מקרנסקי
נראה לי שאתה יותר בקטע של לפטפט מאשר לקנות את המסך הזה.
למי אתה מחכה??
קיבלת ביקורת לפרצוף (היה צפוי בריבוע) ואתה עדיין מפטפט עליו
תקנה כבררר...
טלויזית NEON
- toxin
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9357
- molvy
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 7048
@jacko-il
·
מסכים איתך
לאלה שזה מתאים זה אחלה מסך
ולאלה שזה לא מתאים זה מסך גרוע
ובנימה חיובית זו.....סגרנו את הנושא!
·
מסכים איתך
לאלה שזה מתאים זה אחלה מסך
ולאלה שזה לא מתאים זה מסך גרוע
ובנימה חיובית זו.....סגרנו את הנושא!
- מקרנסקי
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1460
נכון, האמת כבר הייתי קרוב מאוד לרכישה, ואז חבר הציע לי לחכות לימים השחורים
והנה הגיעו הימים - המחירים של הניאון לא זזו במילימטר ימינה או שמאלה, בעוד המסכים האיכותיים באמת הציעו עסקאות מפתות מאוד (55 אינצ' - ''להתקרב'' וכו')
ודי ירדתי מזה.
עדיין חש קירבה עצומה לשרשור האלמותי - קשור אליו בכל נימי נשמתי.
בקיצור, לא אלמן ישראל
עדיין ברשותי הפלזמה הנהדרת של סמסונג, חיה נושמת ובועטת (51 אינצ')
להחליץ 55 ב-51 זה כאילו אותו דבר...מבחינת גודל (אבל עדיין זו אפשרות - שדרוג באיכות)
היעד הנכסף ה-OLED 4K
מקווה שלא אתפגר עד אז.
וממש לא סגרנו את הנושא
והנה הגיעו הימים - המחירים של הניאון לא זזו במילימטר ימינה או שמאלה, בעוד המסכים האיכותיים באמת הציעו עסקאות מפתות מאוד (55 אינצ' - ''להתקרב'' וכו')
ודי ירדתי מזה.
בקיצור, לא אלמן ישראל
להחליץ 55 ב-51 זה כאילו אותו דבר...מבחינת גודל (אבל עדיין זו אפשרות - שדרוג באיכות)
היעד הנכסף ה-OLED 4K
מקווה שלא אתפגר עד אז.
וממש לא סגרנו את הנושא
- moss5
-
- טרול

