ידי dima_vy ב 10/08/2022 15:15, נערך פעם 1 בסך הכל.