מערכת ב 10K מול מערכות ב 100K

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639

שליחה

tzachi
אני מודה לך על התובנות אך כניראה שלא הצלחת לרדת לסוף דעתי , וחבל.
אני בטוח שאם אקנה לך את האלמנטים בטוח תוכל לבנות רמקול טוב בהרבה מיצרנים אחרים .
אני גם בטוח שכל היצרנים הם כאלו דבילים שכל מה שהם עושים זה בסה"כ להתערב בתהליך יצירת המוסיקה.
:מבולבל:
עוד יותר מוזר שהם עד היום לא הבינו את זה
ובכלל איזה מוזר רמקולים נישמעים שונה אחד מהשני (אוייש כמה חבל שזה כך )

ובכלל יש כאלו שנורא בטוחים בעצמם שהם גם כותבים את המילה נקודה וגם מנקדים בעיברית במטרה להוכיח שהרי אחרים לא יודעים
וממש לא מבינים נקודה.
:roll:
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.

: Amarra Dealer

http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים

tzachi
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 229

שליחה

8O 8O 8O 8O מה באמת מה יש פה איזה פטנט רשום או סוד מקצועי !!!
מה כל מי שעושה DIY הוא גנב (n)

RAMKOL בוני רמקולים הם כמו בוניי ארונות לאף אחד אן זכיות יוצרים על הפוליטורה .
בחזרה לסיבת הדיון - כל הנקודה היא שיצרנים מנסים לצור השלייה שיש להם איזה סוד שמצדיק 100K לרמקול שעלות יצורו 10K במקרה הטוב !!

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

כפי שהית אמור להבין
אני הקונה שלך
אנא ממך הכן לי רמקול שנישמע כמו אשליית ה LV שיש לי .
אני אצליח למכור את שלי בטוח ובלי כל בעיה וגם בעודף יש לי מה לעשות . (אני אקנה סאב של חברה שמוכרת לי אשליות )
מה אתה אומר מתי אתה מתחיל לבנות לי :roll:
אם זה יצליח
אני אמכור את ה סאב שקניתי ובעודף אני אזמין אותך למסעדה על חשבוני (כניראה שאוכל להזמין אותך מספר פעמים בעודף אל תידאג לא תישאר רעב )
נו ....
מה אתה אומר
מתי הרמקול מוכן ?????

פרטים

ramkol
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3075

שליחה

צחי ואחרים,

אנסה להסביר את עמדתי בנושא שעולה בשירשור הזה ובעוד מיספר שירשורים דומים.

המכנה המשותף לביקורת שעולה בשירשורים הנל הוא- מחיר המוצר. הכותבים מביעים תמיהה ותרעומת על מחירי רכיבי היי אנד. הטענות ניפרסות מ: מה שיש ביפנים לא שווה את המחיר, ועד המעטפת היא הונאה, המישקל מפוברק אך ורק כדי לאחז את עיני הרוכשים הפוטנציאלים. וכו,
בעצם זו גם הטענה שלך במיקרה הרמקולים.

הטענות הנל אינן רלוונטיות. החנות מציעה לך מוצר במחיר מסוים, רוצה תיקנה לא רוצה אל תיקנה.
אם מישהו רוצה ליקנות מגבר ששוקל מאה קילו ועולה מאה אלף לירות שיקנה.

אני הייתי מת שיהיה לי ואן גוך אורגינאלי בבית.. אמממה, זה יקר מעט בישבילי... אז מה? אני עכשיו צריך ליטעון שהמחיר מופקע?

אם חברה מוסיפה רכיב שעולה עשרים גרוש למגבר, משנה בכך את הצליל ודורשת תוספת של מאה לירות... זכותה המלאה. ואם מישהו אהב את הצליל ורוצה את המגבר אין לו ברירה אלה לשלם את המחיר. נקודת ההיתיחסות אבל צריכה ליהיות שהוא שילם מאה לירות עבור הצליל ולא עבור הרכיב.