- תגובות: 467
·מקרנסקי כתב:נכון, האמת כבר הייתי קרוב מאוד לרכישה, ואז חבר הציע לי לחכות לימים השחורים
ודי ירדתי מזה.
בקיצור, לא אלמן ישראל
היעד הנכסף ה-OLED 4K
מקווה שלא אתפגר עד אז.
וממש לא סגרנו את הנושא...
מקרנסקי
סגרנו
אנו אנשים עסוקים...
חליק בילבולי בייצים
- מקרנסקי
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1460
כרגיל, שפה נמוכה.
אני מוכן לשחרר את השרשור האלמותי לתת לו לגווע לאיטו - ואפילו לקרוא עליו אשכבה
אבל אין לי ספק שאתה משה5 הולך ''להפסיד'' פה בגדול...
מדוע ?
כבר חודש שלם אני משוטט בפורום...ולא ראיתי את שמך אפילו פעם אחת...!
רק מתעורר השרשור האלמותי לחיים, ואתה כמו פטריות אחרי הגשם, מפציע פתאום וממשיך בשפה מאוד ירודה וילדותית
אבל מי אני שאשפוט.
אתה עוד תתגעגע אליו (בעצם שנינו..)
מישהו כבר העיר לך על זה, וחשבתי שהבנת...אבל כנראה שלא. ממשיכים להעיר, אבל אתה בשלך.
יאללה
שיחררתי השרשור המעיק
ממשיכים הלאה
ברוך שפטרנו.
'
אני מוכן לשחרר את השרשור האלמותי לתת לו לגווע לאיטו - ואפילו לקרוא עליו אשכבה
אבל אין לי ספק שאתה משה5 הולך ''להפסיד'' פה בגדול...
מדוע ?
כבר חודש שלם אני משוטט בפורום...ולא ראיתי את שמך אפילו פעם אחת...!
רק מתעורר השרשור האלמותי לחיים, ואתה כמו פטריות אחרי הגשם, מפציע פתאום וממשיך בשפה מאוד ירודה וילדותית
אבל מי אני שאשפוט.
אתה עוד תתגעגע אליו (בעצם שנינו..)
מישהו כבר העיר לך על זה, וחשבתי שהבנת...אבל כנראה שלא. ממשיכים להעיר, אבל אתה בשלך.
יאללה
שיחררתי השרשור המעיק
ממשיכים הלאה
ברוך שפטרנו.
'
- run
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 2
neon 65
היי,
יש לי שאלה ל tsror או DimaKrupnikov - או כל מישהו אחר שיש לו את הטלויזיה neon 65 4k.
אני מעוניין לקנות את הטלויזיה ולחבר אותה למחשב ב HD (עם כרטיס מסך שמסוגל גם להראות 4k).
רציתי לשאול:
1. הטלויזיה תחתוך לי את התצוגה? (נגיד את השורת התחל של הווינדוס וכאלה) היו דיבורים על overscale, אז רציתי לשאול...
2. כשרואים שידורי ספורט - או בכלל - אתה מרגיש תמונה מקוטעת או שרואים חלק?
3. מישהו הצליח לראות תוכן 4k בטלויזיה?
תודה מראש!
יש לי שאלה ל tsror או DimaKrupnikov - או כל מישהו אחר שיש לו את הטלויזיה neon 65 4k.
אני מעוניין לקנות את הטלויזיה ולחבר אותה למחשב ב HD (עם כרטיס מסך שמסוגל גם להראות 4k).
רציתי לשאול:
1. הטלויזיה תחתוך לי את התצוגה? (נגיד את השורת התחל של הווינדוס וכאלה) היו דיבורים על overscale, אז רציתי לשאול...
2. כשרואים שידורי ספורט - או בכלל - אתה מרגיש תמונה מקוטעת או שרואים חלק?
3. מישהו הצליח לראות תוכן 4k בטלויזיה?
תודה מראש!
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20197
- שם מלא: ארתור ליברמן
1. כן, לטלויזיה יש אוברסקן של כ2% ולא מצאנו דרך לבטל אותו.
- amirnew
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 123
עזוב אותך שטויות ארתור , מתי אתה בא לכייל אצלי את ההיסנס m7000:o
- nba18
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 230
אשמח לכבל את ההגדרות כיול שתקבעamirnew כתב:עזוב אותך שטויות ארתור , מתי אתה בא לכייל אצלי את ההיסנס m7000:o...
- jtk
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5177
יש לי כמה דברים חשובים להגיד, גם אם לא קשורים ישירות לדיון העיקרי כאן.מקרנסקי כתב:אבל אין לי ספק שאתה משה5 הולך ''להפסיד'' פה בגדול...
...
ואתה כמו פטריות אחרי הגשם...
1. פטריות זה דווקא נחמד, לא? למראה, או למאכל.
2. למה "משה5"? אם כבר, "אזוב5".
3. המתחיל במצווה אומרים לו גמור, אל יתהלל חוגר כמפתח, וגו'.
- moss5
-
- טרול

·jtk כתב:יש לי כמה דברים חשובים להגיד, גם אם לא קשורים ישירות לדיון העיקרי כאן.......
1. פטריות זה דווקא נחמד, לא? למראה, או למאכל.
2. למה "משה5"? אם כבר, "אזוב5".
3. המתחיל במצווה אומרים לו גמור, אל יתהלל חוגר כמפתח, וגו'.
...
מה אתה רוצה בדיוק?..
- molvy
-
- חבר במועדון HT

