Raspberry Pi - FAQ
אני מחפש לקנות סטרימר. ממש אין לי בעייה שיעשה עוד דברים מעבר לכך, ובחיפושיי נחה עיני על ה-Rikomagic MK802 III S.
ברור לי שזה מוצר אחר מבחינת טווח היכולות, ולכל אחד מהשניים את היתרונות והחסרונות שלו.
אבל הייתי מאוד שמח אם הייתה מתבצעת השוואה בין השניים בנושא ניגון סרטי HD.
כרגע נטיית לבי היא לכיוון ה-PI, אבל המעבד החזק יותר של השני מפתה.
ברור לי שזה מוצר אחר מבחינת טווח היכולות, ולכל אחד מהשניים את היתרונות והחסרונות שלו.
אבל הייתי מאוד שמח אם הייתה מתבצעת השוואה בין השניים בנושא ניגון סרטי HD.
כרגע נטיית לבי היא לכיוון ה-PI, אבל המעבד החזק יותר של השני מפתה.
הבעיה של האנדרואיד סטיק למיניהם היא שכרגע אין האצת חומרה בXBMC (למרות שעובדים על זה).
MK802 מנגן HD עם האצת חומרה, אבל לא תחת XBMC, אלא עם MX player.
לא יודע לגבי פורמטים של סאונד.
קח גם בחשבון שרשת אלחוטית לא תספיק להרצת סרטי HD כבדים, ואז צריך להוסיף מתאם רשת קווית לMK802.
MK802 מנגן HD עם האצת חומרה, אבל לא תחת XBMC, אלא עם MX player.
לא יודע לגבי פורמטים של סאונד.
קח גם בחשבון שרשת אלחוטית לא תספיק להרצת סרטי HD כבדים, ואז צריך להוסיף מתאם רשת קווית לMK802.
אני באמת שוקל לקנות את הגרסא השניה של המכשיר,
יש לי כמה שאלות קטנות רק בנוגע:
1) כרגע יש לי מחשב ישן שממנו אני מחבר VGA לטלוויזיה וRCA למערכת , אין אפשרות להפריד בין הקול לתמונה בRASPBERRY נכון?
2)כרגע אני רואה סרטי BRRIP בגודל 2-4 גיגה, ואני רוצה לעבור ל720p בגודל 6 גיגה+- , אני לא מחפש מכשיר שיריץ כרגע בלוריי מלאים.
3)יש לי כוננים פנימיים ישנים בבית, ואני מעוניין לחבר אותם ולהוריד טורנטים בנוסף לצפייה במכשיר, האם זה יעמיס?
4)אני לא בטוח אם יש לי איך לפרמט כרטיס SD,ראיתי שאפשר לעשות BOOT גם מUSB? ושזה גם עדיף כי אפשר לעשות OC רק לUSB?
5)בגדול מה שצריך להזמין זה את המכשיר ,מארז וכרטיס ? זה יוצא בסביבות ה220 לפי מה שראיתי , מאיזה אתר מומלץ להמזין לפי הניסיון של מי שקורא פה?
תודה רבה:)
יש לי כמה שאלות קטנות רק בנוגע:
1) כרגע יש לי מחשב ישן שממנו אני מחבר VGA לטלוויזיה וRCA למערכת , אין אפשרות להפריד בין הקול לתמונה בRASPBERRY נכון?
2)כרגע אני רואה סרטי BRRIP בגודל 2-4 גיגה, ואני רוצה לעבור ל720p בגודל 6 גיגה+- , אני לא מחפש מכשיר שיריץ כרגע בלוריי מלאים.
3)יש לי כוננים פנימיים ישנים בבית, ואני מעוניין לחבר אותם ולהוריד טורנטים בנוסף לצפייה במכשיר, האם זה יעמיס?
4)אני לא בטוח אם יש לי איך לפרמט כרטיס SD,ראיתי שאפשר לעשות BOOT גם מUSB? ושזה גם עדיף כי אפשר לעשות OC רק לUSB?
5)בגדול מה שצריך להזמין זה את המכשיר ,מארז וכרטיס ? זה יוצא בסביבות ה220 לפי מה שראיתי , מאיזה אתר מומלץ להמזין לפי הניסיון של מי שקורא פה?
תודה רבה:)
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
http://lifehacker.com/5986659/multi+boo ... -berrybootyanivol כתב:מישהו יודע אם יש אפשרות ל MULTIBOOT ב RSPi?
אם יש אפשרות אשמח למדריך או ללינק....
אני משער שיש עוד תוצאות בגוגל.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
alibaba,
1) אין לפאי הפטל יציאת VGA, רק HDMI שאתה יכול לחבר לטלוויזיות עם כניסת DVI או HDMI. אפשר להוציא אודיו אנלוגי אל המערכת שלך בדיוק כמו שהיא מחוברת כרגע, ואין בעייה להפריד תמונה וסאונד.
2) יריץ בלי בעייה.
3) אפשר, אבל תצטרך לתת לכוננים מתח משלהם ולא דרך פאי הפטל.
4) אם אין לך בבית מחשב עם קורא כרטיסים מובנה, מדובר בהתקן שעולה כמה שקלים באיביי ואפשר לחבר אותו לכל מחשב.
5) אפשר להזמין מהיבואן הישראלי, ואפשר גם לפי מה שכתוב כאן.
1) אין לפאי הפטל יציאת VGA, רק HDMI שאתה יכול לחבר לטלוויזיות עם כניסת DVI או HDMI. אפשר להוציא אודיו אנלוגי אל המערכת שלך בדיוק כמו שהיא מחוברת כרגע, ואין בעייה להפריד תמונה וסאונד.
2) יריץ בלי בעייה.
3) אפשר, אבל תצטרך לתת לכוננים מתח משלהם ולא דרך פאי הפטל.
4) אם אין לך בבית מחשב עם קורא כרטיסים מובנה, מדובר בהתקן שעולה כמה שקלים באיביי ואפשר לחבר אותו לכל מחשב.
5) אפשר להזמין מהיבואן הישראלי, ואפשר גם לפי מה שכתוב כאן.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