רכיב במערכת שמע הוא חבילה של אלמנטים, לא רק הסאונד אלה גם המראה, שם החברה וכו, הכול עולה כסף. אם חברה לוקחת עבור שמה יותר כסף ממה שאתה מוכן לשלם אז אל תיקנה. מי שרוצה סמל של לייקה על המצלמה שלו צריך לשלם על כך..

יש מושג שחוזר בשירשורים מהסוג הזה שאני לא מכיר: "פלצני" (אני מדור אחר ובמילון שלי אין פרוש למילה). מתוך ההקשר הצלחתי להבין שהכוונה היא למוצר שמקרין הרבה יותר ממה שהוא. מוצר שבאמצעים זולים מנסה להרשים. משהו כמו פמלה בעלת הפומלות...
מצטער אבל לא יצא לי ליראות או לישמוע אפילו מוצר היי אנד אחד שעונה לתאור הנל. מאחורי המוצרים שהכרתי עומד תיכנון מקיף עם הרבה מחשבה, ניסיון וכישרון. כל אלמנט ניבחן וניבחר עם הרבה אינטואיציה שמיתפתחת בהרבה ניסיון או בצורת מחשבה מהפכנית.
עיצוב המוצר הוא גם אלמנט שעולה כסף והוא כמו הסאונד עינין של טעם. מי שאוהב עיצוב של Mbl ויכול להרשות לעצמו ליקנות שיקנה. ומי שלא אוהב שלא יקנה.. אין כאן שום עינין של "פלצנות" (איזו מילה נוראה.. אין מילה אחרת לזה?) כמו גם המישקל. להשיג את התוצאות שהמגברים הללו מציגים צריך את המישקל הזה..

בקשר לרמקולים,
נכון שזה מוזר שרוב מכריע של הכסף מושקע במארז ולא באלמנטים. מוזר אבל רק במבט ראשון. חותם האריזה על הסאונד הוא דרמטי ומכריע. המארז לא רק מחזיק את האלמנטים (שזה כשלעצמו כבר תפקיד מסובך דיו) אלה גם בונה את החלל שמאחורי האלמנטים הנמוכים ולעיתים גם האמצעיים. אפילו בטוויטרים שמגיעים כבר עם גב מובנה המארז יכול להשפיע. B&W העיצוב החיצוני של הטוויטר הוא לא מסיבות אסטטיות אלא אקוסטיות. תיכנון של מארז של רמקול לא יוצא מהשרוול ודורש ידע רב, ניסיון וזמן. החומרים, הגודל, הצורה, אפילו הפוליטורה משפיעים על איכות הצליל. כמו גם כמובן השילוב הנכון בן האלמנטים ותיכנון הקרוס שגם הם כימעט מעשה קוסמות.
יצור של הרבה רמקולים ומערכות הי אנד הוא בדרך כלל במיספר מצומצם של פריטים דבר שלא עוזר להקטנת המחיר. הטכניקות שמישתמשים בהן אבל בהחלט מיתקדמות. תעיף מבט מאחורי הקלעים של סונוס או טאד..

כל זה עולה כסף. הבניה הפיתוח וגם הניסיון והכישרון. אם מישהו אוהב את סונוס אז הוא צריך לשלם את מחירם. לרגל במיפעל וליגנוב את הפח עם החומר שמצפה את הרמקול מביפנים זו גנבה, בלי החומר זה לא סונוס.
אוסיף עוד אלמנט שקשור למחיר ושמרבים להשמיט מהדיונים. כשקונים מערכת היי אנד רוצים לישמוע אותה בבית. לא תמיד קונים את כל מה ששמענו. מטבע הדברים. ככול שהמערכת יקרה יותר כך גם יקר יותר עינין ההדגמה. מי לדעתכם צריך לשלם על כך? תעיפו מבט בסקירות הנהדרות של איתי. כמה הוא "ניגס" ו"זיבל תשכל" (ובצדק ובזכות מלאה) לכל מיני סוחרים וכמובן שבסוף קנה רק סט אחד ויכול היה כמובן שלא ליקנות ואת הכסף להשקיע בווילונות חדשים... זה עולה כסף. ואת זה צריך כמובן הצרכן לשלם.