יפה שתיקה לחכמים
קל וחומר לטיפשים
קל וחומר לטיפשים
- moss5
-
- טרול

·molvy כתב:יפה שתיקה לחכמים
קל וחומר לטיפשים...
משה לוי
אני מבקש ממך לא להגיב להודעות שלי ובטח לא לרדת לפסים אישיים
- jtk
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5177
זאת היתה התבדחות.moss5 כתב:מה אתה רוצה בדיוק?.....
- run
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 2
תודה TheCoolest- ארתור!
אני מתלבט בין neno 65 4k לבין innova 65 4k. משהו אומר לי שמה שעולה לרובכם לראש זה "אותו ***" או משהו כזה. אבל אולי מישהו פה יוכל לעזור עם ההתלבטות...
אגב הייתי קונה את הneno אבל אני מתכנן לחבר את הטלויזיה למחשב וקצת פוחד שהתסרגל התחל של הווינדווס - או משהו קריטי אחר - יהיה קטוע - כפי שארתור ציין בבדיקה שלו.
אגב יש מצב שאם אקנה את הneno אצליח להתגבר על ה overscan מהמחשב, אבל אולי מישהו ניסה את innova או טלויזיה אחרת ומוכן לשתף.
אני מתלבט בין neno 65 4k לבין innova 65 4k. משהו אומר לי שמה שעולה לרובכם לראש זה "אותו ***" או משהו כזה. אבל אולי מישהו פה יוכל לעזור עם ההתלבטות...
אגב הייתי קונה את הneno אבל אני מתכנן לחבר את הטלויזיה למחשב וקצת פוחד שהתסרגל התחל של הווינדווס - או משהו קריטי אחר - יהיה קטוע - כפי שארתור ציין בבדיקה שלו.
אגב יש מצב שאם אקנה את הneno אצליח להתגבר על ה overscan מהמחשב, אבל אולי מישהו ניסה את innova או טלויזיה אחרת ומוכן לשתף.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20197
- שם מלא: ארתור ליברמן
@amirnew
מתי שרק תרצה
@run
לרוב ניתן לכוון "אוברסקן הפוך" בדרייבר של הכרטיס מסך, כך שברמת העיקרון כנראה ניתן יהיה למצוא לזה פתרון, אבל זה אומר שהתמונה תעבור עיבוד כפול, קודם דחיסה (בכ.מסך) ואז מתיחה בטלויזיה.
מתי שרק תרצה
@run
לרוב ניתן לכוון "אוברסקן הפוך" בדרייבר של הכרטיס מסך, כך שברמת העיקרון כנראה ניתן יהיה למצוא לזה פתרון, אבל זה אומר שהתמונה תעבור עיבוד כפול, קודם דחיסה (בכ.מסך) ואז מתיחה בטלויזיה.
- molvy
-
- חבר במועדון HT