לא. אין צורך במאוורר.
תתחדש!
תתחדש!
- gedman
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 251
- נתן תודות: 18 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
התקנתי OPENELEC גרסה אחרונה ויש לי ג'יבריש במקום כתוביות בעברית, עברתי על כל ההגדרות והכל כמו שצריך.
רק אם אני משנה את השפה של כל ה XBMC לעברית הכתוביות עובדות אבל אז כל התפריטים מתחרבשים.
למישהו יש מושג מה לעשות ?
רק אם אני משנה את השפה של כל ה XBMC לעברית הכתוביות עובדות אבל אז כל התפריטים מתחרבשים.
למישהו יש מושג מה לעשות ?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

האם התקנת צעד אחר צעד על פי המדריך המלא ל-XBMC? האם שינית גם את ערכת התווים בכתוביות ל-Hebrew-Windows? האם שינית את הפונט של הסקין ל-Arial?
- yanivol
- חבר ותיק

- תגובות: 2755
- שם מלא: yanivol
- נתן תודות: 135 פעמים
- קיבל תודות: 97 פעמים
קיבלתי היום את ה RSPi.
התקנת openELEC עברה בקלות וגם הגדרת ה XBMC לא היתה קשה במיוחד.
הבעיה התחילה כשרציתי להגדיר BLUETOOTH ע"פ מדריכים ברשת צריך להתחבר ב SSH ובתקיה etc/bluetooth לערוך את הקובץ main.conf . הקובץ הוא קובץ מערכת, שמשום מה לא ניתן לעשות לו CHMOD ואין לו הרשאת כתיבה.
מישהו יודע אך מבצעים את השינוי?
התקנת openELEC עברה בקלות וגם הגדרת ה XBMC לא היתה קשה במיוחד.
הבעיה התחילה כשרציתי להגדיר BLUETOOTH ע"פ מדריכים ברשת צריך להתחבר ב SSH ובתקיה etc/bluetooth לערוך את הקובץ main.conf . הקובץ הוא קובץ מערכת, שמשום מה לא ניתן לעשות לו CHMOD ואין לו הרשאת כתיבה.
מישהו יודע אך מבצעים את השינוי?
איסטרה בלגינא קיש קיש קריא
לא יודע לפי איזה מדריכים אתה פועל אבל openelec היא אינה מערכת הפעלה רגילה, הקובץ SYSTEM מכיל את מערכת ההפעלה ונטען לזיכרון הנדיף ram כמערכת קבצים במצב קריאה בלבד אתה לא יכול לבצע שום שינוי במערכת קבצים זו.
המקום היחיד שאתה יכול לבצע שינוי הוא תחת Storage. .
להגדרת bluetooth תפעל לפי הוויקי הרשמי (לא ניסיתי)
http://wiki.openelec.tv/index.php?title ... ols_how-to
המקום היחיד שאתה יכול לבצע שינוי הוא תחת Storage. .
להגדרת bluetooth תפעל לפי הוויקי הרשמי (לא ניסיתי)
http://wiki.openelec.tv/index.php?title ... ols_how-to
תקרא שוב את התגובה שלי, אתה לא יכול לבצע שינויים בספריה etc שתחת root כלומר \ אלא רק בספריות שתחת storage, ששם לא אמורה להיות כל בעיה של הרשאות כתיבה.
אם אחת או יותר מהספריות בנתיב /storage/system.new/etc/bluetooth/ לא קיימות תצטרך ליצור אותן באופן ידני, בכל מקרה לא אמורה להיות שום בעיה של הרשאות ואני לא רואה כלל סיבה להתעסק עם הרשאות.
אם אחת או יותר מהספריות בנתיב /storage/system.new/etc/bluetooth/ לא קיימות תצטרך ליצור אותן באופן ידני, בכל מקרה לא אמורה להיות שום בעיה של הרשאות ואני לא רואה כלל סיבה להתעסק עם הרשאות.