אם יש דברים לא ברורים במה שכתבתי אשמח להרחיב..

.

tzachi
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

Eyal
בו נרד רגע מהויכוח הלוהט
כל מה שרציתי לומר הוא :כאשר פוגשים את הרמה הגבוהה של הרכיבים לא קיים שם יותר טוב או הכי טוב לכל רכיב יש יתרונות וחסרונות - לינק מעניין על עיצוב רמקול ובחירת רכיבים :
[/url]http://www.nutshellhifi.com/library/spe ... 1.html[url]

אייל אם תתרום את ה LV שלך למדע ונעשה לו ניתוח לאחר המוות אני מבטיח לך שניצר לו שכפולים כמו שיש לפרואק שיכפול
הנעלם היחיד ברמקול שלך זה הקרוס (קרוס תפקידו לחנחית תדרים של כל אלמנט בעוצמות שונות 6DB 12DB או 24DB כמו אקוליזר .)
באופן תאורטי עם נעקוף את הקרוס ונחבר קרוס אקטיבי או דיגיטלי (יש אחד כזה אצל יאיר תמם 2000$ ) נוכל לעשות עם הרמקול שלך מה שנרצה במסגרת היכולות של האלמנטים והתיבה , הנקודה החשובה היא שהשילובים השונים יהיו שונים באופי לפי העדפתו של כל אחד אך לא באיכות .
לגבי DIY -בחו"ל הבחירה בבניה עצמית היא יותר קלה וטבעית ,יש מועדוני ומפגשים ומתחנני רמקולים שמוכרים קיטים וניתן לשמועה אצלם את המוצר המוגמר ויש גם תערוכות כמו זו שלנו רק לDIY ,פה עדיין סף הכדאיות לפחות מבחינתי עדיין לא מספק .

לינקים למעצבי רמקולים שמחלקים את התוצרת שלם חינם : [/url]http://www.troelsgravesen.dk/Diy_Loudsp ... ts.htm[url]

[/urlhttp://www.humblehomemadehifi.com/[url]

לינק של מעצב שמוכר קיטים:[/url]http://selahaudio.com/[url]

tzachi
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

ל RAMKOL
כל הדיון הוא האם ב 10K ניתן לקבל לרמה של 100K
אני יודעה שבעזור ה10K- 15K ישנם רמקולים מסחריים שמשתמשים ברכיבים מהשורה הראשונה ונותנים את אותה תמורה לרמקולים ב100K , אבל זכותו של כל אחד להחליט המה מספק אותו .

tzachi
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

tzachi שאלה
הפרוייקט של יאיר הוא פרוייקט ללא מגבלת תקציב
אם הוא היה יכול באמצעות אותה טכנולוגיה שאתה מציע לבנות כל רמקול
וראה איזה פלא לא קרה .
מה שאני מנסה להגיד לך שאם העסק כל כך פשוט יש ל משקיע

פרטים

diz1
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1022

כמה אפשר לטחון?