molvy כתב: ולחבר moss5,
כפי שכתבתי לך מזמן איתך אני סיימתי את הדיון כך שאין לי שום כוונה לענות לך, ואיתך הסליחה....
- clip99
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1036
·moss5 כתב: תגיד...
על איזו חוויית צפייה אתה מדבר בדיוק אחרי ביקורות שכאלה?
אתה קראת את מה שכתבת?
...
בדומה לתחום השמע, בבואנו לדון במושג "חוויית צפייה" יש לבצע הבחנה בין 2 הקשרים שונים לגמרי המשתמעים ממנו:
1 - תחושת הנאה/סיפוק הנובעת מביצועים של פרמטרים שונים האחראים על אופן הצגת הפלט (גאמה/ניגודיות/אחידות וכו')
2 - תחושת הנאה/סיפוק הנובעת מהתוכן המוצג (תוכנית/סרט וכו') .
אין קשר , לכאורה, בין 1 ל-2 . אדם יכול ליהנות מסרט מבלי לתת כלל את הדעת על האופן בו הוא מוצג על המסך , בעוד שרעהו יכול להתענג על איכות התמונה בלי קשר לתוכן , יהא זה סרט של ברגמן או מבט לחדשות. למה לכאורה? כיוון שבכל זאת חייב להתקיים רף איכות מסוים שממנו ניתן לחוות את התוכן , אך רף זה , שוב בדומה לתחום האודיו , נתון לפרשנות אישית לפיה נקבעת רמת ההנאה בכל אחד משני התחומים . כן , גם בתחום הטכני ה"מדיד".
למה הכוונה?
כולנו מסכימים שצריך "לראות משהו" על המסך , בכדי להבין מה קורה . אבל אף אחד לא יכול לשים בדיוק את הגבול בין תמונה "אבסולוטית" לבין שלג לבן חסר משמעות, כמו שראו בטלויזיות ישנות כשאין סיגנל. וכאן בדיוק נכנס העניין הזה של פרשנות אישית.
ישנם אנשים , אני למשל , שלא יכולים לסבול תמונה חשוכה , אפילו אם כך זה במציאות . אני תמיד מגביר את הבהירות במצבים כאלה , במיוחד במשחקי מחשב , ואני שם פס על הדיוק של התמונה. ישנם אנשים שלא יכולים ליהנות מ60P , בניגוד ל24P , כאשר בעצם הקודם יותר קרוב למציאות והשני נובע מהרגל ארוך טווח בצפייה בסרטי קולנוע שצולמו כך . אז למרות שהם בוחרים באופן מודע או לא באופציה הפחות איכותית , הם נהנים יותר . יש אנשים שמעדיפים תמונה חמה , קרה , או כל מה שבאמצע , בלי קשר לנאמנות לטמפרטורה הנכונה , וכל מה שנאמר לעיל לא ישפיע על מידת ההנאה שלהם מהתוכן.
באשר לחוויה ה"טכנוקרטית" , הדברים יותר ברורים ומוחלטים . טלויזיה , כל אחת בשאיפה ולפחות בהגדרה , אמורה לשחזר בדיוק את מה שהמצלמה קלטה . זו שתשחזר את הקלט באופן מדויק , תהיה הטלויזיה הטובה ביותר , נקודה . אבל , זה גם כל מה שהיא תהיה .
כל הדיונים , ההתפלמסויות , המדידות , הסופרלטיבים וההסתייגויות יתחילו ויסתיימו סביב העובדה הזו , ויהיו מוגבלים על ידיה. שכן , הטלויזיה האולטימטיבית , האוטופית , מושא הפנטזיות של אזובי הקיר ותותחי הפורום כאחד , תהיה מוגבלת בעצמה לקלט שהוזן לה , ופלט זה בעצמו אינו יכול , הגם אם מתיימר , לייצג את המציאות .
מצלמת הקולנוע/טלויזיה יכולה להעביר רק את מה שנקלט ע"י רכיביה והטכנולוגיה המוטמעת בה , ולמרות שמן הסתם תהיה פחות מוגבלת מהעין האנושית בכל מה שקשור לעוצמות תאורה ואורכי גל , הקלט שלה עדיין יהיה שונה מזה של אדם שהיה עומד באותו מקום . וגם מה שאותו אדם היה רואה , היה שונה ממה שאדם אחר היה רואה , וגם ממה שהוא עצמו היה רואה בתנאי צפייה אחרים , כמו למשל אם היה עוצם את העיניים לדקה לפני הצפייה , או אם היה נכנס לחדר לאחר שהייה בשמש , או אם הוא מסתכל על הסצינה במשקפיים מקטבות אור .
אז מהי בעצם "התמונה הנכונה, המדוייקת"? אין חיה כזו . בהקשר האנושי , מה שאנחנו חווים תלוי במשתנים רבים , כאשר אף אחד מהם אינו מייצג את האמת המוחלטת , וכל אחד מהם נכון למצב מסויים ובכל מקרה נלקח בחשבון דרך הפרשנות שאנו נותנים לו . שאלה זו מהווה בעצם פתיח לדיון מעמיק יותר מן הסתם , בעל טווח נרחב יותר מדיון העוסק ביכולות טלויזיה מסוימת אשר מטבע הדברים כלל אינה יכולה לייצג באמת את מה שנקלט בעדשות המצלמה עקב מוגבלות הרזולוציה , אלא רק את העיבוד שעבר קלט זה.
דבר אחרון : כל אלה שקופצים כמוצאי שלל רב אל מול המדידה שנעשתה לנאון , יכולים להירגע . הם מתפרצים לדלת פתוחה; אף אחד לא חשב לרגע שהתוצאות תהיינה שונות , אף אחד לא מופתע , וכן , אף אחד (כנראה) לא שינה את דעתו שיחסית למחיר , הטלויזיה הזו ראויה , ויותר מכך .
- moss5
-
- טרול

פילוסופייה במיטבה 
- molvy
-
- חבר במועדון HT

@clip99
·
תודה רבה שהבהרת בצורה כל כך ברורה ומפורטת את מה שאני הגדרתי כ "חוויית צפייה"