שליחה

tzachi כתב:ל RAMKOL
כל הדיון הוא האם ב 10K ניתן לקבל לרמה של 100K
אני יודעה שבעזור ה10K- 15K ישנם רמקולים מסחריים שמשתמשים ברכיבים מהשורה הראשונה ונותנים את אותה תמורה לרמקולים ב100K , אבל זכותו של כל אחד להחליט המה מספק אותו .
...
למה לדבר בהכללות- תן שמות ספציפים.
תגיד, כבר הלכת לשחורי להשוות את ה 99BD מול VS2 או שתמשיך לכתוב על פי תאוריות, התרשמויות של אחרים , לינקים של אחרים ומחשבות עצמאיות שלך.אני עדיין ממתין להתרשמות שלך ששני הרמקולים נשמעים באיכות שווה- אבל ,,,,בהאזנה (מצטער- לרמקולים מקשיבים-ואין כאן אחד שבאמת יחשוב אחרת בנקודה זו)
אז:
1) עדיין ממתין לדיווח שלך בנושא- יש לי הרגשה שאתה לא מוכן להתאמת אם מציאות שלא מתאימה לך (בו לא נפתח את זה או במילים אחרות -"יום טוב")
2) כל מה שכתבת על תימחורים שונים על DIY אין בו שום חידוש , הפרשנות שלך היא שגויה.
3) באמת חבל על הדיון-אתה לא תצליח לשכנע במה שאתה מנסה-תנסה לשכנע במהימנות ורלוונטיות דבריך לאחר שתדווח על התרשמותך מהרמקולים שהצאתי או שתבנה משהו שישמע זהה ל-LV.
אני ממליץ לך לקרוא בעיון את השירשור הזה שוב, את התשובות שנתנו לך , להתרשם מהחיים האמיתיים ופחות להתווכח.חומר נוסף , לינקים וטעונים בסגנון התאורתי לא יתרמו למידע שנאסף בשירשור עד עתה.

שיהיה לך יום טוב בהחלט (Y)

tzachi
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

EYAL

אתה לא תאמין 8)

ליאיר תמם יש בדיוק אחד כזה להדגמה !!!
יש לו אלמנטים של סקאן ספיק בתיבה ללא קרוס מחוברים לקרוס דיגיטלי והגברות של בל קנטו לכל אלמנט
גם חברת תקט מפתחת רמקול שהקרוס שלו יהיה במגבר

לDIZ1 הבדליי אופי זה לא הבדליי רמה בנוסף אם איני טועה ה-DB99 הוא רמקול מוגבר (אם מדובר ברמקול הצהב שהיה אצל שחורי הוא סרב להשמיעה אותו בגלל כל מיני הסברים לא ברורים).

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

tzachi
מה זה אומר :roll:
יאיר תמם לא מכין עכשיו סידרה כזו להפצה נכון ?
שנית מי אמר שזה נישמע טוב יותר מרמקול עם אותם אלמנטים
חשבתי על הנושא בדרך הביתה היום

מה הוא DIY ?

אחד שהחליט לבנות רמקול

מה הוא יצרן רמקולים ?

DIY שגם מבצע בניה והפצה סידרתית

:roll: :roll: :roll:

פרטים

tzachi
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

הטכנולוגיה של קרוס דיגיטלי+ RQ היא בשלבים של ירידה לעם (כיום יש קרוסים אנלוגיים ב-2K לציוד מקצועי)
ואז יהיה הרבה יותר קל ליצור רמקול סופני בסביבה ביתית חובבנית
וגם עם נשתמש בקרוס הדיגיטלי של יאיר תמם 10K נתפרע עם 3 מגבריי סטראו של בל קנטו 150W לכל אלמנט 20K וניבנה רמקול 3WEY על טהרת SEAS XL + יריעות ביטומניות+MDF ופוליטורה 8K עלות 38K כמו ה-VSVR4SR רק שפה יש 450W הגברה לצד ושליטה מוחלטת על הקרוס ובונוס קטן של RQ באותו מחיר 8O 8O

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7772

שליחה

tzachi נשמה.

אני קורא את ההודעות שלך ומה שאני רואה זה רק דיבורים {בלי מעשים}.

למה אתה לא לוקח על עצמך פרוייקט?

גש לנגר שלך , קנה יחידות סקאן ספיק ותבנה סטרדיווארי.

אני מבטיח לך שתמצא את כל הפרטים עליו ברשת.

כמה שיעלה לך לבנות אותו אני מוכן לשלם לך פי 3 ...
אבל.
אם הוא לא נישמע כמוהו אתה נותן לי אותו בחינם. {מתאים?}

אם אתה רוצה ללכת על רמקול אחר רק תגיד ויש לך עיסקה וקונה בטוח {בתנאי שהוא ישמע כמו המקורי בול}.

ראית??
לקוח ראשון + רווח כבר יש לך. :wink: (Y)
"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג

שליחה

נמר,
לא חייבים לאיים בכסף על כל דיעה שנשמעת פה.
גם לך יש דיעות שאני לא מסכים עימן ואני לא ישר מאיים עליך שתשים כסף מאחוריהן.

זה לא נעים. אנשים ייפחדו להביע דיעות כי מישהו יירצה להתערב איתו ישר על זה.....לא לעיניין....
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

tzachi
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

מי אמר לך שלו !

אבל אני לא רוצא לבנות סטרדיווארי ,אלה את הטוב ביתר בשבילי .
הכיוון הוא משהוא דומה ל - ALONE -מיד וטויטר בקונפיגורציה של OPEN BAFFEL ובס בתיבה סגורה .
סביר להניח שאני השתמש באלמנטים של מורל .
הקושי הוא בקרוס-לקרוס פסיבי צריך מלאי של רכיבים להשוואות לא כלכלי ,בחול יש לחכירה קרוסים ורסטילים לא הצלחתי להזמין אחד כזה.
קרוס דיגיטלי זה הפתרון הטוב ביותר בשבילי עדיין יקר בארץ אבל מתחיל לרדת לעם .

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

MartinHSabag כתב:נמר,
לא חייבים לאיים בכסף על כל דיעה שנשמעת פה.
גם לך יש דיעות שאני לא מסכים עימן ואני לא ישר מאיים עליך שתשים כסף מאחוריהן.

זה לא נעים. אנשים ייפחדו להביע דיעות כי מישהו יירצה להתערב איתו ישר על זה.....לא לעיניין....
...

לאיים? 8O

סך הכל אני לקוח שרוצה רמקולים איכותים במחיר אטרקטיבי. 8) :D

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341

שליחה

לך תקנה פיור אקוסטיקס מה אתה משגע אותו? :)
HiFiMusic IL

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

aloni כתב:לך תקנה פיור אקוסטיקס מה אתה משגע אותו? :)
...
א אל אלו אלונ אלוני. 8)

אם אתה רוצה אני אעשה לך על הפיור הישנים שלי מחיר טוב.
רק תגיד והם שלך. :wink:

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341

שליחה

כמה אתה רוצה? אני אוכל להכניס מערכת שלמה ב- 10?
HiFiMusic IL

tomertsin
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1844

שליחה

נמר כתב:tzachi נשמה.

אני קורא את ההודעות שלך ומה שאני רואה זה רק דיבורים {בלי מעשים}.
למה אתה לא לוקח על עצמך פרוייקט?
גש לנגר שלך , קנה יחידות סקאן ספיק ותבנה סטרדיווארי.
אני מבטיח לך שתמצא את כל הפרטים עליו ברשת.
כמה שיעלה לך לבנות אותו אני מוכן לשלם לך פי 3 ...
אבל.
אם הוא לא נישמע כמוהו אתה נותן לי אותו בחינם. {מתאים?}
אם אתה רוצה ללכת על רמקול אחר רק תגיד ויש לך עיסקה וקונה בטוח {בתנאי שהוא ישמע כמו המקורי בול}.
ראית??
לקוח ראשון + רווח כבר יש לך. :wink: (Y)
...
נמר,

האם כל הדרייברים בסטראדיבארי הם של סקאן ספיק?
האם הדרייברים הנמצאים בסטראדיבארי הם הדרייברים הרגילים של היצרנים,
או שהם עברו שינויים לפי הזמנת סונוס פבר?
איפה לקנות דרייברים כאלה?
איך לתכנן תיבה?
אפשר להגיע לגימור של הסטראדיבארי?
איך לתכנן את הקרוסאובר?
איפה לקנות את רכיבי הקרוס?
איפה יש פרטים על הסטרדיבארי ברשת?

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”